Beste kattenvoer voor Britse kortharen in 2023: beoordelingen

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Niet veel mensen weten het of hebben het zich gerealiseerd, maar veel mensen zijn opgegroeid met de Britse korthaar. Herinner je je die Cheshire-kat in Alice in Wonderland nog? Nou, dat is de Britse Korthaar.

Dit type kat is een familiekat die graag tijd doorbrengt met mensen en absoluut houdt van genegenheid die hij van gezinnen krijgt. Als deze kat inderdaad de keuze is voor uw gezin, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het dieet van de kat geschikt is voor de behoeften van dit ras.

Omdat er nogal wat kant-en-klaar voedsel is voor katten in het algemeen en Brits korthaar in het bijzonder, kan het een lastige zaak zijn om het juiste product voor uw kat te kiezen. Daarom hebben we in dit bericht enkele van de beste voedselkeuzes voor dit type kat besproken.

In één oogopslag: beste nat kattenvoer voor Britse kortharen om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Kattenvoer

 • Vochtrijk, bevredigend voedsel
 • Echte, hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Voedsel van menselijke kwaliteit

HET BESTE VOOR GEVOELIGE MAAG

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

#1 Smalls Kattenvoer

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Als u op zoek bent naar een ultrahandige manier om uw Britse korthaar graanvrij voedsel te voeren, wilt u misschien de bezorgservice voor kattenvoer van Smalls proberen. Hoewel Smalls de maaltijden van uw kat niet voor u uitdeelt, geven ze wel gedetailleerde voedingsaanbevelingen op basis van de caloriebehoeften van uw kat. Elk pakket voedsel bevat ongeveer 16 gram voedsel, met markeringen op de verpakking in stappen van 50 calorieën.

Naast het feit dat het rijk is aan eiwitten en weinig koolhydraten, is deze formule rijk aan vocht, wat de hydratatie bevordert en de vetvrije massa bevordert. Over het algemeen is dit recept voor gehakte kip een hoogwaardige bron van uitgebalanceerde voeding voor katten in alle levensfasen.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Pros

 • Koolhydraatarm
 • Hoog vochtgehalte
 • Rijk aan eiwitten en zeer laag in koolhydraten
 • Voedsel van menselijke kwaliteit

Tegens

 • Niet individueel geportioneerd voor uw kat
 • Limited eiwit opties (kip, kalkoen, rundvlees)

#2 Wellness Complete Health Natuurlijk Ingeblikt Graanvrij Nat Paté Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit product wordt ten zeerste aanbevolen in elk Brits korthaar kattendieetplan omdat het is gemaakt van premium vlees, verse groenten en zelfs wat fruit. Al met al zal dit voedsel dienen als een zeer uitgebalanceerde maaltijd, vol voedingsstoffen en perfect voor het algehele welzijn van uw huisdier.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Kalkoen, Kippenbouillon, Wortelen, Natuurlijk Aroma, Guargom, Veenbessen, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Taurine, Zout, CassiaGom, Xanthaangom, Cholinechloride, Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Bètacaroteen, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Koperproteïne, Mangaaneiwitaat, Natriumseleniet, Niacinesupplement, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A-supplement, Biotine, Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.73%

Vet: 31.82%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 15.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.87%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 11.29%

Pros

 • Bevat kalkoen en zalm wat veel eiwitten betekent
 • Allemaal natuurlijk. Dit voedsel bevat geen kunstmatige smaak- of kleurstoffen
 • Levert energie en verbetert het immuunsysteem van uw kat
 • Geweldig voor dikke, zijdeachtige bontjassen

#3 Hill’s Science Dieet Volwassen Tender Dinners Brokken &jus Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon Koop op Petco

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit product is speciaal gemaakt voor volwassen katten, van 1 tot 6 jaar oud. Wat het geweldig maakt, is het feit dat je kat zal genieten van dit geweldige voedsel als hij ouder wordt, net zoveel als hij ervan zal genieten als hij jong is. Wij raden dit product aan omdat:

Ingrediënten:

Water, Kip, Varkenslever, Tarwebloem, Tarwegluten, Dextrose, Gemodificeerd Rijstzetmeel, Haverdoppen, Kippenleversmaak, Eiwitten, Sojaolie, Dicalciumfosfaat, Kaliumchloride, Visolie, Cholinechloride, Guargom, Calciumcarbonaat, Gejodeerd Zout, L-Lysine, vitamines (Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Ascorbinezuur (bron van vitamine C), Niacinesupplement, Pyridoxinehydrochloride, Calciumpantothenaat, Vitamine B12-supplement, Riboflavine Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur), Taurine, Calciumchloride, Karamel kleur, mineralen (zinkoxide, ijzersulfaat, kopersulfaat, manganous oxide, calciumjodaat), beta-caroteen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 7.8%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 88.2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 66.1%

Vet: 21.19%

Vezel: 12.71%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 56.23%

Vet: 43.77%

Pros

 • Het is geweldig voor het houden van een gezond lichaamsgewicht
 • Goede combinatie van eiwitten en vitamines, waardoor uw kat een goed uitgebalanceerde maaltijd krijgt
 • Geweldig voor het spijsverteringsstelsel van uw kat
 • Betaalbare prijs

#4 Purina Fancy Feast Poultry &Beef Feast Collectie Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Het is van groot belang dat uw kat een uitgebalanceerde voeding heeft die ook rijk is aan smaken. Deze verzameling nat kattenvoer is rijk aan essentiële vitaminen en mineralen die uw kat nodig heeft om gezond te blijven. De textuur is perfect omdat het zorgt voor een heerlijke maaltijd waar uw kat graag van zal smullen. Waarom kiezen voor Purina Fancy Feast Poultry &Beef Feast Collection Cat Food – (24) 3 oz. Blikjes?

Ingrediënten:

Vleesbouillon, rundvlees, lever, tarwegluten, vleesbijproducten, gemodificeerd maïszetmeel, vis, kip, kunstmatige en natuurlijke aroma’s, sojameel, toegevoegde kleur, zout, tricalciumfosfaat, mineralen (kaliumchloride, magnesiumsulfaat, zinksulfaat, ijzersulfaat, kopersulfaat, mangaansulfaat, kaliumjodide), natuurlijke geroosterde rundvleessmaak, taurine, Mono en Dicalciumfosfaat, Cholinechloride, Vitaminen (Thiamine Mononitraat [Vitamin B-1], Vitamine E Supplement, Niacine [Vitamin B-3], Calciumpantothenaat [Vitamin B-5]enz…

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 82%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 11.11%

Vezel: 8.33%

Koolhydraten: 13.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 55.02%

Vet: 29.69%

Koolhydraten: 15.28%

Pros

 • Britse korthaar katten houden van de smaak van rundvlees, kip en kalkoen, dus u kunt er zeker van zijn dat uw kat elk beetje van het voedsel in zijn bord zal opeten
 • Rijk aan eiwitten en vitamines
 • Bestaat uit kleine hapjes waardoor het voor je kat makkelijk en leuk is om op te kauwen

In één oogopslag: beste droog kattenvoer voor Britse kortharen om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Het variëteitsinstinct van de natuur

 • Bevordert een gezonde spijsvertering
 • Bevat geen kunstmatige toevoegingen
 • Bevat natuurlijke omega 3 en omega 6 voor een gezonde vacht en vacht

Een belangrijk onderdeel van het Britse korthaar kattendieet is ook droogvoer. Hier hebben we een lijst met drie producten.

#5 Het variëteitsinstinct van de natuur

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit product is erg populair omdat het 50% eiwit en zeer hoge niveaus van gedroogd vlees bevat. Wat het geweldig maakt, is:

Ingrediënten:

Kip, Kippenmeel, Kalkoenmeel, Menhaden Vismeel, Erwten, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen en citroenzuur), Tapioca, Natuurlijk Aroma, Gedroogde Tomaten pomace, Montmorilloniet Klei, Wortelen, Appels, Veenbessen, Cholinechloride, Zout, Vitaminen (Vitamine E Supplement, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Niacine Supplement, Vitamine A Supplement, Thiamine Mononitraat, d-Calcium Pantothenaat, Riboflavine Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur, Vitamine D3 Supplement, Biotine), Mineralen (ZinkProteïne, IjzerProteïnelaat, KoperProteïne, Mangaan Proteïnaat, Natrium Seleniet, enz…

