Een gids voor de prachtige witte en zwarte Maine Coon


Maine Coon, de grootste en populairste huiskat, is te zien in veel verschillende vachtkleuren en patronen.

Enkele van de meest voorkomende zijn blauw, zwart, bruin, crème, rood, enz., Terwijl je zelden een Maine Coon in goud of zilver zult zien.

Witte en zwarte Maine Coons zijn niet zo zeldzaam als die vachtpatronen, maar ze zijn nog steeds iets heel bijzonders.

Laten we meer leren over deze kat met vacht bestaande uit twee kleuren, zijn uiterlijk en gedrag, evenals gezondheid en zorg.

Witte en zwarte Maine Coon Uiterlijk

Deze kat heeft een zwartgekleurde basis die bedekt is met witte vlekken. Elke witte en zwarte Maine Coon heeft een speciaal soort spotting – dus sommigen van hen zullen meer witte vlekken op hun lichaam hebben dan anderen.

De meeste witte en zwarte Maine Coons hebben witte vlekken op hun buik, poten en borst. Sommigen van hen hebben meer uitgesproken witte vlekken, wat betekent dat alleen hun voorhoofd, oren en staarten zwart zijn, terwijl alle andere delen van hun lichaam wit zijn!

Smokingpatroon – wat een naam is voor een Maine Coon met zwarte kleuren op het grootste deel van haar lichaam, terwijl alleen haar buik, kin, poten en borst wit zijn – is vooral populair.

Je kunt de schattige smoking Maine Coon zien in de onderstaande video.

Net als Maine Coons in alle andere vachtkleuren en patronen, zal de witte en zwarte ook een grote kat zijn, met een gewicht van 11 tot 25 pond en een gemiddelde hoogte van 10 tot 16 inch.

Dit is een gespierde, zwaar uitgebeende kat, met een broach borst, ruige vacht en benen evenredig met haar lichaam.

Haar oren zijn groot en hebben plukjes aan de uiteinden. Haar ogen zijn ook groot.

Witte en zwarte Maine Coon temperament en gedrag

Heeft de vachtkleur iets te maken met het temperament en gedrag van een kat?

Hoogstwaarschijnlijk niet, zoals de Spruce Pets uitlegt. Huiskatten kunnen in een breed scala aan kleuren en patronen voorkomen, maar ze delen allemaal een gemeenschappelijke afkomst. Een nest pasgeboren kittens kan er dus een in het zwart bevatten, een in het oranje, een in het calico-patroon, enz.

Het is zeer waarschijnlijk dat deze kittens veel gemeen hebben, en dit gebeurt dankzij de genetische en raskenmerken van de kat, en niet de vachtkleuring.

Daarom zal de witte en zwarte Maine Coon een zeer intelligente kat zijn, in staat om verschillende trucs te leren, zoals het sluiten van deuren en apporteren!

Ook is dit een sociale en vriendelijke kat die goed overweg kan met kinderen en andere huisdieren.

De witte en zwarte Maine Coon is geen aanhankelijke kat, maar ze hebben de neiging zich te vervelen en zelfs destructief te worden als ze te lang alleen worden gelaten, zonder de aandacht van hun eigenaren.

Een andere interessante eigenschap van dit ras is dat Het is extreem vocaal.

Witte en zwarte Maine Coon-verzorgingsvereisten

zwart-witte Main Coon kat ligt in het gras in de tuin

Voedzaam voedsel is uiterst belangrijk voor een groot en actief ras zoals de Maine Coon.

Sommige eigenaren geven de voorkeur aan natvoer dat hun katten gehydrateerd houdt, terwijl anderen vaker droogvoer zullen gebruiken.

Er is geen exacte regel voor het soort voedsel dat je aan je witte en zwarte Maine Coon moet geven, maar het is belangrijk dat je het voedt met dagelijkse maaltijden die elke dag tegelijkertijd moeten worden gegeven.

Op deze manier krijgt uw kat al het voedsel dat ze nodig heeft, maar ze zal niet zwaarlijvig worden, vooral als ze de hoeveelheid lichaamsbeweging heeft die ze zou moeten hebben.

Maine Coons zijn een zeer actief ras, Dus ze zullen gedijen bij interactief speelgoed, hoge kattenbomen en krabpalen. Natuurlijk zal deze kat ook graag veel tijd met je doorbrengen!

