Seychellois Cat: Ras Info, Foto’s, Temperament &Traits

Hoogte: 9-10 inch
Gewicht: 8-15 pond
Levensduur: 12–15 jaar
Kleuren: Wit met gekleurde vlekken
Geschikt voor:

Gezinnen, appartement wonen, gezinnen met kinderen, eenpersoonshuishoudens, niet aanbevolen voor nieuwe eigenaren van gezelschapsdieren

Temperament: Intelligent, sociaal, extravert, aanhankelijk, vocaal

Het katras Seychellois is een zeldzaam ras in de oosterse groep katten. Ze zijn ook heel opmerkelijk, aanhankelijk, intelligent en net een beetje aan de vocale kant. Het ras deelt een paar kenmerken en verschijningen met de Siamese kat. Als je hebt overwogen om een van deze katten van een fokker te kopen, kun je geen betere kat vinden voor gezinnen, appartementen of kinderen.

Zoals bij elk kattenras, moet je er echter voor zorgen dat de fokker die je doorloopt een goede reputatie heeft en hun katten op de juiste manier behandelt. Vergeet ook niet dat het opnemen van een dier een fulltime verantwoordelijkheid is, en wanneer u besluit een huis te geven aan een Seychellois-kitten, zou dit voor altijd moeten zijn.

Als je het nog steeds niet zeker weet, geven we je alles wat je moet weten over deze schattige kat in de onderstaande gids en nog veel meer.

cat + lijnverdeler

Seychellois Kittens – Voordat u er een in uw huis verwelkomt …

kattenpootverdeler

3 weinig bekende feiten over het Seychellois-kattenras

1. Seychellois-katten zijn erg vocaal

Als u op zoek bent naar een rustige kat, is de Seychellois-kat misschien niet de beste kat voor u. Hoewel lang niet zo luid en vocaal als de Siamees, zal dit ras je laten weten wanneer het iets wil, hoewel met een zachtere stem.

thematische pauze

2. Seychellois-katten zijn mensgericht

Hoewel de meeste rassen de neiging hebben om stand-offish te zijn, zijn de Seychellois erg mensgericht. Seychellois-katten zijn erg loyaal en houden ervan om bij hun huisdierouders te zijn. Ze houden ervan om bij je op schoot te liggen en zullen daar de hele dag blijven als je tevreden bent met het gedrag.

thematische pauze

3. Er zijn twee soorten Seychellois-katten

Tegenwoordig wordt elke tweekleurige Balinese of Siamese kat beschouwd als een Seychellois-kat. Dat betekent dat dit ras twee variëteiten heeft: de kortharige kat en de langharige kat.

3 katten gezichtsverdelerTemperament &Intelligentie van het Seychellois Kattenras

Het Seychellois-kattenras is een briljant ras met een aanhankelijk temperament. Het deelt veel kenmerken met de Siamese kat. Ze zijn liefdevol, gemakkelijk om mee om te gaan en erg sociaal. Ze hebben de neiging om zich met één persoon te verbinden en zijn erg behoeftig, dus als je geen tijd hebt om met je kat door te brengen, is dit niet de juiste keuze voor jou. De Seychellois-kat wordt ook niet aanbevolen voor nieuwe eigenaren van gezelschapsdieren vanwege het hoge energieniveau en de nieuwsgierige aard.

Zijn deze katten goed voor gezinnen? 👪

Het kattenras Seychellois is uitstekend geschikt voor gezinnen. Het wordt aanbevolen voor gezinnen omdat het speels, actief en liefdevol is. De kat kan goed overweg met kinderen. Je moet kinderen echter leren hoe ze hun huisdieren moeten behandelen, omdat het bekend is dat er ongelukken gebeuren. Uw kind kan de kat pijn doen, of de kat kan het kind bijten of krabben als het gewond of bedreigd wordt.

Kan dit ras goed overweg met andere huisdieren? 🐶😽

De Seychellois is ideaal als je op zoek bent naar een kat die goed overweg kan met andere huisdieren. Zoals bij elk huisdier, wilt u echter al vroeg met de kat socialiseren, zodat ze weten hoe ze zich met andere dieren moeten gedragen. Het is ook het beste om ze vroeg in hun leven te trainen.

