De 7 beste kattentraktaties voor training

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Elke katteneigenaar vindt het heerlijk om zijn katachtige vriend te verwennen met lekkere lekkernijen. Maar te veel traktaties kunnen de gezondheid van uw kat schaden, althans in termen van overmatige calorie-inname.

In plaats van gewoon traktaties uit te delen als een dagelijkse toegeeflijkheid, waarom zou je je kat niet voor hen laten werken?

Het trainen van je kat is makkelijker dan je zou denken. Het enige wat je nodig hebt is de juiste motivatie en een effectieve trainingsmethode. Onze interne kattengedragsexpert, Applied Animal Behaviorist (ACAAB) Julie Posluns, stelt clickertraining voor katten voor.

Je kunt meer te weten komen over clickertraining in onze diepgaande gids, maar hier zullen we het hebben over de beste traktaties om te gebruiken voor het trainen van katten.

In één oogopslag: de beste kattentraktaties voor training om te kopen

We raden ten zeerste aan om naar de vergelijkingstabel te kijken die we hieronder hebben, waar we de kenmerken van elk product hebben benadrukt. U vindt ook meer gedetailleerde informatie over elk product verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Cat-Man-Doo Gedroogde Bonito Vlokken

 • Gemaakt met een enkel dierlijk ingrediënt
 • Boordevol smaak en sterk aroma voelen katten zich aangetrokken tot
 • Rijk aan eiwitten en omega-3 vetzuren

Snel overzicht van Clicker training

Positieve bekrachtigingstraining wordt algemeen erkend als een van de meest effectieve manieren om katten en honden te trainen. Het concept is heel eenvoudig – je leert je kat welk gedrag je wilt dat hij uitvoert en beloont hem er vervolgens voor. De beloning dient als motivatie om het gedrag te herhalen.

Maar hoe ga je er precies mee om je kat te leren wat je wilt dat hij doet? Dat is waar clickertraining om de hoek komt kijken.

Een clicker is een klein handheld gereedschap dat een klikgeluid maakt wanneer u erin knijpt. Het is een manier om duidelijk met uw kat te communiceren om hem te helpen het gewenste gedrag te identificeren. Wanneer uw kat het gewenste gedrag vertoont, gebruikt u de clicker en volgt deze op met een smakelijke traktatie.

Afhankelijk van welk gedrag je probeert aan te leren, moet je het misschien in fasen doen. Je moet ook een verbale aanwijzing of handsignaal opnemen om je kat aan te geven wat je wilt dat hij doet.

3 kwaliteiten van een goede kattentraktatie voor training

Hoewel honden erom bekend staan dat ze zowat alles eten wat je voor hen neerlegt, kunnen katten ook worden gemotiveerd door voedsel. De truc om te trainen is om een traktatie te kiezen die je kat onweerstaanbaar vindt. Als ze niet geïnteresseerd zijn in de traktatie, zullen ze niet gemotiveerd zijn om het gewenste gedrag uit te voeren.

Dus, wat zorgt voor een goede training traktatie voor katten?

1.De beste trainingstraktaties zitten boordevol smaak en hebben een aantrekkelijk aroma.

De sleutel tot clickertraining is om de traktatie te gebruiken om uw kat aan te moedigen het gewenste gedrag uit te voeren. Een lekkere stinkende traktatie zal de aandacht van je kat trekken en als hij eenmaal heeft geleerd hoe hij het kan krijgen, zal hij graag doen wat je wilt in de hoop die beloning te bereiken.

Zoek naar een vlezige traktatie die voornamelijk bestaat uit dierlijke ingrediënten. Plantaardige ingrediënten zijn gewoon niet aantrekkelijk voor katten en ze zijn ook niet veel waard op het gebied van voeding.

2. De beste trainingstraktaties zijn gezond.

Traktaties mogen slechts ongeveer 10% van de dagelijkse calorieën van uw kat uitmaken. Dit betekent dat je ze moet meenemen in zijn dagelijkse inname, waardoor je de grootte van zijn maaltijden enigszins moet verkleinen. Een andere optie is natuurlijk om stukjes kattenvoer te gebruiken als trainingstraktaties.

