Egyptische Mau Prijs: 2023 Complete gids

Egyptische Mau-katten hebben prachtige gevlekte vachten en zien eruit als kleine wilde katten! Ze zijn er in verschillende kleuren, waaronder brons, zilver en rook, en elke kat heeft een uniek patroon van vlekken, die rond of een beetje meer ovaal van vorm kunnen zijn. Ze hebben opvallende Ms op hun voorhoofd, afgezet door prachtige zwarte vlekken en prachtige groene ogen.

Egyptische Mau-katten zijn slank, gespierd en elegant, met langere achterpoten dan hun voorpoten, waardoor ze onderscheidende naar voren leunende houdingen hebben. Ze zijn vaak behoorlijk actief en atletisch en staan bekend om hun springvaardigheden en snelheid. Ze kunnen 18 tot 20 jaar oud worden, dus je kunt je verheugen op een aantal gelukkige jaren samen. Het ras is een natuurlijk ras dat al bestaat sinds de dagen van het oude Egypte, maar ze kwamen pas in de jaren 1950 in de Verenigde Staten aan.

Klik om verder te gaan:

3 kat face divider

Een nieuwe Egyptische Mau mee naar huis nemen: eenmalige kosten

Je klaarmaken om een katachtige metgezel in je huis te verwelkomen, brengt een paar eenmalige installatiekosten met zich mee, waaronder basisbenodigdheden zoals voedsel- en waterbakken, een kattenbak en speelgoed. U zult uw kat waarschijnlijk bij een fokker moeten kopen; Egyptische Mau-katten zijn zeldzaam en zullen waarschijnlijk niet regelmatig in asielen verschijnen.

Vrij

De kans dat een raszuiver Egyptisch Mau-kitten wordt weggegeven door een vriend van een vriend wiens koningin net is bevallen, is klein, maar je kunt er misschien een vinden die op zoek is naar een huis als hun mensen verhuizen. Je kunt sociale media en andere informele kanalen gebruiken om je netwerk te laten weten dat je geïnteresseerd bent in het adopteren van een kat.

Adoptie

Er zijn niet zoveel Egyptische Mau-katten in de buurt, om te beginnen, en ze zullen waarschijnlijk niet in opvangcentra opduiken. Als u een Egyptische Mau-kat of -kitten vindt in een asiel of via een reddingsorganisatie, verwacht dan meer te betalen om een kitten te adopteren dan een volwassen kat. Huisdieren die uit asielen worden geadopteerd, worden vaak veranderd en gevaccineerd voordat ze naar huis gaan, maar kittens hebben vaak nog een paar verdere dierenartsbezoeken nodig tijdens hun eerste levensjaar.

Egyptische Mau
Afbeelding credit: liz west, Wikimedia Commons

Fokker

Egyptische Mau-katten bestaan al geruime tijd, maar ze zijn pas sinds 1969 erkend door de Cat Fanciers ‘Association en er zijn nog steeds niet zoveel fokkers die met de katten werken. Verwacht enige tijd te besteden aan het zoeken naar een fokker en wees bereid om te wachten tot een kitten beschikbaar is. Zodra kittens zijn geboren, duurt het meestal 12 tot 16 weken voordat ze klaar zijn om naar hun eeuwige thuis te gaan.

Initiële installatie en benodigdheden

Overweeg om een paar basisprincipes te hebben voordat je maatje arriveert om je kat te helpen zich welkom te voelen vanaf het moment dat ze voet zetten in hun nieuwe huis. Voer- en waterbakken zijn must-haves, samen met een kattenbak en een scooper! Je hebt ook een drager nodig om je metgezel veilig van de fokker of het asiel naar huis te brengen.

Zoek naar dragers die groot genoeg zijn voor katten om op te staan en zich om te draaien die nog steeds veiligheid bieden. Borstels en andere verzorgingshulpmiddelen zijn ook geweldig om bij de hand te hebben, omdat vroege blootstelling aan verzorgingsroutines het proces vaak gemakkelijker maakt voor alle betrokkenen.

3 kat face divider

Lijst van Egyptische Mau Care Supplies en kosten

ID-tag en halsband 15 dollar
Steriliseren/castreren 200-400 dollar
Microchip $ 45 – $ 55
Krabpaal 25 dollar
Bed 30 dollar
Borstel (optioneel) $ 8- $ 20
Kattenbak 25 dollar
Zwerfvuilschep 10 dollar
Speelgoed 30 dollar
Vervoerder 40 dollar
Voer- en waterbakken 10 dollar

Hoeveel kost een Egyptische Mau per maand?

