Wat is het beste voedsel voor het voeren van wilde katten?

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Elke kat verdient een gezond en voedzaam dieet. Helaas hebben verwilderde katten geen toegang tot dezelfde voedselbronnen die huiskatten hebben, wat betekent dat hun dieet vaak minder dan perfect is.

Alleen omdat een kat verwilderd is, betekent niet dat hij niet nog steeds afhankelijk is van mensen voor hulp. Als je de verzorger bent van een verwilderde kattenkolonie, weet je hoe belangrijk je werk is.

Elke dag zorg je voor voedsel en zorg je voor katten die anders misschien niets zouden hebben.

Hoe nobel je roeping ook is, je moet er nog steeds praktisch mee omgaan.

De zorg voor één kat kan duur zijn, laat staan een hele kolonie. Dus, hoe voorzie je je kolonie van gezond voedsel zonder de bank te breken?

Blijf lezen om de basisprincipes te leren over het voeren van een verwilderde kattenkolonie en het kiezen van het beste kattenvoer dat de juiste balans tussen kwaliteit en prijs biedt.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor het beste voedsel voor het voeren van wilde katten

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste droog kattenvoer

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

4Gezondheid Alle levensfasen Droog kattenvoer

  • Relatief weinig koolhydraten
  • Gemaakt van genoemd vlees in plaats van vaag geëtiketteerde maaltijden en bijproducten
  • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Waarom zou u ons vertrouwen

Na het beoordelen van meer dan 190 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules. We hebben uren besteed aan onderzoek, contact opgenomen met dierenvoedingsbedrijven en etiketten geanalyseerd. Met de hulp van onze katten hebben we ook hands-on ervaring opgedaan met een paar voedingsmiddelen.

Tussen het beoordelen van specifieke merken en het onderzoeken van kattenvoeding, hebben we geleerd welke merken en producten de moeite waard zijn om te kopen en in de kom van uw kat te doen.

Op basis van die ervaring hebben we de 10 hieronder beschreven producten gekozen als de beste voor het voeren van wilde katten die je in 2022 kunt kopen.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling. Deze sectie is verderop in het artikel beschikbaar, laten we voor nu een beetje dieper ingaan op de voedingsbehoeften van verwilderde katten.

Wat zwerfkatten te voeden & inzicht in hun voedingsbehoeften

Alle katten hebben dezelfde voedingsbehoeften, of ze nu op straat leven of in een cushy appartement.

Katten zijn obligate carnivoren, wat betekent dat hun lichaam is ontworpen om voeding efficiënter af te leiden uit dierlijke dan plantaardige bronnen.

Wat betekent dit? Alle katten hebben vlees nodig in hun dieet! Eiwit is de belangrijkste voedingsstof voor een kat en moet op zijn minst 26% van zijn dieet (30% voor kittens). Dat eiwit moet afkomstig zijn van hoogwaardige dierlijke bronnen zoals vlees, gevogelte, vis en eieren.

Naast eiwitten hebben katten gezonde vetten in hun dieet nodig voor energie en huid- en vachtondersteuning. Nogmaals, deze voedingsstof is het beste uit dierlijke bronnen en moet op zijn minst 9% van het dieet van een kat.

Het hebben van een balans van omega-3 en omega-6 vetzuren is vooral belangrijk voor een gezonde huid en vacht.

Maar hoe zit het met de behoeften van verwilderde katten?

Verwilderde katten hebben dezelfde basisvoedingsbehoeften als huiskatten, maar er zijn enkele praktische overwegingen te maken.

Eiwit is essentieel voor alle katten om spiermassa te behouden, maar verwilderde katten hebben meestal extr nodigeen vet in hun dieet om calorieën te leveren.

Wanneer elke maaltijd een worsteling is, is het belangrijk om de calorie- en voedingsinhoud van elke maaltijd te maximaliseren. Evenwichtige voeding is ook belangrijk voor verwilderde katten omdat ze zich vaak voeden met restjes tussen de maaltijden, die mogelijk geen essentiële voedingsstoffen bieden.

Lees ook: Beste kattenvoer

Hoe breng je kwaliteit en prijs in balans?

Mensen die voor verwilderde katten zorgen, denken vaak dat de katten van henzelf zijn, zelfs als ze dat niet zijn. Het feit dat een verwilderde kat niet in uw huis woont, maakt het niet minder waard om uw aandacht te verdienen – of van een gezonde en uitgebalanceerde maaltijd. Maar hoe balanceer je de kosten van de zorg voor een hele kolonie katten, terwijl je nog steeds kwaliteitsvoeding levert?

