Beste kattenvoer voor Ragdoll-katten in 2023: beoordelingen

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De Ragdoll is een kat van een groot ras met felblauwe ogen, puntige kleuren en een relaxte houding. Deze katten zijn niet alleen gemakkelijk in de omgang, maar ze zijn ook opmerkelijk intelligent. Ze zorgen voor een allround geweldig huisdier, inclusief huishoudens met kinderen en andere huisdieren.

Ragdolls streven ernaar om te behagen en ze staan erom bekend dat ze trucs snel oppikken – met de juiste motivatie, natuurlijk. Ze maken snel vrienden met iedereen die ze ontmoeten, maar reserveren een speciale mate van genegenheid voor hun eigen familie.

Hoewel alle katten dezelfde basisvoedingsbehoeften hebben, zijn Ragdolls groter dan de gemiddelde huiskat, dus ze hebben meer calorieën nodig. Ze hebben ook de neiging om als binnenkatten te worden gehouden, wat bepaalde implicaties heeft in termen van evenwichtige voeding.

Waarom zou u ons vertrouwen?

We hebben 195 van ’s werelds populairste en honderden formules beoordeeld. We hebben uren besteed aan onderzoek, contact opgenomen met dierenvoedingsbedrijven en etiketten geanalyseerd. Met de hulp van onze katten hebben we ook hands-on ervaring opgedaan met een paar voedingsmiddelen.

Tussen het beoordelen van specifieke merken en het onderzoeken van kattenvoeding, hebben we geleerd welke merken en producten de moeite waard zijn om te kopen en in de kom van uw kat te doen.

Op basis van die ervaring hebben we de hieronder beschreven producten gekozen als het beste kattenvoer dat je voor Ragdoll-katten kunt kopen.

In één oogopslag: beste kattenvoer voor Ragdoll-katten om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Verse Smooth Fish

 • Vers kattenvoer gemaakt met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten
 • Zacht gekookt en ingevroren op het hoogtepunt van versheid
 • Verzonden tot aan uw deur in handige leveringen

Beste ethisch verantwoord

aac-table__image

9.7

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Open Farm Wild gevangen zalm droogvoer

 • Wilde Pacifische zalm als eerste ingrediënt
 • Aangevuld met twee geconcentreerde bronnen van dierlijke eiwitten
 • Haring- en zalmolie voor omega-vetzuren

Beste voor gevoelige maag

Wat moet je weten over de dieetwensen van je Ragdoll?

Onthoud eerst en vooral dat katten obligate carnivoren zijn.

De term obligate carnivoor verwijst naar de biologische behoefte van de kat aan een op vlees gebaseerd dieet. Een dieet dat voornamelijk uit dierlijke eiwitten bestaat, is niet alleen een voorkeur voor uw kat – het is een noodzaak.

Maar hoe ziet een biologisch geschikt dieet voor obligate carnivoren eruit?

Het ideale dieet voor Ragdoll katten bevat echte dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt.

Echte dierlijke eiwitten moeten altijd het eerste ingrediënt in het dieet van uw kat zijn. Controleer de ingrediëntenlijst; als je iets ziet dat geen vlees, gevogelte of vis is, ga dan verder.

Als obligate carnivoren hebben katten een beperkt vermogen om plantaardige producten te verteren. Ze missen een specifiek spijsverteringsenzym, speeksel amylase genaamd, dat omnivoren en herbivoren helpt koolhydraten af te breken. Met andere woorden, uw kat is niet ontworpen om plantaardig voedsel te eten en zal niet gezond zijn op een koolhydraatrijk dieet.

Het ideale dieet van uw kat bevat ongeveer 52% eiwit, 46% vet en niet meer dan 2% koolhydraten.

Ten tweede bevat een biologisch geschikt dieet voor Ragdoll-katten matige niveaus van gezond, dierlijk vet.

Eiwit levert de bouwstenen voor gezond weefsel en sterke spieren in je Ragdoll. Vet is echter de meest geconcentreerde energiebron die beschikbaar is. Zoals geldt voor eiwitten, komt het beste vet uit dierlijke bronnen. Zoek naar ingrediënten zoals kippenvet of zalmolie in de top 10 ingrediënten.

