De 7 beste visvrije kattenvoer voor gevoelige katten

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Vis is een ongelooflijk veel voorkomend ingrediënt in kattenvoer, maar is het echt wat katten willen? Experts suggereren dat vis geen natuurlijk onderdeel is van een kattendieet – de voorouders van uw kat waren grotendeels woestijnkatten die leefden van knaagdieren, vogels en andere kleine dieren.

Hoewel vis misschien geen deel uitmaakte van het voorouderlijke dieet van uw kat, is het een uitstekende bron van dierlijke eiwitten en omega-3-vetzuren. Het probleem is dat sommige katten gevoelig of allergisch zijn voor vis.

Gelukkig zijn fabrikanten van diervoeding zich bewust geworden van het potentieel voor voedselallergieën bij katten en velen hebben inspanningen geleverd om recepten met één eiwit en nieuwe eiwitten in hun productassortiment op te nemen.

We hebben een lijst met visvrij kattenvoer samengesteld om u te helpen de juiste optie voor uw kieskeurige katachtige te vinden.

In één oogopslag: beste visvrije kattenvoer om te kopen

Wil je snel het kattenvoer bekijken dat in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Fresh Ground Vogel

 • Gemaakt met verse ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Bevat een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen

Tweede plaats

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Ziwi Peak Hertenvlees Recept Ingeblikt Kattenvoer

 • Gemaakt met een enkele bron van nieuwe dierlijke eiwitten
 • Omvat voor de soort geschikt spiervlees, organen en bot
 • Volledig vrij van kunstmatige toevoegingen

Budgetkeuze

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Kirkland Signature Kip en Rijst Droog Kattenvoer

 • Twee bronnen van dierlijke eiwitten als top twee ingrediënten
 • Kippenvet biedt een voedzame bron van essentiële vetten
 • Betaalbaar geprijsd en verkocht in grote zakken van 25 pond

Het beste voor gevoelige maag

Is vis gevaarlijk voor katten?

Inmiddels ben je je waarschijnlijk bewust van het feit dat katten obligate carnivoren zijn. Zonder al te veel in detail te treden, betekent dit eenvoudigweg dat hun lichaam een biologische behoefte heeft aan een op vlees gebaseerd dieet.

Wilde katten leven voornamelijk op kleine prooien zoals knaagdieren, vogels en reptielen. Grote katten zullen natuurlijk grotere prooien zoals herten neerhalen. Bepaalde soorten katten die in de buurt van water leven, kunnen ook vissen en andere waterprekers eten, zoals kikkers en rivierkreeften.

Als dierlijke bron van eiwitten is vis niet inherent gevaarlijk voor katten. Het is gewoon geen belangrijk onderdeel van hun voorouderlijke dieet.

Vis is een complete bron van eiwitten en voorziet uw kat van alle essentiële aminozuren die hij nodig heeft, evenals gezonde vetten. Het is een bijzonder rijke bron van omega-3-vetzuren die de gezondheid van uw kat huid en vacht ondersteunen, evenals gezonde gewrichten en een sterk immuunsysteem.

Hoewel vis volkomen veilig is voor de meeste katten, kan het potentieel voor visallergieën niet worden genegeerd.

Volgens Hill’s Pet Nutrition zijn voedselallergieën bij katten ongewoon. Wanneer ze echter voorkomen, worden ze hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door veel voorkomende eiwitten zoals kip, vis, rundvlees en zuivel.

Symptomen van visallergie bij katten

Een voedselallergie is een abnormale immuungemedieerde reactie op een antigeen dat in specifieke voedingsmiddelen wordt aangetroffen. Met andere woorden, het immuunsysteem reageert negatief op een bepaald eiwit in het voedsel. Het is onbekend waarom voedselallergieën precies voorkomen of waarom sommige katten ze ontwikkelen en anderen niet.

Om een kat een allergie te laten ontwikkelen, moeten ze worden blootgesteld aan het voedsel. Een kat kan bijvoorbeeld geen allergie voor vis ontwikkelen als hij nog nooit vis heeft gegeten. Voedselallergieën kunnen zich op elke leeftijd of tijd ontwikkelen, zelfs als de kat het voedsel al maanden of jaren zonder problemen eet.

