Bombay kat persoonlijkheid: Hoe handelen Bombay Cats?

Het vinden van een kat die bij je past, gaat niet alleen over het vinden van de schattigste kat die mogelijk is en ze mee naar huis nemen. Onderzoek doen en tijd doorbrengen met verschillende kattenrassen kan je helpen een idee te krijgen van wat je zoekt in een metgezel.

Elke kat die je tegenkomt, heeft een unieke persoonlijkheid die ze waarschijnlijk niet voor je zullen veranderen. Weten wat je zoekt in een katachtige vriend zal het vinden van de perfecte pasvorm gemakkelijker maken.

Als u op zoek bent naar een (of meer) vriendelijke, liefdevolle en loyale katten die graag tijd doorbrengen met hun mensen, de Bombay kat moet bovenaan uw lijst staan. Deze schoonheid ziet eruit als een miniatuur panter, maar wacht veel liever op hun favoriete kattenvoer dan op een wilde jacht door de jungle.

Hoewel Bombays vriendelijk zijn, zijn ze ook erg behoeftig. Met een Bombay is het essentieel om alle aspecten van hun persoonlijkheid te overwegen om te bepalen of je een goede match zou zijn.

Blijf lezen om meer te weten te komen over de persoonlijkheid van het Bombay-kattenras en beslis of je denkt dat het adopteren ervan een goede match zou zijn!

Bombay kat liggend

Inleiding tot de Bombay kat

Het Bombay kattenras wordt beschouwd als een middelgrote kat die bekend staat om hun unieke panterachtig uiterlijk. Ze zijn gespierd en sterk, met een groot frame en een rond lichaam.

Zowel mannelijke als vrouwelijke katten wegen tussen de 8 en 15 pond. Bovendien zijn Bombay-katten lang, tot 20 centimeter lang, wat bijdraagt aan hun panterachtige allure.

Bombay-katten hebben meestal een zwarte vacht en heldere, mysterieuze gouden ogen – de posterkat voor Halloween. Het is het beste om deze zwarte kat in de gaten te houden tijdens de herfst, omdat ze eerder trick-or-treaters afschrikken dan andere katten.

Wees echter niet bang, want deze katten zullen je verrassen met hoe behoeftig en aanhankelijk ze zijn. Je zult je vereerd voelen met dit wild uitziende kitten dat naast je op de bank ligt.

De persoonlijkheidskenmerken van de Bombay

Bombay kat op zoek naar boven

We snappen dat uiterlijk bedrieglijk kan zijn, en dit geldt voor Bombay-katten. Hoewel mysterieus en vergelijkbaar met een wilde kat, konden deze katachtigen niet vriendelijker zijn als ze het probeerden. Deze katten moeten de hele dag aandacht krijgen om zich opgenomen en tevreden te voelen. Dus als je het grootste deel van de dag niet in de buurt bent en geen andere huisdieren in huis hebt, overweeg dan om twee Bombays tegelijk te kopen.

Vriendelijk

Bombay-katten willen dat je tijd doorbrengt met over hen heen te walsen. Ze zullen je aan de deur begroeten met een sociale miauw, elke nacht op je schoot kruipen en zich goed aanpassen aan kinderen of andere huisdieren in huis.

De Bombay-kat is erg mensgericht en zal je willen betrekken bij wat ze ook doen. Als je niet beschikbaar bent, gaan ze naar de volgende persoon of huisdier om te zien of ze de aandacht kunnen krijgen die ze nodig hebben.

Aanhankelijk en aandachtzoekend

Als je niet wilt dat een kleine schaduw je rond, in en uit elke kamer volgt en controleert wat je van plan bent, krijg dan geen Bombay. Anders word je gek en vraag je je af of je vanuit je ooghoek een zwarte panter in je huis ziet.

De Bombay gedijt op genegenheid en aandacht van hun mensen. Ze weten niet wat ze moeten doen als ze alleen worden gelaten om zichzelf te vermaken. Dit kan resulteren in verlatingsangst en nood. Het laatste wat je Bombay wil voelen is dat ze alleen zijn, daarom is het nuttig om een andere kat te nemen.

Als je nog geen hond of ander huisdier in huis hebt, kan het adopteren van twee Bombay-katten je leven gemakkelijker (en mogelijk vreugdevoller) maken. Op deze manier hebben ze elkaar om mee op te groeien en elkaar te vermaken als je weg bent.

Het betekent echter wel dat je bereid moet zijn om twee keer zoveel aandacht te geven als je thuis bent. Dat kan een goede of een slechte zaak zijn!

Intelligent

Omdat de Bombay-kat zo gemotiveerd is om indruk te maken op hun mensen, zijn ze bereid om trucs te leren en deel te nemen aan meer uitdagende taken. Je Bombay-kat leert bijvoorbeeld om met je te apporteren en zal de hele tijd willen spelen.

