De 5 beste wegwerp kattenbakken in 2023 – we hebben ze allemaal geprobeerd

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Tenzij je bereid bent om een paar honderd dollar uit te geven voor een zelfreinigende kattenbak, zul je als katteneigenaar wat moeten scheppen.

Hoewel scheppen misschien geen karwei is dat je helemaal kunt vermijden, hoef je niet per se tijd door te brengen met ellebogen diep in een lege kattenbak met een schrobborstel. Begrijp me niet verkeerd – het schoonmaken van de kattenbak is belangrijk, maar er is nog een andere optie: hem helemaal vervangen.

Wegwerp kattenbakken bieden een handig alternatief voor het week na week schoonmaken van de kattenbak, terwijl uw kat nog steeds een schone, comfortabele plek heeft om zijn zaken te doen.

In deze gids verkennen we de voor- en nadelen van wegwerpafvalbakken. We zullen het hebben over de belangrijke functies om op te letten bij het winkelen voor deze kattenbakken en u kennis laten maken met onze top 5 keuzes.

In één oogopslag: 5 beste wegwerp kattenbakken om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste abonnement

aac-table__image

9.5

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Kitty Poep Club

 • Recyclebaar karton met een schattig patroon
 • FDA-gecertificeerde food-grade waterdichte coating
 • Opvouwbaar ontwerp voor reizen en weggooien

Beste voor reizen

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Tien seconden kattenbak

 • Eenvoudig opvouwbaar ontwerp met handgrepen
 • Gemaakt van recyclebare kartonnen materialen
 • Draagbaar, opvouwbaar ontwerp, ideaal voor op reis

Bekijk op Walmart

Je gaat meer betalen gedurende de levensduur van je kat met wegwerpbakken in plaats van herbruikbare kattenbakken, maar je hoeft niet per se een fortuin uit te geven. Kitty’s Wonderbox wegwerp kattenbakken zijn betaalbaar geprijsd en worden geleverd in 1-, 3- en 6-count sets.

Op het eerste gezicht leek de Kitty’s Wonderbox qua grootte op de Kitty Sift, hoewel niet zo diep. De gerecyclede papiermaterialen waren dikker dan de individuele trays van de Kitty Sift, waardoor ze minder snel versnipperen of scheuren.

Sterker nog, mijn hond Archie (die graag wc-papierrollen uit elkaar scheurt) besloot de kattenbak eens te proberen – met zijn tanden. Zelfs na een goede 10 minuten bijten en krabben wist hij zich alleen maar een weg te banen door een van de hoeken en behield de kattenbak nog steeds zijn vorm en integriteit.

Ik heb Kitty’s Wonderbox getest met Speciaal Kitty niet-klonterend nest. Het hield heel goed stand tegen vocht en duurde een volle twee weken voordat ik enig teken opmerkte dat de materialen doorweekt raakten.

Het grootste nadeel van deze wegwerp kattenbak is de grootte. Het is vrij ondiep en kleiner dan zelfs een traditionele kattenbak, dus het deed het niet erg goed om strooisel of spray te bevatten. Ik zie het als een goede optie voor kittens of gebruikt als voering voor een kleine kattenbak.

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar gerecycled papier
 • Vrij dik en stevig, houdt zijn vorm goed vast
 • Betaalbaar geprijsd, verkocht in sets tot 6

Wat we niet leuk vonden

 • Klein en ondiep, werkt mogelijk niet voor grote katten
 • Niet volledig vochtbestendig

Bekijk op Chewy View op Amazon

Als je probeert te voorkomen dat je de kattenbak schoonmaakt EN schept, is de Kitty Sift wegwerpstrooiselbakset misschien de perfecte keuze.

Met zijn gepatenteerde technologie zonder schep verandert de Kitty Sift een rommelige, met klompen gevulde kattenbak in slechts 30 seconden of minder in een schone bak. U tilt eenvoudig de bovenste lade op in de stapel met meerdere trays, zodat schoon strooisel in de onderste lade kan worden gezeefd. Gooi vanaf daar gewoon de klonten en voeg de lade toe aan de onderkant van de stapel.

Het Kitty Sift-systeem wordt geleverd met een stevige lade, drie zeefvoeringen en een verwijderbaar schild. Het is volledig gemaakt van 100% gerecycled karton in een biologisch afbreekbaar, plasticvrij ontwerp.

Mijn eerste indruk van de Kitty Sift was dat hij redelijk stevig is, vooral met het meerlaagse systeem. Schuine spleten in de bodem van elke zeefpan zorgen ervoor dat strooisel door quickl stroomty en effectief terwijl inzinkingen achterblijven.

