De 7 beste kattenbakken voor kittens

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het thuisbrengen van een nieuw kitten is een grote aanpassing voor alle betrokkenen. U kunt uw kitten helpen zich te settelen door alle benodigdheden bij de hand te hebben.

De beste kattenbak voor een kitten is geschikt van de juiste grootte en gemakkelijk toegankelijk. Onze topkeuze is de Lucky Champ Cat Litter Pan, die toevallig ook een geweldige keuze is voor oudere katten. Hieronder gaan we in op de details hierover en onze andere favorieten voor kitten kattenbakken.

In één oogopslag: 7 beste kattenbakken voor kittens

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Lucky Champ Kattenbak

 • Stijve kunststof constructie biedt stabiliteit en duurzaamheid
 • Rubberen handvatten voor eenvoudig tillen en dragen
 • Hoge achterwanden met een verlaagd toegangspunt voor gemakkelijke toegang

Tweede plaats

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Hartz Kattenbak

 • Meerdere opties voor uit- en uitgang
 • Betaalbaar geprijsd rond de $ 13
 • Goed voor gebruik in kratten en catios

Premium keuze

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

ModKat XL Kattenbak

 • Veelzijdig en aanpasbaar met front- en top-entry opties
 • Meegeleverde voering maakt het gemakkelijk te legen en schoon te maken
 • Gesloten ontwerp doet goed werk met het beperken van strooiselverstrooiing

Beste High-Sided

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Nature’s Miracle Hoogzijdige kattenbak

 • Hoge 11-inch zijkanten helpen strooiselverstrooiing en urinespray te beperken
 • Royaal bemeten en duurzaam geconstrueerd
 • Antiaanbaklaag, antimicrobiële coating helpt beschermen tegen bacteriën

Waarom zou u ons vertrouwen?

In de afgelopen drie jaar hebben we veel tijd besteed aan het uitzoeken wat er nodig is om een geweldige kattenbak te maken.

We hebben de soorten kattenbakken onderzocht die beschikbaar zijn, honderden klantrecensies gelezen en real-world tests uitgevoerd op meer dan een dozijn topboxen. We hebben meer dan 40 uur besteed aan het testen van de stevigheid, katvriendelijkheid en geschiktheid van deze kattenbakken voor kittens.

Op basis van dit uitgebreide onderzoek en hands-on testen hebben we de 7 kattenbakken geselecteerd die hieronder worden beschreven als de beste die u voor kittens kunt kopen.

Hoe we hebben gekozen

In de afgelopen maand heb ik meer dan een dozijn verschillende kattenbakken getest met mijn drie katten Bagel, Biscuit en Munchkin. Hoewel geen van mijn katten kittens zijn, zijn ze allemaal aan de kleinere kant (minder dan 9 pond). Munchkin is bijzonder klein, met een gewicht van ongeveer 6 pond, ongeveer wat je zou verwachten dat een kitten van 6 maanden oud zou wegen.

Voor deze round-up heb ik me gericht op kattenbakken die geschikt waren voor kittens en kleine katten. Omdat kittens rommelig kunnen zijn, zocht ik naar kattenbakken met hoge zijkanten om neststrooisel en urinespray tegen te gaan. Toegankelijkheid was ook een belangrijke factor, dus ik gaf prioriteit aan kattenbakken met lagere ingangen.

De beste kattenbakken voor kittens: onze top 7 keuzes

#1 Algemeen beste: Lucky Champ Cat Litter Pan

Koop op Chewy Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 25 x16,75 x9 inch
 • Instaphoogte: 3,5 inch

Zorgvuldig ontworpen met een lage instap en hoge achterwand, is de Lucky Champ Kattenbak een uitstekende keuze voor kittens. Het is royaal van formaat zonder overweldigend groot te zijn en de stijve kunststof constructie biedt een sterke duurzaamheid.

Deze kattenbak is 25 centimeter lang en meer dan 16 centimeter breed, waardoor hij geschikt is voor oudere kittens en volwassen katten. De achterwand is 9 inch hoog en loopt naar beneden naar de voorkant van de doos met een verlaagde ingang die 3,5 inch van de grond zit. Om de toegankelijkheid verder te verbeteren, is er een lip aan de voorkant van de doos die indien nodig als stap kan worden gebruikt.

