De 7 beste kattendeuren, portalen, kleppen en elektronische deuren

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Na het lezen van klantrecensies, het bestuderen van de markt en het identificeren van de functies die van vitaal belang zijn voor de beste kattendeuren, heb ik de Ideal Pet Products Lockable Cat Flap Pet Door gekozen als de over het algemeen beste kattendeur op de markt.

Het heeft niet veel glanzende hightech functies, maar deze vergrendeldeur heeft alle veiligheid en bouwkwaliteit die u nodig hebt voor jarenlang gebruik zonder gedoe.

In één oogopslag: de beste kattendeuren, portalen, kleppen en elektronische deuren om te kopen

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste energiezuinige kattendeur

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Freedom Pet Pass geïsoleerde kattendeur

 • Het bedrijf biedt een uitstekende klantenservice
 • Ideaal voor mensen die in koude, barre klimaten leven
 • Hoogwaardige constructie moet jaren meegaan

Beste elektronische kattendeur

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

SureFlap Microchip Cat deur

 • Werkt met de microchip van uw kat of een RFID-halsband
 • Vierweg vergrendelingsmechanisme voor optimale controle
 • Fenomenale reputatie op het gebied van klantenservice

Beste binnendeur

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Purrfect Portal Originele Binnen kattendeur

 • Groot in vergelijking met andere kattenluiken
 • Zeer eenvoudig te installeren op verschillende deurtypen
 • Katvormig ontwerp met dik, robuust gegoten plastic

Beste voor hordeuren

aac-table__image

9.4

Geplukt door 18 mensen vandaag!

PetSafe Raam &Porch Screen Pet Door

 • Een geweldige optie voor mensen die geen solide deur willen aanpassen
 • Economische keuze, geprijsd onder de $ 20
 • Goed gebouwd in vergelijking met andere horrendeuren

Topkeuzes uitgelegd

Voordat we in de details van onze topkeuzes duiken, laten we even de tijd nemen om meer te weten te komen over de verschillende soorten kattendeuren en waar u op moet letten bij het winkelen voor elk type.

Soorten kattendeuren

1. Basis kattenluiken of portalen

Of ze nu een klep hebben of niet, deze deuren zijn verenigd in hun gebrek aan een vergrendelingsmechanisme. Omdat je ze niet kunt vergrendelen, zijn ze het meest geschikt voor gebruik binnenshuis.

Ze zijn populair als toegangswegen tot garages of ingebouwd in kattenbakbehuizingen. Als u er een in de juiste maat krijgt, kunt u deze in een huis met meerdere huisdieren gebruiken om uw kat in bepaalde kamers binnen te laten terwijl u honden buiten houdt.

Waar u op moet letten:

Als je een grote kat hebt, vermijd dan kattenluiken met openingen die te dicht bij de vloer zitten. Sommige zijn ontworpen met kleinere katten in gedachten en dwingen je kat om met haar buik naar de grond te klauteren.

2. Kattendeuren vergrendelen

Dit zijn de meest populaire kattenluiken die beschikbaar zijn. Ze hebben de neiging om het langst mee te gaan en hebben de grootste waarde in termen van functie.

Met de meeste vergrendelbare kattendeuren kunt u de deur op verschillende posities plaatsen tussen volledige toegang naar buiten en naar achteren en een volledig vergrendelde deur.

Waar u op moet letten:

De beste vergrendelbare kattenluiken zijn goed gebouwd voor jarenlang gebruik en zijn gemakkelijk te gebruiken voor zowel huisdieren als huisdierouders. Besteed aandacht aan de maatvoering – veel van deze deuren zijn er in verschillende maten voor kleine of grote katten, dus het is belangrijk om er een te kiezen die voor uw kat werkt.

Zorg ervoor dat de deur ook compatibel is met de plaats waar u deze wilt installeren. Controleer of het bij uw gebied past en dat het veilig is om de klep in uw deur of muur te installeren voordat u de eerste snede maakt.

