De 8 beste kattenvoer voor Schotse vouwkatten in 2023 – alles over katten

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Schotland is misschien beroemd om hun scotch, haggis en doedelzak, maar veruit de schattigste export van het land is de Scottish Fold-kat.

Scottish Folds is een middelgroot kattenras dat bekend staat om hun unieke oorvorm – sommige hebben oren die naar voren en naar beneden op het hoofd zijn gevouwen. Nog interessanter is het feit dat de afstamming voor alle Scottish Folds terug te voeren is op een vrouwelijke witte schuurkat genaamd Susie. Hun gevouwen oren worden veroorzaakt door een onvolledig dominant gen.

Als je de moeite gaat nemen om een Scottish Fold-kat te krijgen, moet je bereid zijn om de tijd te nemen om een dieet van hoge kwaliteit te kiezen om je nieuwe kat gezond te houden. Lees verder om onze topkeuzes te zien voor het beste kattenvoer voor Scottish Fold-katten.

In één oogopslag: beste 8 kattenvoer voor een uitgebalanceerd Scottish Fold-dieet om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Vers Kattenvoer

 • Gemaakt met premium dierlijke eiwitten
 • Alle ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Minimaal verwerkt en koolhydraatarm

Het beste voor gevoelige maag

Hoewel alle Scottish Fold kittens worden geboren met een recht of normaal oor, ontwikkelen sommigen gevouwen oren rond de leeftijd van 3 tot 4 weken. Dit ongewone kenmerk is het resultaat van een spontane genetische mutatie. In Amerika zijn Scottish Folds extreem populair geworden, met eigenaren zoals Taylor Swift die op lange wachtlijsten staan en enkele honderden dollars betalen voor een Scottish Fold-kitten.

Inzicht in de voedingsbehoeften van uw Scottish Fold

Hoewel uw Scottish Fold er misschien anders uitziet dan andere katten, zijn zijn voedingsbehoeften hetzelfde. Alle katten worden beschouwd als obligate carnivoren, wat betekent dat hun lichaam is aangepast aan het volgen van een op vlees gebaseerd dieet en, eerlijk gezegd, zullen ze nergens anders op gedijen.

Hoewel honden vaak als alleseters worden beschouwd, heeft uw kat een biologische behoefte aan vlees in zijn dieet. Katten hebben een kort spijsverteringskanaal en ze missen de spijsverteringsenzymen die nodig zijn om plantaardig voedsel te verwerken.

In het wild zou je kat een heel prooidieet consumeren en het vlees, organen en rauwe botten eten van wat hij kan vangen. Dat is het geval, het ideale dieet van een kat bestaat uit ongeveer 52% eiwit, 46% vet en slechts 2% koolhydraten of minder (meestal beperkt tot de maaginhoud van de prooi).

Helaas komen veel commerciële kattenvoerdiëten niet in de buurt van het voldoen aan deze vereisten. Maar daar zijn we hier voor!

We zijn er om u te helpen een grondig inzicht te krijgen in de voedingsbehoeften van uw Scottish Fold, zodat u een slimme en gezonde beslissing kunt nemen met betrekking tot het dagelijkse dieet van uw kat. Alle kattenvoer is niet gelijk gemaakt en we zijn er om u te helpen de beste te kiezen.

Uw kat heeft een eiwitrijk, matig vet en koolhydraatarm dieet nodig, gemaakt met hele voedingsmiddelen die vrij zijn van vulstoffen en kunstmatige additieven.

Simpel gezegd, hoe dichter het dieet van uw kat bij dat hele prooimodel ligt, hoe beter.

Bij het winkelen voor kattenvoer moet een benoemde bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten altijd het eerste ingrediënt zijn. Idealiter zouden ten minste twee van de top drie ingrediënten vlees, gevogelte of vis moeten zijn.

