Litter-Robot 4 Review (we hebben het een maand lang getest)

Nest Robot 4 Review Functie

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Waarderingen

  • Reinigingsgemak – 10/10
  • Geurbestrijding – 10/10
  • Uiterlijk– 10/10
  • Constructie– 10/10
  • Prijs– 6/10

Algemene score: 9.2/10

Bekijk de dagprijs

Na een maand van thuistesten heeft de Litter-Robot 4 zijn waarde bewezen als een goed presterende, meer katvriendelijke verbetering ten opzichte van de vorige Litter-Robot 3.

Met een grotere ingang, extra sensoren die het toegankelijk maken voor katten van alle leeftijden en maten, en een verbeterde app-interface die u realtime updates geeft over uw nest- en afvalladeniveau, draaien de belangrijkste wijzigingen in het ontwerp van de robot om katvriendelijkheid en gebruiksgemak.

Gezien het feit dat deze wijzigingen enkele van de meest voorkomende klachten over het oudere model oplossen, toont deze release whisker’s toewijding aan innovatie en het voldoen aan de behoeften van gebruikers.

Om te begrijpen hoe de nieuwe Litter-Robot 4 werkt en of het de moeite waard is, heb ik een maand lang de unit getest met mijn twee katten, Wessie en Forest. Ik maakte aantekeningen over hoe mijn katten reageerden op het ontwerp, hoe goed het nieuwe sensorsysteem werkte en hoe effectief het zeefde.

In deze review deel ik de details over de Litter-Robot 4, inclusief mijn ervaring en analyse of de nieuwste automatische kattenbak van Litter-Robot het prijskaartje van bijna $ 650 waard is.

Waarom zou u ons vertrouwen?

Nest Robot 4 Review Functie

Wessie, een van onze supersterren, lounget naast de Litter-Robot 4.

In de afgelopen drie jaar hebben we tientallen uren besteed aan het testen van automatische kattenbakken van elke soort. Of ze nu draaien, schrapen of spoelen, we hebben de prestaties van deze automatische kattenbakken op alle belangrijke gebieden geëvalueerd, waaronder kattenvriendelijkheid, reinigingsefficiëntie, geurbeheersing, betaalbaarheid en meer.

Om de Litter-Robot 4 te beoordelen, hebben we urenlang onderzoek gedaan naar het merk Litter-Robot en hun nieuwste automatische kattenbakmodel. En omdat hands-on testen essentieel is om volledig te begrijpen hoe een product werkt, hebben we ook een bèta-eenheid ontvangen en meer dan drie weken besteed aan het thuis proberen met twee katachtige testers.

In totaal is er meer dan 100 uur onderzoek en testen in deze review gestoken. Blijf lezen om de details over de Litter-Robot 4 te krijgen en erachter te komen of ik het een slimme keuze vind of niet.

Laten we het nu hebben over hoe de Litter-Robot 4 werkt en hoe deze verschilt van het oudere Litter-Robot-model.

LR3 en LR4

In de Litter-Robot 4 introduceerde Whisker’s verschillende verbeteringen aan de Litter-Robot 3 (links), de meeste waren gericht op een slanker ontwerp, beter gebruiksgemak en meer katvriendelijkheid.

Whisker (voorheen bekend als Auto Pets) leidt de wereld van automatische kattenbakinnovatie sinds 1999, toen oprichter Brad Baxter de eerste Litter-Robot ontwikkelde.

Dit gepatenteerde ontwerp had dezelfde kenmerken die we vandaag de dag zijn gaan associëren met de Litter-Robot – een roterende wereldbol met een zeefmechanisme dat afval scheidt van schoon zwerfvuil en de klonten in een afvallade aan de onderkant laat vallen.

Na de originele Litter-Robot creëerde het bedrijf verschillende volgende modellen, waaronder de Litter-Robot 2, Litter-Robot 3 Open Air en uiteindelijk de Litter-Robot 3 Open Air Connect, die Wi-Fi en app-integratie aan het systeem toevoegde.

Het bedrijf begon in 2018 met de ontwikkeling van zijn nieuwste ontwerp en na vier jaar ontwikkeling werd de Litter-Robot 4 op 10 mei 2022 aangekondigd.