3. Elektronische deuren

In plaats van te vertrouwen op handmatige sloten, hebben elektronische deuren sensoren die verbinding maken met een ID-tag of de microchip van uw kat die fungeert als een sleutel tot het kattenluik. Deze deuren zijn ideaal voor huizen met meerdere katten waar u wilt dat een van uw katten buiten toegang heeft, maar een andere binnen wilt houden. Ze zijn ook geweldig voor het houden van wasberen, verwilderde katten en andere indringerss het huis uit.

Het nadeel van elektronische deuren is dat ze afhankelijk zijn van feilbare technologie en batterijen. Als de batterijen leeg zijn en u er niet bent om ze te vervangen, kan uw kat buitengesloten worden van het huis.

Waar u op moet letten:

Lees klantrecensies – bedrijven zullen u niet vertellen over glitchy hardware en een korte levensduur van de batterij, maar recensenten wel. Uitstekende klantenondersteuning is altijd belangrijk, maar het is cruciaal wanneer u een hightech kattenluik koopt. Zoek naar bedrijven met een reputatie voor uitstekende klantenondersteuning en een goede garantie.

Top 7 beste kattendeuren op de markt

Deze deuren zijn gerespecteerde producten die zekerheid, veiligheid en uitstekende prestaties bieden.

Bekijk op Chewy View op Amazon

Deze eenvoudige kattendeur van kunststof frame is voorzien van een vierwegvergrendelingsmechanisme waarmee u de deur op de standaard vergrendelde en ontgrendelde positie kunt instellen, naast het accommoderen van eenrichtingstoegang.

Met zijn telescopische frame kan deze luik worden geïnstalleerd in elke binnen- of buitendeur die tussen 1 1/4 en 1 3/4 inch dik is. De deur zelf is stijf plastic voor duurzaamheid en het is duidelijk, zodat uw kat altijd kan zien wat er aan de andere kant is. Een magneetstrip aan de onderkant van de klep zorgt ervoor dat de deur volledig sluit wanneer deze wordt ontgrendeld.

Dit luik is ideaal voor katteneigenaren die flexibiliteit nodig hebben. Wil je dat je kat weer naar binnen kan komen, maar pas ’s ochtends weer naar buiten? Stel de deur zo in dat alleen stromend verkeer wordt toegestaan. Als u uw kat volledige vrijheid wilt geven om te komen en te gaan, laat dan de deur ontgrendeld.

Klanten lijken deze kattendeur leuk te vinden en vinden de prijs redelijk, hoewel sommigen opmerken dat de installatie-instructies duidelijker kunnen zijn.

Pros

 • Geïntegreerd 4-weg vergrendelingsmechanisme
 • Betaalbaar geprijsd onder de $ 20
 • Telescopisch frame past zich aan de deurbreedte aan
 • Heldere deur geeft uw kat zichtbaarheid
 • Magneetstrip zorgt ervoor dat de deur volledig sluit

Tegens

 • Installatie-instructies kunnen duidelijker zijn
 • Mogelijk niet volledig weerbestendig

Freedom Pet Pass geïsoleerde kattendeur

Bekijk op Amazon

Als je op zoek bent naar een eersteklas kattenluik dat energiezuinig is, overweeg dan deze geïsoleerde kattenluikdeur van Freedom Pet Pass.

Hoewel de deur een paar honderd dollar meer kost dan de standaard kattenluik die je in de dierenwinkel zou vinden, is het luchtdichte ontwerp de moeite waard. Het is vooral waardevol voor mensen die in klimaten leven waar het houden van het weer buiten essentieel is.

Dit artikel schat dat een slecht geïsoleerde kattenluik uw maandelijkse verwarmingsrekening met bijna $ 7 per maand of $ 40 per winterseizoen zal verhogen. Als je in een stormachtig gebied woont, moet je misschien waaiende regen en buitenafval aan de vergelijking toevoegen.

De Freedom Pet Pass Insulated Cat Door is getest en heeft bewezen luchtlekkage te verminderen, tocht te regelen en geld te besparen op verwarmingsrekeningen. Het maakt gebruik van Double Mag-afdichtingstechnologie die duurzaamheid levert met zijn luchtdichte en weerbestendige afdichting.