Bovenop eiwitten heeft uw Scottish Fold vet in zijn dieet nodig om essentiële vetzuren (vooral omega 3’s) te leveren, evenals calorieën om essentiële lichamelijke processen van brandstof te voorzien. Ook deze moeten zoveel mogelijk uit dierlijke bronnen komen. Zoek naar ingrediënten zoals kippenvet of zalmolie in plaats van koolzaadolie of saffloerolie.

Ten slotte, hoe lager het koolhydraatgehalte van het voedsel van uw kat, hoe beter.

Om het koolhydraatgehalte van een commercieel kattenvoer te schatten, gebruikt u eenvoudig de waarden die worden weergegeven in de gegarandeerde analyse. Tel de waarden voor ruw eiwit, vet, vocht en vezels samen met as op, als het wordt vermeld. As is gewoon het anorganische mineraalgehalte dat overblijft nadat het product is gekookt.

Als het asgehalte niet wordt vermeld, schat dan ongeveer 7% voor droogvoer en 2% voor natvoer.

Zodra je die getallen hebt opgeteld, trek je het totaal af van 100% naar get uw geschatte koolhydraatgehalte. We zien graag maximaal 10% koolhydraten, hoewel minder altijd beter is.

Dingen om te vermijden in het dieet van uw Schotse vouw

Net zo belangrijk als weten wat je in het dieet van je kat moet opnemen, is weten welke dingen je moet uitsluiten. We zien altijd graag een korte lijst met ingrediënten, omdat dat betekent dat het voedsel gemakkelijker voor het lichaam van uw kat te verwerken is. Goed verteerbaar voer betekent minder afval en meer voedingsstoffen voor uw kat.

Controleer bij het winkelen voor kattenvoer de lijst met ingrediënten en zoek naar rode vlaggen zoals:

 • Een koolhydraat vermeld als het eerste ingrediënt
 • Hoge concentraties plantaardige eiwitten (zoals erwteneiwit)
 • Niet-voedzame vulstoffen zoals maïs, tarwe en soja
 • Hoge concentraties peulvruchten en peulvruchten (zoals bonen, erwten en linzen)
 • Niet-specifieke ingrediënten en bijproducten (zoals gevogeltemeel of dierlijke digest)
 • Kunstmatige toevoegingen zoals kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen

Als uw Scottish Fold kattenvoerallergieën heeft, moet u mogelijk nog voorzichtiger zijn bij het winkelen voor een nieuw kattenvoer. We zullen later meer praten over kattenvoerallergieën.

Dus, welke merken haalden onze topaanbevelingen voor het gezondste ingeblikte, zachte en natte kattenvoer voor Scottish Folds? Blijf lezen om erachter te komen!

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse in een ISO 17025-gecertificeerd laboratorium voor voedseltests en -analyses.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Onze top 8 keuzes voor het beste kattenvoer voor Schotse vouwkatten

Nu u een beter begrip hebt van de voedingsbehoeften van uw Scottish Fold en hoe u een kattenvoer van hoge kwaliteit kunt identificeren, bent u klaar om te beginnen met winkelen!

Als u nog steeds niet helemaal zeker weet waar u moet beginnen, hoeft u zich geen zorgen te maken – we hebben een lijst met aanbevolen opties samengesteld om u op weg te helpen.

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Smalls is een bezorgservice voor vers kattenvoer die alle ingrediënten van menselijke kwaliteit gebruikt, inclusief premium eiwitten zoals kip, kalkoen en vis. Met een breed scala aan receptkeuzes, verkrijgbaar in zowel gehakte als paté-stijl, biedt Smalls u tal van opties voor uw Scottish Fold-kat. Alle recepten zitten boordevol echte dierlijke eiwitten en bevatten weinig koolhydraten.

Hoewel Smalls het voedsel van uw kat niet uitdeelt zoals sommige bezorgdiensten voor kattenvoer, bieden ze u wel aangepaste voedingsinstructies en zijn de pakketten duidelijk gemarkeerd in stappen van 50 calorieën.

