De 5 beste kattenvoer in Nieuw-Zeeland

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Met gemakkelijke toegang tot weidevlees zoals lamsvlees en rundvlees, wordt Nieuw-Zeeland snel een hub voor kattenvoer van hoge kwaliteit – vooral in de gevriesdroogde rauwe niche.

We hebben al een diepgaande blik geworpen op de Australische kattenvoermarkt en er is veel overlap met de markt in Nieuw-Zeeland. In deze gids hebben we er echter voor gekozen om ons te concentreren op enkele van de beste merken die we zijn tegengekomen die in Nieuw-Zeeland zijn gemaakt met lokaal geproduceerde ingrediënten.

Catit Gold Fern Dry Food is onze topkeuze, zoals vaak het geval is, maar we hebben ook picks voor droog voedsel en gevriesdroogd rauw voedsel opgenomen.

In één oogopslag: beste kattenvoer om te kopen in Nieuw-Zeeland

Wil je snel kijken naar de beste kattenvoer die in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

#5

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Zealandia Beef Pate Nat Kattenvoer

 • Boordevol eiwitten uit verse runder- en lamsorganen
 • Rijk aan dierlijke omega-3 vetzuren
 • Langzaam gegaard in een vochtrijke, smaakvolle bouillon

Waarom zou u ons vertrouwen?

Na het beoordelen van meer dan 190 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules. We hebben uren besteed aan onderzoek, contact opgenomen met dierenvoedingsbedrijven en etiketten geanalyseerd. Met de hulp van onze katten hebben we ook uren na uren praktijkervaring opgedaan met verschillende kattenvoer.

Op basis van dat onderzoek brengen we u een bijgewerkte lijst met de beste kattenvoermerken en -producten die beschikbaar zijn in Nieuw-Zeeland. We hebben de merken zelf onderzocht en individuele recepten geëvalueerd om u onze topkeuzes te bieden.

Wat is er uniek aan kattenvoer gemaakt in Nieuw-Zeeland?

Hoewel de uitdrukking “made in the USA” synoniem is geworden met kwaliteit in de markt voor dierenvoeding, veranderen de tijden. Nieuw-Zeeland was de 7Þ grootste importeur van in de VS gemaakt huisdiervoer in 2019, maar de export zit in de lift. In feite verdubbelde de export van huisdiervoeding uit Nieuw-Zeeland tussen 2015 en 2019, bijna US $ 129 miljoen, en de groei zal naar verwachting doorgaan.

Maar wat maakt kattenvoer van Nieuw-Zeeland zo’n sterke concurrentie voor amerikaanse merken? Veel heeft te maken met de productie van “exotisch” vlees in Nieuw-Zeeland.

Nieuw-Zeeland is ’s werelds grootste exporteur van lamsvlees en levert meer dan de helft van de lamsvleesexport ter wereld. Het land staat ook bekend om het produceren van eiwitten die nieuw zijn voor veel katten, waaronder hertenvlees en borstelstaart (opossum). Veel in Nieuw-Zeeland gevestigde merken voor dierenvoeding richten zich op diëten met één eiwit en beperkte ingrediënten voor huisdieren met voedselallergieën en -gevoeligheden.

Afgezien van de kwaliteit van ingrediënten, is Nieuw-Zeeland ook een uitblinker op het gebied van duurzaamheid en ethische productie van dierenvoeding. Veel van de merken die we zijn tegengekomen, richten zich op humaan gekweekt vlees, lokale inkoop en ecobewustzijn.

De beste kattenvoer in Nieuw-Zeeland: onze top 5 keuzes

#1 Catit Goudvaren

Koop op Catit

Hoewel Catit vooral bekend staat om hun interactieve kattenspeelgoed, kattenmeubels en huisdiertechnologie, biedt het ook een verscheidenheid aan natte en droge kattenvoerproducten. Catit werd opgericht in 1999 en heeft zijn hoofdkantoor in Quebec, Canada, maar hun luchtgedroogde kattenvoerlijn Gold Fern is gemaakt in Nieuw-Zeeland met lokaal geproduceerde ingrediënten.

Uitgelicht recept: Catit Gold Fern Lamb &Makreel Air Dried Cat Food

Eerste 5 ingrediënten: Lam, Makreel, Lamsnier, Lamslever, Natuurlijke Smaakstof

Gemaakt met lamsvlees en makreel als hoofdingrediënten, zit dit kattenvoer boordevol soorten geschikte dierlijke eiwitten. Voedingsrijk orgaan betekent het eiwitgehalte van het voedsel aanvullen, terwijl groenlipmosselen en visolie dierlijke omega-3’s leveren.