Afgezien van de weerbestendigheid en hoogwaardige constructie, is dit een vrij eenvoudig kattenluik.

Het wordt geleverd met een vergrendelend beveiligingspaneel, maar het is gewoon een vlak acryl dat over de deur glijdt. Er is geen optie om je katachtige vriend buiten het huis te sluiten of hem binnen te houden nadat hij van buiten is teruggekeerd. Het is het beste voor situaties waarin u wilt dat uw kat volledige vrijheid heeft om te vertrekken en volledige toegang heeft om het huis opnieuw binnen te gaan.

Het lijkt erop dat het bedrijf geweldige klantenservice biedt, helpt bij het repareren van deuren en het oplossen van problemen, zelfs nadat de beperkte garantie van 3 jaar is verlopen.

Pros

 • Het bedrijf biedt een uitstekende klantenservice
 • Ideaal voor mensen die in koude, barre klimaten leven
 • Hoogwaardige constructie moet jaren meegaan

Tegens

 • Tweerichtingsvergrendeling is mogelijk niet ideaal voor alle huizen
 • Een van de duurste kattenluiken op de markt

Bekijk op Chewy View op Amazon

Degenen die ervoor willen zorgen dat hun kattenluik geen toegangspunt wordt voor wasberen, verwilderde katten en andere huisindringers, kunnen dit elektronische kattenluik met microchip overwegen.

In vergelijking met andere kattenluiken lijkt dit elektromagnetische kattenluik een van de meest betrouwbare en veiligste te zijn. Het is compatibel met een SureFlap RFID-tag op de halsband van uw kat of de microchip van uw kat. Je kunt het programmeren om maximaal 32 huisdieren te herkennen (het kan ook als hondenluik worden gebruikt).

Wanneer een van uw geregistreerde katten het huis verlaat of probeert terug te komen, scant de SureFlap DualScan hun halsband of microchip om de wet te bepalenhaar om uw kat toegang te verlenen.

Als u liever hebt dat uw kat binnen blijft, kunt u het 4-weg handmatige vergrendelingssysteem gebruiken om het in- of uitrijdende verkeer af te sluiten. U hebt ook de mogelijkheid om de verstelbare deur vanuit beide richtingen open te laten voor gemakkelijke toegang of u kunt deze volledig vergrendelen voor de veiligheid.

De deur maakt gebruik van vier AA-batterijen, die hem tot een jaar van stroom voorzien. Een indicatielampje waarschuwt u wanneer de batterijen bijna leeg zijn.

De geweldige klantenservice van SureFlap is een terugkerend thema in klantrecensies. Het maakt niet uit welk model u kiest, een SureFlap-klant zijn betekent een uitstekende klantenservice ontvangen.

Pros

 • Werkt met de microchip van uw kat of een RFID-halsband
 • Vierweg vergrendelingsmechanisme voor optimale controle
 • Fenomenale reputatie op het gebied van klantenservice

Tegens

 • Werkt op batterijen (batterijen niet inbegrepen)
 • Relatief klein, werkt mogelijk niet voor grotere katten

Bekijk op Chewy View op Amazon

Binnen kattenluiken kunnen een geweldige oplossing zijn als uw kat zijn eigen privacy nodig heeft. Als je een enthousiaste hond hebt die de neiging heeft om het voedsel van je kat te stelen, kun je ervoor kiezen om het voedsel van je kat in een kamer te plaatsen waar je hond niet is toegestaan. Dat zou betekenen dat je je kat elke keer als het voedertijd is in en uit de kamer moet laten.

Met het juiste kattenluik kunt u uw kat exclusieve toegang geven tot een afgesloten ruimte zonder ooit aan een deurknop te hoeven draaien. Deze kattenluiken zijn een geweldige oplossing voor huizen met meerdere huisdieren, gesloten kattenbakopstellingen en meer.

Onze topaanbeveling in deze categorie is de Purrfect Portal Original Interior Cat Door. Naast het behandelen van de basis, heeft de Purrfect Portal een paar functies die hem onderscheiden van de meeste kattenluiken in het interieur.