Klein vers voedsel wordt bevroren geleverd, dus je hoeft alleen maar een of twee pakketten tegelijk in de koelkast te plaatsen om te ontdooien voordat je gaat voeren. U kunt uw abonnement op elk gewenst moment wijzigen als de smaak of caloriebehoefte van uw kat verandert.

In het afgelopen jaar heeft Smalls enkele problemen gehad met hun website en hun consumentenrelaties, maar ze werken actief aan het oplossen van deze problemen. We hebben direct contact gehad met het bedrijf en zijn ervan overtuigd dat Smalls hard werkt om de klantloyaliteit te herwinnen.

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met premium dierlijke eiwitten
 • Alle ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Minimaal verwerkt, laag in koolhydraten

Wat we niet leuk vonden

 • Maaltijden worden voorgeportioneerd voor uw kat
 • Enigszins duur in vergelijking met droogvoer

Wellness Complete Health Pate Kip Entreé

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Voor eiwitrijke, graanvrije voeding raden we dit Wellness-recept voor ingeblikt voedsel voor katten aan. Het zit vol met premium dierlijke eiwitten uit kip en kalkoen, inclusief voedzame orgaanmiddelen zoals kippenlever. Bovendien zit het vol met echte kipsmaak waar je Scottish Fold dol op zal zijn.

Deze formule van Wellness ondersteunt de vijf tekenen van kattenwelzijn: glanzende huid en vacht, gezonde spijsvertering, heldere ogen en sterke tanden, hoge energie en een gezond immuunsysteem.

Hoewel dit recept boordevol dierlijke eiwitten zit en rijk is aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen, bevat het wel een paar plantaardige ingrediënten. Gelukkig zijn ze beperkt tot wortels, veenbessen en lijnzaad – het lijnzaad biedt aanvullende omega-3 vetzuren. Over het algemeen is het koolhydraatgehalte van dit recept nog steeds vrij laag rond de 16%, maar nog steeds hoger dan we willen.

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Kalkoen, Kippenbouillon, Wortelen, Natuurlijk Aroma, Guargom, Veenbessen, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Taurine, Zout, CassiaGom, Xanthaangom, Cholinechloride, Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Bètacaroteen, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Koperproteïne, Mangaaneiwitaat, Natriumseleniet, Niacinesupplement, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A-supplement, Biotine, Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.73%

Vet: 31.82%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 15.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.87%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 11.29%

Wat we leuk vonden

 • Rijk aan echte dierlijke eiwitten uit kip en kalkoen
 • Rijk aan vocht, licht verteerbaar
 • Zeer laag in koolhydraten, minder dan 2%

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat enkele verdikkingsmiddelen (guargom en xanthaangom)

Bekijk op PetSmart

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als u op zoek bent naar een hoogwaardig ingeblikt voedsel voor uw Scottish Fold, maar u heeft een beperkt budget, raden we Authority aan. Dit merk biedt een verscheidenheid aan eiwitrijke natte voedingsmiddelen met echte dierlijke eiwitten zoals kip. Dit specifieke recept is een van onze favorieten.

Deze ingeblikte formule bevat verse kip als hoofdingrediënt, aangevuld met extra eiwitten uit oceaanvis en ei. Kippenlever fungeert als een aanvullende bron van eiwitten en een rijke bron van belangrijke voedingsstoffen. We waarderen ook dat de primaire bron van toegevoegd vet dierlijk is (menhaden visolie).

Over het algemeen is deze formule zeer betaalbaar, rijk aan eiwitten en vocht en laag in koolhydraten. Het kost minder dan $ 0,25 per ounce wanneer u een geval van (24) blikjes van 5,5 ounce koopt.