De Litter-Robot 4 bouwt voort op de basis rotate-sift functionaliteit van de originele Litter-Robot en de Wi-Fi integratie van de Litter-Robot 3 Connect met verschillende katvriendelijke, mensvriendelijke verbeteringen.

Bekijk de dagprijs

Hier is een samenvatting van de belangrijkste.

  Nest-Robot 3 Nest-Robot 4
Voetafdruk 24,25″ x 27″ 22” x 27”
Inside Globe Grootte 15″-17″ H (afhankelijk van het nestniveau) x 20″ B x 20″ D 15″-17″ H (afhankelijk van het nestniveau) x 19″ B x 18″ D
Grootte van het nestbed 14″ x 14″ 14″ x 14″
Grootte van de ingang 10,25″ x 15,25″ 15,75” x 15,75″
Grootte afvallade 5,00″ H x 12,50″ B x 16,00″ D 5,50″ H x 13,50″ B x 9,25″ D
Gewicht per eenheid 24 pond 24 pond
Minimaal Cat gebruikersgewicht 5 pond 3 pond
Maximaal Cat gebruikersgewicht Geen Geen
Zeefsysteem Roterend zeefsysteem Roterend zeefsysteem
Cat sensorsysteem Kattensensor op basis van gewicht Lasergebaseerde kattensensor, op gewicht gebaseerde kattensensor
Veiligheidsvoorzieningen Knijpsensor, op gewicht gebaseerde kattensensor Knijpsensor, lasergebaseerde kattensensor
Geurbeheersingssysteem Koolstoffilter voor afvallade Koolstoffilter bovenop afvallade, optie om OdorTrap te gebruiken
Geluidsniveau bij het fietsen 35 – 45 dB 25 – 35 dB
Cyclus Timer Duur 3 – 15 minuten 3 – 30 minuten
Gewichtsregistratie in app? Nee Ja
Nestniveau uitlezingen in app? Nee Ja
Waste Drawer Fullness Uitlezingen in App? Alleen volledige waarschuwingen Percentage volledige uitlezing plus volledige waarschuwingen

Het is slanker en meer open voor kattencomfort.

Slanke Nest-Robot 4

Twee centimeter smaller dan zijn voorganger, de Litter-Robot 4 is een slankere, iets subtielere toevoeging aan het huis.

Hoewel het nestbed nog steeds ongeveer 14 “in diameter meet en de wereldbol aan de binnenkant ongeveer een inch kleiner is, heeft het ontwerp van de nieuwe Litter-Robot verschillende opmerkelijke veranderingen ten opzichte van het oudere model. Het heeft een grotere ronde opening, met een diameter van 15 “, waardoor uw kat meer ruimte heeft om binnen te komen dan de langwerpige 15,5 ” x 10,25″ opening van het vorige model.

Het heeft een slanker profiel, met een breedte van meer dan 2 “minder dan de Litter-Robot 3. Met de knoppen verschoven naar de bovenkant van het apparaat en de labels verwijderd, krijgt het bedieningspaneel een slanker, moderner uiterlijk en leidt het niet langer af van de space-age slankheid van de voorkant van de robot.

De nieuwe Litter-Robot 4 is verkrijgbaar in een zwarte of witte tint.

Het heeft een nieuw sensorsysteem.

Met het nieuwe sensorsysteem van de Litter-Robot 4 kan het apparaat katten detecteren wanneer ze in de doos gluren of erin stappen zonder de gewichtssensor te activeren. In combinatie met een knijpsensor maakt dit het een veiligere keuze voor katachtigen van alle groottes.

Terwijl het vorige Litter-Robot-model vertrouwde op mechanische sensoren, gebruikt de nieuwe Litter-Robot 4 een combinatie van mechanische en lasersensoren als onderdeel van wat ze het OmniSense-detectiesysteem™ noemen.

Met het nieuwe sensorsysteem kan de robot katten detecteren die de kattenbak binnenkomen, ongeacht of ze de gewichtssensor hebben geactiveerd of niet. Niet langer geactiveerd door katten met een gewicht van 5 lbs of meer, het is een veilige optie voor zowel volwassenen als kittens.