Plantaardige vetten zoals zonnebloemolie en lijnzaadolie kunnen gunstig zijn voor katten, maar dierlijke bronnen hebben de voorkeur. Deze vetten worden vaak opgenomen als natuurlijke bronnen van omega-6-vetzuren om de omega-3 vetzuren die uw kat krijgt van ingrediënten zoals vette vis in evenwicht te brengen.

Het beste dieet voor Ragdoll-katten is laag in koolhydraten – idealiter minder dan 2%.

Nadat je ervoor hebt gezorgd dat het dieet van je Ragdoll rijk is aan dierlijke eiwitten en gezonde dierlijke vetten, moet je het koolhydraatgehalte controleren. In het wild zou het dieet van uw kat minder dan 2% koolhydraten bevatten, maar commerciële diëten zijn veel hoger in koolhydraten.

We beschouwen een commercieel dieet als voldoende laag in koolhydraten als het onder de 10% komt.

Om het geschatte koolhydraatgehalte van een kattenvoerformule te berekenen, telt u de gegarandeerde analysewaarden voor ruw eiwit, ruw vet, ruwe vezels, vocht en as op. Als het asniveau niet wordt vermeld, kunt u 7,5% schatten voor droogvoer en 3,5% voor natvoer om een ruw idee te krijgen. Trek de som af van 100 om het geschatte koolhydraatgehalte van het recept te krijgen.

Over het algemeen is ingeblikt kattenvoer, in vergelijking met droog kattenvoer, hoger in eiwitten en lager in koolhydraten.

Tot slot bevat een gezond dieet voor Ragdoll katten essentiële vitaminen en mineralen voor een evenwichtige voeding.

De meeste commerciële kattenvoeding bevat synthetische vitaminen en mineralen om te voldoen aan de basisvoedingsvereisten voor katten, zoals vastgesteld door de Association of American Feed Control Officials (AAFCO). Als een product een AAFCO-verklaring van voedingstoereikendheid bevat, weet u dat het voldoet aan de minimale voedingsvereisten van uw kat.

Wat het etiket je echter niet vertelt, is waar die voedingsstoffen vandaan komen.

U wilt uw kat een hoogwaardig dieet geven dat voornamelijk bestaat uit ingrediënten voor hele voeding. Hoe meer synthetische supplementen in het voedsel, hoe waarschijnlijker het is dat de hoofdingrediënten een lage voedingswaarde hebben of dat hun voeding is aangetast door hoge warmteverwerking.

Hoe korter de lijst met ingrediënten, hoe beter, vooral als uw kat voedselallergieën heeft. Gelukkig zijn Ragdolls niet meer vatbaar voor voedselallergieën dan enig ander ras.

Hoeveel moet je je Ragdoll voeren?

Als je eenmaal een kattenvoer van hoge kwaliteit hebt gekozen voor je Ragdoll, is de volgende vraag hoeveel je hem geeft? Ragdolls zijn een groot ras, met een gewicht van 10 tot 20 pond op volwassen leeftijd, dus ze kunnen meer calorieën nodig hebben dan andere katten.

Omdat je Ragdoll meer calorieën nodig heeft dan gemiddeld, is het nog belangrijker om een kattenvoer van hoge kwaliteit te kiezen.

Een kattenvoer van hoge kwaliteit gemaakt met ingrediënten voor hele voeding zal voedzamer zijn dan een dieet van slechte kwaliteit. Met andere woorden, uw kat krijgt de voedingsstoffen die hij nodig heeft in een kleinere portiegrootte. Bij een ras dat al meer eet dan de gemiddelde kat is dit belangrijk.

Controleer bij het winkelen voor kattenvoer de voedingsaanbevelingen voor het lichaamsgewicht van uw kat. Als de aanbevolen portie hoog lijkt, kan dit zijn omdat de voedingsintegriteit van het voedsel laag is.

Heb je een rasspecifiek dieet nodig?

Verschillende fabrikanten van dierenvoeding zoals Purina bieden rasspecifieke diëten voor katten zoals de Ragdoll. Royal Canin biedt een Ragdoll-specifieke formule in zowel droogvoer als natvoer.