Ingrediënten

Kip, kippenbouillon, kippenlever, oceaanvis, brouwersrijst, gedroogd eiproduct, guargom, zout, kaliumchloride, menhadenvisolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), taurine, cholinechloride, vitamines (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur), brouwers gedroogde gist, Mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, koperproteïnaat, kaliumjodide, mangaansulfaat, natriumseleniet).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 6.5%

Ruwe celstof: 0.8%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 29.55%

Vezel: 3.64%

Koolhydraten: 10%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.73%

Vet: 56.41%

Koolhydraten: 7.86%

Wat we leuk vonden

 • Rijk aan eiwitten uit kip en vis
 • Boordevol vocht, licht verteerbaar
 • Zeer laag in koolhydraten, minder dan 3%

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat wat toegevoegde koolhydraten (brouwersrijst)
 • Bevat wat toegevoegd verdikkingsmiddel (guargom)

View On Chewy ENTER ALLABOUTCATS30 VOOR 30% KORTING

Lees onze volledige merkbeoordeling

Vers kattenvoer is een zeer voedzame optie voor Scottish Folds, maar het is niet altijd de handigste optie. Met The Honest Kitchen kunt u uw kat de voeding van vers voedsel geven zonder het gedoe – rehydrateer eenvoudig een deel van dit uitgedroogde kattenvoer voor elke maaltijd.

The Honest Kitchen maakt gebruik van hoogwaardige ingrediënten, waaronder hoogwaardige dierlijke eiwitten uit kip en eieren, samen met andere hele voedingsmiddelen. Er zijn een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten – voornamelijk fruit en groenten – zoals zoete aardappelen, lijnzaad, pompoen en spinazie. Deze verhogen het totale koolhydraatgehalte van de formule, wat iets is om in gedachten te houden.

Dat gezegd hebbende, dit gedehydrateerde kattenvoer is minimaal verwerkt, rijk aan antioxidanten en zeer goed verteerbaar. Het enige wat je hoeft te doen is het uitmeten, water toevoegen en kijken hoe je kat het naar beneden sjaalt.

Ingrediënten

Gedehydrateerde kip, gedehydrateerde eieren, gedehydrateerde aardappelen, gedehydrateerde zoete aardappelen, biologisch lijnzaad, gedehydrateerde pompoen, gedehydrateerde spinazie, gedroogde veenbessen, mineralen [Tricalcium Phosphate, Potassium Chloride, Choline Chloride, Zinc Amino Acid Chelate, Iron Amino Acid Chelate, Potassium Iodide, Copper Amino Acid Chelate, Sodium Selenite], Taurine, Vitaminen [Vitamin E Supplement, Vitamin B12 Supplement, Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), D- Calcium Pantothenate (Vitamin B5), Riboflavin (Vitamin B2), Vitamin D3 Supplement].

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 35%

Ruw vet: 28%

Ruwe celstof: 2.5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.84%

Vet: 29.47%

Vezel: 2.63%

Koolhydraten: 31.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 26.42%

Vet: 51.32%

Koolhydraten: 22.26%

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met echte ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Rijk aan eiwitten, minimaal verwerkt
 • Rijk aan vocht na rehydratering met water

Wat we niet leuk vonden

 • Vereist rehydratatie voorafgaand aan het voeren
 • Vrij duur in vergelijking met andere opties

Dr. Elsey's cleanprotein Zalmformule Graanvrij Droog Kattenvoer

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Hoewel u misschien het meest bekend bent met het merk Dr. Elsey voor hun kattenbakvulling, produceren ze ook kattenvoer van hoge kwaliteit. De CleanProtein-lijn van kattenvoer bevat koolhydraatarme recepten boordevol dierlijke eiwitten zoals kip en zalm. In plaats van granen of zetmeel gebruiken deze voedingsmiddelen gelatine als bindmiddel.

Dr. Elsey’s CleanProtein zalmrecept brokken is gemaakt met verse zalm als eerste ingrediënt en aangevuld met extra eiwitbronnen zoals gedroogde kip, ei en zalmhydrolysaat. Wat deze formule uniek maakt, is de hoge biologische waarde van de eiwitbronnen en het extreem lage koolhydraatgehalte – het wordt geschat op minder dan 5%.

Naast het feit dat het rijk is aan eiwitten en weinig koolhydraten, is deze formule volledig graanvrij en bevat het geen vulstoffen of kunstmatige additieven.

