Algemene informatie over Bengal Mix With Maine Coon

De Bengaalse kat is groot en gespierd en heeft een echt uniek uiterlijk met zijn vlekken die hem een uiterlijk van een luipaard geven.

De Maine Coon is een ander geweldig ras – bekend als de grootste gedomesticeerde kat en een van de meest populaire rassen in de Verenigde Staten.

Deze twee katten gecombineerd in een hybride klinkt als een behoorlijk geweldige kat, toch?

Een Bengaalse mix met een Maine Coon is een kruising die de grote eigenschappen van beide ouders zal erven.

Laten we nu eens dieper kijken naar het uiterlijk, temperament, gedrag, gezondheid en zorg van deze kat.

Bengaalse Mix Maine Coon Uiterlijk

Kruising van Bengaalse en Maine Coon kat

Grootte

Volgens de Bengaalse groeigrafiek gaat het gemiddelde gewicht van deze kat van 10 tot 15 pond, terwijl ze gemiddeld 13 tot 15 centimeter lang is.

Een Maine Coon is nog zwaarder, met een gemiddeld gewicht van 11 tot 25 pond en een hoogte van 10 tot 16 inch.

Dus, een Bengaal gemengd met een Maine Coon zal ook een grote kat zijn, met een gewicht van ongeveer 10 tot 25 pond en een gemiddelde hoogte van 10 tot 16 inch.

Vachttype en kleuren

De zijdeachtige en zware vacht van de Maine Coon kan lang of medium zijn en is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.

Bengalen hebben korte jassen die in veel verschillende kleuren kunnen komen, maar ze worden niet allemaal herkend – er zijn slechts vier erkende Bengalen vachtkleuren: blauw, bruin, zilver en sneeuw. Natuurlijk zijn deze katten vooral te herkennen aan hun gevlekte vachtpatroon.

Dus, een Bengaal gemengd met Maine Coon kan korte of middellange tot lange jassen hebben, en het kan in verschillende kleuren komen.

Je kunt deze verbazingwekkende hybriden zien in de onderstaande video.

Gezichts- en lichaamskenmerken

Bengalen kunnen amandel-, ovale en ronde ogen hebben. Ze zijn meestal geel, goud of groen.

De meeste Maine Coons hebben gouden of groene ogen die breed, ovaalvormig en groot zijn. Hun mix kan dus ogen hebben die meer lijken op de Bengalen of de Maine Coon’s.

De Maine Coon heeft grote, wijd uitgezette oren, terwijl Bengalen kleinere hebben, die afgerond zijn en ook apart zijn geplaatst, daarom kan hun mix het orentype van de ene of de andere van zijn ouders erven.

Hetzelfde geldt voor het hoofd – omdat Maine Coons grote hoofden hebben, terwijl Bengalen relatief klein zijn.

Beide rassen hebben gespierde en goed geproportioneerde lichamen, wat een eigenschap is die hun hybride ook zal hebben.

Maine Coons hebben zeer lange en bossige staarten, terwijl Bengalen gemiddeld lange staarten hebben. De mix van deze twee katten kan dus een middellange of een lange staart hebben.

Bengal Mix Maine Coon Temperament en gedrag

Blonde vrouw houdt een Bengaalse kat vast

Hoewel de Bengaal er nog steeds een beetje uitziet als een wilde kat, heeft hij eigenlijk een lieve en liefdevolle persoonlijkheid.

Deze kat houdt van haar mensen en is erg loyaal. Toch is dit geen schootkat – degene die je kunt verwachten mee te nemen. Bengalen zijn erg vriendelijk en intelligent, maar ze willen nog steeds hun ruimte en onafhankelijkheid hebben.

Ze zijn ook extreem actief en nieuwsgierig en hebben veel aandacht en interactie van hun eigenaren nodig.

Dit ras is erg vocaal – dus de eigenaar van een Bengaal kan verwachten dat deze kat terug naar hem miauwt! Maine Coons staan ook bekend als zeer vocaal.

Het uiterlijk van dit ras kan ook misleidend zijn. Een Maine Coon is zo groot dat het intimiderend kan lijken, Maar deze kat is eigenlijk super zachtaardig en lief.

Het is ook erg vriendelijk en intelligent, in staat om veel verschillende trucs te leren. In zekere zin kan de Maine Coon er zelfs uitzien als een hond voor zijn menselijke familie!

Deze katten zijn ook actief, net als Bengalen.

