Beste kattenvoer voor constipatie

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het beste kattenvoer voor constipatie bevordert een gezonde ontlastingsconsistentie en ondersteunt het spijsverteringsstelsel.

Visualiseer het spijsverteringsstelsel van uw kat. Het is meer dan een buis die van mond naar anus loopt – het is een complex systeem, zoals een gemeentelijke rioolwaterzuiveringsinstallatie. Wanneer uw kat verstopt is, moeten we het loodgieterswerk doen – de pijp opruimen – maar we moeten ook samenwerken met de werknemers en infrastructuur van de verwerkingsfabriek.

In één oogopslag: beste kattenvoer voor constipatie om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Tweede plaats

aac-table__image

9.9

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Fresh Ground Vogel

 • Eén bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Laag in koolhydraatgehalte
 • Bevat kleine hoeveelheden vezels die de spijsvertering kunnen ondersteunen

Voordat u het beste kattenvoer voor constipatie kiest, moet u inzicht krijgen in het spijsverteringsstelsel en hoe motiliteitsproblemen beginnen.

Het maagdarmkanaal (GI) wordt bestuurd door het enterische zenuwstelsel, bevolkt door miljarden bacteriën, en bevat een doolhof van darmen van enkele meters lang. Het verbindt ook met de rest van het lichaam via de capillaire doorvoerroutes en bevat vele andere ingewikkelde structuren. Al deze delen werken samen om voeding uit voedsel te halen en het resterende afval uit het lichaam van uw kat te verplaatsen.

Wanneer afval in de dunne darm aankomt, heeft het een sludgy consistentie, chyme genaamd. Wanneer de chyme verder naar beneden naar de dikke darm gaat, is het de taak van de dikke darm om water uit de chyme te halen en het slib in ontlasting te veranderen.

Zodra het afval optrekt, blijft het zich een weg banen naar het rectum, wat het centrale zenuwstelsel aangeeft dat het tijd is om in de kattenbak te hurken en te gaan.

Maar als er iets mis is – als het proces te langzaam ging, het lichaam te veel water absorbeerde, of als er iets de weg verspert, zal de ontlasting niet soepel bewegen.

Wanneer een kat verstopt is, verandert ontlasting in steen en wordt stoelgang steeds frustrerender. Al die tijd gaat het spijsverteringsstelsel vrolijk door, waardoor er meer afval ontstaat om de dunne darm te vullen en het ongemak van je kat te verdubbelen.

Oorzaken van constipatie bij katten

Dehydratie

Hoewel goed gehydrateerde katten verstopt kunnen zijn, is uitdroging een bijdragende factor bij kattenverstopping.

Jean Hofve, DVM, zegt: “In meer dan 18 jaar ervaring als kattendierenarts heb ik persoonlijk geen constipatieproblemen gezien bij katten die geen droogvoer eten.”

Bedenk dat droogvoer 10-12% vocht is en dat de natuurlijke prooi van je kat minstens 70% water is. In combinatie met de lage dorst van uw kat is dit een recept voor chronische uitdroging en al zijn rimpeleffecten door het hele lichaam, waaronder constipatie.

Klik hier voor onze lijst met het beste natte kattenvoer.

Onvoldoende vezelinname

Je zou kunnen denken dat katten geen vezels nodig hebben – katten zijn tenslotte obligate carnivoren, wat betekent dat ze vlees in hun dieet nodig hebben. We zijn het meest bekend met vezels als het onverteerbare bestanddeel van planten.

Vergeet niet dat katten herbivore prooien consumeren. Elk van deze dieren bevat een zak gedeeltelijk verteerd plantenmateriaal in hun eigen kleine maagdarmkanaal. En hoewel we natuurlijke prooien beschouwen als een ultra-efficiënte vorm van voeding voor katten, zijn ze niet volledig verteerbaar. Ze hebben haar, huid, tanden en klauwen.

Commercieel verkochte diëten bevatten vervangers voor deze natuurlijke bronnen van vezels en onverteerbare materie, maar rauw kattenvoer of zelfgemaakte diëten doen dat zelden. Door deze subtiele details te missen, slaan we een essentieel onderdeel van het spijsverteringsproces van de kat over.

 FelineConstipation.org

Krediet: FelineConstipation.org

Er zijn twee soorten vezels: onoplosbare en oplosbare vezels. Onoplosbare vezels worden voornamelijk gebruikt bij de behandeling van constipatie als vulstof.

Oplosbare vezels zijn een prebioticum en voeden probiotische activiteit in de darm. Terwijl darmbacteriën de onverteerbare materie in de darm consumeren, wordt kort-chain vetzuren worden geproduceerd als bijproducten, waardoor een licht zure omgeving ontstaat en de ontlasting water vasthoudt.

