De 7 beste kattenbakken voor grote katten

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het vinden van de juiste kattenbak kan een uitdaging zijn, vooral als je een grotere kat hebt. Terwijl de gemiddelde huiskat ongeveer 10 pond weegt, kunnen sommige rassen 15 tot 20 pond (of meer) bereiken. De Savannah-kat weegt bijvoorbeeld over het algemeen 12 tot 25 pond.

Een kattenbak moet minstens zo lang zijn als het lichaam van uw kat van zijn neus tot het puntje van zijn staart en minstens zo breed als de lengte van zijn lichaam, minus de staart. Zoals met veel dingen geldt, is een grotere kattenbak echter meestal beter.

Hoe meer ruimte uw kat heeft om rond te graven, hoe kleiner de kans dat u afval buiten de doos krijgt gegooid. Bovendien, als uw kat zich comfortabel voelt in de kattenbak, is de kans groter dat hij deze blijft gebruiken. Onze topkeuze voor de beste kattenbak voor grote katten is de Petmate Giant Litter Pan vanwege zijn royale formaat, betaalbare prijs en doordacht ontwerp.

In één oogopslag: 7 beste kattenbakken voor grote katten

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Petmate Giant Nest pan

 • Royaal bemeten voor grotere katten
 • Hoge achterwand helpt urinespray te bevatten
 • Redelijk geprijsd rond de $ 20

Budgetkeuze

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Frisco Hoogzijdige Kattenbak XL

 • Hoge muren van 10 inch om zwerfvuil en urine te bevatten
 • Duurzaam gemaakt van BPA-vrij plastic
 • Stevig en gemakkelijk mee te nemen en schoon te maken

Premium keuze

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

PetFusion BetterBox

 • Royaal bemeten met hoge 8-inch zijkanten
 • Antiaanbaklaag met antimicrobiële bescherming
 • Duurzaam opgebouwd uit stijf APS-kunststof

Beste wegwerp

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Kitty Poo Club XL Kattenbak

 • Platgevouwen voor verzending en recycling
 • Geplastificeerde binnenkant helpt lekken te voorkomen
 • Geschikt voor grotere katten en 2 zakken nest

Beste voor senior katten

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Kitty Go Here Senior Kattenbak

 • Lage 3-inch toegang verbetert de toegang voor oudere katten
 • Grote afmetingen maken het een goede keuze voor oudere katten
 • Stijve kunststof constructie voegt duurzaamheid toe

Beste voor geurbestrijding

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Catit Jumbo Kattenbak met kap

 • Doorzichtige toegangsklep kan worden verwijderd of uit de weg worden gedraaid
 • Bovenkant overlapt met onderkant om urinelekken te voorkomen
 • Het ingesloten ontwerp helpt verstrooiing, spray en geur te beheersen

Waarom zou u ons vertrouwen?

waarom u ons zou moeten vertrouwen

Om deze gids te maken, hebben we uren besteed aan het onderzoeken en testen van kattenbakken.

In de afgelopen drie jaar hebben we veel tijd besteed aan het uitzoeken wat er nodig is om een geweldige kattenbak te maken.

We hebben de soorten kattenbakken onderzocht die beschikbaar zijn, honderden klantrecensies gelezen en real-world tests uitgevoerd op meer dan een dozijn topboxen. We hebben meer dan 40 uur besteed aan het testen van de stevigheid, katvriendelijkheid en geschiktheid van deze kattenbakken voor grotere katten.

Op basis van dit uitgebreide onderzoek en hands-on testen hebben we de 7 kattenbakken geselecteerd die hieronder worden beschreven als de beste die u kunt kopen voor grote katten.

Hoe we hebben gekozen

Hoe we hebben getest

Na onderzoek en een eerste eliminatiefase testten onze testkatten, Bagel, Biscuit en Munchkin alle kattenbakken.

In de afgelopen maand heb ik meer dan een dozijn verschillende kattenbakken getest met mijn drie katten Bagel, Biscuit en Munchkin. Voor dit specifieke artikel heb ik me vooral gericht op open litter dozen die minstens 22 centimeter lang waren.

Ik zocht naar kattenbakken die veel ruimte boden voor grote katten, de meeste met hoge zijkanten om strooiselverstrooiing en urinespray tegen te gaan. Ik gaf ook prioriteit aan dozen gemaakt van stevige materialen die functies hadden waardoor ze gemakkelijk te scheppen en schoon te maken waren.