Ik waardeerde deDe stevige constructie van de Lucky Champ kattenbak. De brede basis zorgt voor stabiliteit en de rubberen handvatten aan weerszijden maken het gemakkelijk om op te tillen en te verplaatsen. Op basis van productfoto’s was ik een beetje bezorgd dat de kattenbak uit twee stukken bestond, waardoor het potentieel van urinespray over de zijkant en in de naad tussen de onderdelen sijpelde, maar het is eigenlijk één stevig stuk.

Er zijn geen grote nadelen aan deze kattenbak die ik heb opgemerkt. De enige potentiële zorg zou zijn dat een kattenbak die zo groot is, veel zwerfvuil vereist.

Wat we leuk vonden:

 • Stijve kunststof constructie biedt stabiliteit en duurzaamheid
 • Rubberen handvatten voor eenvoudig tillen en dragen
 • Hoge achterwanden met een verlaagd toegangspunt voor gemakkelijke toegang

Wat we niet leuk vonden:

 • Grote kattenbakken vereisen veel zwerfvuil

#2 Runner Up: Hartz Kattenbak

Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 20,25 “x13,75″ x4”
 • Instaphoogte: 4 inch

In vergelijking met de vorige keuze is de Hartz Kattenbak ongelooflijk eenvoudig. Het is een standaard rechthoekige kattenbak gemaakt van lichter plastic, maar het kan een beter hanteerbare maat zijn voor kleinere kittens.

Deze kattenbak meet een nest van meer dan 20 centimeter lang en bijna 14 centimeter breed. De muren zijn 4 centimeter hoog helemaal rond de doos, waardoor uw kitten van elke kant naar binnen kan. Hoewel deze kattenbak uw kitten meerdere opties biedt voor in- en uitstappen, is de kans groter dat enthousiaste gravers nest uit de doos schoppen. Urinespray komt ook eerder op de rand van de doos of op de vloer ernaast terecht.

Een ander voordeel dat deze Hartz kattenbak te bieden heeft is betaalbaarheid. Omdat het goedkoop is, is het geen groot verlies als je uiteindelijk eerder dan verwacht overstapt naar een grotere kattenbak. Het is ook een goede optie voor gebruik in catios of kratten.

Wat we leuk vonden:

 • Meerdere opties voor uit- en uitgang
 • Betaalbaar geprijsd rond de $ 13
 • Goed voor gebruik in kratten en catios

Wat we niet leuk vonden:

 • Lage muren zorgen voor strooiselverstrooiing en urinespray
 • Minder gestructureerd dan de vorige keuze

#3 Beste budget: Van Ness Grote hoogzijdige kattenbak met frame

Koop op Chewy Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 19 “x15” x8 “
 • Instaphoogte: 4.25 inch

Deze Van Ness kattenbak heeft als doel het primaire probleem met de vorige pluk op te lossen. Het bestaat uit een standaard rechthoekige kattenbak met 4-inch muren, maar wordt geleverd met een hoogzijdig frame dat u eroverheen plaatst om de muren tot 8 inch hoog te maken. Het frame helpt niet alleen om kattenbakafval te houden waar het hoort (tot op zekere hoogte), maar het houdt ook kattenbakvoeringen op hun plaats als u ervoor kiest om ze te gebruiken.

Hoewel deze kattenbakset in theorie goed is, heeft het enkele beperkingen als het gaat om de realiteit. De plastic materialen waarvan de kattenbak is gemaakt, zijn vrij dun en hebben, tenzij het frame perfect past, de neiging om een beetje te buigen, waardoor de pan niet plat blijft zitten, tenzij hij wordt belast door een behoorlijke hoeveelheid strooisel. Hoe meer zwerfvuil je toevoegt, hoe groter de kans dat je afvalverstrooiing krijgt, vooral gezien het feit dat de gevallen ingang zich helemaal over de voorkant van de doos uitstrekt.

Een ding dat deze kattenbak biedt dat velen niet doen, is dat het is gemaakt van 20% gerecycled materiaal. Het is ook betaalbaar geprijsd onder de $ 10, wat het onze budgetvriendelijke keuze maakt.