Vezelsupplementen voor katten:

 • Pompoenpuree
 • Psyllium schillen
 • Chia zaden
 • Gemalen lijnzaad
 • Cellulose in poedervorm
 • Sperziebonen
 • Kattengras
 • Kattenkruid

Obesitas of inactiviteit

Wanneer uw kat oefent – spelen, lopen, jagen en springen – stimuleert de beweging ritmische darmcontracties, die helpen afval naar het rectum te stuwen. Als uw kat overgewicht en inactief is, ervaart hij minder van deze weeën en heeft afval de neiging zich op te hopen in de darm.

Bekijk onze lijst met het beste kattenvoer voor katten met overgewicht.

Fysieke obstructies

Vergeet niet dat de dunne darm een ingewikkelde buis is die is ontworpen om slib te verplaatsen. Vaste voorwerpen kunnen het darmkanaal blokkeren en de afvalstroom belemmeren. Deze omvatten tumoren, haarballen, wendingen in de darm of ingenomen vreemde lichamen.

Kattenbak vermijden

Net als kattenbakmartelaars houden sommige katten hun stoelgang vast uit protest tegen een vuile kattenbak of een ongemakkelijk nieuw nest. Wat begint als een tijdelijk protest kan een echt gezondheidsprobleem worden wanneer de ontlasting te lang in de dikke darm blijft.

Als uw kat kattenbakproblemen heeft, kunnen deze artikelen helpen:

Andere problemen

Constipatie kan voortkomen uit inflammatoire darmaandoeningen, stress, reacties op medicijnen, gewrichtsproblemen die hurken ongemakkelijk maken of zenuwbeschadiging die het vermogen om afval door te geven belemmert. Observeer de symptomen en het gedrag van uw kat van dichtbij en breng deze observaties naar het kantoor van uw dierenarts.

Bekijk onze lijst met de beste kattenvoer voor IBD

Tekenen dat uw kat verstopt is:

 • Hun stoelgang is zeldzaam Katten moeten elke dag een of twee stoelgangen hebben. Verstopte katten kunnen hun darmen 3-4 keer per week verplaatsen. Hun afval is klein, droog en hard.
 • Ze persen zich in de kattenbak – Constipatie wordt soms gekenmerkt door overbelasting en pijn in de kattenbak.
 • Ze passeren helemaal geen ontlasting – Sommige verstopte katten passeren geen ontlasting gedurende 2 dagen of langer. Als uw kat acute constipatie ervaart en geen ontlasting kan passeren, breng ze dan naar de dierenarts.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs, en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe inbreng of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Top 6 beste kattenvoer voor constipatie

De volgende kattenvoeding is zowel vochtrijk als stimuleert het vasthouden van water in de ontlasting, gericht op de meest voorkomende oorzaken van constipatie.

#1 Weruva Cats in the Kitchen Funk In The Trunk Chicken in Pumpkin Consomme Graanvrij Ingeblikt Kattenvoer Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: kippenbouillon, kip (zonder been, zonder vel, witte borst), tonijn, pompoen, zonnebloempitolie

Hoewel elke dieetverandering een positief effect kan hebben op constipatie, heeft dit voedsel een bijzonder goede reputatie. Een recensent zei dat het de constipatie van hun oudere kat na 2 weken verstopping had opgeheven.

Het is een op kip gebaseerd ingeblikt voedsel met pompoen, wat bijna universeel wordt aanbevolen voor katten met constipatie.

Het bevat johannesbroodpitmeel, xanthaangom en guargom als bindmiddelen. Tandvlees is controversieel, dus laten we de voor- en nadelen van deze insluitsels in het voedsel van uw kat bespreken.

Vezelrijke guargom wordt gewonnen uit guarbonen en wordt op grote schaal gebruikt als laxeermiddel. Sommige mensen geven het rechtstreeks aan hun geconstipeerde katten. Hoewel het een plantaardig ingrediënt is en weinig voedingswaarde heeft voor katten, lijkt het volkomen veilig te zijn.

Xanthaangom moet echter met voorzichtigheid worden benaderd. Als een product van eenvoudige suikerfermentatie kan xanthaangom sporen van het fermentatiemedium dragen. Als uw kat allergisch is voor maïs, soja, tarwe of zuivel gebruikt om de xanthaangom te maken, ze kunnen een bijwerking op het tandvlees hebben. Gelukkig zijn allergieën voor maïs, soja, tarwe en zuivel zeldzaam bij katten.

Johannesbroodpitmeel, zoals guargom, wordt niet geassocieerd met negatieve effecten bij katten. Het wordt gewonnen uit de zaden van de johannesbroodboom en kan voordelen hebben voor de spijsvertering.