Veel voorkomende symptomen van voedselallergieën bij katten zijn:

 • Chronische huidontsteking
 • Jeukende huid
 • Overgrooming
 • Laesies op de huid
 • Haaruitval
 • Terugkerende oorontstekingen
 • Digestive overstuur

Hoewel sommige katten gastro-intestinale symptomen ontwikkelen zoals braken of diarree, zijn chronische huidproblemen een vaker voorkomende indicator van voedselallergie.

De beste manier om een voedselallergie te diagnosticeren, is door samen te werken met uw dierenarts en een voedselproef te voltooien. Uw dierenarts kan testen aanbevelen om andere mogelijke oorzaken voor de symptomen van uw kat uit te sluiten, maar een voedselproef is over het algemeen vereist om een allergie te bevestigen.

Dit houdt simpelweg in dat u het dieet van uw kat gedurende een periode van 6 tot 8 weken verandert om te zien of de symptomen van de allergie verdwijnen.

U moet een dieet kiezen dat een eiwitbron bevat waaraan uw kat niet eerder is blootgesteld. Als je je kat een visrecept hebt gevoerd, probeer dan in plaats daarvan een rundvlees- of kiprecept. Voedingsmiddelen gemaakt met nieuwe eiwitten zoals hert en lamsvlees zijn ook een goede keuze voor voedselproeven.

Als de symptomen van uw kat verdwijnen tijdens de voedselproef, is de laatste test om het oude voedsel een paar dagen opnieuw in te voeren. Mochten de symptomen van uw kat terugkeren, dan kunt u er gerust van uitgaan dat iets in het voer het probleem is.

Tips voor het kiezen van visvrij kattenvoer

Zodra u hebt vastgesteld dat uw kat allergisch of gevoelig is voor vis, is het noodzakelijk dat u vis uit het dieet van uw kat verwijdert. Meer dan alleen het kiezen van een recept dat geen vis bevat, moet u er echter voor zorgen dat de nieuwe formule geschikt is voor soorten en is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten.

Hier zijn een paar dingen om op te letten bij een visvrij kattenvoer:

1. Het moet veel dierlijke eiwitten bevatten.

Zelfs als uw kat geen vis kan verdragen, heeft hij nog steeds dierlijke eiwitten nodig. Probeer kip, kalkoen of rundvlees als uitgangspunt. Vermijd recepten die te sterk afhankelijk zijn van plantaardige eiwitten zoals erwteneiwit of aardappeleiwit. Katten zijn simpelweg niet in staat om koolhydraten effectief te verteren of te gebruiken als dierlijke ingrediënten.

Het is over het algemeen het beste om vast te houden aan een enkele eiwitformule, voor het geval uw kat een allergie voor het nieuwe eiwit ontwikkelt. Het zal gemakkelijker zijn om het probleem snel te identificeren en de nodige omschakeling te maken in plaats van te moeten experimenteren met meerdere verschillende eiwitten.

2. Het mag geen visingrediënten bevatten.

Voordat u zich op een nieuw kattenvoer vestigt, controleert u de lijst met ingrediënten. Alleen omdat de naam van het recept geen vis bevat, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat het product visvrij is. Veel fabrikanten van dierenvoeding gebruiken meerdere eiwitbronnen in hun formules om aan eiwitaanbevelingen te voldoen.

Controleer de ingrediëntenlijst voor verse vis zoals zalm en tonijn, evenals geconcentreerde visingrediënten zoals vismeel. Het is onwaarschijnlijk dat op vis gebaseerde vetten zoals visolie visallergieën bij katten veroorzaken, maar het kan geen kwaad om ze toch te vermijden, gewoon om veilig te zijn.

3. Het moet een beperkte lijst van ingrediënten bevatten.

Als uw kat allergisch is voor vis, kan hij ook gevoelig zijn voor andere ingrediënten. Diëten met beperkte ingrediënten (LIDs) zijn vaak gemakkelijker te verdragen voor katten met een gevoelige spijsvertering. Ze zijn ook een geweldige optie voor het uitvoeren van voedselproeven.

