Eten Maine Coon katten veel? Wat kunt u verwachten

Maine Coon katten zijn echt de zachtaardige reuzen van de huiskattenwereld. Ze zijn niet alleen oh-zo-pluizig, ze kunnen ook erg groot zijn met een gemiddelde Maine Coon kater van 13-18 pond! Deze grootte roept natuurlijk de vraag op: eten Maine Coons veel?

ETEN MAINE COONS VEEL?

Maine Coons eten niet veel als je hun grootte en gewicht in aanmerking neemt. De hoeveelheid die uw Maine Coon eet zal ook afhangen van het soort voer dat hij eet (nat of droog) en de kwaliteit van het voer.

Laten we eens kijken hoe deze factoren van invloed zijn op de hoeveelheid voer die uw Maine Coon nodig zal hebben.

Als u uw Maine Coon een hoge kwaliteit of zelfs rasspecifiek voer geeft, hoeft u hem niet zo veel te voeren als wanneer u hem minderwaardig voer geeft.

Dit komt omdat de hogere kwaliteit voeding een hoge voedingsdichtheid heeft, en je Maine Coon minder nodig heeft om de calorieën en voeding binnen te krijgen die hij dagelijks nodig heeft.

Hoeveel uw Maine Coon eet, hangt ook af van het feit of hij natvoer, droogvoer (brokken) of een gemengd dieet krijgt.

Een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden wanneer u uw Maine Coon te eten geeft, is dat ze een specifieke hoeveelheid voedsel moeten krijgen, afhankelijk van hun gewicht en van hoe actief ze zijn. Helaas kan overgewicht zowel bij Maine Coons als bij mensen voorkomen!

HOEVEEL MOET EEN MAINE COON ETEN?

Als je je Maine Coon een hoogwaardige voeding geeft, moet je een gemiddeld gewicht Maine Coon (13 pond) tussen de 55 en 70 gram droogvoer per dag geven (afhankelijk van hoe actief ze zijn) als ze alleen droogvoer eten, en ongeveer 50 gram brokjes als ze een gemengd dieet eten.

Voor een gemengd dieet moet u een Maine Coon van gemiddeld gewicht, naast de 50 gram brokjes, één blikje van gemiddelde grootte of ongeveer 85 gram natvoer per dag geven.

Kijk echter goed op de verpakking van het voer dat u koopt om te zien welke hoeveelheid wordt geadviseerd.

Geef ook liever een paar kleine, afgemeten maaltijden gedurende de dag in plaats van gewoon hun bakje te vullen en het voer de hele dag te laten staan. Zo voorkomt u dat uw reus te veel eet en aankomt of dat het voer bederft.

MOET MIJN MAINE COON NAT- OF DROOGVOER ETEN?

Hoewel het mogelijk is om uw Maine Coon zowel nat- als droogvoer te geven, heeft het voeren van een gemengd dieet veel voordelen.

Droogvoer helpt de tanden van uw kat te reinigen door de vorm van de brokjes, maar het geeft uw kat ook de kans op “graasgedrag”. Dit betekent dat uw kat gedurende de dag veel kleine maaltijden kan nuttigen in plaats van één of twee grote maaltijden.

U moet echter oppassen dat u uw reuzenkat niet te kleine brokjes geeft, want die slikt hij gewoon in zijn geheel door, en dan kan hij het voer weer uitbraken.

Natvoer daarentegen helpt (naast het feit dat het door katachtigen wordt gezien als een traktatie) om uw kat gehydrateerd te houden, omdat katten niet echt happig zijn op het drinken van water vanwege hun lage dorstgevoel.

Wanneer u de brokjes van uw kat regelmatig aanvult met een voedzaam en compleet natvoer, kunt u uw kat ook helpen om een gezond gewicht te behouden.

Als uw kat moeite heeft om op gewicht te blijven, kan natvoer uw kat ook helpen om meer te eten en zo het aantal calorieën dat ze op een dag eten te verhogen.

Zorg er wel voor dat u het natvoer niet te lang laat staan, want het bederft vrij snel. Geef liever kleinere porties natvoer dan het ongegeten buiten te laten staan.