De trays zelf zijn niet zo dik als andere wegwerp kattenbakken, maar dat hoeft ook niet. Ze zijn ontworpen om te worden gestapeld, wat resulteert in een stevige basis die uiteindelijk minstens zo dik of dikker is dan andere wegwerpafvalbakken op deze lijst.

In de praktijk was de Kitty Sift zeer eenvoudig op te zetten en nog gemakkelijker te gebruiken. Ik had wel een beetje moeite om de halsband goed te laten passen en hij kwam er een paar keer af tijdens het gebruik, maar het leek wel te helpen om zwerfvuilstrooisel tegen te gaan. Over het algemeen was de grootte van de kattenbak echter nog steeds vrij klein en de hoogte van de halsband deed niet veel om urinespray te bevatten.

Het Kitty Sift-systeem is er in verschillende maten, maar ik zou het nog steeds aanraden voor kittens of kleinere katten. In een huishouden met één kat kan het tot vier weken duren.

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt van 100% gerecyclede kartonnen materialen
 • Meerlaags zeefsysteem bespaart u scheppen
 • Zeeftechnologie werkt snel en efficiënt
 • Gaat tot vier weken mee in een huishouden met één kat

Wat we niet leuk vonden

 • Beperkte maatopties, het beste voor kittens of kleine katten
 • Vochtigheid kan de kartonnen materialen verzwakken

Ontvang 20% korting op uw eerste kattenbakbestelling met code CAT20!

Lees onze volledige merkbeoordeling

Het niet hoeven schoonmaken van de kattenbak is geweldig, maar het gebruik van wegwerp kattenbakken betekent dat je ze regelmatig moet kopen. Als u op zoek bent naar een eenvoudige oplossing, is een abonnement zoals Kitty Poo Club misschien een goede optie om te overwegen.

Kitty Poo Club biedt kartonnen wegwerpbakken en vijf verschillende soorten zwerfvuil. U kunt de kattenbak alleen in twee maten kopen voor $ 11,99 of $ 15,99 of een zak zwerfvuil toevoegen voor een extra $ 10.

Hoewel de Kitty Poo Club wegwerp kattenbak is gemaakt van karton zoals de Ten Second Litter Box, heeft het een paar functies die het een beetje steviger maken en langer meegaan. Deze kattenbakken komen neergeklapt aan, dus enige montage is vereist, maar u kunt de geassembleerde kattenbak in het deksel plaatsen, waardoor deze een tweede laag stabiliteit krijgt.

Ik vind het ook geweldig dat deze kattenbak wordt geleverd met twee plastic stabiliserende rails. Je schuift ze op de bovenrand van de twee opvouwbare zijkanten om te voorkomen dat de doos op zichzelf terugvouwt.

De Kitty Poo Club kattenbak is bekleed met een FDA-gecertificeerd food-grade waterdichtingsmateriaal dat de klus echt klaart. Hoewel ik na twee weken merkte dat er wat afval aan de zijkant van de doos kleefde, was er geen lekkage op de vloer.

Ik waardeerde ook de hoge zijkanten die hielpen bij het beheersen van urinespray met de katvriendelijke uitsparing aan de voorkant om gemakkelijke toegang te garanderen. Waar de Kitty Poo Club kattenbak ontbreekt is in geurbestrijding.

Hoewel het kan afhangen van het type afval dat u gebruikt, is er weinig hoop op het vermijden van geur in een kattenbak die is ontworpen om wekenlang consequent te worden gebruikt. Ik heb Kitty Poo Club eerder gebruikt met hun kristallen kattenbakvulling en merkte zeker een sterke urinegeur op na ongeveer een week, maar kattenbakgeuren waren deze keer minder een probleem toen ik Cat’s Pride Total Odor Control klonterend kleistrooisel gebruikte.

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt van recyclebaar karton met een schattig patroon
 • FDA-gecertificeerde food-grade waterdichte coating
 • Opvouwbaar ontwerp voor reizen, transport en verwijdering
 • Vrij diep met hoge zijkanten om strooiing en spray te bevatten

Wat we niet leuk vonden

 • Enigszins beperkte geurbestrijding
 • Iets duurder dan andere opties

Bekijk op Amazon

Of je nu een weekendje weg gaat of op pad gaat voor een uitgebreide vakantie met je kat, je wilt waarschijnlijk niet met zijn kattenbak sjouwen. De Ten Second Litter Box biedt een betaalbare, draagbare oplossing die perfect is voor op reis.