Wanneer u kattenvoer met een beperkt ingrediënt kiest, moet u vaag genoemde ingrediënten vermijden die een mengsel van verschillende eiwitten kunnen bevatten. Gevogeltemeel kan bijvoorbeeld zowel kip als kalkoen bevatten. Misschien wilt u ook dierlijke bijproducten vermijden en kiezen voor een enkele bron van eiwitten.

4. Het moet vrij zijn van kunstmatige additieven en plantaardig voedsel met een lage waarde.

Kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen hebben geen plaats in een hoogwaardig dieet voor katten. Niet alleen hebben deze ingrediënten geen voedingswaarde om over te spreken, maar ze brengen ook een risico op negatieve gezondheidseffecten met zich mee.

Koolhydraten mogen geen hoofdbestanddeel zijn in het dieet van uw kat, maar het is vooral belangrijk om plantaardige ingrediënten te vermijden die weinig voedingswaarde bieden. Vulstoffen zoals maïs, tarwe en sojaproducten moeten ten koste van alles worden vermeden en het totale koolhydraatgehalte van het voedsel van uw kat moet ruim onder de 20% liggen. We geven de voorkeur aan recepten die 10% koolhydraten of minder bevatten.

5. Het moet voor de soort geschikte voeding opleveren.

De voeding van uw kat zou de topprioriteit van elke katteneigenaar moeten zijn. Houd rekening met de status van uw kat als een obligate carnivoor, kies een recept dat is geformuleerd rond dierlijke ingrediënten met weinig tot geen koolhydraatingrediënten. Zorg ervoor dat het recept dat je kiest ook geschikt is voor zijn levensfase.

Nu u een beter begrip heeft van waarom u een visvrij voedsel voor uw kat zou kunnen overwegen en waar u op moet letten, laten we eens kijken naar onze topkeuzes voor het beste kattenvoer voor katten met visallergieën.

De top 7 beste visvrije kattenvoeding

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees onze Volledige merkbeoordeling Bekijk labrapport

Als het gaat om de voeding van uw kat, zijn kwaliteitsingrediënten belangrijk. Smalls vers kattenvoer is gemaakt met 100% ingrediënten van menselijke kwaliteit en geproduceerd in kleine batches om voeding te behouden en de smaak te maximaliseren.

Top 5 Ingrediënten: Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking)

Deze verse voedselformule van Smalls begint sterk met kip en kippenlever als de bovenste twee ingrediënten. Kippenharten, een extra bron van eiwitten en essentiële voedingsstoffen, verschijnen vier ingrediënten later.

Dit kattenvoer is niet alleen vrij van visingrediënten, maar het is ook een recept met één eiwit. Dit maakt het een geschikte keuze voor katten met voedselallergieën of gevoeligheden voor andere eiwitten dan kip. Het is ook een recept met beperkte ingrediënten, waardoor het voor de meeste katten zeer verteerbaar is.

Waar dit recept een beetje plat valt, is in de opname van verschillende plantaardige ingrediënten. Erwten zijn een zetmeelrijke peulvrucht die moeilijk te verteren zijn voor katten en een dierlijk vet zou biologisch waardevoller zijn dan plantaardige koolzaadolie.

Over het algemeen is dit recept rijk aan dierlijke eiwitten en vetten met een laag koolhydraatgehalte. Als vers voedsel is het ook rijk aan vocht, wat de hydratatie van uw kat helpt ondersteunen.

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever, Kippenharten

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwten, Koolzaadolie

Veel voorkomende allergenen:Kip

Pros

 • Gemaakt met verse ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Bevat een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen
 • Beperkte lijst met ingrediënten, zeer verteerbaar voor de meeste katten

Tegens

 • Alleen beschikbaar via abonnement
 • Bevat zetmeelrijke erwten en plantaardig vet

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Hoewel zeker aan de bovenkant van het prijsspectrum, is Ziwi Peak een huisdiervoedingsmerk dat bekend staat om kwaliteit. Verpakt met premium dierlijke eiwitten met een ongelooflijk beperkt koolhydraatgehalte, zijn hun recepten een uitstekende keuze voor katten met voedselgevoeligheden of allergieën.

