Waarom zitten er muggen in de kattenbak en 6 manieren om dit op te lossen


Katten zijn zeer schone dieren. Ik geloof dat je huisdier ook het grootste deel van zijn dag bezig is met zichzelf verzorgen.

Dus willen ze dat alle delen van hun omgeving schoon zijn – inclusief hun kattenbakken. Als de kattenbak vies is, of op geen enkele manier bij hen past, kunnen katten weigeren erin te poepen.

Een van de redenen hiervoor kunnen muggen in de kattenbak zijn. Dit kan best een ongemakkelijke situatie zijn, maar gelukkig zijn er manieren om ermee om te gaan.

Laten we eerst eens kijken waarom muggen in de kattenbak van uw kat verschijnen en hoe u dit probleem effectief kunt oplossen.

Waarom zitten er muggen in de kattenbak?

Muggen houden van donkere en vochtige plaatsen, dus de kattenbak van uw kat is eigenlijk een van de meest wenselijke locaties voor muggen om hun eieren te leggen.

Ook de urine en uitwerpselen van uw kat aanwezig een waardevolle bron van voedsel voor muggen.

Ze verschijnen meestal door zich eerst in kattenpoep te begraven, zich ermee te voeden en er vervolgens uit te komen.

Muggen zouden geen ernstige bedreiging voor de gezondheid van uw kat moeten zijn, maar niemand wil deze ongenode gasten in de kattenbakken van hun huisdieren hebben.

Ze kunnen erg vermoeiend worden, dus je moet de beste manier vinden om er vanaf te komen. Laten we eens kijken naar enkele goede oplossingen voor dit probleem.

1. Frequente reiniging van de kattenbak

Vrouw die kattenbak thuis schoonmaakt

Een ander belangrijk ding over de kattenbak van uw kat is de frequentie van het schoonmaken ervan. Dit is vooral essentieel voor het geval u muggen in de doos opmerkt.

In dit geval moet u de doos van uw kat elke dag schoonmaken, zodat er geen uitwerpselen en urine zijn die voedsel voor muggen erin presenteren.

Een schone kattenbak is uiterst belangrijk voor uw kat om normaal te poepen, en ook om deze zeer belangrijke plek voor haar vrij van muggen te houden.

2. Verander de plaats van de kattenbak

Omdat muggen de voorkeur geven aan donkere en vochtige plaatsen, is het misschien tijd om de locatie van de kattenbak van uw kat te veranderen.

De nieuwe plaats moet een lage luchtvochtigheid hebben en er moet direct zonlicht binnenkomen.

Vergeet niet dat katten geen fans zijn van veranderingen en dat ze graag zien dat hun routine altijd hetzelfde is. Maar dit is een situatie waarin je moet nadenken over je uiteindelijke doel. Uw kat zal uiteindelijk wennen aan de nieuwe locatie van haar kattenbak en haar kattenbak zal muggenvrij zijn.

Als u de locatie van de kattenbak niet volledig kunt wijzigen, kunt u proberen de luchtvochtigheid in die kamer te verlagen. U kunt dit doen door een luchtontvochtiger te gebruiken of door de ramen vaker te openen om luchtstroom in de kamer mogelijk te maken.

3. Appelciderazijn

vrouw die een spuitfles vasthoudt

Azijn is een natuurlijk huismiddeltje antibioticum voor katten dat kan worden gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, zoals hotspots, urineweginfecties en vlooien- en tekenbehandeling.

Appelazijn wordt beschouwd als veilig voor katten in het algemeen. Een theelepel of twee van deze vloeistof zal waarschijnlijk geen schade toebrengen aan uw huisdier. Deze azijn kan ook zeer effectief zijn in het bestrijden van de muggen in de kattenbak van een kat.

Hoe doe je dit? Door simpelweg wat azijn samen met water in een spuitfles te doen. Vervolgens moet u deze spray gebruiken rond de kattenbak van uw kat en de omgeving.

Er is ook een andere methode.

Je moet wat warm water, azijn, een beetje suiker en vloeibaar afwasmiddel in een gewone lege container doen. Meng alles door elkaar en plaats de container in de buurt van de kattenbak van uw kat. Zorg er natuurlijk voor dat je kat er niet in de buurt komt.

Je zult zeer waarschijnlijk binnen een paar uur een stel dode muggen in deze container gevangen zien.

4. Boorzuur

Boorzuur is een mild zure verbinding die boor, waterstof en zuurstof bevat, zoals Earth Clinic uitlegt.

Dit zuur kan worden gebruikt als een antisepticum om te vechten tegen virussen, schimmels en bacteriën bij katachtigen, maar ook om de muggen in hun kattenbakken te bestrijden.

Je moet water mengen met boorzuur in een spuitfles en het vervolgens buiten haar kattenbak strooien. Dit moet de plaag stoppen.

Boorzuur wordt niet als giftig beschouwd voor katachtigen, maar toch moet je oppassen dat je kat er niet te veel van binnenkrijgt, om geen maagklachten bij haar te veroorzaken.

5. Alcohol spray

grijze kattenbak in de woonkamer

Een fles alcohol is waarschijnlijk iets dat iedereen in huis heeft.

Ik heb een vriend die al het reinigt en desinfecteertl komt boven met alcohol, en ze gebruikt bijna geen chemische producten meer.

Alcohol is ook een van de manieren om muggen in de kattenbak van je kat te bestrijden. Het enige wat je hoeft te doen is isopropylalcohol in een spuitfles te gieten en op en rond de kattenbak te spuiten.

Alcohol zal geen problemen veroorzaken voor uw kat en ze kan het nest gebruiken nadat u het hebt bespoten.

U kunt alcohol in het algemeen ook gebruiken om de woonkamer van uw kat schoon te maken.

Volgens PetMD is het ding dat u moet vermijden bij het schoonmaken van de bezittingen van uw kat chemische geuren, omdat ze katten kunnen afstoten en ervoor kunnen zorgen dat ze de kattenbak vermijden.

6. Insecticide

Een goed insecticide zou snel moeten werken en de kattenbak van uw kat heel snel muggenvrij moeten maken.

Als je dit product nog nooit eerder hebt gebruikt, kun je de verkoper om advies vragen. U moet ook het etiket en de instructies voor het gebruik van het insecticide zorgvuldig lezen.

Je moet oppassen dat je kat haar kattenbak niet onmiddellijk gebruikt nadat je het insecticide eromheen hebt gebruikt, omdat dit zelfs vergiftiging bij haar kan veroorzaken.

Conclusie

Muggen in de kattenbak zijn erg vervelend en kunnen je ernstige hoofdpijn bezorgen, vooral als je ze niet stopt zodra je ze opmerkt.

Uw kat moet zeker een schone kattenbak hebben om niet op ongepaste plaatsen te poepen.

Je wilt natuurlijk ook een huis hebben dat vrij is van muggen.

Bent u dit probleem al tegengekomen met uw kitten? Wat was jouw manier om het op te lossen? Deel uw mening met ons!