Ingrediënten:

Kippenbouillon, Kip (zonder been, zonder vel, witte borst), tonijn, pompoen, zonnebloempitolie, johannesbroodpitmeel, tricalciumfosfaat, visolie, guargom, xanthaangom, kaliumchloride, cholinechloride, taurine, vitamine E-supplement, zinksulfaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), nicotinezuur (vitamine B3), calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, kaliumjodide, mangaansulfaat, ijzersulfaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), vitamine D3 Supplement, kopersulfaat, foliumzuur, vitamine B12 Supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 1.6%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 87%

As: 1.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 76.92%

Vet: 12.31%

Vezel: 3.85%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 72.02%

Vet: 27.98%

Pros:

 • Vochtrijk ingeblikt voedsel is ideaal voor verstopte katten
 • Gemaakt met pompoen
 • Bevat vezels uit guargom

Tegens:

 • Als uw kat de voorkeur geeft aan paté-achtig ingeblikt voedsel, vindt hij de textuur van dit voedsel misschien niet leuk

#2 Smalls Fresh Bird Kattenvoer

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: kip, kippenlever, sperziebonen, erwten, water (voldoende voor verwerking)

Smalls Fresh Ground Bird is een goede keuze voor katten met constipatie dankzij de concentratie licht verteerbare dierlijke eiwitten en het hoge vochtgehalte.

Hoewel u sperziebonen, erwten, boerenkool en plantaardige olie op het etiket zult zien, zijn het geen opmerkelijke hoeveelheden en is het totale koolhydraatgehalte minder dan 5%.

Zoals vermeld, bevat deze formule verschillende plantaardige ingrediënten, maar het is vrij van BPA’s, conserveermiddelen, vulstoffen of mysterie-ingrediënten.

Je zult ook geen granen of controversiële verdikkingsmiddelen zoals xanthaangom in dit voedsel vinden.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Pros

 • Eén bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Laag in koolhydraatgehalte
 • Bevat kleine hoeveelheden vezels die de spijsvertering kunnen ondersteunen
 • Maandelijks aan huis geleverd

Tegens

 • Kosten aan de hoge kant in vergelijking met ander nat kattenvoer
 • Smalls heeft een reputatie voor slechte klantenservice

#3 Nulo Freestyle Kalkoen &kip recept graanvrije ingeblikte kat &kitten voedsel Review

ulo Freestyle Kalkoen &kip recept graanvrije ingeblikte kat & kittenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: kalkoen, kip, kalkoenlever, kalkoenbouillon, tonijn

Hoewel het onduidelijk is of toegevoegde probiotica helpen bij constipatie, bevat dit voedsel het gepatenteerde BC30-probioticum, dat bijdraagt aan de natuurlijke bacteriepopulatie in de darm van uw kat. U kunt meer lezen about de effecten van probiotica voor katten hier.

Het voedsel is op basis van vlees met meerdere bronnen van dierlijke eiwitten, zoals kalkoen en tonijn, en bevat guargom en agar-agar als bindmiddelen. Deze vezelige bindmiddelen kunnen constipatie helpen verminderen.

Samen met verschillende andere sporenhoeveelheden fruit en groenten bevat het voedsel pompoen, wat kan helpen de stoelgang bij verstopte katten te bevorderen.

Ingrediënten:

Kalkoen, Kip, Kalkoenlever, Kalkoenbouillon, Tonijn, Natuurlijk Aroma, Guargom, Kaliumchloride, Agar Agar, Cholinechloride, Taurine, Veenbessen, Pompoen, Menhaden Visolie (Geconserveerd met gemengde tocoferolen), Tomaat, Gedroogd Kelp, Yucca Schidigera Extract, Zout, Ijzerproteïne, Natriumcarbonaat, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Magnesiumsulfaat, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Niacinesupplement, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur, rozemarijn extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 6.5%

Ruwe celstof: 0.75%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 29.55%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 17.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.02%

Vet: 51.7%

Koolhydraten: 12.28%

Pros:

 • Hydraterend ingeblikt voedsel
 • Populair bij katten met spijsverteringsproblemen
 • Bevat pompoen
 • Gemaakt met guargom

Tegens:

 • Sommige recensenten zeggen dat hun katten een hekel hadden aan het eten

#4 Wellness CORE Natural Grain Free Turkey &Duck Pate Ingeblikt Kattenvoer Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: kalkoen, varkenslever, kalkoenbouillon, eend, veenbessen

Deze voeding heeft de basis van een goede maaltijd voor je kat. Het is op vleesbasis en vochtrijk om een gezonde darmfunctie te bevorderen. Hoewel het meer plantaardig materiaal bevat dan sommige andere ingeblikt voedsel en misschien geen goede keuze is voor dagelijkse voeding, bevat dit voedsel verschillende toevoegingen die geconstipeerde katten ten goede kunnen komen.