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 41%

Ruw vet: 21%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.05%

Vet: 23.08%

Vezel: 3.3%

Koolhydraten: 28.57%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.75%

Vet: 43.22%

Koolhydraten: 22.03%

Pros

 • Bevat geen kunstmatige toevoegingen – niets anders dan de beste ingrediënten
 • Bevat natuurlijke omega-oliën, die niet alleen geweldig zijn om de vacht van je Britse korthaar zijdezacht en gezond te houden, maar ook voor het algehele welzijn
 • Bevordert een gezonde spijsvertering

#6 De eerlijke keuken graanvrij kalkoen kattenvoer

Koop op Chewy ENTER ALLABOUTCATS30 VOOR 30% KORTING

Lees onze volledige merkbeoordeling

Een van de beste dingen van het hebben van een binnenkat is meer tijd met hem doorbrengen. Met de Honest Kitchen foods kun je het meeste uit de maaltijd halen. Dit is een uitgedroogd voedsel, dus je moet warm water mengen en het een paar minuten laten zitten voordat je het aan je kat serveert.

Grace by The Honest Kitchen bevat 70% kooivrije kalkoen, waardoor het een voedende hoogwaardige eiwitkeuze is voor uw vleesminnende kat. Het recept bevat pompoen, een goede vezel die voedsel bevat dat vaak wordt gebruikt als huismiddeltje voor haarballen en milde constipatie

Alle ingrediënten zijn van menselijke kwaliteit en minimaal verwerkt.

Ingrediënten:

Gedehydrateerde kalkoen, gedehydrateerde eieren, gedehydrateerde pompoen, gedehydrateerde aardappelen, gedroogde peterselie, gedehydrateerde boerenkool, gedroogde veenbessen, mineralen [Tricalcium Phosphate, Potassium Chloride, Choline Chloride, Zinc Amino Acid Chelate, Iron Amino Acid Chelate, Potassium Iodide, Copper Amino Acid Chelate, Sodium Selenite], Taurine, Vitaminen [Vitamin E Supplement, Vitamin B12 Supplement, Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), D- Calcium Pantothenate (Vitamin B5), Riboflavin (Vitamin B2), Vitamin D3 Supplement].

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 38.5%

Ruw vet: 34.5%

Ruwe celstof: 2.5%

Vocht: 4.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.31%

Vet: 36.13%

Vezel: 2.62%

Koolhydraten: 20.94%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.06%

Vet: 58.89%

Koolhydraten: 14.06%

Pros

 • Bevat een combinatie van vezels die helpt haarballen en ingenomen haarproblemen te verminderen
 • Goed verteerbaar
 • Rijk aan eiwitten en boordevol vitamines
 • Een goede bron van vocht in de voeding wanneer het opnieuw wordt gehydrateerd

#7 Hill’s Science Dieet Droog Kattenvoer, Volwassen, Perfect Gewicht voor Gewichtsbeheersing

Bekijk op Chewy Buy op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als u op zoek bent naar een perfecte mix van eiwitten en vezels in één maaltijd, dan is dit het juiste product voor uw Britse korthaar kat. Dit is een geweldig product omdat:

Ingrediënten:

Kippendij, kipfilet, kippenlever, wortelen, spinazie, dicalciumfosfaat, calciumcarbonaat, zout, taurine, cholinebitartraat, zinkgluconaat, ijzersulfaat, vitamine E-supplement, kopergluconaat, mangaangluconaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), seleniumgist, riboflavine (vitamine B2), vitamine B12-supplement, cholecalciferol (bron van vitamine D3), kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 36%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 10%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 39.13%

Vet: 9.24%

Vezel: 10.87%

Koolhydraten: 40.76%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 38.24%

Vet: 21.93%

Koolhydraten: 39.83%

Pros

 • Katten lijken dol te zijn op de smaak van het voedsel
 • Vrij van vaag genoemde dierlijke bijproducten
 • Vrij van potentieel schadelijke additieven

Britse korthaar gezondheidsproblemen

Britse korthaar katten zijn over het algemeen vrij gezond en ze hebben niet veel rasgerelateerde gezondheidsproblemen. Ze zijn in het verleden gefokt met Perzen, wat ertoe heeft geleid dat een klein percentage van hen polycysteuze nierziekte heeft ontwikkeld. Sommige fokkers zullen gebruik maken van genetische tests voor deze aandoening.