Met veel speelgoed, kattenbomenen krabpalen in huis kunnen je helpen om ze de stimulatie te geven die ze nodig hebben. Je kunt je Bombay zelfs leren lopen aan de lijn, wat zorgt voor een soort mentale stimulatie die ze niet vaak krijgen. Dit helpt om een deel van hun nieuwsgierigheid te bevredigen en stelt hen in staat om veilig de wereld te verkennen.

De Bombay zal instinctief de kattenbak gebruiken, maar als deze niet schoon genoeg is voor hun normen, zul je merken dat ze niet zo schoon zijn blij om het te gebruiken. Met een zelfreinigende kattenbak als Nest-Robot 4, hoeft u zich geen zorgen te maken over het opruimen na uw kat zodra ze klaar zijn.

Energiek

Jonge Bombays lijken te allen tijde te barsten van de energie. Ze houden ervan om te springen en schaduwen te achtervolgen, naar verschillende hoogten te klimmen en hun mensen te volgen. Ze zijn bruisend en aanhankelijk en vereisen veel speeltijd en lichaamsbeweging.

Je kat uitlaten, apporteren, een laser pointer, of het trekken van een muis aan een touwtje door het huis zal de energie van je kat verbranden, maar het zal ook de jouwe verbranden. Als je niet hetzelfde energieniveau hebt als een Bombay, kan het hebben van een ander huisdier in huis enige verantwoordelijkheid van je bord nemen. Uw Bombay heeft echter nog steeds veel tijd nodig.

Uw Bombay kitten of kat zal het geweldig vinden om een andere dierenvriend in huis te hebben. Ze kunnen goed overweg met katvriendelijke honden en andere katten. Als je andere dieren overeenkomen met de energie van je Bombay, zul je een prachtige vriendschap zien opbloeien. Op deze manier wordt je Bombay ook niet eenzaam en hebben ze altijd een speelkameraadje om naartoe te knuffelen terwijl je weg bent.

Bombay kat zittend rechtop

Geschiedenis van de Bombay

De Bombay is een relatief nieuw ras dat ontstond in de jaren 1950 in de Verenigde Staten. Fokker Nikki Horner zag een kat voor zich die leek op de Birmese kat qua uiterlijk en persoonlijkheid, maar in plaats daarvan helemaal zwart – een miniatuur zwarte gedomesticeerde panter.

Ze paarde een zwarte Amerikaanse korthaar met haar beste Birmese kat. Na enige echte toewijding kwam er een nestje met het lichaamstype van een Birmese kat maar zwarte vacht en koperen ogen als een Amerikaanse Korthaar.

Horner noemde dit nieuwe ras naar Bombay, India, het ‘land van het zwarte luipaard’. Bovendien inspireerden hun oogkleur en zwarte jas een van hun vele bijnamen, “het lakleren kind met de nieuwe penny eyes.”

Deze katten komen niet veel voor in de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk, maar dat betekent niet dat ze geen vrome fanclub hebben. Als mensen een Bombay zien, zijn ze helemaal gecharmeerd. De mensen die wel een Bombay-kat hebben, weten hoe geweldig en loyaal ze kunnen zijn en zouden ze voor niets ruilen.

Mogelijke gezondheidsproblemen

Bombay katten liefde om te eten, dus het monitoren van hun voedselinname en het verstrekken van een gezond dieet zal hun risico op het ontwikkelen van obesitas en gerelateerde complicaties later in het leven verlagen. Anders staan Bombay-katten bekend als gezonde katten.

Ze kunnen ervaren Epiphora, de vlek van het gezicht als gevolg van overmatig oogverblinding rond de ogen. Om vlekken te voorkomen, moet je hun gezicht dagelijks afvegen met een zachte doek of watje naast hun wekelijkse borstelen.

Zoals veel kattenrassen lopen Bombays het risico een vorm van hartaandoeningen te ontwikkelen die hypertrofische cardiomyopathie. Dit is wanneer de gespierde wanden rond het hart dikker worden, waardoor problemen ontstaan met de luchtstroom en circulatie naar het hart.

Bombay kat liggend op de bank

Is deze mini-huispanter de kat voor jou?

Voordat je een kat adopteert, moet je echt overwegen wat voor soort metgezel je wilt. Wil je een kat die net zo actief en pittig is als het Ras Bombay, of ben je op zoek naar een kat die het liefst de hele dag in de zon knuffelt? Reis je veel voor je werk en breng je tijd door in de buurt van je kat? Ben je bereid om een tweede metgezel te krijgen voor je eerste metgezel?

Door deze vragen te beantwoorden, kunt u voorkomen dat u niet wordt gekoppeld aan een kat die aan uw behoeften voldoet.

Houden van een Bombay kat

Bombay katten zijn prachtige huisdieren om je tijd mee door te brengen. Je zult je nooit eenzaam voelen met je Bombay aan je zijde en je zult je dagen doorbrengen met het creëren van herinneringen met je kat. Met een Bombay krijg je onvoorwaardelijke liefde en aanbidding, zolang je het maar teruggeeft.