Als het gaat om verzorgingsvereisten, het beste zou zijn om de luxe vacht van je Maine Coon twee tot drie keer per week te borstelen.

Uiteindelijk is het belangrijkste deel van de zorg van uw Maine Coon het nemen van haar voor regelmatige dierenartscontroles.

Witte en zwarte Maine Coon gezondheid en levensduur

  drie donzige Maine Coon kittens lopen op het groene gras.

Enkele van de typische gezondheidsproblemen voor het Maine Coon-ras zijn heupdysplasie en tandziekte.

Ook zijn deze katten vatbaar voor obesitas En daarom is het zo essentieel om voor hun dieet en lichaamsbeweging te zorgen.

Veel Maine Coons hebben misschien ook Hypertrofische cardiomyopathie, dat is een aandoening waarbij de spierwanden van het hart van de kat dikker worden.

Mark Kittleson en zijn medewerkers [1] Leg uit hoe deze aandoening sinds de jaren 1970 is erkend als een veel voorkomende oorzaak van hartfalen, plotselinge dood en systemische trombo-embolie bij huiskatten.

Als het gaat om de levensverwachting van de witte en zwarte Maine Coon , zullen deze katten waarschijnlijk tot 12,5 jaar oud worden.

White And Black Maine Coon Prijs

Mooie belangrijkste coon kat buiten

De gemiddelde Maine Coon-kattenkost gaat van $ 500 tot $ 2500. Dit hangt af van verschillende factoren zoals de fokker, zijn reputatie, de bloedlijn en stamboom van het kitten, vachtkleur, enz.

Als het gaat om het vinden van de witte en zwarte Maine Coon, zul je waarschijnlijk geen fokker tegenkomen die uitsluitend katten met dit vachtpatroon verkoopt.

Je zult hoogstwaarschijnlijk een kitten met deze kleurencombinatie vinden bij een fokker die Maine Coons in verschillende vachtkleuren aanbiedt.

Het belangrijkste hier is om een gerenommeerde fokker te vinden, een die zorgt voor de gezondheid en het welzijn van zijn kittens.

Hoe herken je hem? Dit zal een persoon zijn die u onmiddellijk voorziet van de gezondheidsdossiers van het kitten en ook het bewijs van de genetische tests van zijn ouders.

Dit is ook een fokker die zijn cattery schoon houdt en voldoende ruimte biedt voor zijn kittens om te springen en rond te rennen.

Omdat Maine Coons zo populair zijn, zijn er tegenwoordig helaas veel fokkers in de achtertuin die er alleen maar om geven hoe ze zo snel mogelijk zoveel mogelijk kittens kunnen verkopen – om snel winst te maken.

Een goede manier om te beginnen met uw zoektocht naar een witte en zwarte Maine Coon is door onze lijst met 21 gerenommeerde Maine Coon fokkers te lezen!

Waar het op neer komt

Ik hoop dat je alle informatie hebt gekregen die je zocht over de witte en zwarte Maine Coon.

Sommige mensen zouden zeggen dat er niets speciaals is aan deze kat en dat ze niet zo prachtig is als de gouden of zilveren Maine Coon.

De waarheid is dat deze Maine Coon vrij gebruikelijk is, dus liefhebbers van zeldzame vachtpatronen kunnen een beetje teleurgesteld zijn.

Maar ik denk dat deze kat super schattig is met haar witte vlekken, en het is ook behoorlijk fascinerend dat geen van deze katten precies hetzelfde is als de anderen!

Ook delen deze Maine Coons de gemeenschappelijke eigenschap van hun ras, dus ze zijn sociaal, vriendelijk, zachtaardig en intelligent.

Daarom – door een witte en zwarte Maine Coon te kiezen, verwelkomt u zeker een geweldige levensgezel in uw huis.

Verwijzingen:

[1] Kittleson MD, Meurs KM, Munro MJ, Kittleson JA, Liu SK, Pion PD, Towbin JA. Familiaire hypertrofische cardiomyopathie bij maine coon katten: een diermodel van menselijke ziekte. Omloop. 1999 jun 22;99(24):3172-80. DOI, geraadpleegd op 07 juli 2023.