Wat je jezelf moet afvragen is of deze diëten verschillen van een typisch kattenvoer en, zo ja, zijn ze beter voor je kat?

De waarheid is dat alle katten dezelfde basisvoedingsbehoeften hebben – er zijn geen significante variaties per ras. De enige verschillen die het overwegen waard zijn, zijn caloriebehoeften op basis van grootte en kleine veranderingen in het dieet op basis van bepaalde gezondheidsproblemen waarvoor het ras vatbaar kan zijn.

Wat te vermijden in je Ragdoll’s dieet?

De beste optie voor je Ragdoll is een kattenvoer van hoge kwaliteit gemaakt met hele voedselingrediënten, waaronder echte dierlijke eiwitten, gezonde dierlijke vetten en minimale koolhydraten.

Hier is een lijst met dingen die u moet vermijden in het dieet van uw kat:

 • Kunstmatige toevoegingen zoals kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen
 • Niet-voedzame vulstoffen zoals maïs, tarwe en soja
 • Naamloze bijproducten (zoals dierlijke spijsvertering, pluimveebijproductmeel, enz.)
 • Hoge concentraties koolhydraten
 • Peulvruchten en peulvruchten (zoals erwten, bonen of kikkererwten)

Misschien wilt u ook een strikt brokjes- of droog kattenvoerdieet voor uw Ragdoll vermijden.

Vocht is een essentieel onderdeel van een uitgebalanceerd dieet voor elke kat, maar Ragdolls worden meestal als binnenkatten gehouden, wat betekent dat het grootste deel van hun vochtinname afkomstig is van hun voedsel (in plaats van wilde prooien).

Om uw kat gehydrateerd te houden, kunt u overwegen vers of ingeblikt voedsel te voeren. Je kunt ook vocht toevoegen aan een droog voedseldieet door het in water of bouillon te weken.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces was gefinancierd door All About Cats zonder directe inbreng of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Topkeuzes voor het beste ingeblikte, zachte en natte kattenvoer voor Ragdoll-katten

#1 Overall Beste: Smalls Fresh Smooth Fish

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Een premium optie voor vers kattenvoer is Smalls Human-Grade Fresh Cat Food. Dit merk maakt gebruik van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten. Alles wordt vers bereid en bevroren naar uw deur verzonden.

Smalls kookt zachtjes hun recepten, waardoor meer van de oorspronkelijke voedingswaarde van de grondstoffen behouden blijft. U hoeft zich geen zorgen te maken dat voedingsstoffen worden vernietigd door processen met hoge temperaturen, en geen van hun recepten bevat vulstoffen, bijproducten of kunstmatige additieven.

Deze Smalls Fresh Smooth Fish formule bevat kabeljauw als hoofdingrediënt, aangevuld met extra eiwitten uit zalm.

De enige andere hoofdingrediënten in deze formule zijn zalmolie (een rijke bron van omega-3-vetzuren), erwten, sperziebonen, pompoen en peterselie. De overige ingrediënten zijn vitamines en mineralen inbegrepen om een complete en evenwichtige voeding te garanderen.

Ingrediënten

Kabeljauw, zalm, pompoen, voedingsgist, erwten, sperziebonen, koolzaadolie, tricalciumfosfaat, levertraan, cholinechloride, kaliumchloride, zout, taurine, gedroogde peterselie, magnesiumsulfaat, niacinamide, ijzersulfaat, zinksulfaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat (vitamine B1), calciumpantothenaat (vitamine B5), kopersulfaat, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), mangaansulfaat, riboflavine (vitamine B2), kaliumjodide, foliumzuur, Biotine (Vitamine B7), Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 14.5%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 74%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.77%

Vet: 26.92%

Vezel: 5.77%

Koolhydraten: 11.54%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.03%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 8.7%

Pros

 • Vers kattenvoer gemaakt met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten
 • Zacht gekookt en ingevroren op het hoogtepunt van versheid
 • Verzonden tot aan uw deur in handige leveringen

Tegens

 • Vrij duur in vergelijking met andere opties

#2 Beste ethisch verkregen: Open Farm Wild-Caught Salmon Dry Food

Voer “AAC20” in om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Het beste kattenvoer voor Ragdoll-katten is rijk aan voor de soort geschikte voeding uit hoogwaardige, traceerbare bronnen. Alle ingrediënten van Open Farm zijn ethisch verantwoord geproduceerd.

