Munchkin kat persoonlijkheid: Hoe handelen Munchkin Katten?

Met hun stompe pootjes en schattige expressieve gezichten zijn Munchkin-katten een ras dat je meteen zult herkennen. Ze worden liefdevol “Worstkatten” genoemd en vallen op omdat hun verkorte benen lijken op de Teckel of Corgi.

Hoewel klein, zijn deze kleine katten machtig. Ze gedragen zich niet anders dan een kat van gemiddelde grootte en hebben dezelfde hoeveelheid houding als elke andere levendige kat.

Munchkin katten zijn extreem extravert en actief, wat betekent dat ze een goede hoeveelheid aandacht vereisen. Ze realiseren zich niet dat ze kleiner zijn dan de meeste katten of handelen vanwege hun lengte (of het gebrek daaraan). In plaats daarvan vinden ze nieuwe manieren om liefdevol ravage aan te richten en hun families te vermaken.

Laten we deze grote persoonlijkheid in een klein (en heerlijk) lichaam bespreken.

Overzicht van de Munchkin kat

witte Munchkin kat

Het belangrijkste verschil tussen een Munchkin-kat en elke andere gedomesticeerde kat is het feit dat de poten van de Munchkin 3 centimeter korter zijn. Ze zitten een stuk lager bij de grond, waardoor ze de illusie hebben van een eeuwigheidskatje.

Hun benen zijn veel korter door een natuurlijk voorkomende mutatie dat zou technisch bij elke kat kunnen ontstaan. Het is alleen dat het Munchkin-kattenras specifiek is gefokt om deze mutatie tot expressie te brengen.

Deze kat wordt beschouwd als een klein ras en wegen meestal slechts 4 tot 9 pond. Ze kunnen in vergelijking lang zijn, soms tot 18 centimeter lang, en gebruiken hun slinky lichamen om rond te rennen en hoeken scherp te nemen. Ze houden ervan om te spelen en alleen actief te blijven.

De Munchkin-kat kan in verschillende vachtkleuren en -patronen worden geleverd, dus elk kitten dat u ziet, ziet er waarschijnlijk uniek uit. Hun ogen variëren ook in kleur, dus je zult misschien nooit twee Munchkin-katten zien die er hetzelfde uitzien.

De persoonlijkheid van een Munchkin

oranje en witte Munchkin kitten

Als je op zoek bent naar een extraverte, slimme, grappige en actieve kat, laat ons je dan voorstellen aan de Munchkin-kat. Het zijn al deze dingen en meer, verpakt in een leuk lichaam.

Niet alleen zal iedereen die je aan je Munchkin introduceert geobsedeerd zijn door hun grootte, maar ze zullen ook worden aangetrokken door hun persoonlijkheden. Alleen omdat deze kittens klein zijn, betekent niet dat ze niet onbevreesd zijn!

Dartel

Het Munchkin-ras is een zeer actieve en pittige kat. Ze houden van spelen en kunnen manieren vinden om zichzelf te vermaken, maar hebben liever hun mensen erbij betrokken. Ze slaan graag wat losse touwtjes of jagen een speelgoedmuis rond, zolang je maar aan de andere kant van het speelgoed bent.

Ze hebben veel energie te verbranden en profiteren van het hebben van een dierenvriend in huis. De Munchkin-kat kan goed overweg met andere katten en honden. Zodra ze zich realiseren dat ze een vriend in huis hebben, zullen ze hen aansporen om de hele dag te spelen en rond te rennen.

Intelligente bedriegers

Vanwege alle energie die in hun kleine lichaampjes is opgebouwd, wordt de Munchkin-kat beschouwd als een kleine bedrieger. Ze zullen je glimmende voorwerpen vinden en stelen, ze verbergen als hun eigen kleine spel – wat het voor hen zeker is.

Ze zijn erg slim en bedenken deze spellen helemaal zelf. Je weet misschien wel of niet dat je deel uitmaakt van hun spellen, maar ze betrekken je zeker op de een of andere manier. Als je niet wilt dat je prullaria worden gestolen, moet je de dingen netjes en netjes houden. Geloof ons, de Munchkin-kat komt altijd in de problemen.

Door veel kattenspeelgoed en verrijkingsvoorwerpen in de buurt te houden, zal uw kat manieren vinden om bezig te blijven. Hopelijk kunt u een pauze nemen en erachter komen waar uw autosleutels verborgen zijn voordat u ’s ochtends naar uw werk moet vertrekken.

Mensgericht

De Munchkin-kat is een sociale vlinder. Ze houden ervan om in de buurt van mensen te zijn, huisdieren en aandacht te krijgen van iedereen die bereid is om het te geven. Ze zijn in het begin misschien een beetje verlegen, maar ze stellen zich snel open voor vreemden zodra ze zich realiseren dat ze liefde zullen krijgen.