Wanneer een kat de kattenbak betreedt, ongeacht het gewicht, start hij een timer als hij nog niet fietst. Als hij al fietst, stopt de zwerfvuilrobot automatisch en zorgt ervoor dat de kat niet wordt gevangen. Naast deze sensor blijft het mechanische knijpdetectiesysteem van kracht als laatste beveiliging voor katten die mogelijk een fietsende Litter-Robot betreden.

Daarnaast heeft de robot een nieuw DFI-sensorsysteem geïntegreerd, waarmee kleine veranderingen in de volheid van de afvallade kunnen worden gemeld. In de app vertaalt dit zich in een op percentages gebaseerde uitlezing die u precies vertelt hoe vol de afvallade op elk moment is.

Bekijk de dagprijs

De app vertelt je meer.

Zwerfvuil Robot app

App-updates zijn gearriveerd voor zowel de Litter-Robot 3 als Litter-Robot 4, maar het sensorsysteem van de LR4 brengt een nieuwe diepte in de rapportage die beschikbaar is in de app.

Naast extra inzichten in de volheid van de afvallade, geeft de Litter-Robot 4 app u meer informatie over wat er in de kattenbak gebeurt en hoe uw kat deze gebruikt.

Misschien wel de meest opvallende verbetering is de toevoeging van gewichtsuitlezingen, die u helpen te identificeren welke kat de kattenbak heeft gebruikt. U kunt ook het nestniveau in de wereldbol controleren, het helderheidsniveau van het nachtlampje aanpassen en alle instellingen regelen die u gewend bent te wijzigen in de Litter-Robot-app.

Het is ontworpen voor een betere geurbeheersing.

Geurbestrijdingsmodule

Met het koolstoffilter verplaatst naar de bodem van de basis in plaats van de voorkant van de afvallade, doet de LR4 het beter om geuren af te dichten en uw huis fris te houden.

Terwijl het vorige model van de Litter-Robot een koolstoffilterset had in een geraspte ruimte aan de voorkant van de afvallade, was de Litter-Robot 4 plaatst het geurfilter aan de onderkant van de wereldbol, recht boven de lade. Het koolstoffilter is ingepakt in een eenvoudige plastic kooi die desgewenst ook Whisker’s OdorTrap-pakketten™ kan bevatten.

Door de voorkant van de lade af te sluiten en dit geurbeheersingssysteem boven het hoofd te plaatsen, belooft de Litter-Robot 4 afvalladegeuren gevangen te houden.

Het is rustiger.

Litter-Robot 4 geluidsniveau

Met een fietsgeluidsniveau tussen de 25 en 40db is de Litter-Robot 4 ongeveer zo stil als een fluisteraar en aanzienlijk minder afleidend dan het vorige model.

Met een gemiddeld geluidsniveau van ongeveer 37 decibel tijdens het fietsen, is de nieuwe Litter-Robot 4 ongeveer zo subtiel als een fluistering, waarbij het grootste deel van het geluid afkomstig is van het schuifelen van zwerfvuil in plaats van motorgeluid. Het is gemiddeld 10 decibel stiller dan de Litter-Robot 3, wat een aanzienlijke verbetering oplevert voor degenen die ’s nachts werden gestoord door fietsen. De stillere werking kan verlegen katten helpen om zich ook comfortabeler te voelen rond hun nieuwe robot.

Hier is mijn ervaring met de Litter-Robot 4 zelfreinigende kattenbak.

Het lezen van de notitie

De doos werd geleverd met een briefje van de CEO en president van het bedrijf. Zoals je ziet was Wessie erg enthousiast over de nieuwkomer.

Hoewel we normaal gesproken onafhankelijk producten ter beoordeling kopen, bood Litter-Robot ongeveer een maand voorafgaand aan de lancering een gratis Litter-Robot 4-bèta-eenheid aan om te testen, waardoor we de robot konden proberen voordat deze beschikbaar kwam voor aankoop.

De levering kwam verpakt in zwart plastic om de kenmerkende Litter-Robot verpakking aan het zicht te onttrekken. Daaronder zat een grote zwart-wit doos bedrukt met Litter-Robot branding en het ontwerp van de nieuwe LR4. Het bevatte een inleiding tot het bètaprogramma en een notitie van Jacob Zuppke, president en CEO van Whisker.

Bekijk de dagprijs

Binnenin was de Litter-Robot 4 geassembleerd en bijna klaar voor gebruik.