Winkelen voor kattenvoer om een verwilderde kattenkolonie te voeden kan een uitdaging zijn omdat er veel factoren zijn om rekening mee te houden.

Eerst en vooral wilt u een product kiezen dat hoogwaardige ingrediënten bevat en qua voedingswaarde in balans is.

Dit betekent het vinden van een product dat een hoogwaardig dierlijk eiwit als eerste ingrediënt vermeldt en andere bronnen van gezonde voeding bevat, zoals aanvullende eiwitten, dierlijke vetten (zoals kippenvet en zalmolie), vitamine en mineralen en andere heilzame supplementen.

Om een kattenvoer te vinden dat fatsoenlijke voeding biedt tegen een betaalbare prijs, blijf je bij eenvoudige recepten gemaakt met voedzame maar betaalbare ingrediënten.

Kip is een van de meest betaalbare eiwitten voor kattenvoer. Omwille van de prijs moet u mogelijk een kattenvoer kiezen dat granen bevat; het is het beste om vast te houden aan gezonde, verteerbare opties zoals bruine rijst en havermout.

Zorg ervoor dat het recept compleet en uitgebalanceerd is in termen van voeding, maar je moet misschien afzien van prijzige supplementen zoals gechelateerde mineralen en probiotica. Het draait allemaal om balans – kies het product van de hoogste kwaliteit dat u zich consequent kunt veroorloven.

Een andere manier om uw prijs-kwaliteitverhouding te maximaliseren, is door in bulk te kopen. Online dierenvoedingswinkels zoals Chewy bieden concurrerende prijzen met extra besparingen voor automatische verzendingen. Je kunt ook kattenvoer van behoorlijke kwaliteit in bulk vinden bij grote dozenwinkels zoals Costco en Sam’s Club. U kunt misschien ook kwaliteitsmerken voor kattenvoer voor minder vinden in winkels zoals Tractor Supply Co.

De top 5 kattenvoer om verwilderde katten te voeren

Het beste voedsel voor verwilderde katten is er een die qua voedingswaarde in balans is, maar nog steeds betaalbaar. Dierlijke eiwitten en gezonde vetten moeten een prioriteit zijn. Het recept moet goed verteerbaar zijn om ervoor te zorgen dat de katten zoveel mogelijk voeding opnemen. Gunstige supplementen zoals gechelateerde mineralen en probiotica zijn een bonus, maar als u op prijs winkelt, moet u ze mogelijk opzij zetten.

Hier zijn vijf uitstekende kattenvoeropties die een ideale combinatie van kwaliteit en prijs bieden:

#1 Algemeen Beste: Wellness Complete Health Chicken & Rice Dry Cat Food

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Het over het algemeen beste kattenvoer voor verwilderde katten is er een die je je consequent kunt veroorloven en dat voorziet in de basisprincipes van kattenvoeding. Deze Wellness Complete Health-formule kost ongeveer $ 0,23 per ounce, wat overeenkomt met ongeveer $ 0,40 per dag per kat van 10 pond.

Deze Wellness-formule is een recept met één eiwit met verse uitgebeende kip en kipmeel als hoofdingrediënten. Kippenvet biedt een soort-geschikte bron van essentiële vetzuren, evenals een geconcentreerde bron van energie.

Hoewel het eiwit- en vetgehalte van dit recept matig is, is het koolhydraatgehalte hoog. Dit is typisch voor droogvoer, vooral lager geprijsde merken. Gelukkig zijn de koolhydraten in dit recept afkomstig van volle granen en nu laagwaardige vulstoffen zoals maïs, tarwe en soja.

Een tas van 5 pond kost ongeveer $ 18. Voor dezelfde prijs kunt u ook een recept op basis van zalm proberen of een zak van 5 pond haarbalcontrole droogvoer met kippenmeel en rijst.