Wat we leuk vonden:

 • Betaalbaar geprijsd onder de $ 10
 • Frame verhoogt de zijkanten van de doos tot 8 inch
 • Lage instap zit 4,25 centimeter van de grond

Wat we niet leuk vonden:

 • Dunne materialen kunnen op de bodem buigen
 • Brede frontingang zorgt voor strooiselverstrooiing

#4 Premium Pick: Modkat XL Kattenbak

Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Productinformatie:

 • Dimensies: 21 x16,5 x17 inch
 • Instaphoogte: 6 inch

De vorige keuze is misschien goedkoop, maar het laat op verschillende belangrijke gebieden iets te wensen over. Waar de Van Ness kattenbak tekortschiet, blinkt de ModKat XL uit. Dit is een ruim bemeten afgesloten kattenbak die zowel toegang tot de bovenste als de voordeur biedt voor uw kitten.

Het gesloten ontwerp van de ModKat XL doet geweldig werk door zwerfvuilverstrooiing en urinespray te bevatten. Wat nog belangrijker is, het wordt geleverd met een herbruikbare voering die je aan het deksel hangt en die het werk van het legen en schoonmaken van de kattenbak ongelooflijk eenvoudig maakt. Het deksel zelf is geperforeerd om te functioneren als een strooiselmat om strooiselverstrooiing te verminderen.of de optie voor bovenaaninvoer en het heeft een scharnierend deksel om gemakkelijke toegang te garanderen voor het scheppen.

Een van de factoren die de ModKat XL onze premium keuze maakt, is zijn veelzijdigheid. Uw kat heeft altijd een kattenbak nodig en als u uzelf de kosten en het gedoe van het verwisselen van kattenbakken wilt besparen terwijl uw kitten groeit, kunt u overwegen om te beginnen met een doos die zich aanpast aan uw groeiende kitten.

De ModKat XL is een verbeterde versie van de originele ModKat, een standaard kattenbak met topinvoer. Deze nieuwere versie biedt een front-entry optie die kan worden gebruikt in combinatie met de bovenste ingang of volledig kan worden afgesloten. Kleinere kittens kunnen in het begin problemen hebben met top-entry boxen, wat de front-entry optie waardevol maakt. Zelfs als uw kitten groeit, kunt u de voorkant open houden, zodat uw kat twee opties heeft om de kattenbak in en uit te gaan.

Het belangrijkste nadeel van deze optie is de prijs. Omdat de kattenbak echter duurzaam is opgebouwd, is het mijn mening dat het de prijs zeker waard is. Het wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om de kattenbak te gebruiken zoals je wilt en heeft zelfs een meegeleverde kattenbak.

Wat we leuk vonden:

 • Veelzijdig en aanpasbaar met front- en top-entry opties
 • Meegeleverde voering maakt het gemakkelijk te legen en schoon te maken
 • Gesloten ontwerp doet goed werk met het beperken van strooiselverstrooiing
 • Geperforeerd deksel fungeert ook als nestmat om afval op te vangen

Wat we niet leuk vonden:

 • Behoorlijk duur, ongeveer $ 180
 • 6-inch toegang kan nog steeds te hoog zijn voor zeer jonge kittens

#5 Beste zeven: Kitty zeeft grote wegwerpafvalbak

Bekijk op Chewy View op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 17,8 x13,8 x4 inch
 • Instaphoogte: 4 inch

Kittens groeien heel snel, wat betekent dat ze constant aan het eten zijn. Helaas betekent dat ook frequente uitstapjes naar de kattenbak waar je uiteindelijk mee te maken krijgt. Als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om het proces van het scheppen van de kattenbak te versnellen, is een zeefbak misschien een goed idee. De Kitty Sift gaat nog een stap verder door ook een wegwerp kattenbak te zijn.

Kitty Sift biedt hun zeefbakset in meerdere maten aan, maar de grote zou prima moeten zijn voor jonge kittens. Het meet ongeveer 14 inch breed en 18 inch lang met 4-inch zijkanten. Als u zich zorgen maakt over zwerfvuilverstrooiing, kunt u een framehoed kopen die een paar centimeter toevoegt aan de hoogte van de muren.