De Ten Second Litter Box is gemaakt van recyclebaar karton en wordt verkocht in verpakkingen van 4 of 10 stuks. De kattenbakken vouwen plat voor opslag en transport en elke kattenbak gaat tot een week mee.

Ik vond de Ten Second Litter Box heel gemakkelijk te monteren en ik waardeerde de handgrepen bovenop. Ik was een beetje bezorgd over het feit dat het zou blijven duren zonder te lekken, dus besloot ik het te gebruiken met klonterende kattenbakvulling als een voering voor een grote, hoogzijdige kattenbak die ik al bij de hand had.

Bij het testen van deze kattenbak was ik aangenaam verrast met hoe goed hij standhield. De onderkant boog een beetje toen ik hem eruit tilde om te scheppen, maar misschien heb ik hem te veel gevuld.

Sommige klantrecensies vermelden dat hoewel de binnenkant van de doos is gecoat om vocht te weerstaan, de hoeken niet strak genoeg passen om lekken te voorkomen. Mijn katten leken het echter liever te gebruiken voor vast afval, dus het was niet een probleem voor mij.

Deze opvouwbare kattenbak is behoorlijk groot, hoewel de diepte van 6 inch moeilijk te beheren kan zijn voor kittens en oudere katten.

Ik zou de Ten Second Litter Box aanraden voor kortdurend gebruik, zoals voor reizen. Het doet goed werk met vloeistof, maar lijkt het beste te werken met een klonterend kleistrooisel en moet nog steeds dagelijks worden geschept.

Wat we leuk vonden

 • Eenvoudig opvouwbaar ontwerp met handgrepen
 • Verkocht in verpakkingen van 4 of 10
 • Gemaakt van recyclebare kartonnen materialen
 • Draagbaar, opvouwbaar ontwerp, ideaal voor op reis

Wat we niet leuk vonden

 • Karton is niet zo stevig als gerecycled papier
 • Kan te diep zijn voor kittens en oudere katten
 • Niet helemaal lekvrij, vooral in de hoeken

Zicht op NaturesMiracle.com

Lees onze volledige merkbeoordeling

Absoluut de grootste van de wegwerp kattenbakken die ik heb geprobeerd, deze doos van Nature’s Miracle is mijn topkeuze voor huishoudens met meerdere katten. Ik heb drie katten en gebruikte het als een aanvullende kattenbak in de kelder waar het veel gebruik zag en goed standhield gedurende de proefperiode van twee weken.

De Nature’s Miracle wegwerp kattenbak is er in twee maten: jumbo en regulier. De jumbo-maat meet een royale 21×15,2×7,8 inch, terwijl de reguliere slechts 17,1×12,6×6,4 inch is. Beide zijn behoorlijk diep, dus dit is misschien niet de beste keuze voor kittens of geriatrische katten.

Deze kattenbak is gemaakt van milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare materialen en het was de dikste van de wegwerpdozen die ik heb geprobeerd, waardoor hij bijna scheurbestendig is.

Ik gebruikte deze wegwerp kattenbak met Special Kitty niet-klonterende klei strooisel en ervoer helemaal geen problemen met verzadiging of lekken. Mijn katten leken het voornamelijk te gebruiken voor vast afval, maar zelfs toen er water in mijn kelder sijpelde, verloor de kattenbak geen structurele integriteit.

Het is moeilijk om te zeggen hoe goed deze kattenbak geuren controleerde, gezien de nabijheid van andere kattenbakken die ik aan het testen was, maar Nature’s Miracle zegt dat het product is doordrenkt met zuiveringszout om te beschermen tegen ammoniakgeur. Ik stel me voor dat omdat de materialen zo dik zijn, het helpt urineverzadiging te voorkomen die ook zou bijdragen aan geur.

Vanwege de stevige materialen en het royale formaat raad ik deze kattenbak aan voor grote katten en huishoudens met meerdere katten. Het kan zeker worden gebruikt als een op zichzelf staande kattenbak, maar zou ook goed werken als een kattenbakvoering, zolang je kattenbak groot genoeg is.

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt van dikke, biologisch afbreekbare materialen
 • Betaalbaar geprijsd en verkrijgbaar in twee maten
 • Doordrenkt met zuiveringszout om geur te helpen voorkomen

Wat we niet leuk vonden

 • Zeer diep, werkt misschien niet voor kittens of oude katten
 • Normale grootte kan te klein zijn voor grotere katten

Wat zijn de kwaliteiten van de beste wegwerp kattenbak?