Net als bij eerdere Litter-Robot-modellen werkt de Litter-Robot 4 het beste met een hard-klonterend strooisel dat bestand is tegen vochtigheid – dit betekent over het algemeen dat een klonterend kleistrooisel de beste keuze is.

Vochtiger strooisel zoals klonterende maïs of producten op basis van cassave werken ook, maar er is een grotere kans dat ze metalen componenten corroderen, inclusief delicate sensoren.

Niet-klonterend zwerfvuil zal de doos niet breken, maar het toont niet de kracht van het systeem, evenals een klonterend product, zou dat doen.

Ik koos ervoor om het volledig natuurlijke premium klonterende kleistrooisel van Litterbox.com te gebruiken. Dit merk is eigendom van de makers van de Litter-Robot en biedt uitstekende klonterprestaties waardoor het een goede match is voor het apparaat.

De Litter-Robot 4 fietste consistent en efficiënt.

Nest robot 4 fietsen

Hoewel een paar kleine deeltjes erin slaagden om na een cyclus in de doos te blijven, ontdekte ik dat de Litter-Robot 4 efficiënt fietste en niet veel klonten, brokken of vastzittend strooisel achterliet.

In combinatie met dat klonterende kleistrooisel heeft de Litter-Robot efficiënt het afval van mijn kat gezeefd. Of ze nu automatisch werden uitgevoerd, werden geactiveerd door een druk op de knop aan de bovenkant of werden geïnitieerd vanuit de Whisker-app, elke cyclus vond snel en consistent plaats.

Ik vond dat de Litter-Robot 4 goed werkte, het zeven van de klonten van schoon strooisel zonder veel residu of plakken. In tegenstelling tot andere automatische kattenbakken die een harkmechanisme gebruiken om afval te verwijderen, heeft het roterende, zevende mechanisme van de Litter-Robot niet de neiging om vast te lopen en is er niet veel accumulatie.

De afvallade werd gelijkmatig gevuld, waarbij het meeste afval naar het midden viel in plaats van zich aan de zijkant op te bouwen.

Hoewel het iets kleiner is dan de afvallade van het vorige model, bevat de lade van de Litter-Robot 4 afval gelijkmatiger en kan het iets langer meegaan.

De afvallade van de Litter-Robot 4 is iets kleiner dan die van de Litter-Robot 3, maar afval heeft de neiging om zich er gelijkmatiger in te verzamelen in vergelijking met die van het oudere model, en Litter-Robot raadt aan om het één keer per week te vervangen met één kat en twee keer per week met twee katten.

Dankzij de sensor die detecteert wanneer de afvallade vol is, laat een knipperend blauw lichtpaneel bovenop het apparaat en een melding van de Whisker-app je weten wanneer het tijd is om het leeg te maken.

Ik ontdekte dat, in vergelijking met het vorige model, de sensor veel gevoeliger was en dat de afvalbak helemaal tot aan de bovenkant gevuld was voordat er een melding verscheen.

Het controleerde geuren goed.

Met zijn filter net boven de afvallade, vond ik dat de Litter-Robot 4 goed werk leverde bij het beheersen van geuren. Ik heb geen kattenbakgeur unti opgemerktl Ik opende de lade. Anders waren de geuren volledig ingedamd.

Ik heb niet veel tracking of scatter opgemerkt, maar het optionele (meegeleverde) hek kan helpen.

strooiselstrooiselbeschermer

De Litter-Robot 4 wordt geleverd met een plastic hek dat bedoeld is om strooisel tegen te gaan.

Met alleen mijn kleinere, delicatere kat, Forest, die de Litter-Robot 4 gebruikte, was er niet veel strooisel of tracking rond de eenheid. Ze heeft de neiging om licht te bedekken en er meteen uit te springen, dus ze gooide natuurlijk niet veel afval weg, zelfs niet met de grotere opening.

De stap van de robot, met zijn geribbelde rubberen mat, helpt om strooisel dat over de ingang wordt gegooid te bevatten, en ik ontdekte dat het erin slaagde om de meeste korrels die eruit kwamen te bevatten.