Top 5 Ingrediënten: Hert, Water voldoende voor verwerking, Hertenpens, Hertenlever, Kikkererwten,

Deze natvoerformule van Ziwi Peak bevat lamsvlees als een enkele bron van dierlijke eiwitten en een die nieuw is voor veel katten. Het bestaat voor 92% uit dierlijke ingrediënten, waaronder spiervlees, organen en bot.

De enige belangrijke bron van toegevoegde koolhydraten in dit recept zijn kikkererwten. Dit ingrediënt staat op de zesde plaats achter vers lamsvlees en verschillende lamsorganen, dus het lijkt geen belangrijk onderdeel van de formule te zijn. Het doet zeker geen afbreuk aan het zeer lage koolhydraatgehalte van het recept.

Hoewel het vermeldenswaard is dat dit product schaaldieren bevat in de vorm van New England Green Mussel, zullen katten die allergisch zijn voor vis niet noodzakelijkerwijs allergisch zijn voor schaaldieren. Het is nog steeds verstandig om uw kat na het veranderen van zijn dieet in de gaten te houden om op tekenen van gevoeligheid te letten.

Over het algemeen is deze formule zeer geschikt voor de soort, rijk aan dierlijke eiwitten, laag in koolhydraten en boordevol vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen.

Ingrediënten

Hert, Water voldoende voor verwerking, Hertenpenpen, Hertenlever, Kikkererwten, Hertenlong, Hertenhart, Hertennier, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Hertenbot, DL-Methionine, Gedroogde Kelp, Mineralen (Magnesiumsulfaat, Zink Aminozuur Complex, Mangaan Aminozuur Complex, Koper Aminozuur Complex), Taurine, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 18.18%

Vezel: 9.09%

Koolhydraten: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 44.03%

Vet: 42.77%

Koolhydraten: 13.21%

Ingrediënten die we leuk vonden: Hertenvlees, Hertenlong, Hertennier, Hertenlever, Hertenpen pens, Hertenhart, Nieuw-Zeelandse groene mossel, Hertenbot

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Kikkererwten

Veel voorkomende allergenen:Geen

Pros

 • Gemaakt met een enkele bron van nieuwe dierlijke eiwitten
 • Omvat voor de soort geschikt spiervlees, organen en bot
 • Volledig vrij van kunstmatige toevoegingen

Tegens

 • Vrij duur
 • Bevat onnodige plantaardige ingrediënten

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Katten met voedselallergieën kunnen baat hebben bij een eenvoudig, eiwitrijk dieet. Tiki Cat is een prijzige keuze, maar het zit boordevol soorten geschikte voeding en rijk aan vocht om de spijsvertering te ondersteunen.

Top 5 Ingrediënten: Kip, Kippenbouillon, Zonnebloemolie, Calciumlactaat, Dicalciumfosfaat

Deze formule van Tiki Cat bevat slechts drie hoofdingrediënten. Verse kip biedt een rijke bron van soort-geschikte dierlijke eiwitten, aangevuld met kippenbouillon voor vocht en smaak.

Zonnebloempitolie is een plantaardige bron van vet, maar het biedt omega-vetzuren en het is een rijke bron van vitamine E. Vitamine E is een bijzonder gunstig ingrediënt voor katten die lijden aan huidproblemen, waaronder die veroorzaakt door voedselallergieën.

Dit ingrediënt is het enige plantaardige ingrediënt waardoor dit een koolhydraatvrije formule is.

Hoewel deze formule rijk is aan dierlijke eiwitten, is het zeer laag in vet en calorieën. Dit kan een voordeel zijn voor katten die wat gewicht moeten verliezen, maar het is de moeite waard om de dagelijkse voedingshoeveelheid te overwegen in combinatie met de hogere kosten per ounce.