Dit kattenbaksysteem is zorgvuldig ontworpen voor gebruiksgemak. Het bestaat uit één stevige kattenbak en vijf zeefvoeringen. U stapelt eenvoudig de voeringen in de massieve pan en tilt de bovenste voering op om het strooisel te zeven, waarbij u klonten verzamelt voor eenvoudige verwijdering.

Het Kitty Sift systeem is gemaakt van 100% post-consumer gerecycled karton. Het is ook composteerbaar, waardoor het een milieuvriendelijker alternatief is voor plastic kattenbakken. De kartonnen materialen zijn gevoeliger voor vocht, maar ze houden vrij goed stand.

Wat we leuk vonden:

 • Zeefontwerp met meerdere trays voor eenvoudig scheppen
 • Gemaakt van 100% post-consumer gerecyclede materialen
 • Optioneel frame om zwerfvuilverstrooiing tegen te gaan

Wat we niet leuk vonden:

 • Hoge luchtvochtigheid kan het karton verzwakken

#6 Beste High-Sided: Nature’s Miracle High-Sided Litter Box

Nature's Miracle Just For Cats Geavanceerde hoogzijdige kattenbak

Bekijk op Chewy Buy op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 23,4 “x18,25″ x11”
 • Instaphoogte: 5 inch

Als uw kitten de neiging heeft om overal nest te schoppen, is een hoogzijdige kattenbak zoals dit model van Nature’s Miracle misschien precies wat u nodig heeft. Het is iets meer dan $ 20 geprijsd, maar de stijve constructie en royale grootte betekenen dat het mee moet gaan door de overgang van kittenschap naar volwassenheid.

Deze kattenbak meet meer dan 23 centimeter lang en 18 centimeter breed met muren die op het hoogste punt 11 centimeter van de grond staan. De ingang aan de voorkant is gedaald tot 5 inch, wat de toegankelijkheid voor kittens verbetert en tegelijkertijd iets meer bescherming biedt tegen verstrooiing dan sommige van de vorige plectrums. De lagere ingang zorgt natuurlijk voor wat verstrooiing, maar de rest van de muren is veel hoger dan de gemiddelde kattenbak.

Ik waardeer ook hoe duurzaam deze kattenbak is. Het is gemaakt van dik plastic met een stijve constructie. De bovenrand is omgevouwen om een lip te creëren die stabiliteit toevoegt en het gemakkelijker maakt om op te tillen en te dragen. Deze kattenbak heeft ook een antiaanbaklaag, antimicrobiële coating die helpt voorkomen dat geurveroorzakende bacteriën zich ophopen.

Wat we leuk vonden:

 • Hoge 11-inch zijkanten helpen strooisel sc te beperkenatter en urine spray
 • Royaal bemeten en duurzaam geconstrueerd
 • Antiaanbaklaag, antimicrobiële coating helpt beschermen tegen bacteriën

Wat we niet leuk vonden:

 • Gedropte toegang zorgt nog steeds voor wat zwerfvuilverstrooiing

#7 Beste verstelbaar: Maohegou grote kattenbak voor kittens aan oudere katten

Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 21,5 x17,5 x7 inch
 • Instaphoogte: 2,65 tot 7 inch

Weinig kattenbakken die werken voor zeer jonge kittens zijn geschikt voor oudere kittens – de zijkanten moeten zo laag zijn dat ze geen nest bevatten naarmate uw kitten groeit. Hoewel niet perfect, is de Maohegou kattenbak een inventieve optie die kattenbezitters flexibiliteit biedt voor kittens van verschillende leeftijden.

Deze kattenbak is inklapbaar. Wanneer het volledig is ingeklapt, ziet het eruit als een rechthoekige lade met zijkanten die ongeveer 2,65 inch van de grond zijn. Het heeft een stevige plastic onderkant en bovenkant met een flexibel accordeonachtig midden waarmee u de hoogte van de doos tot 7 inch van de grond kunt verlengen.

Voor kittens die net leren om de kattenbak te gebruiken en niet meer nodig hebben dan een ondiep bed met nest, kan deze kattenbak een goede optie zijn wanneer deze volledig is ingeklapt. Het voorkomt niet dat strooisel buiten de doos morst (of in de ruimte die zich vormt tussen het ingestorte gedeelte en de massieve rand), maar de lage instap maakt het toegankelijk voor zelfs zeer jonge kittens.