Dit voedsel is aan de lucht gedroogd, niet geëxtrudeerd op hoog vuur zoals de meeste commerciële droge kattenvoer – dit zorgt ervoor dat de ingrediënten meer van hun voedingswaarde behouden. Catit maakt het voedsel in kleine batches met humaan verhoogde, ethisch geproduceerde ingrediënten en verpakt het in hersluitbare zakken.

Het belangrijkste nadeel van dit voedsel is de prijs. Hoewel het alleen wordt verkocht in 14-ounce zakken en geprijsd op bijna $ 0,90 per keer, deze luchtgedroogde food is zeer voedzaam. Dit betekent dat u uw kat niet zoveel hoeft te voeren als u zou doen met het typische droogvoer.

Ingrediënten

Lamsvlees, makreel, lamsnier, lamslever, natuurlijke smaakstoffen, groenlipmossel, visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), calciumcarbonaat, zout, inuline, biergist, cholinechloride, gemengde tocoferolen, taurine, ijzereiwitaat, zinkoxide, vitamine E-supplement, niacine, kopersulfaat, thiaminemononitraat, natriumseleniet, mangaanoxide, vitamine A-supplement, d-calciumpantothenaat, riboflavine, pyridoxinehydrochloride, biotine, vitamine B12-supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 36%

Ruw vet: 35%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 16%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 42.86%

Vet: 41.67%

Vezel: 2.38%

Koolhydraten: 13.1%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.27%

Vet: 64.39%

Koolhydraten: 8.33%

Ingrediënten die we leuk vonden: Lam, Makreel, Lamsnier, Lamslever, Groenlipmossel, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met twee nieuwe bronnen van dierlijke eiwitten
 • Voorzichtig aan de lucht gedroogd in kleine batches om de voedingswaarde te behouden
 • Hoger vochtgehalte dan de meeste brokjes
 • Groenlipmosselen leveren omega-3 vetzuren en gewrichtsondersteunende voedingsstoffen

Wat we niet leuk vonden:

 • Duur, meer dan $ 0,80 per ounce
 • Alleen verkocht in kleine 14-ounce zakken
 • Sommige katten houden misschien niet van de aan de lucht gedroogde textuur

#2 De Nieuw-Zeelandse Natural Pet Food Co.

Koop op Amazon Koop op PetDirect

Lees onze volledige merkbeoordeling

De New Zealand Natural Pet Food Co. werd gelanceerd in 2016 met de release van kleine batch gevriesdroogd honden- en kattenvoer. Alle ingrediënten die in hun recepten worden gebruikt, zijn ethisch geproduceerd, geteeld en gekweekt in Nieuw-Zeeland.

Aanbevolen recept: The New Zealand Natural Pet Food Co. Meow Wild Venison Gevriesdroogd kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Hert, Lam, Lam Groene Pens, Lam Hart, Lam Lever

Met Nieuw-Zeelands wild hert, wordt deze eiwitrijke formule bereid in kleine batches en voorzichtig gevriesdroogd om smaak en voedingswaarde te behouden.

Dit recept bevat vers hert en lamsvlees als hoofdingrediënten met extra eiwitten uit lamsorganen. Gemalen lamsbot biedt een dierlijke bron van essentiële mineralen en hoki-olie is rijk aan dierlijke omega-3 vetzuren voor een gezonde huid en vachtondersteuning.

Hoewel grotendeels op vlees gebaseerd, is deze formule laag in vocht zoals het is, maar het is bedoeld om te worden gerehydrateerd voordat het wordt gevoerd.

Ingrediënten

Hertenvlees, Lam, Lam Groene Pens, Lamshart, Lamslever, Lamsnier, Gemalen Lamsbot, Kelp, Nieuw-Zeeland Groene Mossel, Honing, Rozemarijn, Kokosolie, Hoki Olie, Taurine, Cholinechloride, Zink Aminozuur Complex, Ijzer Aminozuur Complex, Koper Aminozuur Complex, Vitamine B1 (Thiamine Mononitraat), Mangaan Aminozuur Complex, Zout.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 60%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 63.16%

Vet: 21.05%

Vezel: 2.11%

Koolhydraten: 13.68%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 49.35%

Vet: 39.95%

Koolhydraten: 10.69%

Ingrediënten die we leuk vonden: Hertenvlees, Lam, Lam Groene Pens, Lamshart, Lamslever, Lamsnier, Gemalen Lamsbeen, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Hoki Olie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Honing, Kokosolie

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden:

 • Boordevol spiervlees, organen en gemalen bot
 • Gemaakt met een enkele bron van nieuwe dierlijke eiwitten
 • Voorzichtig gevriesdroogd om voeding en smaak te behouden
 • Hoki olie levert dierlijke omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat enkele plantaardige ingrediënten
 • Duur

#3 VleesMaten

Koop op PetDirect

Lees onze volledige Bren Review

Meat Mates werd voor het eerst gelanceerd op Amazon in 2018, maar wordt nu verkocht in heel Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Hun producten worden gemaakt in Nieuw-Zeeland met grasgevoerd, scharrelvlees of kooivrije kip.