Deze kat zal je van kamer naar kamer volgen, waarschijnlijk ritsend tussen je benen terwijl je loopt, stuiterend rond als speelse kittens. Ze vinden het leuk om naar je te kijken en zo betrokken mogelijk te zijn. Als je niet met ze kunt omgaan, zullen ze met hun speelgoed in dezelfde ruimte als jij willen spelen.

Munchkin katten wel geweldig met kleine kinderen zolang ze zich op hun gemak voelen en gerespecteerd worden.

Aanhankelijk

Het Munchkin-ras houdt ervan om huisdier te zijn en geliefd. Ze zullen graag op je schoot klimmen om knuffels en krassen te krijgen. Je voelt ze misschien tegen je benen wrijven terwijl je de afwas doet of kneedt op je dekens in de morning. Ze geven er de voorkeur aan om in de buurt van hun mensen te zijn wanneer ze maar kunnen!

Geschiedenis van de Munchkin

langharige Munchkin kat

Het Munchkin-ras is het resultaat van een natuurlijke mutatie die vervolgens werd gefokt om het dominante gen te worden. Elk kattenras kan een kitten met deze mutatie produceren, maar al vroeg werd ontdekt dat het paren van twee Munchkin-katten samen resulteert in een dodelijk gen dat geen levensvatbare foetus zal creëren.

Om het Munchkin-ras te verlengen, moet een Munchkin-kat worden gefokt met een gewone huiskat. Het resulterende nest heeft een kans van 50% dat de mutatie aanwezig is. Dit betekent dat je mogelijk elk ras van Munchkin-kat kunt hebben, van Siamees Aan Amerikaanse korthaar Aan Perzisch.

De eerste van dit ras kreeg de naam “Munchkin” als eerbetoon aan de “De Tovenaar van Oz.” Nu zien mensen Munchkin-katten en zijn ze geobsedeerd door hun kleine frames. Hoewel ze een ras zijn dat gewild is vanwege hun uiterlijk, wordt iedereen verliefd op hun sprankelende persoonlijkheden.

Mogelijke gezondheidsgerelateerde problemen

Vanwege hun korte benen omdat het een gevolg is van een mutatie, houden wetenschappers nog steeds actief toezicht op eventuele gezondheidsproblemen die zich bij dit ras kunnen voordoen. Hoewel Munchkin-katten meestal een lang en gezond leven leiden, is er nog meer bekend over hoe dit gen andere gezondheidsgerelateerde problemen kan beïnvloeden.

Munchkin-katten verschillen niet veel van andere rassen en ze zijn nog steeds vatbaar voor veel voorkomende medische aandoeningen. Uw Munchkin-kat kan hyperthyreoïdie ontwikkelen, een hormonale onbalans die het gewicht en andere lichaamsfuncties beïnvloedt. Door uw kat regelmatig naar de dierenarts te brengen, kunt u zijn gezondheid controleren.

Word jij een goede kattenmatch?

oranje Munchkin kat liggend opzij

Voordat u een kat adopteert, moet u overwegen wat uw behoeften zijn. Wil je een kat die extreem knuffelig en aanhankelijk naar je toe is? Heb je het te druk om constant te stimuleren, in plaats daarvan geef je de voorkeur aan een onafhankelijke kat? Hoeveel huisdieren ben je bereid te hebben om ze het beste leven te geven?

Niet iedereen zal voorwaarden hebben waaraan moet worden voldaan om een kat te adopteren, maar sommigen zullen een kat willen vinden die bij hun persoonlijkheid past. Dit is logisch, want jullie zullen elke dag samen doorbrengen voor jaren en jaren. Als u compatibel bent met uw huisdier, vormt u een band als geen ander!

Speel in op de schattige

Een Munchkin-kat brengt gelach en energie in je leven zonder een beat te missen. Het zijn onstuimige en liefdevolle katachtigen die tijd met je willen doorbrengen, dus je moet ze de aandacht kunnen geven die ze nodig hebben.

Je moet je Munchkin verzorgen om hun vacht mooi en gezond te houden, ze naar regelmatige veterinaire afspraken brengen, voedzame maaltijden bieden in gezonde porties, en speel de hele dag met ze.

Ze staan laag bij de grond, wat een schone kattenbak bijzonder belangrijk maakt. Je wilt niet dat je Munchkin met hun bedrijf sleept omdat hun kattenbak te vies was. In plaats daarvan kunt u een zelfreinigende kattenbak als Nest-Robot 4 om ervoor te zorgen dat ze altijd een schone plek hebben om naartoe te gaan.

Je Munchkin van liefde voorzien zal resulteren in hun totale toewijding. Jij bent de wereld van je kat en ze willen tijd met je doorbrengen. Als u op zoek bent naar een trouwe metgezel, is de Munchkin-kat er een om serieus te overwegen om te adopteren.