Ingrediënten

Zalm, gedroogde kip, gedroogd eiproduct, gelatine, zalmhydrolysaat, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gedroogde kikkererwten, natuurlijk aroma, lijnzaad, varkenseiwitisolaat, kaliumcitraat, fructooligosaccharide, cholinechloride, calciumcarbonaat, vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, vitamine A-acetaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, foliumzuur), Mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, calciumcarbonaat, manganousoxide, kopersulfaat, ijzeraminozuurchelaat, mangaanaminozuurchelaat, zinkaminozuurchelaat, koperaminozuurchelaat, natriumseleniet, kobaltcarbonaat, ethyleendiaminedihydroiodide), kaliumchloride, taurine, zout, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 56%

Ruw vet: 17%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 63.64%

Vet: 19.32%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 12.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 51.72%

Vet: 38.13%

Koolhydraten: 10.16%

Wat we leuk vonden

 • Boordevol biologisch waardevolle dierlijke eiwitten
 • Extreem laag in koolhydraten, laag-glycemisch
 • Goed verteerbaar, vrij van vulstoffen en additieven

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat enkele peulvruchten (gedroogde kikkererwten)
 • Vrij duur in vergelijking met andere opties

Bekijk op PetSmart

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als u uw Scottish Fold kitten een gezonde start in het leven wilt geven, overweeg dan dit Simply Nourish kittenvoerrecept. Het bevat verse kip als de primaire bron van eiwitten met extra eiwitten uit kippenlever en eieren. Het is ook rijk aan vocht en heeft een balans van omega-3 en omega-6 vetzuren.

Deze natvoerformule is gemaakt met eenvoudige, natuurlijke ingrediënten waardoor het goed verteerbaar is – het maakt de voedingsstoffen ook gemakkelijker opneembaar voor uw kitten. Je zult ook blij zijn om te weten dat het zeer laag is in koolhydraten, naar schatting minder dan 1%.

Hoewel uw kitten zich misschien niet realiseert wat de voedingswaarde van dit natvoer is, zal hij zeker dol zijn op de echte kipsmaak en hartige saus die zowel smaak als vocht toevoegt.

Ingrediënten

Kip, kippenbouillon, water voldoende voor verwerking, kippenlever, gedroogd eiwit, aardappelzetmeel, gedroogd eiproduct, natuurlijk aroma, guargom, veenbessen, gemalen lijnzaad, zout, natriumfosfaat, menhadenvisolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen) (bron van DHA), kaliumchloride, zonnebloemolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), vitamines (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur), Cholinechloride, Calciumcarbonaat, Taurine, Gedroogde Cichorei wortel, Mineralen (Ijzersulfaat, Zinkoxide, Koperproteïne, Kaliumjodide, Mangaansulfaat, Natriumseleniet), DL-Methionine, Magnesiumsulfaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 3.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 82%

As: 2.7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.56%

Vet: 19.44%

Vezel: 8.33%

Koolhydraten: 1.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 53.19%

Vet: 45.21%

Koolhydraten: 1.6%

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met echte dierlijke eiwitten van kip
 • Rijk aan vocht en omega vetzuren
 • Smaakvolle jus verhoogt de smakelijkheid

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat wat toegevoegd zetmeel en verdikkingsmiddelen

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Hoewel de voedingsbehoeften van uw kat mogelijk niet veranderen op basis van ras, zijn er enkele voedingsoverwegingen om in gedachten te houden als hij ouder wordt. Oudere katten (van 8 jaar en ouder) ervaren vaak spijsverterings- en mobiliteitsproblemen, maar ze hebben nog steeds een voedzaam dieet nodig dat rijk is aan eiwitten en calorieën.