Plan om maandelijks $ 55 tot $ 175 uit te geven aan gezondheidszorg, milieuonderhoud en entertainment. Oudere huisdieren en kittens hebben vaak hogere zorgbehoeften dan gezonde volwassen huisdieren. Uitgaven voor milieuonderhoud, inclusief de kosten van de aankoop van essentiële zaken zoals zwerfvuil, blijven meestal grotendeels hetzelfde in de loop van de tijd. De kosten in verband met kattenvermaak (voornamelijk speelgoed en verrijkingsactiviteiten) blijven over het algemeen vrij stabiel, maar wees voorbereid om uw kat regelmatig nieuw speelgoed te geven om mee te spelen.

Egyptische Mau buiten het huis
Afbeelding credit: naturepicture_rika, Shutterstock

Gezondheidszorg

De kosten die gepaard gaan met het gezond houden van katten verschuiven meestal in de loop van de tijd. Kittens hebben speciaal voedsel, meerdere vaccinaties en verschillende controles nodig, dus ze kosten vaak iets meer om gevoed en gezond te blijven dan volwassen katten. Egyptische Mau-katten zijn over het algemeen een gezonde groep.

Er zijn niet veel ras-specific omstandigheden om je zorgen over te maken, en ze kunnen gemakkelijk 20 jaar leven. Katten beginnen over het algemeen te vertragen en gezondheidsproblemen te ontwikkelen naarmate ze ouder worden, wat de uitgaven voor gezondheidszorg in verband met veterinaire zorg, medicatie en voedsel kan verhogen.

Voedsel

Egyptische Mau-katten zijn vrij low-key met betrekking tot hun voedingsbehoeften, en de meeste zijn prima zolang ze commercieel kattenvoer eten dat de vereiste voedingsstoffen biedt. Producten die voldoen aan de richtlijnen van de American Association of Feed Control Officials zijn ontworpen om te voldoen aan de volledige voedingsbehoeften van katten.

Verschillende speciale formuleringen, waaronder spijsverteringsgezondheidsopties en formules die zijn ontwikkeld om katten met pijnlijke gewrichten te verlichten, zijn beschikbaar. Oudere katten hebben soms baat bij speciaal voedsel om aandoeningen zoals urinewegen en nierziekten te beheersen, die een beetje duurder zijn dan gewoon kattenvoer.

Grooming

Egyptische Mau-katten hebben een middellange, zachte vacht en relatief bescheiden verzorgingsvereisten. Ze hebben alleen wekelijkse borstelsessies nodig, maar veel katten kijken ernaar uit om verzorgd te worden, vooral wanneer er ook traktaties en knuffels bij betrokken zijn.

Katten moeten over het algemeen hun tanden minstens een paar keer per week laten poetsen met katspecifieke tandpasta; Menselijke tandpasta bevat fluoride, dat schadelijk is voor katten. De nagels van katten moeten ook ongeveer om de 2 weken of zo worden geknipt. Trimmers kunnen snel en veilig zorgen voor nagels knippen voor degenen die zich niet op hun gemak voelen om het zelf te doen.

Egyptische Mau
Image Credit: George Agasandian, Flickr

Medicijnen en dierenartsbezoeken

Plan om meer uit te geven aan vaccinaties en dierenartsbezoeken voor kittens. Zodra katten ongeveer 1 jaar oud zijn, hoeven ze over het algemeen maar één keer per jaar te worden gezien, zolang ze gezond zijn. Oudere katten hebben meer kans op het ontwikkelen van aandoeningen zoals nierziekte en hoge bloeddruk, waarvoor vaak medicatie nodig is om te beheren, en de meeste dierenartsen zien hun oudere kattenpatiënten graag minstens twee keer per jaar om op de hoogte te blijven van opkomende gezondheidsproblemen.

Huisdierenverzekering

Ongevallen- en ziekteverzekering is ontworpen om te betalen voor niet-routinematige zorg en medische situaties die niet kunnen worden gepland, inclusief noodbehandeling voor injectie-incidenten met vreemde voorwerpen en ernstige aandoeningen zoals kanker. Bijna alle aanbieders hanteren reeds bestaande uitsluitingen van voorwaarden en leggen wachttijden op.

Het verzekeren van kittens wanneer ze jong zijn, voorkomt vaak dat reeds bestaande uitsluitingen van aandoeningen later worden toegepast, waardoor ouders van huisdieren verantwoordelijk kunnen blijven voor hoge medische rekeningen. Sommige bedrijven bieden plannen voor alleen ongevallen die alleen noodsituaties dekken. De meeste verzekeringsplannen dekken geen basisprincipes zoals jaarlijkse dierenartsbezoeken en vaccinaties, maar velen bieden wellnessplannen die kunnen helpen een paar dollar te besparen op routinematige zorg.