Wanneer deze kattenbak volledig is uitgevouwen, is deze vergelijkbaar met een opbergtas met uitgesneden handgrepen. Het staat 7 centimeter hoog, wat het vermogen om nest te bevatten verbetert, maar er is geen druppelingang, dus het kan nog steeds te hoog zijn voor jonge kittens. Klantrecensies bevestigen dat dit product redelijk goed werkt zoals bedoeld, hoewel het lastig kan zijn om de hoogte te veranderen en, in zijn ingeklapte vorm, moeilijk schoon te maken kan zijn.

Wat we leuk vonden:

 • Verstelbare hoogte tussen 2,65 en 7 inch
 • Stevige constructie met een solide basis en bovenkant
 • Vrij groot, meten 21,5-bij-17,5 inch

Wat we niet leuk vonden:

 • Kan lastig zijn om de hoogte aan te passen
 • Moeilijk schoon te maken in zijn ingeklapte vorm

De top vier dingen om naar te zoeken in een kattenbak voor kittens

Pasgeboren kittens zijn volledig afhankelijk van hun moeder. Niet alleen hebben ze haar melk nodig om gevoed te blijven en haar lichaamswarmte om warm te blijven, maar kittens kunnen de eerste drie tot vier weken niet elimineren zonder de hulp van hun moeder. Zodra ze dat kunnen, is het tijd om te beginnen met kattenbaktraining.

Gelukkig leren kittens van hun moeder hoe ze de kattenbak moeten gebruiken. Door het gedrag van hun moeder na te bootsen en hun natuurlijke instincten te volgen, beginnen kittens over het algemeen vrij snel de kattenbak te gebruiken.

Als u een kitten uit een asiel adopteert, is het waarschijnlijk oud genoeg om al een kattenbak te gebruiken. Pleegkittens hebben misschien een beetje extra aanmoediging nodig, maar voor de meeste kattenbeschermers is de primaire zorg het bieden van kittenveilig nest en een kattenbak die gemakkelijk te gebruiken is voor kittens.

Hier zijn de top vier dingen om op te letten in een kattenbak die geschikt is voor kittens:

1. Het moet de juiste maat hebben voor kittens – niet te groot.

De algemene regel voor kattenbakafmetingen is dat deze minstens zo lang moet zijn als de lengte van uw kat van neus tot punt van zijn staart (of ongeveer 1 1/2 keer de lichaamslengte van uw kat). De breedte van een kattenbak moet ook gelijk zijn aan of groter zijn dan de lengte van het lichaam van uw kat. Deze meetschaal is echter volledig onpraktisch voor kittens, vooral gezien hoe snel ze groeien.

Wanneer uw kitten erg klein is, kan het verstandig zijn om de grootte van de kattenbak te beperken om uw kitten aan te moedigen deze alleen voor het beoogde doel te gebruiken. Tegen de tijd dat uw kitten drie maanden oud is, moet hij de kattenbak echter regelmatig gebruiken en kunt u groter worden. Groter is over het algemeen beter als het gaat om kattenbakken, maar u wilt voorkomen dat u uw kitten overweldigt met iets te groots.

De gemiddelde volwassen kat weegt tussen de 8 en 10 pond met een lichaamslengte van ongeveer 15 tot 20 inch. Grootte en gewicht variëren echter sterk, afhankelijk van de fokkerij van de kat en hetzelfde geldt voor uw opgroeiende kitten. Kies binnen zes maanden een kattenbak die minstens 12 bij 12 inch is, maar wees klaar om indien nodig te upgraden. Een volwassen kat kan een kattenbak nodig hebben die dichter bij 24 inch lang en 18 inch breed is.

2. Het moet een laag instappunt hebben voor gemakkelijke toegang.

Denk naast de maatvoering ook na over de juiste hoogte voor de kattenbak van uw kitten. De gemiddelde kattenbak zit tussen de 5 en 7 centimeter van de grond, maar dit kan te hoog zijn voor een klein kitten. Zoek een kattenbak met een dropped entry tussen 3 en 5 centimeter van de grond.