Britse korthaar katten kunnen, net als elke andere kat, gevoelig zijn voor het ontwikkelen van obesitas. Zorg ervoor dat u uw kat voedt volgens de richtlijnen op het voedselpakket en controleer hun lichaamsconditiescore (de hoeveelheid vetbedekking over hun ribben en taille). U kunt contact opnemen met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over hun gewicht. Obesitas kan leiden tot veel gezondheidsproblemen, waaronder diabetes en verergering van artritis.

Hoewel Britse korthaar katten behoorlijk gezond zijn en niet vatbaar zijn voor veel ziekten, kunnen ze nog steeds last hebben van voedselallergieën, vergelijkbaar met andere katten. De meest voorkomende allergische reacties die een Britse korthaarkat kan vertonen op kattenvoer zijn huidaandoeningen.

Net als mensen kunnen katten ook intolerant zijn voor sommige voedingsmiddelen en het is altijd het beste om een dierenarts te raadplegen als u veranderingen in de vacht van uw kat opmerkt, of als uw kat braakt of diarree heeft als gevolg van het eten van bepaald voedsel. Uw dierenarts kan aanbevelen om een hypoallergeen voedsel of een nieuw eiwitdieet te voeren.

Lees ook: Beste kattenvoer om braken te voorkomen

Zelfgemaakt voedsel en rauw dieet voor Britse korthaar katten

Britse korthaar katten houden vrijwel van voedsel in het algemeen en als obligate carnivoren houden ze van het eten van voedsel op basis van vlees. Hun voedsel moet rijk zijn aan eiwitten en matig als het gaat om vet en koolhydraten. Daarom moeten ze diëten eten die op vlees gebaseerde eiwitbronnen bevatten zonder conserveermiddelen, vulstoffen en andere onnodige ingrediënten.

Omdat katten niet de beste drinkers zijn en velen van hen nierziekte ontwikkelen naarmate ze ouder worden, is het belangrijk om vocht in hun dieet op te nemen. Dit doen we door blik of natvoer te voeren en drinken aan te moedigen.

Rauwe diëten of zelfgemaakte diëten kunnen het voordeel bieden van extra vocht in het voedsel. Ze moeten qua voedingswaarde in balans en compleet zijn. Als u dit dieet voor uw kat wilt proberen, zorg er dan voor dat u uw onderzoek doet en advies inwint bij uw dierenarts voordat u ze op dit dieet verandert, vooral als ze een onderliggende aandoening hebben.

Lees ook: Beste rauwe kattenvoer

Brits korthaar katten zelfgemaakt voedsel moet gebaseerd zijn op vlees – rundvlees, kip, kalkoen of konijn. Zelfgemaakte recepten voor kattenvoer moeten gebaseerd zijn op het koken van het vlees of de groenten in water.

Het is belangrijk om te weten dat vis en garnalen niet meer dan twee keer per week aan uw kat mogen worden gegeven.

Britse korthaar in een notendop…

Britse korthaar katten worden steeds populairder omdat ze vriendelijk en speels zijn. Tijdens de vroege stadia van hun leven, wanneer ze nog kittens zijn, zijn ze zeer actieve, nieuwsgierige en echte goofballs. Meestal worden ze na ongeveer een jaar veel zachter.

Omdat dit type kat gevoelig kan zijn voor verharing, kunt u de puinhoop gemakkelijk minimaliseren door wekelijks te borstelen om overtollige haren te verwijderen. Bekijk hier onze review van de beste kattenborstels voor het verharen.

Lees ook: Beste kattenvoer voor verharing

Een ander belangrijk ding om te vermelden als het gaat om de verzorging van de Britse korthaar is dat je hun nagels af en toe moet knippen als ze alleen binnen zijn en hun oren moet controleren op tekenen van infectie of mijten. Je kunt ze thuis schoonmaken met een door katten goedgekeurde oorreiniger als ze gevoelig zijn voor ophoping van oorsmeer.

Britse korthaar katten hebben een gemiddelde levensduur van 12-20 jaar, dus regelmatige verzorging, zorg voor hun hygiëne en ervoor zorgen dat ze het beste kattenvoer krijgen dat ze kunnen hebben, kan ervoor zorgen dat ze een lang en gelukkig leven hebben.