Uitgelicht recept: Vleesmaten Kipdiner Graanvrij gevriesdroogd kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenlever, Visolie, Lijnzaadvlokken, Gedroogde Kelp

Met verse kip en kippenlever als hoofdingrediënten, is dit een voornamelijk op vlees gebaseerd recept met een hoog eiwit- en vetgehalte. Het is uiterst beperkt in koolhydraatgehalte en vrij van GGO’s en kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen.

Als gevriesdroogd rauw voedsel biedt dit recept een hoge voedingskwaliteit voor katten. Het is echter laag in vocht, maar kan worden gerehydrateerd voor voeding.

Naast het feit dat het een formule met één eiwit is, bevat dit recept een zeer beperkte lijst met ingrediënten. Beide factoren maken het een goede keuze voor katten met voedselallergieën en gevoeligheden. Als uw kat allergisch is voor kip, biedt Meat Mates verschillende andere recepten met één eiwit.

Ingrediënten

Kip, kippenlever, visolie, lijnzaadvlokken, gedroogde kelp, zout, magnesiumoxide, vitamine E-supplement, zinkproteïnaat, taurine, cholinechloride, kopereiwit, mangaanproteïne, thiaminemononitraat, vitamine D3-supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 48%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 8%

As: 12.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.17%

Vet: 32.61%

Vezel: 1.09%

Koolhydraten: 0.54%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.55%

Vet: 60.04%

Koolhydraten: 0.41%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Lijnzaadvlokken

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Bevat voedingsrijke kippenlever
 • Nieuw-Zeelandse visolie levert dierlijke omega-3 vetzuren
 • Voorzichtig gevriesdroogd om de voedingswaarde te behouden

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat enkele plantaardige ingrediënten
 • Duur

#4 Katachtige Natural

Koop op Amazon Koop op PetDirect

Lees onze volledige merkbeoordeling

Feline Natural is de kattenvoerlijn die valt onder de merknaam K9 Natural. Het bedrijf werd in 2006 opgericht als een rauw hondenvoerbedrijf, maar bracht Feline Natural uit in 2011. Dit merk formuleert hun recepten rond hele prooimodellen met behulp van hoogwaardige ingrediënten die voornamelijk afkomstig zijn uit Nieuw-Zeeland.

Aanbevolen recept: Katachtig natuurlijk lamsvlees &King Salmon Feast Graanvrij gevriesdroogd kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Lam Hart, Zalm, Lam Nier, Lam Lever, Lam Bloed

Dit multi-eiwit gevriesdroogde rauwe voedsel bevat lams- en koningszalm. Het bevat zowel verse zalm- als lamsorganen, aangevuld met Nieuw-Zeelandse groene mossel. Mosselen zijn rijk aan omega-3 vetzuren en bieden een natuurlijke bron van gewrichtsondersteunende glucosamine en chondroïtine.

Met een aanbevelingsscore van 95% van Chewy-klanten is dit Feline Natural-recept erg populair. Het kan worden gebruikt als maaltijdmixer of topper, maar is ook qua voedingswaarde compleet als maaltijd op zich.

Over het algemeen is dit recept rijk aan eiwitten met een matig vetgehalte en een extreem laag koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Lamshart, Zalm, Lamsnier, Lamslever, Lamsbloed, Lijnzaadvlokken, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Gedroogde Kelp, Taurine, Vitamine E-supplement, Magnesiumoxide, Zinkproteïne, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Thiamine mononitraat, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 37%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.83%

Vet: 40.22%

Vezel: 1.09%

Koolhydraten: 10.87%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.59%

Vet: 62.46%

Koolhydraten: 6.95%

Ikngredients we leuk vonden: Lamshart, Zalm, Lamsnier, Lamslever, Lamsbloed, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Lijnzaadvlokken

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden:

 • Boordevol dierlijke eiwitten en weinig koolhydraten
 • Bevat voedingsrijk orgaanvlees
 • Goed verteerbaar met beperkte ingrediëntenlijst
 • Vrij van vulstoffen, granen en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat enkele plantaardige ingrediënten
 • Duur

#5 Zeelandia

Koop op ZealandiaPets.com Koop op PetDirect

Zealandia werd gelanceerd in 2012 en is vernoemd naar de 8Þ continent – het oceanische gebied dat Nieuw-Zeeland en de omliggende oceanen omvat. Zealandia biedt een verscheidenheid aan ingeblikt kattenvoer dat langzaam wordt gekookt in smaakvolle bouillon, wat een vochtrijk recept oplevert dat zowel zeer smakelijk als licht verteerbaar is voor katten.