Dit zalmrecept droog kattenvoer bevat wilde Pacifische zalm als eerste ingrediënt, gevolgd door oceaanwitvismeel en oceaanharingmeel. Hoewel het misschien geen eiwitrecept van één bron is, is het rijk aan voor diersoorten geschikte dierlijke eiwitten en gezonde vetten.

Naast het feit dat het vol zit met dierlijke eiwitten, bevat deze Open Farm-formule haringolie en zalmolie als natuurlijke bronnen voor omega-vetzuren, hoewel het vermeldenswaard is dat de eerste bron van toegevoegd vet plantaardig is (kokosolie).

Hoewel dit recept vol zit met dierlijke eiwitten en gezonde vetten, bevat het een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten. Ook is het totale koolhydraatgehalte behoorlijk hoog, met iets meer dan 34%.

We geven er meestal de voorkeur aan om peulvruchten en peulvruchten zoals linzen en kikkererwten in kattenvoer te vermijden – het vervangen van deze ingrediënten door dierlijke ingrediënten zou de soortgeschiktheid van deze formule verbeteren.

Ingrediënten:

Wilde Pacifische zalm, Ocean Whitefish Meal, Ocean Herring Meal, Garbanzo Beans (Kikkererwten), Rode Linzen, Kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Haringolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Pompoen, Natuurlijke Smaak, Groene Linzen, Zalmolie, Non-GMO Cranberries, Cichoreiwortel, Appels, Paardebloem Greens, Cholinechloride, Zout, Kurkuma, Gedroogde Yucca Schidigera-extract, gemengde tocoferolen (een natuurlijk conserveermiddel), calciumcarbonaat, zinkproteïne, ijzereiwit, koperproteïnaat, mangaanproteïne, natriumseleniet, calciumjodaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, biotine, vitamine A-acetaat, riboflavinesupplement, vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement, foliumzuur, taurine, rozemarijnextract

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 41%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 8%

As: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.57%

Vet: 21.74%

Vezel: 3.26%

Koolhydraten: 21.74%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.42%

Vet: 44.33%

Koolhydraten: 18.25%

Wat we leuk vonden:

 • Wilde Pacifische zalm als eerste ingrediënt
 • Aangevuld met twee geconcentreerde bronnen van dierlijke eiwitten
 • Haring- en zalmolie voor omega-vetzuren
 • Geen dierlijke bijproducten of vaag genoemde ingrediënten

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Het koolhydraatgehalte aan droge stof is vrij hoog, met meer dan 34%
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft

#3 Budgetkeuze: Wellness Complete Health Chicken Entrée Blikvoer

Wellness Complete Health Pate Chicken Entree Graanvrij Kattenvoer in blik

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit populaire recept is een eenvoudig, op vlees gebaseerd ingeblikt kattenvoer dat hoogwaardige kip, kippenlever en kalkoen bevat. Volgens klantrecensies heeft de paté een textuur “als gemalen vlees” waar katten van lijken te genieten.

Naast vleesingrediënten die geschikt zijn voor carnivoren, bevat het ingeblikte voedsel fruit en groenten zoals wortels en veenbessen, plus cassia-gom, guargom en xanthaangom als verdikkingsmiddelen.

Wat dit Wellness Complete Health ingeblikt voedsel een geweldige optie maakt voor Ragdoll-katten, afgezien van de hoge voedingswaarde, is dat het wordt geleverd in grote blikjes van 12,5 ounce. Omdat Ragdoll-katten meer eten dan de gemiddelde huiskat, waarderen veel katteneigenaren producten die in bulk kunnen worden gekocht.

Al met al is het voedsel rijk aan eiwitten uit voor de soort geschikte dierlijke bronnen, matig in vet en laag in koolhydraten. Het voedsel is 34 calorieën per ounce (101 calorieën in elke 3 oz blik).