Deze Feline Natural ingeblikte voedselformule is een geweldige optie voor oudere Scottish Folds omdat het is gemaakt met ultra-voedend spiervlees, organen en bloed. Hoewel deze ingrediënten je een beetje preuts kunnen laten voelen, zijn ze licht verteerbaar voor je kat. Hoogwaardige eiwitten zijn essentieel om de spiermassa van uw kat te ondersteunen naarmate hij ouder wordt.

Naast een rijke bron van dierlijke eiwitten, bevat dit recept Nieuw-Zeelandse groene mossel als een natuurlijke bron van gewrichtsondersteunende glucosamine en chondroïtine. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren die kunnen helpen ontstekingen te verminderen en ontstekingsaandoeningen zoals artritis te verminderen.

Ingrediënten

Kip, Hert, Water voldoende voor verwerking, Hertennier, Hertenlever, Hertenbloed, Lijnzaadvlokken, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Gedroogde Kelp, Taurine, Vitamine E-supplement, Magnesiumoxide, Zinkproteïne, Koperproteïne, Mangaaneiwitaat, ThiamineMononitraat, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 0.2%

Vocht: 82.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 51.43%

Vet: 28.57%

Vezel: 1.14%

Koolhydraten: 18.86%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.82%

Vet: 49.68%

Koolhydraten: 13.5%

Wat we leuk vonden

 • Boordevol goed verteerbare dierlijke eiwitten
 • Beperkt aantal ingrediënten
 • Glucosamine en chondroïtine voor gewrichtsgezondheid/mobiliteit
 • Geconcentreerde bron van eiwitten en calorieën

Wat we niet leuk vonden

 • Vrij hoog fosforgehalte
 • Enigszins prijzig

Stella &Chewy's Absolutely Rabbit Dinner Hapjes

View On Chewy View On Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Voor katten met een gevoelige spijsvertering is een hoogwaardig, licht verteerbaar dieet het beste. Als u voedselallergieën vermoedt, wilt u misschien zelfs overschakelen naar een nieuwe bron van eiwitten. Rauw, vers of zelfgemaakt eten is geweldig, maar gevriesdroogd rauw voedsel biedt een handig alternatief.

Stella &Chewy’s doet goed gevriesdroogd en verwerkt hun recepten op lage temperaturen om de oorspronkelijke voedingswaarde van de grondstoffen te behouden. Deze konijnenformule bevat vers konijn met gemalen bot en konijnenlever. Deze ingrediënten zijn biologisch geschikt voor katten en de enige andere hoofdingrediënten zijn olijfolie en pompoenpitten.

We houden ervan dat deze formule boordevol eiwitten zit en ook rijk is aan gezond vet, waardoor het een geweldige optie is voor jonge Schotse plooien en katten die moeten aankomen. Bovendien, omdat het voedsel is ontworpen om te worden gerehydrateerd voordat het wordt gevoerd, is het rijk aan vocht dat de gezonde spijsvertering van uw kat ondersteunt.

Ingrediënten

Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenzaad, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd ediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïne, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.32%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.84%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.12%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.04%

Wat we leuk vonden

 • Biologisch geschikt, rijk aan dierlijke eiwitten
 • Aangevuld met probiotica voor een gezonde spijsvertering
 • Beperkte lijst van hoofdingrediënten

Wat we niet leuk vonden

 • Vezelgehalte is een beetje hoog
 • Vrij duur in vergelijking met andere opties

Krijgen Schotse plooien kattenvoerallergieën?

Het zal je misschien verbazen dat katten net als mensen last kunnen hebben van allergieën. Ze kunnen verschillende symptomen vertonen, maar het kan nog steeds een groot probleem voor uw kat veroorzaken.

Als het gaat om allergieën bij katten, zijn enkele van de meest voorkomende boosdoeners milieuallergieën en vlooienallergieën. Voedselallergieën zijn slechts goed voor 1% tot 5% van de huidziekten bij katten, dus ze komen minder vaak voor dan kattenvoerfabrikanten je willen doen geloven.

Bovendien zijn granen niet de meest voorkomende oorzaak van voedselallergieën bij katten – veel voorkomende eiwitten zoals rundvlees, kip en vis zijn dat wel.