Het is gemaakt met meerdere vezelrijke bindmiddelen, samen met gemalen lijnzaad, een ander vezelrijk ingrediënt dat de darmmotiliteit kan verhogen. Het bevat ook cichoreiwortelextract, een prebioticum dat probiotische activiteit stimuleert.

Ingrediënten:

Turkije, Varkenslever, Kalkoenbouillon, Eend, Guargom, Carrageen, Gemalen lijnzaad, Veenbessen, Kaliumchloride, Taurine, Gedroogd Kelp, Cichoreiwortelextract, Yucca Schidigera-extract, Alfalfameel, Zout, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Vitamine E-supplement, Cholinechloride, Kobaltproteïne, Thiaminemononitraat, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Niacine, Vitamine B12 Supplement, d-Calcium Pantothenaat, Natriumseleniet, Pyridoxinehydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Kaliumjodide, Biotine, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 36.36%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37%

Vet: 59.91%

Koolhydraten: 3.08%

Pros:

 • Bevat cichoreiwortel als prebioticum
 • Bevat guargom
 • Bevat gemalen lijnzaad voor vezels
 • Voornamelijk gemaakt van voedende vleesingrediënten

Tegens:

 • Bevat meer plantaardige ingrediënten dan sommige andere kattenvoer

#5 Lotus Duck Pate Graanvrij Ingeblikt Kattenvoer Review

Lotus Duck Pate Graanvrij Ingeblikt Kattenvoer Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: eend, eendenbouillon, varkenslever, witte vis, erwten

Hoewel de verscheidenheid aan plantaardige ingrediënten van dit voedsel het voor de meeste katten een minder dan ideale keuze kan maken, heeft het verschillende voordelen voor mensen die lijden aan constipatie.

Het is gemaakt with hele lijnzaad en olijfolie, die beide algemeen worden aanbevolen levensmiddelenadditieven voor verstopte katten.

Het voedsel bevat ook verschillende andere ingrediënten die u misschien niet in ander kattenvoer vindt, zoals Nieuw-Zeelandse groene mossel voor glucosamine en chondroïtine en zalmolie als een bron van omega-3-vetzuren.

Ingrediënten:

Eend, eendenbouillon, varkenslever, varkensleverbouillon, witte vis, erwten, natuurlijk aroma, Agar Agar, tricalciumfosfaat, gemalen hele lijnzaad, Nieuw-Zeelandse groene mossel, asperges, kokkels, bosbessen, veenbessen, wortelen, eieren, olijfolie, zalmolie, zout, natriumtripolyfosfaat, kelp, kaliumchloride, calciumsulfaat, taurine, cholinechloride, betaïne, zinkeiwit, ijzerproteïne, niacine, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, enz…

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 0.75%

Vocht: 78%

As: 2.75%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 18.18%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.17%

Vet: 40.12%

Koolhydraten: 22.71%

Pros:

 • Vochtrijk voer is ideaal voor verstopte katten
 • Bevat olijfolie voor constipatie
 • Gemaakt met vezelrijk lijnzaad

Tegens:

 • Bevat tal van groenten en fruit

#6 Instinct Limited Ingredient Diet Grain-Free Recept Natural Wet Canned Cat Food Beoordeling

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kalkoen, Kalkoenbouillon, Kalkoenlever, Erwteneiwit

Dit is een hoogvochtig kattenvoer op basis van vlees. Het is vrij van granen en bevat een verscheidenheid aan ingrediënten die uw verstopte kat ten goede kunnen komen.

Deze constipatie-verlichtende ingrediënten omvatten gemalen lijnzaad, guargom en een sporenhoeveelheid pompoen, die allemaal vezelrijk zijn en kunnen helpen de darmmotiliteit te bevorderen.

Ingrediënten

Turkije, Turkije Bouillon, Turkije Lever, Erwten, Erwteneiwit, Montmorilloniet Klei, Kaliumchloride, Mineralen (Ijzerproteïne, Zinkproteïne, KoperProteïne, Mangaan Proteïnaat, NatriumSeleniet, Kaliumjodide), Zout, Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, d-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur), Taurine, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11.5%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 76%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.92%

Vet: 29.17%

Vezel: 8.33%

Koolhydraten: 14.58%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.94%

Vet: 53.13%

Koolhydraten: 10.94%

Pros:

 • Rijk aan vocht
 • Gemaakt met vezelrijk gemalen lijnzaad
 • Bevat pompoen

Tegens:

 • Een plantzwaar recept is niet ideaal voor langdurige voeding