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Kalkoen, Kippenbouillon, Wortelen, Natuurlijk Aroma, Guargom, Veenbessen, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Taurine, Zout, CassiaGom, Xanthaangom, Cholinechloride, Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Bètacaroteen, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Koperproteïne, Mangaaneiwitaat, Natriumseleniet, Niacinesupplement, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A-supplement, Biotine, Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.73%

Vet: 31.82%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 15.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.87%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 11.29%

Pros

 • Veel hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Wordt geleverd in 12,5-ounce blikjes voor bulkkopers
 • Geen kunstmatige toevoegingen of vulstoffen

Tegens

 • Bevat enkele verdikkingsmiddelen (cassiagom, xanthaangom, guargom)

#4 Beste ingeblikt: Weruva Cats in the Kitchen Chicken Frick ‘A Zee Chicken Recipe Au Jus Grain-Free Canned Cat Food

Weruva Katten in de Keuken Kip Frick 'A Zee Aus Jus

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Met Weruva kattenvoer in blik krijgt u altijd een hoog eiwit- en vochtgehalte en een minimaal koolhydraatgehalte. Dit recept bevat verse kip als enige bron van dierlijke eiwitten met zonnebloempitolie en visolie als toegevoegde vetten.

In tegenstelling tot veel ingeblikt kattenvoer, gebruikt Weruva geen carrageen dat is geïdentificeerd als een krachtigeial carcinogeen. Dit recept bevat echter verschillende kauwgomverdikkingsstoffen die bij sommige katten dunne ontlasting lijken te veroorzaken.

Over het algemeen is dit een eiwitrijk, vetarm ingeblikt voedsel met een minimaal koolhydraatgehalte. Deze kenmerken in combinatie met het hoge vochtgehalte maken het voedsel een geweldige keuze voor ragdoll katten.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Zonnebloemolie, Johannesbroodpitmeel, Calciumlactaat, Guargom, Xanthaangom, Tricalciumfosfaat, Kaliumchloride, Visolie, Cholinechloride, Taurine, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Nicotinezuur (Vitamine B3), Ijzersulfaat, Mangaanproteïne, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Calciumpantothenaat, Vitamine A-supplement, Riboflavinesupplement (Vitamine B2), Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Kopersulfaat, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Kaliumjodide, NatriumSeleniet, Biotine, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 85%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 66.67%

Vet: 16.67%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 13.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 55.34%

Vet: 33.6%

Koolhydraten: 11.07%

Pros

 • Gemaakt met kip als een enkele bron van eiwitten
 • Versnipperde textuur kan een beroep doen op kieskeurige katten
 • Rijk aan eiwitten en zeer weinig koolhydraten

Tegens

 • Vrij duur, bijna $ 0,40 per ounce

#5 Beste uitgedroogd: de eerlijke keuken Grace graanvrij kalkoen kattenvoer

View On Chewy ENTER ALLABOUTCATS30 VOOR 30% KORTING

Lees onze volledige merkbeoordeling

Ragdoll katten hebben baat bij een vochtrijk dieet. Dit Honest Kitchen Grain-Free Turkey-recept is een gedehydrateerd kattenvoer, dus het moet niet worden gevoerd zoals het is. Maar eenmaal gerehydrateerd, is het een geweldige bron van vocht voor katten. Het zit ook vol met echte dierlijke eiwitten uit verse kalkoen.

Grace by The Honest Kitchen bevat 70% kooivrije kalkoen, waardoor het een voedende hoogwaardige eiwitkeuze is voor uw vleesminnende kat. Het recept bevat pompoen, een goed vezelbevattend voedsel dat vaak wordt gebruikt als huismiddeltje voor haarballen.

Dit voedsel is niet specifiek gemaakt met binnenkatten in gedachten en bevat veel calorieën, dus zorg ervoor dat je de portiegroottes in de gaten houdt wanneer je het aan een minder actieve kat voert. Voor de meeste Ragdolls is het hogere caloriegehalte echter gunstig om een gezond gewicht te behouden.