Ook als je kleinere dieren hebt, houd dan je knaagdieren of konijnen in de gaten. De Seychellois heeft een hoge prooidrift.

garen ball divider

Dingen om te weten bij het bezitten van een Seychellois-kattenras

Nu je een beetje weet over het kattenras Seychellois, heb je waarschijnlijk besloten om het schattige kitten een eeuwig thuis te geven.

We geven u het voedsel, dieet, lichaamsbeweging en trainingsvereisten van het ras en omvatten eventuele verzorgings- en gezondheidsproblemen waar u mogelijk op moet letten.

Voedsel & Dieet Eisen 🐡

Deze kat heeft een hoogwaardig eiwitdieet nodig om gezond en energiek te zijn. Als u besluit om een volledig natuurlijk voedsel te serveren, zorg er dan voor dat vlees het grootste deel van de maaltijd uitmaakt, omdat het het eiwit bevat dat de kat nodig heeft om zich gezond te ontwikkelen en een lang leven te leiden.

Oefening 🐈

Zoals we eerder al zeiden, is deze katachtige een energiek, nieuwsgierig, speels ras, dus het moet kunnen oefenen. Geef de kat plenty van speelgoed dat het bezig houdt, en installeer een kattentoren met voldoende planken, verberggaten en zitstokken om de oefening te bieden die het nodig heeft.

Omdat je harige vriend intelligent is, heeft hij ook kattenspeelgoed nodig dat zijn geest stimuleert.

Opleiding 🧶

De Seychellois-kat is niet moeilijk te trainen om de kattenbak te gebruiken. Het is niet alleen een intelligent dier, maar het houdt er ook van om zijn eigenaren te behagen. Zelfs met zijn gretige aard en hoge intelligentie, moet je de kat nog steeds vroeg trainen voor de beste resultaten om hem van de toonbanken en andere plaatsen te houden waar hij niet thuishoort.

Grooming ✂️

Zoals de meeste Oosterse kattenrassen is het niet moeilijk om voor je kat te zorgen. Als je echter een langharige Seychellois hebt, moet je deze regelmatig kammen om klitten en puin uit de vacht van je katachtige te houden. Het is ook belangrijk om de ogen van de kat dagelijks te controleren om er zeker van te zijn dat er geen infectie ontstaat.

Als u geen tijd heeft om voor de verzorging van uw kat te zorgen, kunt u een professionele trimmer inhuren om het minstens eens in de paar weken voor u te doen. Kortharige Seychellois-katten moeten regelmatig worden verzorgd, maar niet zo vaak als hun langharige tegenhangers.

Gezondheid en voorwaarden 🏥

Zoals bij elk dier, moet u op zoek naar ernstige en kleine gezondheidsproblemen in uw Seychellois. We zetten hieronder een paar van die voorwaarden voor je op een rijtje. Als u een van deze bij uw kat opmerkt, is het het beste om contact op te nemen met uw dierenarts voor een afspraak, zodat de kat onmiddellijk kan worden gediagnosticeerd en behandeld.

Kleine voorwaarden

  • Gingivitis
  • Tandsteen
  • Staar

Ernstige aandoeningen


  • Suikerziekte

  • Hypertrofische cardiomyopathie

  • Amyloïdose

kattenpootverdeler

Man vs Vrouw

Er zijn niet veel verschillen tussen de mannetjes en vrouwtjes van dit ras. Het mannetje is een beetje groter en zwaarder dan het vrouwtje, maar verder zijn het allebei aanhankelijke, energieke, liefdevolle wezens.

cat + lijnverdeler

Laatste gedachten

Dit is het einde van onze gids over het kattenras Seychellois en alles wat u moet weten over deze schattige katachtigen. Het zijn energieke, liefdevolle katten. Het is echter essentieel om te beseffen dat ze veel aandacht nodig hebben en gehecht raken aan hun eigenaar. Als je iemand bent die meestal niet thuis is, is dit niet het juiste ras voor jou.

Als iemand echter het grootste deel van de dag thuis is, is dit een geweldig huisdier om een eeuwig thuis te geven.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Jaroslaw Kurek, Shutterstock