Nogmaals, katten zullen de voorkeur geven aan vlezige lekkernijen boven al het andere omdat ze obligate carnivoren zijn. Ze zijn biologisch aangepast aan het consumeren van andere dieren. Zorg ervoor dat de traktatie voornamelijk is gemaakt van dierlijke ingrediënten met beperkte koolhydraten en geen kunstmatige toevoegingen.

3. De beste trainingstraktaties zijn klein en laag in calorieën.

Om uw kat te leren welk gedrag u wilt dat hij uitvoert, moet u de trainingsvolgorde meerdere keren herhalen tijdens de trainingssessie. Wanneer je voor het eerst aan de slag gaat, wil je je kat belonen elke keer dat hij het gedrag uitvoert, hoewel je uiteindelijk de beloningen kunt afbouwen.

Om te voorkomen dat de dagelijkse calorie-inname van uw kat te veel toeneemt, zoekt u naar traktaties die klein en caloriearm zijn. Veel trainingstraktaties bevatten slechts 2 calorieën of minder per traktatie. Als de traktatie groter is dan een enkele hap, kun je hem opbreken in kleinere stukjes.

Onze topkeuzes voor de beste kattentraktaties voor training

Nu je een beter begrip hebt van hoe we tot onze topkeuzes zijn gekomen, ben je waarschijnlijk benieuwd om ze te zien!

Hier zijn onze top 7 keuzes voor de beste kattentraktaties voor training:

Bekijk op Chewy View op Amazon

Niets is aantrekkelijker voor katten dan een stuk verse vis. Hoewel het misschien niet veilig is om je kat rauwe vis te voeren, zijn deze gedroogde bonitovlokken zowel veilig als bevredigend.

Bonito is een middelgrote oceaanvis die nauw verwant is aan tonijn. Deze bonitovlokken zijn niets meer dan uitgedroogde stukjes van de vis. Ze zijn rijk aan eiwitten en omega-3-rijke visolie met slechts 5 kcal per portie. Omdat het vlokken zijn, kun je ze echter gemakkelijk opsplitsen in kleinere porties.

Gemaakt van een enkel dierlijk ingrediënt, zijn deze lekkernijen zeer aantrekkelijk voor katten, waardoor ze perfect zijn voor kattentraining.

Het nadeel van deze caloriearme traktaties is dat de vlokken flinterdun zijn en de neiging hebben om in de zak te verkruimelen. Het overbrengen van de vlokken naar een pot kan helpen afbrokkelen te voorkomen, of u kunt de gebroken vlokken gewoon gebruiken als een smakelijke voedseltopper.

Ingrediënten

100% Gedroogde Bonito.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 76%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 86.36%

Vet: 3.41%

Vezel: 1.14%

Koolhydraten: 9.09%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 83.26%

Vet: 7.98%

Koolhydraten: 8.76%

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met een enkel dierlijk ingrediënt
 • Boordevol smaak en sterk aroma voelen katten zich aangetrokken tot
 • Rijk aan eiwitten en omega-3 vetzuren
 • Laag in calorieën, kan in stukjes worden gebroken

Wat we niet leuk vonden

Bekijk op ShamelessPets View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Gemaakt van alle natuurlijke ingrediënten, waaronder verse zalm en visolie, zijn deze knapperige kattentraktaties van Shameless Pets een geweldige optie voor training.

Ze zijn niet alleen hapklaar, maar ze bevatten ook weinig calorieën met slechts 1,5 kcal per traktatie. Met zalm als eerste ingrediënt zijn ze rijk aan eiwitten en gezonde vetten. Ze zijn ook vrij van laagwaardige vulstoffen zoals maïs, tarwe en soja, evenals kunstmatige additieven zoals smaakstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen.

Hoewel deze traktaties eiwitrijk zijn, bevatten ze verschillende plantaardige ingrediënten die bijdragen aan een vrij hoog koolhydraatgehalte. Het is echter vermeldenswaard dat Shameless zich inspant om voedselverspilling te verminderen door buitenbeentjes en overtollige producten te kopen voor gebruik in hun recepten.