Onderhoud van het milieu

Katten hebben vaak hoge eisen aan hun leefomgeving en de meesten zijn niet geïnteresseerd in iets te maken hebben met stinkende kattenbakken. Het schoonhouden van dingen op de kattenbakafdeling is de sleutel tot het creëren van een gastvrije omgeving voor katten. Er zijn een paar opties voor strooisel, waaronder kristal, klei en biologisch afbreekbare formules.

Kattenbakvoeringen $5/maand
Ontgeurende spray of korrels $5/maand
Kartonnen krabber $ 5-15 / maand

Vermaak

Entertainment is van cruciaal belang om katten mentaal betrokken en fysiek fit te houden. Speelgoed en activiteiten stellen katten in staat om hun hersenen te gebruiken en hun lichaam te bewegen. Regelmatig voorzien van nieuw speelgoed is verrijkender en leuker voor katten. Een manier om aan de entertainmentbehoeften van uw kat te voldoen, is door een maandelijks speelgoedbudget in te stellen en regelmatig nieuwe opties te kopen op basis van waar uw kat graag mee speelt. Als alternatief zijn er abonnementsboxplannen waarvoor u zich kunt aanmelden en die speelgoed en traktaties rechtstreeks aan uw deur bezorgen.

Egyptische mau op witte achtergrond
Afbeelding credit: MDavidova, Shutterstock

Cat kogelverdeler 1

Totale maandelijkse kosten van het bezitten van een Egyptische Mau-kat

$ 55 – $ 175 per maand

Plan om elke maand tussen de $ 55 en $ 175 aan uw kat uit te geven en verwacht uitgaven dichter bij de bovenkant van het bereik naarmate uw kat ouder wordt of als hij een gezondheidstoestand ontwikkelt. Milieu- en entertainmentkosten voor katten blijven grotendeels stabiel in de loop van de tijd.

Extra kosten om rekening mee te houden

Hoewel het gemakkelijk is om te onthouden om terugkerende basisprincipes op te nemen bij het berekenen van de totale kosten van kattenbezit, komen er regelmatig genoeg andere uitgaven voor om op uw radar te blijven bij het opstellen van een algemeen budget.

Katten kunnen over het algemeen 24 uur voor zichzelf zorgen, maar je moet betalen voor een oppas of pension als je van plan bent om langer weg te zijn. Kattengezelschap gaat over het algemeen gepaard met een behoorlijke hoeveelheid algemene eigendomsvernietiging; Sofa’s zijn bijvoorbeeld vaak aan vervanging toe. Medische rekeningen kunnen vaak relatief hoog zijn zonder huisdierenverzekering, en zelfs met dekking zijn er kosten zoals eigen risico’s en levenslange of conditiebestedingslimieten om in gedachten te houden. Het besparen van extra geld kan het omgaan met dit soort uitgaven veel gemakkelijker maken.

Het bezitten van een Egyptische Mau met een beperkt budget

Katten zijn meestal budgetvriendelijke metgezellen, maar het is mogelijk om hier en daar een paar dollar te besparen en je kat gelukkig te houden. Kartonnen dozen zijn bijvoorbeeld geweldige afgesloten kattenbedden; U kunt een handdoek toevoegen om het bed comfortabel te maken. Het is ook ongelooflijk eenvoudig om katten te vermaken met doe-het-zelfspeelgoed. Papieren handdoekrollen, wc-rollen en ballen papier zijn bekende favorieten.

Geld besparen op Egyptische Mau Care

Kattenvoer is meestal de grootste afzonderlijke uitgave voor de meeste ouders van huisdieren, maar er zijn manieren om te besparen op producten van hoge kwaliteit, zoals bulkaankopen in bulk, aanmelden voor automatische verzendopties die kortingen bieden en de sociale media-feeds van fabrikanten van dierenvoeding in de gaten houden. Sommige bedrijven bieden kortingen aan volgers op sociale media.

Veel verzekeringsmaatschappijen bieden wellnessplannen die de kosten kunnen verlagen, zoals regelmatige dierenartsbezoeken, vaccinaties en zelfs sommige soorten tandheelkundige zorg. Hoewel deze plannen meestal geen volledige vergoeding bieden, kunnen ze helpen de kosten onder controle te houden wanneer ze slim worden gebruikt.

kattenpootverdeler

Conclusie

Egyptische Mau-katten zien eruit als miniatuur wilde katten met prachtige vlekken en atletische lichamen. Deze liefdevolle en loyale, actieve katten zijn uitstekende metgezellen.

De gemiddelde maandelijkse kosten van het bezitten van een Egyptische Mau-kat variëren over het algemeen van $ 55 tot $ 175, inclusief voedsel, kattenbakvulling, huisdierenverzekering, dierenartsbezoeken en entertainment. De kosten stijgen over het algemeen naarmate huisdieren ouder worden, en het is altijd handig om een beetje geld te sparen om te betalen voor oppassers en eigen risico’s van de verzekering.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit Door: GidonPico, pixabay