WAAROM WIL MIJN MAINE COON NIET ETEN OF EET HIJ HEEL WEINIG?

Er zijn vele redenen waarom katten niet willen eten, van het niet lekker vinden van de smaak van het voer tot het zijn in een onbekende omgeving, tot ziekte. Laten we eens nader kijken.

HET VOER OF DE SMAAK BEVALT NIET

Dit is waarschijnlijk het makkelijkste op te lossen wanneer uw Maine Coon niet wil eten. Als je een andere smaak eten in huis hebt, probeer dat dan en kijk of ze dat eten. Anders kun je kijken of ze wat tonijn (of hun favoriete lekkernij) willen eten.

Als ze zelfs daar hun neus voor ophalen, dan is er waarschijnlijk iets mis.

HAIRBALLS

Ze hebben moeite met het overgeven van een haarbal of weten dat ze er binnenkort een gaan overgeven. Als uw Maine Coon verder in orde lijkt, kan het zijn dat ze een haarbal hebben. Helaas is het enige wat u kunt doen een tijdje afwachten.

Als u merkt dat uw kat moeite heeft met het overgeven van een haarbal, breng hem dan onmiddellijk naar de dierenarts.

UW MAINE COON KAN ZIEK ZIJN

Controleer of ze niet hebben overgegeven en of hun ontlasting normaal is. U kunt ook controleren of ze wel zo vaak plassen als normaal. U kunt ook controleren of er korstjes rond neus en ogen zitten of dat ze veel niezen.

Als u vermoedt dat uw Maine Coon ziek is, breng hem dan zo snel mogelijk naar de dierenarts.

EEN ONBEKENDE OMGEVING

Als je net verhuisd bent, op reis, of plotseling een huis vol visite hebt, kan het zijn dat je Maine Coon niet of heel weinig wil eten. Als dit het geval is, is het belangrijk dat je ze eerst op hun gemak stelt voordat je ze eten geeft.

Geef ze een kamer of een deel van een kamer voor zichzelf met een favoriet bed of dekentje, wat speelgoed, en hun eten en water. Zodra ze zich meer op hun gemak voelen, moeten ze eten.

Zoals u ziet, kunt u veel vertellen over de gezondheid van uw kat door de hoeveelheid die ze eten en dat wat ze eten is ook erg belangrijk. Ervoor zorgen dat uw Maine Coon de best mogelijke voeding heeft moet betekenen een gezonde, lange levensduur voor uw zachte reus.

GERELATEERDE VRAGEN:

Hoe kan ik voorkomen dat mijn Maine Coon te snel eet?

Vaak als katten te snel eten, braken ze het voedsel niet lang daarna weer uit, dus het is altijd een goed idee om uw kat langzamer te laten eten en de maaltijd niet naar binnen te schrokken.

Als u ziet dat uw kat te snel eet, kunt u een hindernis in de vorm van een pingpong- of golfbal bij het voer in de voerbak leggen. U kunt ook puzzelvoerballen en slow feeders proberen.

Moeten Maine Coons veel overgeven?

Nee, Maine Coons horen niet veel over te geven. Gezonde Maine Coons zullen af en toe een haarbal overgeven, maar als ze regelmatig overgeven of plotseling beginnen over te geven, kan dat een teken zijn van een onderliggende ziekte, dat hun maag te gevoelig is voor het voer dat ze eten, of zelfs dat ze allergisch zijn voor een ingrediënt in het voer.

Het kan ook zijn dat ze te snel eten. Als je twijfelt, neem dan contact op met je dierenarts om eens goed naar je vriendelijke reus te laten kijken.

Waarom kotst mijn Maine Coon veel haarballen?

Gezonde katten gooien zo nu en dan haarballen op. Katten zoals Maine Coons krijgen echter een dikkere vacht in de winter, wat kan betekenen dat er meer losse haren en meer haarballen zijn.

Deze haarballen kunnen zelfs de normale eetroutine van uw kat verstoren of hem helemaal van zijn eten afhouden. Regelmatige verzorging zou de meeste losse haren moeten verwijderen en voorkomen dat de haren haarballen vormen wanneer uw Maine Coon zichzelf verzorgt.