Een geweldige kattenbak biedt een sterke geurbeheersing en bescherming tegen zwerfvuilverstrooiing en urinespray. Het is gemakkelijk te scheppen en heeft de juiste maat voor het comfort van uw kat.

Dus, wat maakt een wegwerp kattenbak anders? En zijn ze het waard?

Wegwerp kattenbakken zijn ontworpen voor tijdelijk gebruik – over het algemeen tot vier weken. Wanneer het het einde van zijn levensduur heeft bereikt, kunt u het eenvoudig composteren of recyclen in plaats van het schoon te schrobben.

Deze kattenbakken zijn meestal ontworpen voor functie in plaats van vorm, dus ze zien er misschien niet zo aantrekkelijk uit als een traditionele kattenbak. Wat ze missen aan esthetiek, maken ze echter goed in gemak. Als een kattenbak de klus klaart en je leven in het proces gemakkelijker maakt, is het misschien de moeite waard.

Als u overweegt om over te stappen op wegwerpbakken, zijn er een paar dingen om op te letten. Hier zijn de vijf criteria die ik heb gebruikt om mijn topkeuzes te bepalen.

De beste wegwerp kattenbak is gemaakt van biologisch afbreekbare of gerecyclede materialen

De meeste traditionele kattenbakken die je op de markt vindt, zijn gemaakt van plastic. Het is een betaalbaar, lichtgewicht materiaal dat bestand is tegen vocht, waardoor het de perfecte container is voor kattenbakvulling.

Wegwerpafvalbakken zijn meestal gemaakt van biologisch afbreekbare en composteerbare (stortvriendelijke) materialen. Karton en gerecycled papier zijn enkele van de meest gebruikte materialen om deze kattenbakken te maken.

Voordat een wegwerpafvalbak wordt gerecycled of gecomposteerd, moet deze worden geleegd van al het strooisel en de klonten.

De beste wegwerp kattenbak voorkomt lekken, verstrooiing en spray

Hoewel karton en papier lang niet zo vochtbestendig zijn als plastic, zijn veel wegwerp kattendozen dik genoeg om vloeistof te bevatten of een lekvrije coating te hebben.

Lekkage is niet het enige mess waar u zich echter zorgen over moet maken. Sommige katten graven graag rond in de kattenbak voordat ze hun behoefte doen en schoppen zwerfvuil over de vloer. Anderen hebben de neiging om de zijkanten van de kattenbak te besproeien wanneer ze plassen.

Wegwerp kattenbakken zijn er in verschillende maten, dus kies er een die geschikt is voor uw kat en zijn toiletgewoonten.

Een grotere, diepere kattenbak zal doorgaans effectiever zijn in het indammen van zwerfvuilverstrooiing. Om urinespray te bevatten, kiest u een wegwerpdoos met hogere zijkanten.

De beste wegwerp kattenbak werkt met alle soorten kattenbakvulling

Elke katteneigenaar heeft zijn eigen voorkeuren voor de beste kattenbakvulling.

Klei kattenbakvulling is de meest populaire optie vanwege de betaalbaarheid en het klonterende gemak. Katteneigenaren met een beperkt budget kiezen vaak voor niet-klonterende kattenbakvulling, maar als je bereid bent om wat meer uit te geven, zijn er alternatieven zoals kattenbakvulling gemaakt van natuurlijke, biologisch afbreekbare of gerecyclede materialen.

Het goede nieuws is dat de meeste wegwerp kattenbakken werken voor elk type kattenbakvulling. Het type kattenbakvulling dat u kiest, kan van invloed zijn op hoe vaak u moet scheppen of hoe lang de doos meegaat, maar de keuze is aan u.

Sommige wegwerp kattenbakken worden zelfs geleverd met kattenbakvulling. Zorg er wel voor dat de meegeleverde kattenbakvulling er een is die katvriendelijk is.

De beste wegwerp kattenbak is gemakkelijk te scheppen

Wegwerp kattenbakken zijn geweldig omdat je ze niet hoeft schoon te maken voor hergebruik. Dat ontslaat je echter niet van schepplicht.

Regelmatig scheppen houdt niet alleen de kattenbak schoon en comfortabel voor uw kat, maar het helpt ook geur te voorkomen. Het is het beste om minstens één keer per dag te scheppen, maar je kunt het nooit echt te vaak doen.

Bij het winkelen voor wegwerp kattenbakken, zullen de grootte en vorm van de doos de factoren zijn die het schepvermogen beïnvloeden. Als de doos te klein is, kan een grote kattenbak lastig te gebruiken zijn. Afgeronde hoeken kunnen vochtig zwerfvuil vangen, vooral als je een niet-klonterende variëteit gebruikt.