De beste kattenbakken voor grote katten: onze top 7 keuzes

#1 Overall Beste: Petmate Giant Litter Pan

Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 25.56 x 18.3 x 10 inch
 • Functies: Hoge rug, comfortabele grip velg, gemakkelijk schoon te maken

De Petmate Giant Litter Pan is een traditionele open kattenbak. Het is gemaakt van lichtgewicht materialen, maar de gevouwen lip die rond de bovenkant loopt, geeft de doos wat structuur voor extra duurzaamheid. Wat deze kattenbak onze topkeuze voor grotere katten maakt, is natuurlijk de grootte.

Deze kattenbak meet 25,56 centimeter lang en 18,3 centimeter breed, waardoor het de grootste kattenbak op deze lijst is. De kattenbak staat ongeveer 10 centimeter hoog achterin en loopt af naar een hoogte van 6 centimeter aan de voorkant. De hoge rug helpt urinespray te bevatten, vooral bij vrouwelijke katten die de neiging hebben om de kattenbak binnen te gaan en zich om te draaien voordat ze plassen.

Omdat de zijkanten en voorkant echter lager zijn, kan de verspreiding van het strooisel nog steeds een probleem zijn bij katten die graag graven. Sommige gebruikers geven ook commentaar op de ribbels in de doos en melden dat soms nat strooisel aan de richel kleeft, wat opruimen lastig maakt.

Toen ik de Petmate Giant Litter Pan schoonmaakte, waardeerde ik de gevouwen lip waardoor het gemakkelijk was om de kattenbak op te tillen en te dragen. Ik merkte dat de bodem een beetje zakte als de doos vol zat met zwaar strooisel, maar ik had niet al te veel moeite om de doos schoon te maken.

Wat we leuk vonden:

 • Royaal bemeten voor grotere katten
 • Hoge achterwand helpt urinespray te bevatten
 • Redelijk geprijsd rond de $ 20
 • Gevouwen lip maakt de doos gemakkelijk op te tillen en te dragen

Wat we niet leuk vonden:

 • Onderzijde en voorkant zorgen voor wat verstrooiing
 • Ribbels aan de binnenkant kunnen nat strooisel verzamelen

#2 Budgetkeuze: Frisco High-Sided Kattenbak XL

Koop op Chewy

Productinformatie:

 • Dimensies: 24 x 18 x 10 inch
 • Functies: Hoge zijkanten, duurzame constructie, recyclebaar

Net als mijn topkeuze heeft deze jumbo kattenbak hoge zijkanten die helemaal rond de doos gaan met een gedropte ingang aan de voorkant. De Frisco High-Sided Litter Box XL meet 24 centimeter lang en 18 centimeter breed en de zijkanten zijn 10 centimeter hoog.

Hoewel iets kleiner dan de Petmate kattenbak, voelt dit Frisco-model iets steviger aan en doen de hoge zijkanten het beter om zwerfvuilstrooisel te bevatten. Mijn kat Munchie spoot nog steeds een beetje urine over de rand van de kattenbak, maar dat gebeurt meestal bij de meeste open kattenbakken. Zwerfvuilstrooisel was minder een probleem, vooral omdat ik een kattenbak voor de ingang plaatste.

De vorm van deze kattenbak is minder afgerond dan de vorige pick wat hem naar mijn mening duurzamer maakt. De rechte zijkanten helpen de bodem te laten zakken onder het gewicht van zwaar strooisel en het is iets gemakkelijker om deze doos ook te scheppen. De BPA-vrije plastic materialen zijn ook recyclebaar.

Ik had geen grote klachten over deze kattenbak en andere kattenbezitters ook niet. De Frisco high-sided kattenbak heeft een 4,8 van de 5-sterrenbeoordeling op Chewy en bijna 90% van de klanten geeft het een 5-sterrenbeoordeling.

Wat we leuk vonden:

 • Hoge muren van 10 inch om zwerfvuil en urine te bevatten
 • Duurzaam gemaakt van BPA-vrij plastic
 • Stevig en gemakkelijk mee te nemen en schoon te maken

Wat we niet leuk vonden:

 • Gedropte toegang kan zorgen voor wat strooiselverstrooiing

#3 Premium keuze: Petfusion BetterBox

Koop op Chewy Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 22.6 x 18.1 x 8 inch
 • Functies: Hoge zijkanten, antiaanbaklaag, antimicrobiële bescherming

Ik gebruik deze kattenbak al jaren, zowel voor mijn katten als voor mijn konijn. Het is royaal van formaat, met een lengte van bijna 23 inch en een breedte van 18 inch. Bovendien doet het met een diepte van 8 centimeter geweldig werk met zwerfvuilverstrooiing en urinespray.