Dus, wat moet de mix van deze twee katten blijken te zijn?

Vriendelijk, lief, actief, slim en vocaal – volgens de eigenschappen van de ouders van deze kat! Deze hybride kat zal dus waarschijnlijk een geweldige persoonlijkheid van beide ouders erven.

Bengaalse Mix Maine Coon Care

Grooming

Professionele trimmer borstelt Maine Coon kattenhaar

Terwijl bij Bengalen wekelijks borstelen voldoende zou moeten zijn, moeten Maine Coons twee tot drie keer per week worden geborsteld om hun vacht gezond, glanzend en vrij van los haar en huidschilfers te houden.

Dus als deze hybride het vachttype van de Bengaal erft, hoeft u het minder vaak te borstelen.

Maine Coons zijn niet zo aan te raden voor mensen met allergies. Bengalen zijn ook niet volledig hypoallergeen, maar ze zijn nog steeds een goede optie voor mensen met een allergie.

Je moet deze kat niet te vaak wassen, vooral als ze binnenshuis leeft.  Dus als uw kat jong en gezond is, moet u haar alleen wassen wanneer dit wordt geadviseerd door een dierenarts.

Voeding

Net als bij alle andere katachtigen, zal een Bengaalse Maine Coon-mix gedijen op een eiwitrijk dieet.

Je moet ook de traktaties beperken, omdat je geen zwaarlijvige kat wilt krijgen en deze hybride altijd van vers, schoon water voorzien.

Oefening

Deze hybride is een actieve en energieke kat. Dit betekent dat het moet worden voorzien van veel ruimte en voldoende mogelijkheden om te spelen en rond te springen.

Het zal ook gedijen van interactief speelgoed, hoge kattenbomen en krabpalen. Een Maine Coon Bengal-mix moet dagelijkse activiteiten hebben, om te voorkomen dat het zich verveelt of enige vorm van destructief gedrag vertoont.

Zelfs als je kat een strikt binnenkat is, is het het beste om deze mix wat te laten springen en rennen in je achtertuin, als je deze kans hebt.

Opleiding

Het trainen van een intelligente kat zoals de Bengaalse Maine Coon-mix kan erg interessant zijn, maar ook een uitdaging voor eigenaren van gezelschapsdieren.

Je moet eerst herkennen of je kat geïnteresseerd is in trainingssessies.

Vergeet niet om deze hybride altijd te voorzien van voldoende mentale stimulatie, omdat dit het tevreden en gezond zal houden.

Bengalen Mix Maine Coon Gezondheid en levensduur

Bengaalse kat liggend

Enkele van de bekende problemen in het Maine Coon-ras zijn heupdysplasie, obesitas, spinale spieratrofie en hypertrofische cardiomyopathie, het meest voorkomende hartprobleem bij katten dat resulteert in de verdikking van de hartspier.

Bengalen kunnen ook te maken krijgen met deze hartaandoening, maar ook met gebitsproblemen, allergieën, staar en chronische nierziekte.

De meeste Maine Coons zullen ongeveer 12,5 jaar oud worden, terwijl Bengalen zelfs tot 20 jaar oud kunnen worden!

De hybride van deze twee rassen kan enkele van de gezondheidsproblemen erven die bij hen worden aangetroffen.

Natuurlijk willen we dit allemaal graag delen met onze huisdieren. Om dit te bereiken, moet u uw Bengaalse Maine Coon-mix nemen voor regelmatige dierenartscontroles en deze voorzien van goede leefomstandigheden.

Conclusie

Als u op zoek bent naar Een lieve, intelligente en vriendelijke kat – een Bengaal gemengd met Maine coon is een goede keuze voor jou!

Natuurlijk moet je ook rekening houden met enkele van zijn andere eigenschappen.

Dit ras is waarschijnlijk erg vocaal. Dus, als je op zoek bent naar een rustige en kalme kat , moet je blijven kijken!

Ook is deze hybride zeer actief en energiek en vereist het een eigenaar die er een groot deel van zijn tijd aan zal besteden.

Een Bengaalse Maine Coon kan de perfecte metgezel zijn voor mensen die hun katten een aantal grappige trucs willen leren.

Deze beslissing zal dus sterk afhangen van uw levensstijl en uw verwachtingen als het gaat om het delen van een leven met een kat.

Deze hybride is zonder twijfel een prachtige kat, maar het kan voor sommige mensen te veel werk zijn.