Terwijl de meeste binnendeuren een eenvoudig rechthoekig ontwerp hebben, heeft de Purrfect Portal een innovatief, katvormig ontwerp. Het kan worden geïnstalleerd in holle kern en massieve deuren voor elke kamer in het huis. Deze deur is eenvoudig te installeren met zelfborende schroeven, stapsgewijze instructies en een sjabloon om de juiste pasvorm te krijgen.

De doorgang van de Purrfect Portal is 8 “hoog bij 6,75” breed en is ontworpen voor katten met een gewicht tot 20 pond. Dit maakt het een beetje ruimer dan veel concurrerende deuren, waarvan de meeste 6 “- 7” hoog zijn.

Hoewel het ruimer is dan andere binnendeuren, dwingt de positionering van de Purrfect Portal aan de onderkant van de deur uw kat nog steeds om iets te hurken wanneer hij er doorheen loopt. Het is gemaakt van dik, robuust gegoten plastic voor blijvende duurzaamheid zonder vervelende flappen die uw kat kunnen afschrikken.

Pros

 • Groot in vergelijking met andere kattenluiken
 • Zeer eenvoudig te installeren op verschillende deurtypen
 • Katvormig ontwerp met dik, robuust gegoten plastic

Tegens

 • Dwingt katten om iets te hurken, wat ongemakkelijk kan zijn

Bekijk op Chewy View op Amazon

Als u uw huis huurt of geen permanente wijzigingen aan een solide deur wilt aanbrengen, kan het praktischer zijn om uw kattenluik in een afgeschermde deur of raam te installeren. De PetSafe Window &Porch Screen Pet Door maakt het gemakkelijk.

Met deze kit kunt u een luik voor huisdieren installeren in elke bestaande hordeur of raam en het werkt met zowel vinyl als metalen schermen. De kit bestaat uit een high-impact kunststof frame dat je met lijm aan het scherm bevestigt en een plastic deur die aan de bovenkant scharniert met schuifsloten aan de onderkant. Wanneer u het weer buiten wilt houden of uw kat binnen wilt houden, schakelt u gewoon de sloten in om te voorkomen dat de deur opengaat.

Deze PetSafe-hordeur voor huisdieren is verkrijgbaar in twee maten – klein en groot – met de kleinste maat betaalbaar geprijsd onder de $ 20.

Hoewel dit horrenluik een specifiek probleem oplost, heeft het enkele beperkingen. Luiken die in schermen zijn geïnstalleerd, zijn over het algemeen minder stevig dan deuren die op vaste oppervlakken zijn geïnstalleerd. Bovendien merken sommige klanten op dat de meegeleverde schroeven niet zo goed werken als ze zouden kunnen. Verschillende raden aan om 3/4-inch machineschroeven en -bouten te kopen om in plaats daarvan te gebruiken voor installatie.

Pros

 • Stelt uw kat in staat om vrij te komen en te gaan
 • Glijdende zijsloten houden het weer buiten en houden uw kat binnen wanneer dat nodig is
 • Eenvoudig te installeren in bestaande hordeuren en ramen
 • Betaalbaar geprijsd onder de $ 20

Tegens

 • Meegeleverde schroeven werken mogelijk niet goed
 • Scherminstallatie beperkt de structurele integriteit van de deur

Bekijk op Chewy View op Amazon

Compatibel met katten met een gewicht tot 20 pond, deze schattige katvormige binnenkatdeur is de perfecte optie voor grote katten en sommige honden.

De PetSafe Durable Interior Cat Door is duurzaam opgebouwd uit hoogwaardig kunststof materiaal en bevestigt aan elke standaard binnendeur met behulp van de meegeleverde stevige schroeven. Het duurt slechts een paar minuten om te installeren en kan ook worden geverfd om bij elke deur te passen.

Deze grote kattendeur bevat geen klep, waardoor hij perfect is voor gebruik binnenshuis, hoewel het misschien niet de beste keuze is voor buitendeuren, tenzij je een dubbele deur hebt. Het werkt zelfs met holle deuren – het heeft een extra sluitpaneel dat voorkomt dat de poten van uw kat vast komen te zitten in een deur met holle kern.