De PetFusion BetterBox biedt voldoende ruimte voor grote katten. De hoge muren helpen om zwerfvuil te houden waar het hoort, zelfs als uw kat graag graaft. De voorkant van de doos is verlaagd om gemakkelijk in te stappen, ongeveer 5 centimeter van de grond, dus als er strooiselverstrooiing optreedt, komt deze waarschijnlijk van deze kant.

Wat maakt deze kattenbak uniek – andere than zijn grootte – is de materialen waaruit het is gemaakt. Deze kattenbak is duurzaam opgebouwd uit stijf, niet-poreus ABS-plastic, dus hij kan echt tegen een stootje. De binnenkant heeft een antiaanbaklaag, zodat strooisel er meteen uitschuift en de coating biedt antimicrobiële bescherming om te voorkomen dat geurveroorzakende bacteriën zich ophopen in de doos.

De nadelen van deze kattenbak zijn de prijs en het lage instappunt. U betaalt meer dan $ 40 voor deze kattenbak, maar de prijs wordt gerechtvaardigd door hoogwaardige materialen, duurzame constructie en eenvoudige reiniging. De lage instap maakt de kattenbak toegankelijker voor oudere katten, maar tal van klanten melden dat er wel strooisel uit de doos kan worden geschopt. Mogelijk kunt u dit probleem oplossen door er een kattenbakmat voor te plaatsen.

Wat we leuk vonden:

 • Royaal bemeten met hoge 8-inch zijkanten
 • Antiaanbaklaag met antimicrobiële bescherming
 • Duurzaam opgebouwd uit stijf APS-kunststof
 • Binnenhoeken zijn afgerond zodat strooisel niet blijft plakken

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij duur, meer dan $ 40
 • Lage instap kan zorgen voor strooiselverstrooiing

#4 Meest duurzaam: iPrimio antiaanbak vergulde roestvrijstalen XL kattenbak

Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 23.5 x 15.5 x 6 inch
 • Functies: Roestvrij stalen materialen, vlek- en geurbestendig

De typische kattenbak is gemaakt van plastic – soms goedkoop, dun plastic dat niet bestand is onder het gewicht van kleiafval. De iPrimio kattenbak is uniek omdat hij gemaakt is van verguld roestvrij staal. Het ziet er zeker anders uit dan andere kattenbakken op deze lijst, maar het biedt een paar voordelen die de anderen niet hebben.

Met zijn roestvrijstalen constructie is deze kattenbak ongelooflijk duurzaam. Het zal niet doorzakken en, in tegenstelling tot plastic, krast het metaal niet gemakkelijk, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat het bacteriën ophoopt. Als bonus heeft de binnenkant van de kattenbak een antiaanbaklaag die helpt bij het voorkomen van residuvorming en het gemakkelijker maakt om de doos te legen voor reiniging – strooisel glijdt er meteen uit.

Hoewel de antiaanbaklaag zijn werk goed doet, kan een krachtige reiniging de coating in gevaar brengen. Volgens iPrimio zullen kleine krasjes de functie van de kattenbak echter niet aantasten.

Een ander potentieel probleem met deze kattenbak is de hoogte van de zijkanten. In tegenstelling tot sommige kattenbakken op deze lijst die een gedropte vermelding hebben, heeft deze iPrimio kattenbak 6-inch zijkanten helemaal rond. Dit helpt bij het indammen van nestverstrooiing en, in mindere mate, urinespray, maar het kan een uitdaging zijn voor kittens en oudere katten om in en uit de doos te komen.

Wat we leuk vonden:

 • Duurzame roestvrijstalen constructie
 • Antiaanbaklaag maakt opruimen een fluitje van een cent
 • Hoge zijkanten helpen strooiselverstrooiing en urinespray tegen te gaan
 • Bestand tegen geur- en residuvorming

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij duur, meer dan $ 50
 • Hoge kanten kunnen een uitdaging zijn voor kittens en oudere katten

#5 Beste disposable: Kitty Poo Club XL kattenbak

Ontvang 20% korting op uw eerste bestelling

Productinformatie:

 • Dimensies: 22 x 18 x 10 inch
 • Functies: Wegwerp, hoge zijkanten, thuisbezorgd

Het scheppen van de kattenbak is een realiteit waarmee elke katteneigenaar te maken heeft, maar u kunt voorkomen dat de kattenbak grondig wordt gereinigd door over te schakelen naar een wegwerp- of recyclebare optie zoals Kitty Poo Club. Kitty Poo Club’s XL Box meet een royale 22-bij-18 inch met 10-inch muren en wordt rechtstreeks naar uw deur verzonden met of zonder zwerfvuil.