Ingrediënten

Zalm, zoete aardappel, bruine rijst, tapioca, brouwers gedroogde gist, lijnzaadmeel, visolie, natuurlijke smaakstof, fosforzuur, gemengde tocoferolen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 10.5%

Ruwe celstof: 4.5%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 13.04%

Vet: 11.41%

Vezel: 4.89%

Koolhydraten: 70.65%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 11.71%

Vet: 24.88%

Koolhydraten: 63.41%

Wat we leuk vonden

 • Verse zalm als eerste ingrediënt
 • Aangevuld met visolie voor omega-3 vetzuren
 • Knapperige textuur en aantrekkelijke smaak katten houden van
 • Klein van formaat en laag in calorieën (1,5 kcal /traktatie)

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat wat onnodige plantaardige ingrediënten
 • Hoog koolhydraatgehalte

Bekijk op Chewy View op Amazon

Als u op zoek bent naar hoogwaardige, gezonde kattentraktaties, is het moeilijk om het beter te doen dan deze gevriesdroogde kipfilet PureBites. Ze zijn gemaakt met één ingrediënt: kipfilet van menselijke kwaliteit.

Met kip als enige ingrediënt zitten deze lekkernijen boordevol eiwitten en natuurlijke smaak. Ze zijn ook ongelooflijk laag in vet en calorieën, met slechts 2 kcal per traktatie. Grootte en vorm kunnen variëren van de ene traktatie tot de andere, maar u kunt mogelijk grote lekkernijen in kleinere stukjes opsplitsen.

Hoewel deze traktaties een eiwitrijke aanvulling kunnen zijn op het dieet van uw kat, doen sommige katten dat gewoon niet. lijken te genieten van de gevriesdroogde texturen. Klanten merken ook op dat de lekkernijen gemakkelijk in de zak afbrokkelen, dus ze moeten met zorg worden behandeld en op de juiste manier worden bewaard.

Ingrediënten

100% Pure USA Sourced & Made Human Grade Kipfilet.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 74%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 77.89%

Vet: 3.16%

Vezel: 1.05%

Koolhydraten: 17.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 75.29%

Vet: 7.41%

Koolhydraten: 17.3%

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met een enkel eiwitrijk ingrediënt
 • Zeer laag in vet en calorieën (2 kcal/traktatie)
 • Volledig vrij van kunstmatige toevoegingen en vulstoffen

Wat we niet leuk vonden

 • Sommige katten houden niet van de gevriesdroogde textuur
 • Traktaties kunnen gemakkelijk afbrokkelen

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Een eenvoudige zoekopdracht op internet naar kattentraktaties toont Temptations kattentraktaties in de top tien resultaten. Met meer dan 40.000 beoordelingen op Amazon is Temptations een van de meest bekende merken op de markt voor kattentraktaties en klanten (en hun katten) houden er echt van.

Wat Temptations traktaties zo populair maakt, is een combinatie van betaalbaarheid en aantrekkingskracht. Een bad met lekkernijen van 1 pond (16 oz.) kost ongeveer $ 8, hoewel ze ook in kleinere zakken worden verkocht. Katten kunnen geen genoeg krijgen van deze lekkernijen en ze zijn er in een royale verscheidenheid aan smaken.

Hoewel katten gek lijken te worden van Temptations-traktaties, zijn we niet gek op sommige ingrediënten erin. Deze lekkernijen bevatten niet alleen maïs- en tarweproducten, maar ze zijn ook gemaakt met vaag genoemde vleesbijproducten. Ze zijn echter vrij van kunstmatige smaak, kleur en conserveermiddelen.

Temptations is misschien niet het gezondste traktatiemerk voor katten, maar het is een betaalbare keuze en een kattenliefde. Als een aantrekkelijke smaak en aroma uw prioriteit is, kunnen deze lekkernijen goed werken voor training.