Pros

 • Werkt voor katten tot 20 pond
 • Kan worden geverfd om bij de deur te passen
 • Klepvrij voor gemakkelijke toegang tot het interieur

Tegens

 • Het beste voor gebruik binnenshuis, geen klep

Bekijk op Chewy View op Amazon

De meeste kattendeuren zijn ontworpen om te worden geïnstalleerd in solide binnen- of buitendeuren – ze werken meestal niet met glazen schuifdeuren. De Ideal Pet Products Aluminium Modulaire Pet Patio Door doet dat wel.

Dit kattenluik is verkrijgbaar in drie maten, maar we raden het medium aan voor katten en kleine honden. Het bestaat uit twee modulaire secties die kunnen worden samengevoegd tot een full-size luik dat geschikt is voor schuifdeuren van 77 5/8 tot 80 3/4 inch hoog. Het is eenvoudig te installeren met alleen een Philips-schroevendraaier die nodig is om afstandhouders toe te voegen of te verwijderen om de juiste pasvorm te vinden.

Met zijn duurzame aluminium en gehard glas constructie, houdt deze huisdier patio deur het weer buiten, terwijl uw kat kan komen en gaan wanneer hij wil. Het wordt geleverd met weerbestendige materialen om een afdichting te creëren waar de luikdeur de schuifdeur ontmoet en tochtbescherming voor de onderrand.

Wanneer u uw kat binnen wilt houden, hoeft u alleen maar het stevige lockout-paneel over de klep te schuiven. Voor extra veiligheid wordt de kit geleverd met een armatuur die u kunt gebruiken om de schuifdeur naar het luik te beveiligen, zodat deze niet afzonderlijk kan worden geopend.

Klanten vonden de deur over het algemeen stevig en gemakkelijk te installeren, hoewel sommigen opmerkten dat een magneetstrip aan de onderkant van de plastic klep vereist dat de kat een beetje moeite doet om door te duwen. Het kan een paar pogingen van uw kat kosten om het onder de knie te krijgen, maar de magneet voorkomt dat de klep vanzelf opengaat.

Pros

 • Speciaal ontworpen voor gebruik met schuifdeuren
 • Eenvoudig te installeren en aan te passen met alleen een Philips schroevendraaier
 • Inclusief weerbestendige materialen en een deurslotset
 • Zorgt voor gratis in- / uitstappen of vergrendelen om uw kat binnen te houden

Tegens

 • Sommige katten hebben moeite om te wennen aan het duwen door de klep
 • Hoogteverstelling is beperkt tot 77 5/8 tot 80 3/4 inch

Veelgestelde vragen

Waar is de beste plek om een kattenluik te plaatsen?

Als het gaat om het kiezen van een locatie voor uw kattenluik, hangt het allemaal af van het aantal en de locatie van de buitendeuren die u in uw huis heeft. Als u een zij-ingang heeft, is dit misschien de beste optie om uw kat een meer verborgen in- en uitgang te geven. Anders is de achterdeur over het algemeen beter dan de voordeur, vooral als het gaat om het buiten houden van verwilderde katten en andere dieren.

Hoe installeer je een kattenluik in een binnendeur?

Het installeren van een kattenluik op een binnendeur is niet anders dan het installeren op een buitendeur. Zorg ervoor dat u een kattenluik kiest dat compatibel is met het type deur dat u hebt, gebruik vervolgens de meegeleverde snijsjabloon om de deur te markeren en het gat uit te snijden.

Moet ik mijn kattenluik ’s nachts op slot doen?

Veel kattenluiken worden geleverd met multifunctionele vergrendelingsmechanismen waarmee u het kattenluik volledig open, volledig op slot of iets daartussenin kunt laten staan. Voor de veiligheid van uw kat is het over het algemeen het beste om het kattenluik ’s nachts op slot te doen, zodat uw kat er niet uit kan. Als uw kat echter al buiten is, moet u de deur niet op slot doen – uw kat mag nooit worden uitgesloten van het opnieuw betreden van het huis. Zodra uw kat binnen is, wilt u misschien de kattendeur op slot doen om verwilderde katten en andere dieren buiten te houden.