Over het algemeen is deze Tiki Cat-formule een rijke bron van voor de soort geschikte dierlijke eiwitten met weinig vet en geen toegevoegde koolhydraten.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Zonnebloemolie, Calciumlactaat, Dicalciumfosfaat, Kaliumchloride, Taurine, Cholinechloride, Zout, Magnesiumsulfaat, Ijzersulfaat, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Vitamine E-supplement, Niacine (Vitamine B3), Zinkoxide, Vitamine A-supplement, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Manganousoxide, Calciumpantothenaat, Koper aminozuurchelaat, Riboflavinesupplement (Vitamine B2), Natriumseleniet, Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Foliumzuur, kaliumjodide, vitamine D3 supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16%

Ruw vet: 2.6%

Vocht: 80%

As: 1.6%

Droge stof basis

laadprogramma

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Ingrediënten die we leuk vonden:Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen:Kip

Pros

 • Verpakt met voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Volledig vrij van koolhydraten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen

Tegens

 • Vrij duur
 • Belangrijkste bron van vet is plantaardig

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Premium kattenvoer kan duur zijn en hoewel we allemaal onze katten goed willen voeden, kan niet iedereen zich een keuze van de bovenste plank veroorloven. Kirkland Signature biedt betaalbaarheid en hoge verteerbaarheid, plus het is verkrijgbaar in grote zakken van 25 pond, wat bijdraagt aan de waarde en het gemak.

Top 5 Ingrediënten: Kip, Kippenmeel, Volkoren Bruine Rijst, Gemalen Witte Rijst, Kippenvet

Deze Kirkland Signature onderhoudsformule droogvoer bevat verse kip- en kipmeel als primaire ingrediënten. Kippenvet is de primaire bron van vet, aangevuld met omega-vetzuren uit lijnzaad.

Volkoren bruin rijst en gemalen witte rijst behoren tot de top vijf van ingrediënten die aanzienlijk bijdragen aan het totale koolhydraatgehalte van de recepten, wat ongeveer gemiddeld is voor een redelijk geprijsd droog kattenvoer.

Het is ook vermeldenswaard dat droog kattenvoer weinig vocht bevat. We raden aan om droogvoer aan te vullen met natvoer of een andere vochtrijke voedseltopper om de hydratatie van uw kat te ondersteunen.

Over het algemeen is deze formule rijk aan eiwitten en gezond vet met een laag vochtgehalte en een hoog koolhydraatgehalte. De belangrijkste voordelen zijn de betaalbaarheid en het houdbare gemak.

Ingrediënten

Kip, Kippenmeel, Volkoren bruine rijst, Gemalen witte rijst, Kippenvet, Natuurlijke Kipsmaak, Lijnzaad, Natriumbissulfaat, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Gedroogde Cichoreiwortel, Gedroogde Lactobacillus Acidophilus Fermentatieproduct, Gedroogde Bifidobacterium Animalis Fermentatieproduct, Zinkproteïne, Vitamine E-supplement, Niacine, Mangaaneiwitaat, Koperproteïne, Koperproteïne, Zinksulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Thiaminemononitraat, Vitamine A-supplement, Biotine, kaliumjodide, calciumpantothenaat, riboflavine, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), vitamine B12-supplement, mangaanoxide, natriumseleniet, vitamine D-supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 33.33%

Vet: 22.22%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 41.11%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 25.96%

Vet: 42.03%

Koolhydraten: 32.01%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, kippenmeel, kippenvet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Volkoren bruine rijst, gemalen witte rijst, lijnzaad

Veel voorkomende allergenen:Kip

Pros

 • Twee bronnen van dierlijke eiwitten als top twee ingrediënten
 • Kippenvet biedt een voedzame bron van essentiële vetten
 • Betaalbaar geprijsd en verkocht in grote zakken van 25 pond

Tegens

 • Bevat onnodige plantaardige ingrediënten
 • Levert niet het vocht op dat uw kat nodig heeft

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als uw kitten geen vis kan verdragen, moet u hem tot in de volwassenheid visvrij kattenvoer blijven voeren. Dit recept voor ingeblikt voedsel van Nulo is geformuleerd om te voldoen aan de voedingsbehoeften van kittens en volwassen katten, waardoor u het gedoe van de overgang bespaart.