Voedselallergieën bij katten ontwikkelen zich het meest waarschijnlijk wanneer de kat gedurende een langere periode wordt blootgesteld aan specifieke allergenen. Als u uw kat bijvoorbeeld kattenvoer van lage kwaliteit geeft dat koolhydraatvullers zoals maïs en tarwe bevat, kan dit de spijsvertering van uw kat verstoren en bijdragen aan een aandoening die lekkende darm wordt genoemd en die zich vervolgens kan ontwikkelen tot een voedselallergie of gevoeligheid.

Het voeren van uw Scottish Fold met een rotatiedieet kan helpen voorkomen dat voedselallergieën zich ontwikkelen en kan het gemakkelijker maken om het dieet van uw kat later te veranderen als er een voedselallergie ontstaat.

Het kan ook helpen om uw kat een holistisch of biologisch dieet te geven. De kwaliteit van het dieet van uw kat is van groot belang en is voornamelijk afhankelijk van de kwaliteit van de ingrediënten in dat dieet. Een dieet dat bestaat uit hele voedingsmiddelen en dierlijke eiwitten die minimaal zijn verwerkt, geeft uw kat de beste voedingsbron.

Klik hier om onze lijst met beste biologische kattenvoer te lezen.

Zelfgemaakt voedsel en rauw dieet voor Schotse vouwkatten

Hoewel er commerciële diëten van hoge kwaliteit bestaan, kunnen ze behoorlijk duur zijn. Als je je Scottish Fold het beste van het beste wilt geven, kun je een zelfgemaakt of rauw dieet overwegen.

Het maken van uw eigen kattenvoer geeft u volledige controle over wat er in de kom van uw kat terechtkomt. Dat kan een enorm voordeel zijn als uw kat voedselallergieën of gevoeligheden heeft, en het betekent dat uw kat geen onnodige vulstoffen of kunstmatige toevoegingen eet.

De uitdaging met zelfgemaakt kattenvoer is dat je een door de dierenarts goedgekeurd recept moet volgen om ervoor te zorgen dat je de juiste verhoudingen van belangrijke voedingsstoffen opneemt.

Voordat je genoegen neemt met een zelfgemaakt kattenvoerdieet voor je Scottish Fold, moet je nadenken over de vraag of je gaat voor een gekookt dieet of een rauw dieet. Rauw voedsel voor katten is een zeer voedzame optie en het is ook biologisch het meest geschikt. Rauw vlees of gevogelte met vers orgaanvlees en rauw bot zorgt voor een eenvoudig maar voedzaam dieet voor katten.

Het maakt niet uit wat voor soort dieet u kiest voor uw Scottish Fold, ga voor de hoogste kwaliteit die u zich consequent kunt veroorloven. Volg de voedingsaanbevelingen op de verpakking als u een commercieel dieet voert of meet de dagelijkse portie van uw kat op gewicht voor zelfgemaakte en rauwe diëten.

Meer informatie over zelfgemaakt en rauw kattenvoer in onze handige gids.

Laatste gedachten

Ongeacht zijn ras, een gezond dieet is essentieel voor het ondersteunen van de gezondheid en het welzijn van uw kat op de lange termijn. Van kitten tot volwassene tot senior, kwaliteitsvoeding bevordert een gezonde lichaamsfunctie en geeft uw kat de energie die hij nodig heeft om zijn beste leven te leiden.

Alle katten hebben een soortgeschikt dieet nodig dat bestaat uit dierlijke ingrediënten. Hoe hoger het eiwit, hoe beter, en vergeet gezonde vetten niet. Beperk de koolhydraatinname van uw Scottish Fold zoveel mogelijk en overweeg een vers of zelfgemaakt dieet, als u het zich kunt veroorloven.

Als u de kwaliteit van het dieet van uw Scottish Fold wilt upgraden of gewoon wat variatie wilt introduceren, overweeg dan een van onze bovenstaande aanbevelingen!