Sommige wegwerp kattenbakken hebben een coating aan de binnenkant die niet alleen beschermt tegen lekken, maar ook helpt voorkomen dat zwerfvuil blijft plakken.

De beste wegwerp kattenbak is economisch geprijsd

Gemak is een van de belangrijkste voordelen van wegwerpbakken ten opzichte van traditionele kattenbakken. Je kunt jezelf het gedoe van het scheppen besparen, maar je gaat er een premie voor betalen. Hoewel wegwerpafvalbakken niet prijzig hoeven te zijn, is het een terugkerende uitgave die u in uw budget moet verwerken.

Prijzen lopen het gambiet van de ultra-betaalbare Kitty’s Wonderbox wegwerp kattenbak, verkocht in een 3-count voor minder dan $ 10, tot de $ 40 Kitty Sift zeven kattenbak set. Bedenk hoeveel kattenbakken je bij elke optie krijgt en hoe lang ze meegaan om de beste waarde te bepalen.

Hier zijn een paar andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor wegwerpafvalbakken:

 • Grootte – Een grote kattenbak zal katvriendelijker zijn dan een kleine. Hoe groter en dieper de kattenbak, hoe beter deze zal zijn in het bevatten van strooisel en u zult in staat zijn om een dikkere laag strooisel te gieten voor uw kat om in te graven.

De maatvergelijking tussen de Nature’s Miracle Jumbo Disposable Litter Box en Kitty’s Wonderbox Disposable Litter Box

 • Draagbaarheid Reizen met katten kan lastig zijn, maar wegwerp kattenbakken bieden draagbaar gemak. Zoek naar een wegwerp kattenbak die kan worden neergeklapt voor transport of handvatten heeft, zodat u deze gemakkelijk kunt verplaatsen.
 • Hoogte – Een ondiepe kattenbak bevat niet erg effectief strooi- of urinespray, maar als de muren te hoog zijn, is dit misschien niet praktisch voor kittens of oudere katten. Sommige dozen hebben ingangen met hogere muren laten vallen om het beste van twee werelden te bieden.
 • Geurbestrijding – Omdat het hele punt is om te voorkomen dat de kattenbak grondig wordt gereinigd, wilt u dat deze op zichzelf goed werk levert met geur. Vochtbestendige coatings helpen voorkomen dat urine in het materiaal trekt en kunnen helpen voorkomen dat geur ook blijft hangen.

Op zoek naar een meer traditionele, herbruikbare kattenbak? Bekijk onze topkeuzes voor de 10 beste kattenbakken in deze diepgaande round-up.

Veelgestelde vragen

Zijn wegwerp kattenbakken de moeite waard?

Het hangt af van je prioriteiten. Als u op reis bent, is een wegwerpafvalbak een geweldige optie, omdat u er een op uw bestemming kunt ophalen en gooien voordat u naar huis gaat. Ze werken goed voor mensen die niet de nodige diepgaande reiniging van een kattenbak willen uitvoeren.

Ze zijn ook een goede oplossing als je merkt dat ammoniakgeur de neiging heeft om in het plastic van je standaard verlichteter box, waardoor een permanente geur ontstaat waar je niet uit kunt komen. Het kost meer om uw kattenbak te blijven vervangen, maar het gemak kan voor sommige katteneigenaren opwegen tegen de kosten.

Hoe lang gaan wegwerp kattenbakken mee?

De meeste wegwerp kattenbakken zijn ontworpen om tot vier weken mee te gaan, maar hun levensduur is afhankelijk van verschillende factoren. Stevige kattenbakken gemaakt van samengeperste vezels hebben de neiging om langer mee te gaan dan karton, net als kattendozen met vochtbestendige voeringen.

Ongeacht welk type u kiest, een wegwerpbak gaat over het algemeen langer mee in een huishouden met één kat dan in een huis met meerdere katten.

Welk type afval moet je gebruiken met wegwerp kattenbakken?

Wegwerp kattenbakken zijn over het algemeen ontworpen voor alle soorten kattenbakvulling. Een wegwerpstrooiselbak werkt het beste bij klonterend kattenbakvulling, terwijl een kattenbak met een lekvrije voering wordt aanbevolen voor niet-klonterende kattenbakvulling.

Kristallen kattenbakvulling is een goede optie voor wegwerpdozen omdat het zeer absorberend is en kan helpen voorkomen dat vocht in de bodem van de doos trekt.