Als u wat extra bescherming tegen verstrooiing wilt, kan het meegeleverde Litter-Robot-schild helpen. Ik klemde het aan de voorkant om te zien hoe het eruit zag en werkte, maar ik dacht niet dat mijn katten het nodig hadden en gebruikte de robot zonder het grootste deel van de proef.

Wat vonden de katten ervan?

Bos in LR4

Forest weigerde gefotografeerd te worden tijdens het gebruik van de Litter-Robot 4, maar ze is een grote fan van privémomenten in de Robot. Ze gebruikt de Litter-Robot 3 sinds 2018 en nam gemakkelijk het nieuwe model over.

Alleen mijn kleinere kat, Forest, was bereid om de Litter-Robot 4 te gebruiken, terwijl mijn grotere kat de voorkeur gaf aan zijn gewone open doos. Hij is geen fan van gesloten dozen in het algemeen en hij heeft zich nooit op zijn gemak gevoeld in de Litter-Robot, ongeacht het model.

Met zijn open voorkant is het ontwerp van de Litter-Robot 4 katvriendelijker dan het vorige model, maar het is niet perfect. De diameter van het kattenbakbed van 14″ is nog steeds klein en het interieur van de wereldbol biedt niet veel ruimte voor grotere katten of katten die zich niet graag opgesloten voelen.

De meeste katten zullen de voorkeur geven aan een eenvoudige open pan, maar katten zoals Forest – katten die het niet erg vinden om afgesloten ruimtes te hebben en te allen tijde graag een perfect schoongemaakte kattenbak hebben – kunnen de constante reiniging van de Litter-Robot 4 waarderen.

De snorharen-app gebruiken met de Nest-Robot 4

whisker app nest-robot 4

De integratie van de Litter-Robot 4 met de Whisker-app biedt nu gewichtsuitlezingen naast het gebruik van tracking en geeft u meer informatie over de gezondheid en gewoonten van uw kat.

Op basis van de kracht van het bijgewerkte sensorsysteem biedt de Whisker-app extra inzichten in zowel de activiteit van uw kat als de status van de doos. Het hoofdscherm laat zien hoeveel afval er in de doos zit, hoeveel afval er in de la ligt en hoe vaak je katten de doos hebben gebruikt. De gewichtsuitlezing vertelt u de nieuwste meting, zodat u de grootte van uw kat in de loop van de tijd kunt beoordelen.

Bovendien biedt de app u alle basisbedieningen die u nodig hebt, zoals de mogelijkheid om een cyclus op afstand te starten, het nachtlampje aan te passen, de bedieningselementen op de unit te vergrendelen en het cyclusinterval tussen 3 en 30 minuten te wijzigen.

Over het algemeen vond ik dat de bijgewerkte app veel functioneler, consistenter en gebruiksvriendelijker was dan de oudere versie.

Hoeveel kost de Nest-Robot 4?

De Litter-Robot 4 is beschikbaar voor preorder via de Litter-Robot-website en kost $ 649 – dat is $ 100 meer dan de oudere Litter-Robot. Eenheden worden in juli 2022 verzonden.

Kortom, is de zwerfvuil-robot 4 zelfreinigende kattenbak het waard?

Voor $ 649 lijkt de Litter-Robot 4 de meest geavanceerde automatische kattenbaktechnologie op de markt te bieden, en de sensorupgrades, meer open ingang en superieure geurbeheersing lijken het een waardevolle upgrade van de Litter-Robot 3 te maken.

Geen enkele automatische kattenbak zal voor iedereen de juiste keuze zijn, en als je het idee van zo’n duur apparaat niet tegenhoudt, zou ik het je niet kwalijk nemen. De overgrote meerderheid van de katten is gelukkiger in een goed geschepte gewone kattenbak, en voor de meesten van ons telt de tijd die wordt gewonnen door scheploze dagen niet op tot een voordeel van bijna $ 650 dollar.

De investering kan echter voor sommigen de moeite waard zijn. Als je jezelf niet dagelijks kunt brengen om te scheppen, veel tijd van huis doorbrengt of worstelt met mobiliteit, kan de Litter-Robot een goede optie zijn. En gezien de upgrades van het vorige model, is de nieuwe en verbeterde LR4 waarschijnlijk de beste keuze voor 2022.

Klik hier om de Litter-Robot 4 te bestellen via de Litter-Robot website.