Ingrediënten

Kipbijproductmeel, gemalen maïs, dierlijk vet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), brouwersrijst, tarwemeel, gedroogde vleesbijproducten, natuurlijke aroma’s, brouwers gedroogde gist, kaliumchloride, cholinechloride, zout, taurine, DL-methionine, calciumcarbonaat, DL-alfa-tocoferolacetaat (bron van vitamine E), zinksulfaat, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), gedroogde kaas, kopersulfaat, vitamine A-acetaat, niacinesupplement, vitamine B12-supplement, Riboflavine Supplement, Mangaansulfaat, Thiamine Mononitraat, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Kaliumjodide, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 28%

Ruw vet: 21%

Ruwe celstof: 4.5%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 31.11%

Vet: 23.33%

Vezel: 5%

Koolhydraten: 40.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 24.24%

Vet: 44.16%

Koolhydraten: 31.6%

Wat we leuk vonden

 • Betaalbaar geprijsd rond de $ 8 per pond
 • Katten lijken te houden van de smaak en het aroma
 • Dierlijke eiwitbron als eerste ingrediënt

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat maïs en tarwe ingrediënten
 • Hoge concentratie koolhydraten
 • Gemaakt met een aantal vaag genoemde ingrediënten

Bekijk op Chewy View op Amazon

De tandheelkundige gezondheid van uw kat is ongelooflijk belangrijk, vooral als hij ouder wordt. Hoewel het poetsen van de tanden van uw kat de beste manier is om zijn mondgezondheid te beschermen, kunnen tandheelkundige behandelingen helpen.

Feline Greenies zijn een van de weinige kattenbehandelingsmerken die zijn goedgekeurd door de Veterinary Oral Health Council (VOHC) om te beschermen tegen tandsteen. Ze bieden knapperige lekkernijen in verschillende smaken die helpen de tanden van uw kat schoon te schrapen en zijn adem op te frissen.

We houden van deze traktaties voor training omdat ze de juiste grootte hebben en slechts 2 kcal per traktatie bevatten. Ze zijn er in smakelijke smaken zoals in de oven geroosterde kip, hartige zalm en kattenkruid.

Het nadeel van Feline Greenies is dat ze een paar twijfelachtige ingrediënten bevatten. Naast maïs- en tarwe-ingrediënten bevatten ze vaag named gevogeltevet en een hoge concentratie koolhydraten over het algemeen.

Ze bieden echter een behoorlijke bron van dierlijke eiwitten en katten lijken van de smaak te genieten.

Ingrediënten

Kippenmeel, gemalen tarwe, brouwersrijst, maïsglutenmeel, gevogeltevet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), havervezels, natuurlijke gevogeltesmaak, gemalen lijnzaad, brouwers gedroogde gist, kaliumchloride, calciumcarbonaat, zout, cholinechloride, citroenzuur (een conserveermiddel), vruchtensapkleur, taurine, DL-methionine, gemengde tocoferolen (een conserveermiddel), DL-alfa-tocoferolacetaat (bron van vitamine E), ijzersulfaat, kurkumakleur, Zinksulfaat, Niacine Supplement, Zinkoxide, Kopersulfaat, D-Calcium Pantothenaat (Vitamine B5), Vitamine A Supplement, Thiamine Mononitraat (Vitamine B1), Manganous Oxide, Riboflavine Supplement (Vitamine B2), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Biotine, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Natrium Seleniet, Foliumzuur, Calcium Jodaat, Kobaltcarbonaat, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 27%

Ruw vet: 12%

Ruwe celstof: 10%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 30%

Vet: 13.33%

Vezel: 11.11%

Koolhydraten: 45.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.79%

Vet: 30%

Koolhydraten: 42.21%

Wat we leuk vonden

 • Goedgekeurd door het VOHC voor tandheelkundige zorg
 • Knapperige textuur helpt tanden schoon te schrapen
 • Klein van formaat en laag in calorieën
 • Kippenmeel als eiwitrijk eerste ingrediënt

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat wat maïs- en tarwe-ingrediënten
 • Hoog totaal koolhydraatgehalte

Zicht op Chewy

Hoewel niet alle katten reageren op kattenkruid, worden sommigen er helemaal gek van. De natuurlijke oliën in kattenkruid hebben een sterk aroma dat kattenkruidtraktaties een verleidelijke optie voor training maakt.