Kitty Poo Club biedt kattenbakken in twee maten, met of zonder een koepel die 5 centimeter toevoegt aan de hoogte van elk. De XL kattenbak is drie centimeter langer en breder dan de Standaard, ontworpen voor grotere katten. Het bevat twee zakken Kitty Poo Club-nest en de ingangshoogte is instelbaar tot 8,75 inch of 5,25 inch. Dit maakt het een goede optie voor oudere katten die moeite hebben om over hoge muren te klimmen.

De Kitty Poo Club kattenbak is gemaakt van recyclebaar karton, maar gecoat in plastic om het risico op lekkage te verminderen. Ik heb Kitty Poo Club de afgelopen jaren meerdere keren gebruikt en ben altijd onder de indruk geweest. De doos zelf is niet zo duurzaam als plastic opties, maar dat hoeft niet als je hem maar een paar weken gebruikt. Ik waardeer het dat Kitty Poo Club twee zijrails bevat om de muren extra ondersteuning te geven zodra je de doos hebt uitgevouwen.

Hoewel wegwerpafvalbakken hun beperkingen hebben, lijkt Kitty Poo Club oplossingen te hebben gevonden voor de meest voorkomende problemen zoals lekkage en instabiliteit. Het verzenddeksel gebruiken als basis voor het nest doos voegt ondersteuning toe en de met plastic gecoate binnenkant biedt plaats aan maximaal 3 inch vloeistof zonder te lekken. Het belangrijkste nadeel van Kitty Poo Club is dat het kopen van wegwerp kattenbakken onvermijdelijk duurder zal zijn dan het kopen van een herbruikbare doos, maar het kan gewoon de kosten waard zijn.

Wat we leuk vonden:

 • Wordt met of zonder zwerfvuil aan uw deur verzonden
 • Platgevouwen voor verzending en recycling
 • Geplastificeerde binnenkant helpt lekken te voorkomen
 • Geschikt voor grotere katten en 2 zakken nest

Wat we niet leuk vonden:

 • Duurder dan herbruikbare dozen

#6 Beste voor senior katten: Kitty Ga hier senior kattenbak

Koop op Chewy Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 24 x 20 x 5 inch
 • Functies: Low-entry front, duurzame constructie

Naarmate je kat ouder wordt, kan hij moeite hebben met mobiliteit en dat maakt hoge kattenbakmuren een obstakel. Als uw kat niet comfortabel toegang heeft tot de kattenbak, kan hij ervoor kiezen om ergens anders heen te gaan. De Kitty Go Here Senior Kattenbak is een van onze topkeuzes voor oudere katten, maar de grootte maakt het ook een geschikte keuze voor grotere katten.

Deze kattenbak meet 24 centimeter breed en 20 centimeter lang en de muren staan 5 centimeter hoog. Het toegangspunt ligt op slechts 3 centimeter van de grond, waardoor het voor uw kat gemakkelijk is om in en uit te stappen. Het is niet verwonderlijk dat het lage instappunt en de 5-inch muren ervoor zorgen dat er wat strooisel uit de doos kan ontsnappen en als uw kat de neiging heeft om urine te spuiten, bevatten de korte muren het misschien niet zo goed. Dat gezegd hebbende, een beetje kattenbak rommel kan beter zijn dan dat uw kat de kattenbak helemaal niet gebruikt.

Ondanks de beperkingen in het bevatten van strooisel en urinespray, is de Kitty Go Here kattenbak goed geconstrueerd. Het is gemaakt van stijve plastic materialen en behoudt zijn vorm, zelfs wanneer het gevuld is met strooisel.

Mijn katten kwalificeren zich als senioren omdat ze allemaal 10 tot 12 jaar oud zijn, maar nog geen enkele heeft mobiliteitsproblemen ontwikkeld. Het is niet verwonderlijk dat ze geen probleem hadden om toegang te krijgen tot de kattenbak. Ze hadden ook geen moeite om zwerfvuil eromheen te strooien. Andere katteneigenaren lijken deze kattenbak erg leuk te vinden, met meer dan 75% van de gebruikers die het een 5-sterrenbeoordeling geven.