Alle ingrediënten zijn minimaal verwerkt.

Ingrediënten

Gedehydrateerde kalkoen, gedehydrateerde eieren, gedehydrateerde pompoen, gedehydrateerde aardappelen, gedroogde peterselie, gedehydrateerde boerenkool, gedroogde veenbessen, mineralen [Tricalcium Phosphate, Potassium Chloride, Choline Chloride, Zinc Amino Acid Chelate, Iron Amino Acid Chelate, Potassium Iodide, Copper Amino Acid Chelate, Sodium Selenite], Taurine, Vitaminen [Vitamin E Supplement, Vitamin B12 Supplement, Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), D- Calcium Pantothenate (Vitamin B5), Riboflavin (Vitamin B2), Vitamin D3 Supplement].

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 38.5%

Ruw vet: 34.5%

Ruwe celstof: 2.5%

Vocht: 4.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.31%

Vet: 36.13%

Vezel: 2.62%

Koolhydraten: 20.94%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.06%

Vet: 58.89%

Koolhydraten: 14.06%

Pros

 • 70% eiwit uit echte kalkoen
 • Minimaal verwerkt, geen kunstmatige toevoegingen
 • Rijk aan vocht bij rehydratering

Tegens

 • Sommige katten houden niet van de textuur van gerehydrateerd voedsel

#6 Beste gevriesdroogde: Stella &Ampechy’s Absolutely Rabbit Dinner Morsels

Stella &Chewy's Absolutely Rabbit Dinner Hapjes

View On Chewy View On Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Als je het idee leuk vindt om je kat rauw voedsel te voeren, maar niet met het gedoe wilt omgaan, is Stella &Chewy’s Gevriesdroogd rauw voedsel voor katten een geweldig alternatief. Het is verkrijgbaar in drie verschillende maten en een aantal verschillende recepten, waaronder nieuwe eiwitten zoals konijn.

Vriesdrogen vernietigt ziekteverwekkende organismen zonder de voedings- en textuurkwaliteiten van vers rauw vlees te veranderen, waardoor dit recept van Stella en Chewy een veilige, aantrekkelijke en goed verteerbare keuze voor katten is.

De hapjes bestaan voornamelijk uit konijnenvlees en botten. Omdat de meeste katten niet regelmatig konijn eten,abbit is niet een van de topallergenen en het is onwaarschijnlijk dat het allergieproblemen veroorzaakt. Het voedsel bevat probiotica, die de algehele spijsvertering kunnen verbeteren. Hantering, verwerking en opslag kunnen deze micro-organismen echter doden, dus het is onduidelijk hoe levensvatbaar ze zullen zijn tegen de tijd dat ze de voerbak van uw kat bereiken.

Ingrediënten

Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenzaad, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd ediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïne, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.32%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.84%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.12%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.04%

Pros

 • Nieuwe bron van eiwitten (konijn)
 • Goed verteerbare natuurlijke ingrediënten
 • Rijk aan eiwitten en probiotica

Tegens

 • Moet ontdooien voor het voeren
 • Vrij duur

#7 Beste voor gevoelige maag: Hound & Gatos 98% Forel en Eendenlever Ingeblikt kattenvoer

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Hoewel Ragdoll-katten niet meer vatbaar zijn voor voedselallergieën dan andere merken, ontwikkelen sommige katten gevoelige magen. In dit geval is het belangrijk om een dieet van hoge kwaliteit te vinden dat is gemaakt met eenvoudige natuurlijke ingrediënten die gemakkelijk te verteren zijn.

Hound en Gatos 98% Forel en Eendenlever is om een aantal redenen een geweldige optie. Het zit niet alleen boordevol eiwitten en vocht, maar het is ook volledig vrij van plantaardige eiwitten en gemaakt met een beperkte lijst met ingrediënten. In feite bevat het geen toegevoegde koolhydraatingrediënten.

Deze ingeblikte voedselformule is een geweldige keuze als u op zoek bent naar een eiwitrijk dieet dat ook rijk is aan calorieën en voeding. Het kan ook geen kwaad dat het een nieuwe bron van eiwitten bevat. Het kan precies zijn wat je Ragdoll nodig heeft.