Uitgelicht recept: Zealandia Beef Pate Wet Cat Food

Eerste 5 ingrediënten: Uitgebeend rundvlees, water, lamslever, lamslong, lam groene pens

Met Nieuw-Zeelands grasgevoerd rundvlees, zit dit paté-achtige ingeblikte voedsel vol met dierlijke eiwitten en gezonde vetten. Vers uitgebeend rundvlees wordt aangevuld met een handvol lamsorganen en Nieuw-Zeelandse groene mossel en zalmolie.

Dit recept biedt een rijke bron van dierlijke omega-3 vetzuren uit zowel de groene mossel als de zalmolie. Deze omega-3 vetzuren bieden ontstekingsremmende voordelen voor katten en helpen een gezonde huid en vacht te ondersteunen.

Het belangrijkste nadeel van dit recept is dat het verschillende gomverdikmiddelen bevat. Tandvlees zoals cassia-gom en guargom zijn misschien niet zo inherent schadelijk als carrageen voor katten, maar ze zijn in verband gebracht met spijsverteringsproblemen zoals diarree bij sommige katten.

Ingrediënten

Uitgebeend rundvlees, water voldoende voor verwerking, lamslever, lamslong, lamsgroene pens, lamshart, lamsnier, Nieuw-Zeelandse groene mossel, gedroogde gist, cassiagom, wortel, zalmolie, calciumcarbonaat, agar-agar, guargom, kaliumchloride, cholinechloride, taurine, ijzerproteïnaat, zinkglycinecomplex, niacinesupplement, alfa-tocoferolacetaat, natriumseleniet, mangaaneiwitaat, koperglycinecomplex, thiaminemononitraat, Calciumpantothenaat, Riboflavine, Pyridoxinehydrochloride, Vitamine A-acetaat, Biotine, Vitamine B12-supplement, Calciumjodaat, Foliumzuur, Cholecalciferol.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 6.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 29.55%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 9.09%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.6%

Vet: 58.93%

Koolhydraten: 7.47%

Ingrediënten die we leuk vonden: Uitgebeend rundvlees, lamslever, lamslong, lamsgroene pens, lamshart, lamsnier, Nieuw-Zeelandse groene mossel, zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Cassia Gom, Agar-Agar, GuarGom

Veel voorkomende allergenen:Rundvlees

Wat we leuk vonden:

 • Boordevol eiwitten uit verse runder- en lamsorganen
 • Rijk aan dierlijke omega-3 vetzuren
 • Langzaam gegaard in een vochtrijke, smaakvolle bouillon
 • Gemaakt in Nieuw-Zeeland zonder kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat verschillende gomverdikmiddelen
 • Enkele plantaardige ingrediënten

Laatste gedachten

De stijgende vraag naar rauw, gevriesdroogd en ethisch geproduceerd huisdiervoer heeft Nieuw-Zeeland naar de voorhoede van de huisdierenindustrie geduwd.

Hoewel het de verantwoordelijkheid van elke katteneigenaar is om een weloverwogen beslissing te nemen over de voeding van hun kat, kunt u gerust zijn, wetende dat huisdiervoeding gemaakt in Nieuw-Zeeland wordt gehouden aan strenge voedselveiligheidsnormen. In feite werd Nieuw-Zeeland in 2012 het eerste buitenlandse land dat door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) werd erkend als vergelijkbaar met de Verenigde Staten op het gebied van voedselveiligheid.

Sinds 2012 is Nieuw-Zeeland doorgegaan met het verhogen van hun normen door ervoor te zorgen dat vlees afkomstig uit Nieuw-Zeeland wordt gekweekt op boerderijen die voldoen aan de wetgeving die de menselijke omgang met vee garandeert.

De meeste dierenvoeding die in Nieuw-Zeeland beschikbaar is, voldoet ook aan de voedingsaanbevelingen van AAFCO-voedingsprofielen.

Voor meer kattenvoer aanbevelenationen die mogelijk beschikbaar zijn in Nieuw-Zeeland, bekijk onze gids voor het beste kattenvoer in Australië.