Wat we leuk vonden:

 • Lage 3-inch toegang verbetert de toegang voor oudere katten
 • Grote afmetingen maken het een goede keuze voor oudere katten
 • Stijve kunststof constructie voegt duurzaamheid toe

Wat we niet leuk vonden:

 • Strooisel kan zich aan de lage voorkant verspreiden
 • Lage wanden mogen geen urinespray bevatten

#7 Beste voor geurbestrijding: Catit Jumbo Hooded Litter Pan

Koop op Chewy Koop op Amazon

Productinformatie:

 • Dimensies: 22.44 x 19.69 x 18.31 inch
 • Functies: Doorzichtige toegangsklep, wegwerp koolstoffilter

Hoewel kattenbakken met open dak over het algemeen katvriendelijker zijn, lijken sommige katten het niet erg te vinden om ingesloten kattenbakken ingesloten kattenbakken te vinden. Een afgesloten kattenbak helpt afvalverstrooiing, urinespray en geur beter te bevatten dan veel open dozen, en het houdt vuil afval uit het zicht.

Het grootste probleem met overdekte kattenbakken vanuit het perspectief van een kat is dat het hun vermogen beperkt om te zien wat er om hen heen gebeurt. De Catit Jumbo Kattenbak met kap doet zijn best om dit probleem op te lossen met een doorzichtige toegangsklep. Uw kat krijgt de privacy van een afgedekte kattenbak zonder dat zijn zicht volledig wordt afgesneden. Dit specifieke model is ook een van de grotere overdekte dozen op de markt, waardoor het een goede keuze is voor grote katten.

Naast de doorzichtige toegangsklep heeft deze Catit kattenbak nog een paar andere trucjes weggewerkt. De instapklep klapt omhoog, waardoor een grote opening ontstaat die het scheppen gemakkelijk maakt. In de doos bevindt zich een ingebouwd zakanker en een geïntegreerd koolstoffilter om ventilatie te bevorderen. Zelfs de bovenkant van de doos is ontworpen om te overlappen met de onderkant op een manier die urinelekken voorkomt.

Het belangrijkste nadeel van deze kattenbak is het bedekte karakter. Hoewel royaal van formaat in vergelijking met veel gesloten kattenbakken, is dit Catit-model misschien nog steeds niet comfortabel voor sommige katten.

Wat we leuk vonden:

 • Doorzichtige toegangsklep kan worden verwijderd of uit de weg worden gedraaid
 • Bovenkant overlapt met onderkant om urinelekken te voorkomen
 • Het ingesloten ontwerp helpt verstrooiing, spray en geur te beheersen
 • Geïntegreerd koolstoffilter helpt geuren te neutraliseren

Wat we niet leuk vonden:

 • Alle afgedekte kattenbakken beperken het zicht
 • Kan nog te klein zijn voor sommige katten

Waar te letten in een kattenbak voor grote katten

Veel populaire kattenbakken zijn verkrijgbaar in meerdere maten, maar gewoon omdat een maat gelabeld isd Large of Jumbo betekent niet per se dat het goed past bij een grotere kat. U moet naar de afmetingen kijken om verschillende kattenbakken te vergelijken en rekening te houden met de grootte van uw specifieke kat om een slimme beslissing te nemen.

Bij het maken van mijn selecties voor deze lijst heb ik rekening gehouden met de volgende factoren:

 1. Afmetingen minimaal 22 inch breed en 18 inch diep
 2. Stevige constructie om het gewicht van extra strooisel aan te kunnen
 3. Hoge zijkanten om strooiselverstrooiing en urinespray te voorkomen
 4. Open ontwerp voor beter zicht en comfort

Laten we elk van deze vier kwaliteiten eens nader bekijken, zodat u beter kunt begrijpen hoe we tot onze top 7-keuzes zijn gekomen die hierboven zijn besproken.

1. De afmetingen moeten minstens 22 inch breed en 18 inch lang zijn.

Het is alleen logisch dat grote katten een grotere kattenbak nodig hebben, maar hoe groot is groot genoeg? Het hangt allemaal af van de grootte van uw kat, maar voor het doel van deze lijst streefde ik naar afmetingen van ten minste 22 bij 18 inch. Zelfs een kattenbak van deze grootte is misschien niet groot genoeg voor een Maine Coon – een ras dat lengtes tot 40 inch kan bereiken – maar het is moeilijk om commerciële opties veel groter te vinden.