Kattenbakken ontworpen voor oudere katten zijn vaak een goede keuze voor kittens. Deze kattenbakken zijn speciaal ontworpen voor gemakkelijke toegang met lage instappunten. Houd er rekening mee dat hoe lager de voorkant van de doos, hoe groter de kans dat uw kitten er nest uit schopt.

3. Het moet hoge zijkanten hebben om zwerfvuil en afval in bedwang te houden.

Hoewel de voorkant van de kattenbak van uw kitten laag moet zijn voor gemakkelijke toegang, moeten de resterende drie zijden hoog zijn om de puinhoop te helpen beheersen. Katten hebben een natuurlijk instinct om hun afval te begraven, maar kittens kunnen enthousiast zijn als het gaat om graven. Om te voorkomen dat er afval over de vloer buiten de kattenbak wordt geslingerd, zoek je naar iets met hogere zijkanten van minstens 6 centimeter hoog maar idealiter hoger.

4. Het moet onbedekt zijn, zodat uw kitten zich comfortabeler voelt bij het gebruik ervan.

Katten lijken grotendeels de voorkeur te geven aan onbedekte kattenbakken boven overdekte kattenbakken. Je kat is zich constant bewust van zijn omgeving en houdt graag een oogje in het zeil. Een overdekte kattenbak kan ervoor zorgen dat hij zich opgesloten voelt – afgesneden van de wereld om hem heen met beperkte zichtbaarheid van potentiële bedreigingen. Afgedekte kattenbakken beperken ook de ontsnappingsmogelijkheden van uw kat, omdat de in- en uitgang vaak één in hetzelfde zijn.

Uw kitten heeft dezelfde instincten ingebouwd, maar de grotere zorg is het elimineren van obstakels die uw kitten angstig of ongemakkelijk kunnen maken over het gebruik van de kattenbak. Een open doos waar hij gemakkelijk in en uit kan klimmen, is kittenvriendelijker en kan uw kitten helpen goede kattenbakgewoonten aan te nemen.

Inpakken

Naarmate uw kitten groeit en volwassen wordt, moet u beginnen met het plannen voor de toekomst. U wilt uw kat overschakelen naar een recept voor volwassen kattenvoer rond de leeftijd van 10 tot 12 maanden en u moet mogelijk upgraden naar een grotere kattenbak, afhankelijk van de grootte van uw kat.

Weet je niet zeker wat voor soort kattenbak je moet kiezen? Maak je geen zorgen – we hebben er tientallen getest en hebben een lijst met onze favorieten op één plek samengesteld. Bekijk het hier:

De 11 beste kattenbakken in 2022 – we hebben ze allemaal geprobeerd

Veelgestelde vragen

Wat voor soort nest is het beste voor kittens?

Dierenartsen raden over het algemeen niet-klonterende nesten aan voor kittens. Klonterend strooisel bevat vaak additieven die ervoor zorgen dat de korrels opzwellen bij contact met vocht – dit is hoe ze schepbare klonten vormen.

Als uw kitten per ongeluk het nest inneemt, kan dit een levensbedreigende darmblokkade veroorzaken. Natuurlijke plantaardige nesten met een zachtere textuur worden ook aanbevolen omdat de poten van uw kitten bijzonder gevoelig kunnen zijn omdat hij gewend raakt aan het gebruik van de kattenbak.

Hoe stimuleer je een kitten om de kattenbak te gebruiken?

Als uw kitten de kattenbak niet consequent gebruikt, moet u hem mogelijk helpen sterke gewoonten te vormen. U kunt dit doen met dezelfde technieken die u zou gebruiken om een puppy zindelijk te maken. Plaats uw kitten in de kattenbak na de maaltijd en na het ontwaken van een dutje – dit zijn de tijden waarop hij het meest waarschijnlijk moet gaan.

Zorg ervoor dat kattenbakken gemakkelijk te vinden en toegankelijk zijn en geef uw kitten lof en voedselbeloningen elke keer dat ze de doos gebruiken. Zodra uw kitten het onder de knie heeft, moet u de voedselbeloningen geleidelijk afbouwen, maar het kan nooit kwaad om uw kat te blijven prijzen voor gewenst gedrag.