Deze Crunchie Munchie traktaties van Meowijuana komen in een smakelijke zalmsmaak, hoewel ze ook kipmeel en tonijnmeel bevatten. Elke traktatie bevat minder dan 2 kcal en het vochtgehalte is iets hoger dan de gemiddelde knapperige traktatie.

Dit recept bevat wel wat toegevoegde koolhydraten en zuivel, hoewel het vrij is van kunstmatige toevoegingen. De ingrediëntenlijst is vrij kort en bevat toegevoegde taurine, een essentieel aminozuur.

Als je traktaties gaat gebruiken in plaats van brokjes om je katten te trainen, lijken deze kattenkruidcrunchies van Meowijuana een gezonde optie te zijn. Er zijn talloze meldingen van katten die er niet in geïnteresseerd zijn, maar het kan gewoon afhangen van de gevoeligheid van uw kat voor kattenkruid.

Ingrediënten

Kippenmeel, tapiocazetmeel, gerstmeel, kippenvet, zalmmeel, tonijnmeel, varkensvet, gedroogde wei, brouwers gedroogde gist, natuurlijke varkensleversmaak, fosforzuur, zout, koolzaadlecithine, gedroogd gemalen kattenkruid, taurine, gemalen valeriaanwortel, gemengde tocoferolen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 26%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 29.55%

Vet: 17.05%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 48.86%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 24.66%

Vet: 34.55%

Koolhydraten: 40.79%

Wat we leuk vonden

 • Drie bronnen van geconcentreerde dierlijke eiwitten
 • Voedingsrijk kippen- en varkensvet
 • Gedroogd kattenkruid kan aantrekkelijk zijn voor sommige katten
 • Minder dan 2 kcal per traktatie

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat wat toegevoegde koolhydraten
 • Sommige katten reageren niet sterk op kattenkruid

Bekijk op Chewy View op Amazon

We zijn grote voorstanders van natvoer boven brokjes, grotendeels omdat het veel meer vocht bevat dan droogvoer. Nat kattenvoer heeft ook de neiging om hogere concentraties eiwitten te bevatten, waardoor het voedsel aantrekkelijker en geschikter is voor de soort.

Als u op zoek bent naar een trainingstraktatie die dezelfde voordelen biedt, is een likbare pureetraktatie van Inaba Churu misschien precies goed.

Verpakt in 2-ounce buizen, zijn deze likbare traktaties vochtrijk en vol van smaak. Verse tonijn biedt gezonde dierlijke eiwitten met tapioca en guargom die worden gebruikt als verdikkingsmiddelen. Er zijn geen kunstmatige toevoegingen en de lijst met ingrediënten is relatief kort.

Een hele tube bevat 6 kcal of minder en het knijpbare karakter maakt het gemakkelijk om uw kat slechts een paar likjes per keer aan te bieden. Na de training kun je de puree ook gebruiken als smakelijke voedseltopper om je kat een extra beloning te geven.

Ingrediënten (Tonijn Recept)

Water, tonijn, tapioca, natuurlijke smaken, guargom, natuurlijke tonijnaroma’s, fructooligosaccharide, vitamine E-supplement, groene thee-extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 7%

Ruw vet: 0.2%

Ruwe celstof: 0.1%

Vocht: 91%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 77.78%

Vet: 2.22%

Vezel: 1.11%

Koolhydraten: 18.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 76.21%

Vet: 5.29%

Koolhydraten: 18.51%

Wat we leuk vonden

 • Rijk aan dierlijke eiwitten en vocht
 • Slechts 6 kcal per tube, gemakkelijk te serveren in kleine hoeveelheden
 • Vrij van vulstoffen en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat wat toegevoegde koolhydraten
 • Redelijk prijzig, ongeveer $ 1 per buis