2. Het moet stevig zijn geconstrueerd om het gewicht van extra strooisel aan te kunnen.

Je hoeft de kattenbak niet veel te verplaatsen, behalve om hem te legen en schoon te maken, maar dat is wanneer stevige materialen echt belangrijk worden. Een grotere kattenbak betekent meer zwerfvuil, en je wilt iets dat goed genoeg is gebouwd om al dat gewicht te dragen.

Zoek naar een kattenbak gemaakt van stijf plastic die niet buigt of buigt. Vierkante en rechthoekige kattenbakken hebben de neiging om steviger te zijn dan eivormige kattenbakken, simpelweg omdat de hoeken helpen de vorm van de doos te behouden. De dikte van het materiaal speelt ook een rol bij stabiliteit en duurzaamheid. Als je de kattenbak kunt buigen als hij leeg is, kun je er misschien niet op rekenen dat hij zijn vorm behoudt als hij vol is.

3. Het moet hoge zijden hebben om strooiselverstrooiing en urinespray te bevatten.

Hoe groter de kat, hoe groter de kans op rommel. Nestverstrooiing kan een probleem zijn, ongeacht de grootte van je kat, maar daarom geef ik altijd de voorkeur aan kattenbakken met hoge zijkanten om de rommel zoveel mogelijk in de doos te houden. Een van mijn katten heeft ook de neiging om urine te spuiten terwijl hij rechtop staat, dus hoge muren helpen het naar beneden te leiden naar het nest waar het gemakkelijk klontert om te scheppen.

4. Het moet een open ontwerp hebben voor beter zicht en comfort.

Op één na zijn alle kattenbakken die ik in deze lijst heb opgenomen open kattenbakken. Over het algemeen zijn kattenbakken met open dak katvriendelijker dan gesloten dozen, maar het hangt tot op zekere hoogte af van de voorkeuren van de individuele kat.

Katten houden ervan om constant zicht te hebben op hun waargenomen territorium, dus als ze in een overdekte kattenbak zitten, voelen sommige katten zich kwetsbaar. Een open kattenbak stelt uw kat in staat om vanuit alle hoeken naar buiten te kijken. Afgedekte dozen kunnen ook geuren concentreren, wat zorgt voor onaangename omstandigheden voor uw kat als u de kattenbak niet vaak genoeg schept.

Nog steeds niet verkocht op een van de kattenbakken uit de bovenstaande lijst? Bekijk enkele van onze andere favoriete kattenbakken op de markt in onze uitgebreide gids hier:

Lees ook: De 11 beste kattenbakken in 2022 – we hebben ze allemaal geprobeerd

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een kattenbak zijn?

Een kattenbak moet groot genoeg zijn zodat uw kat naar binnen kan lopen, zich kan omdraaien en comfortabel zijn behoefte kan doen – er moet ook voldoende ruimte voor hem zijn om rond te graven en zijn afval te begraven. Zoek naar een kattenbak die minstens zo lang is als je kat van het puntje van zijn neus tot het puntje van zijn verlengde staart. De kattenbak moet net zo breed zijn als het lichaam van uw kat, met uitzondering van zijn staart.

Zijn afgedekte kattenbakken goed voor grote katten?

Afgedekte kattenbakken werken over het algemeen voor kittens en kleinere katten, maar ze zijn niet altijd geschikt voor grote katten. Het gesloten ontwerp betekent dat uw kat zijn hoofd niet over de bovenkant kan steken als hij wat meer ruimte nodig heeft.

Afgedekte kattenbakken kunnen katten claustrofobisch maken en het ingesloten ontwerp beperkt ook het zicht van uw kat. Als je een overdekte kattenbak voor een grote kat overweegt, zorg er dan voor dat deze groot genoeg is voor hem om de doos comfortabel te gebruiken en zoek naar iets dat hem op zijn minst een beetje zicht geeft op zijn omgeving wanneer hij in de doos zit.

Doet de vorm van de kattenbak ertoe?

Sommige katten zijn heel blij om een kleinere kattenbak te gebruiken als de vorm bij hun stijl past. Katten die graag rondgraven om de perfecte plek te vinden, kunnen een kattenbak waarderen die breder is dan lang. Als je kat graag naar de voorkant van de doos kijkt terwijl hij aan het doen is zijn bedrijf, je kunt misschien wegkomen met een smallere kattenbak zolang het maar lang genoeg is.

Inhoudsopgave