Ingrediënten

Forel, Visbouillon, Eendenlever, Calciumcarbonaat, Agar-Agar, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Zout, IJzereiwitaat, Zinkproteïne, Mangaanproteïne, Koperproteïne, Magnesiumproteïne, Magnesiumproteïne, Natriumseleniet, Calciumjodaat, Thiaminemononitraat, Niacinesupplement, Vitamine E-supplement, Calciumpanthothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine A-supplement, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.73%

Vet: 36.36%

Vezel: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.08%

Vet: 64.92%

Pros

 • Nieuwe bron van eiwitten (forel en eend)
 • Rijk aan eiwitten en vocht
 • Goed verteerbare en beperkte lijst van ingrediënten

Tegens

 • Vrij duur in vergelijking met andere opties

Rauw voedsel voor Ragdoll-katten en Ragdoll-kittens

De bovenstaande commerciële kattenvoeropties moeten je Ragdoll voorzien van de uitgebalanceerde voeding die hij nodig heeft. Maar als u op zoek bent naar een nog biologisch geschikter dieet, kunt u rauw voedsel overwegen.

Veel deskundigen op het gebied van diervoeding beschouwen een rauw voedseldieet als het dieet van de hoogste kwaliteit voor katten. Waarom?

Omdat raw food diëten voor katten op hele prooien zijn geïnspireerd. Dit betekent dat ze zijn ontworpen om het natuurlijke dieet van wilde katten na te bootsen, waaronder spiervlees, organen en rauw bot.

Houd er echter rekening mee dat de Food &Drug Administration eend American Veterinary Medical Association raadt raw food diëten voor huisdieren af. Dit komt omdat raw food diëten ziekteverwekkende bacteriën kunnen bevatten die huisdieren en mensen ziek kunnen maken.

Als u overweegt om uw Ragdoll een rauw dieet te geven, praat dan eerst met uw dierenarts om de gezondheidsrisico’s van raw food diëten voor huisdieren te begrijpen. Als je nog steeds de voorkeur geeft aan een raw food dieet voor je Ragdoll, werk dan samen met je dierenarts om te kiezen tussen een commercieel raw food dieet en een zelfgemaakt raw food dieet.

Commerciële diëten nemen het giswerk uit de vergelijking, hoewel ze prijzig kunnen zijn. Als u ervoor kiest om uw eigen rauwe kattenvoer te maken, zorg er dan voor dat u een door de dierenarts goedgekeurd recept volgt om ervoor te zorgen dat uw kat de voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft.

Lees meer over zelfgemaakt en rauw kattenvoer in onze handige gids.

Lees ook:

Veelgestelde vragen

Eten Ragdoll katten veel?

Hoewel het ideale dieet van de Ragdoll qua voedingsbehoeften niet verschilt van dat van elke andere kat, heeft dit ras de neiging om veel meer te eten dan andere katten. Ragdolls wegen 10 tot 20 pond op volwassen leeftijd, dus ze hebben meer calorieën nodig dan kleinere kattenrassen. In feite kunnen ze 5 tot 8 keer zoveel eten als de gemiddelde kat.

Hebben Ragdolls een speciaal dieet nodig?

Niet per se. Elk hoogwaardig commercieel kattenvoer gemaakt met ingrediënten voor hele voeding en gecentreerd rond echte dierlijke eiwitten zou voldoende moeten zijn. Dat gezegd hebbende, Ragdoll-katten hebben de neiging om als binnenkatten te worden gehouden, dus ze kunnen risico lopen op haarballen en uitdroging als gevolg van een gebrek aan vocht in de meeste commerciële diëten. Overweeg een vers, ingeblikt of rauw voedseldieet voor je Ragdoll.

Is het beter om een mannelijke of vrouwelijke Ragdoll te nemen?

Veel Ragdoll-eigenaren zeggen dat mannelijke katten zoeter zijn, maar er is geen manier om deze claim te kwantificeren. Sommigen zeggen dat vrouwelijke Ragdolls iets agressiever spelen, maar beide geslachten vormen sterke banden met hun eigenaren.

Inhoudsopgave