Top 5 Ingrediënten: Kalkoen, Kalkoenbouillon, Eendenbouillon, Kalkoenlever, Gedroogd eiwit

Geformuleerd met eiwitrijke kalkoen, kalkoenlever, ei en eend, is deze ingeblikte voedselformule een soort-geschikte keuze voor uw groeiende kitten. Zowel kalkoen als eend zijn nieuwe eiwitten voor veel katten en het recept is volledig visvrij.

Hoewel deze formule veel dierlijke eiwitten bevat, is deze gemaakt met een paar onnodige plantaardige ingrediënten. Gedroogde gemalen erwten kunnen bijdragen aan het eiwitgehalte van de formule, hoewel waarschijnlijk niet erg significant gezien het het achtste ingrediënt op de lijst is.

Over het algemeen is dit recept een vochtrijke bron van dierlijke eiwitten met matig vet en een zeer laag totaal koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Turkije, Kalkoenbouillon, Eendenbouillon, Kalkoenlever, Gedroogd eiwit, Wortelen, Eend, Gedroogde gemalen erwten, Natuurlijke Smaak, Guargom, Gemalen lijnzaad, Natriumfosfaat, Zout, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Veenbessen, Pompoen, Bosbessen, Gedroogde Kelp, Yucca Schidigera Extract, Inuline, Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Zinkproteïne, Lijnzaadolie, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Niacinesupplement, D-calcium pantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 3.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.56%

Vet: 19.44%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 19.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 38.64%

Koolhydraten: 15.91%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kalkoen, kalkoenlever, gedroogd eiwit, eend

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Wortelen, gedroogde gemalen erwten, guargom, gemalen lijnzaad

Veel voorkomende allergenen:Geen

Pros

 • Gemaakt met twee nieuwe bronnen van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen
 • Geformuleerd voor zowel volwassen katten als kittens

Tegens

 • Bevat verschillende onnodige plantaardige ingrediënten
 • Bevat guargom als verdikkingsmiddel

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Evenwichtige voeding is essentieel voor katten van alle leeftijden, maar naarmate ze ouder worden, worden veel katten kieskeurig of hebben ze moeite met eten vanwege tandheelkundige problemen. Dit natvoer met kipsmaak van Wellness CORE heeft een gemakkelijk te kauwen textuur en wordt geleverd in een smaakvolle saus die zelfs de kieskeurigste eter waarschijnlijk verleidelijk zal vinden.

Top 5 Ingrediënten: Kip zonder been, kippenbouillon, water, tapiocazetmeel, aardappelzetmeel

Deze formule bevat geraspte kipfilet als het primaire ingrediënt met aanvullende eiwitten uit kippenlever en eieren. Het biedt een enkele bron van dierlijke eiwitten met een beperkt aantal plantaardige ingrediënten.

Dat gezegd hebbende, zijn er twee zetmeelrijke plantaardige additieven vermeld in de eerste vijf ingrediënten. Deze ingrediënten zijn waarschijnlijk opgenomen om de saus te helpen verdikken, maar ze bieden weinig waardevolle voeding voor uw kat.

Over het algemeen is de lijst met ingrediënten in dit recept beperkt en is het totale koolhydraatgehalte extreem laag. Het is ook rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen. Dit is vooral belangrijk voor oudere katten die risico lopen op diabetes mellitus.

Ingrediënten

Kip zonder been, kippenbouillon, water voldoende voor verwerking, tapiocazetmeel, aardappelzetmeel, kippenlever, eieren, natuurlijk aroma, zout, zonnebloemolie, tricalciumfosfaat, taurine, magnesiumsulfaat, guargom, vitamines [Vitamin E Supplement, Thiamine Hydrochloride, Niacin, Vitamin A Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, d-Calcium Pantothenate, Riboflavin Supplement, Folic Acid, Vitamin D3 Supplement, Biotin, Vitamin B12 Supplement], Kaliumchloride, Cholinechloride, Mineralen [Zinc Amino Acid Chelate, Iron Amino Acid Chelate, Manganese Amino Acid Chelate, Copper Amino Acid Chelate, Potassium Iodide, Sodium Selenite].

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 85%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 53.33%

Vet: 13.33%

Vezel: 10%

Koolhydraten: 3.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 59.89%

Vet: 36.36%

Koolhydraten: 3.74%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, kippenlever, eieren

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tapiocazetmeel, aardappelzetmeel, zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen:Kip

Pros

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen en plantaardige eiwitten

Tegens

 • Bevat verschillende zetmeelrijke plantaardige ingrediënten
 • Bevat guargom als verdikkingsmiddel

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als uw kat niet noodzakelijkerwijs allergisch is voor vis, maar een gevoelige spijsvertering heeft, kan een dieet met beperkte ingrediënten gemaakt met een enkele bron van eiwitten een geschikte keuze zijn. Dit recept bevat verse, uitgebeende eend als een solitaire bron van dierlijke eiwitten, en een nieuwe.

Top 5 ingrediënten: uitgebeende eend, water voor verwerking, natuurlijke smaak, erwteneiwit, calciumcarbonaat

Een kortere lijst met ingrediënten betekent minder dingen waar uw kat allergisch of gevoelig voor kan zijn. Met hoogwaardige dierlijke eiwitten aan het begin is deze formule licht verteerbaar. Het hoge vochtgehalte verbetert ook de spijsvertering en ondersteunt de hydratatie van uw kat.

Deze Merrick LID is rijk aan dierlijke eiwitten, maar bevat ook wat plantaardig eiwit. Erwteneiwit is een plantaardig eiwitconcentraat dat niet wordt beschouwd als een compleet eiwit voor katten.

Over het algemeen biedt dit recept echter een nieuwe bron van dierlijke eiwitten met matige vet- en eiwitniveaus en een zeer laag koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Uitgebeende eend, Water voor verwerking, Natuurlijke smaak, Erwteneiwit, Calciumcarbonaat, Organisch Alfalfameel, Natriumfosfaat, Guargom, Kaliumchloride, Zout, Lijnzaadolie, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Vitamine B12 Supplement, d-Calcium Pantothenaat, Vitamine A Supplement, Niacine, Vitamine D3 Supplement, Riboflavine Supplement, Pyridoxine Supplemente Hydrochloride, Foliumzuur, Biotine, Thiamine Mononitraat), Cholinechloride, Mineralen (Zink Aminozuur Complex, Ijzer Aminozuur Complex, Mangaan Aminozuur Complex, Koper Aminozuur Complex, Kalium Jodide, Kobalt Glucoheptonate, Natrium Seleniet), Taurine, Yucca Schidigera Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 1.4%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.36%

Vet: 18.18%

Vezel: 6.36%

Koolhydraten: 25.45%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.31%

Vet: 41.67%

Koolhydraten: 24.02%

Ingrediënten die we leuk vonden: Uitgebeende eend

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwteneiwit, biologisch alfalfameel, guargom, lijnzaadolie

Veel voorkomende allergenen:Geen

Pros

 • Zeer korte lijst van hoofdingrediënten
 • Uitgebeende eend als enige bron van dierlijke eiwitten
 • Volledig vrij van kunstmatige toevoegingen

Tegens

 • Bevat een plantaardig eiwitconcentraat

Veelgestelde vragen

Is visolie veilig voor katten met visallergieën?

Voedselallergieën bij katten worden over het algemeen veroorzaakt door de eiwitten in het aanstootgevende ingrediënt. Volgens de Feline Nutrition Foundation kunt u uw kat mogelijk veilig voedsel geven dat visolie bevat, zolang het volledig vrij is van viseiwit. Het kan nog steeds verstandig zijn om de goedkeuring van uw dierenarts te krijgen voordat u dat doet.

Kunnen katten met een visallergie garnalen eten?

Een visallergie vertaalt zich niet noodzakelijkerwijs in een allergie voor schaaldieren zoals garnalen. In dezelfde geest, alleen omdat uw kat allergisch is voor garnalen, is hij niet gegarandeerd allergisch voor vis of andere soorten zeevruchten. Als uw kat echter allergisch is voor vis, is het het beste om één voor één nieuwe eiwitten te introduceren en te letten op het begin van symptomen die kunnen wijzen op een tweede allergie.