Ingrediënten

Uitgebeende kip, kippenmeel, rijst, gerst, haver, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gemalen lijnzaad, tomatenpulp, natuurlijke kipsmaak, veenbessen, cichoreiwortelextract, kaliumchloride, cholinechloride, taurine, calciumchloride, vitamine E-supplement, zinkeiwitaat, gemengde tocoferolen toegevoegd om de versheid te behouden, glucosaminehydrochloride, chondroïtinesulfaat, zinksulfaat, calciumcarbonaat, niacine, ijzereiwitaat, ijzersulfaat, vitamine A-supplement, Ascorbinezuur (vitamine C), kopersulfaat, thiaminemononitraat, kopereiwit, mangaaneiwitaat, mangaansulfaat, d-calciumpantothenaat, natriumseleniet, pyridoxinehydrochloride, riboflavine, gedroogde kelp, yucca schidigera Extract, Vitamine D3 Supplement, Biotine, Calcium Iodate, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur, Gedroogde Lactobacillus plantarum Fermentatie Product, Gedroogd Enterococcus faecium Fermentatie Product, Gedroogde Lactobacillus casei Fermentatie Product, Gedroogde Lactobacillus acidophilus Fermentatie Product, Rozemarijn Extract, Groene Thee Extract, Spearmint Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 38%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 42.22%

Vet: 20%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 34.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.71%

Vet: 38.78%

Koolhydraten: 27.5%

Wat we leuk vonden:

  • Betaalbaar geprijsd rond $ 0,40 per dag per kat
  • Recept met één eiwit met verse kip- en kipmaaltijd
  • Vertrouwt voornamelijk op dierlijke vetten
  • Bevat geen maïs, tarwe, soja of kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden:

  • Hoog koolhydraatgehalte
  • Geen droogvoer biedt het vocht dat katten nodig hebben voor hydratatie

#2 Rachael Ray Nutrish Natuurlijk Droog Kattenvoer

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Rachael Ray Nutrish Natural Dry Cat Food is verkrijgbaar via zowel Chewy als Amazon en biedt fatsoenlijke kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Naast dit natuurlijke recept biedt Rachael Ray ook graanvrije formule, recepten met topprestaties en speciale diëten voor een lang leven en gezondheid binnenshuis.

Elk recept is gemaakt met echte dierlijke eiwitten en verteerbare koolhydraten, plus het is vrij van maïs, tarwe, soja, bijproducten en vulstoffen. Een zak van 14 pond kost ongeveer $ 18,99 op Chewy.

Ingrediënten

Kip, Kippenmeel, Maïsglutenmeel, Bruine Rijst, Brouwerrijst, Gedroogde Erwten, Gevogeltevet (Geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Hele Lijnzaad, Vismeel, Gedroogde Gewone Bietenpulp, Natuurlijke Smaak, Karamel (Kleur), Zout, Kaliumchloride, Dicalsiumfosfaat, Cholinechloride, Taurine, Gedroogde Wortelen, Vitamine E Supplement, Zinksulfaat, Calciumcarbonaat, L-Tryptofaan, enz…

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 34%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 37.36%

Vet: 15.38%

Vezel: 4.4%

Koolhydraten: 42.86%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.78%

Vet: 31.78%

Koolhydraten: 36.45%

#3 Diamond Naturals Activeren Cat Chicken Meal &Rice Formula

diamond naturals kattenvoer

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als u op zoek bent naar een natuurlijk kattenvoer dat de eiwitten en energie biedt die verwilderde katten nodig hebben, probeer dan deze Diamond Naturals Activate Cat Chicken Meal & Rice Formula. Dit recept is gemaakt met echte kip als hoofdingrediënt en bevat vers fruit en groenten voor voedingsondersteuning.

Het is vrij van bijproducten en kunstmatige additieven en bevat nuttige vitamine- en mineralensupplementen. Bovendien bevat het maar liefst 40% eiwit en 20% vet. Een tas van 18 pond kost ongeveer $ 25,99.

Ingrediënten

Kippenmeel, gemalen witte rijst, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), natuurlijke smaak, lijnzaad, gemalen miscanthusgras, natriumbissulfaat, zalmolie (bron van dha), kaliumchloride, cholinechloride, dl-methionine, taurine, gedroogde cichoreiwortel, boerenkool, chiazaad, pompoen, bosbessen, sinaasappels, quinoa, gedroogde kelp, kokosnoot, spinazie, wortelen, papaja, yucca schidigera-extract, gedroogd lactobacillus plantarumfermentatieproduct, enz …

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 22.22%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 30%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.61%

Vet: 42.03%

Koolhydraten: 23.36%

#4 SportMix Wholesomes Kip maaltijd & Rijst Formule

SportMix Wholesomes Kip maaltijd & Rijst Formule

View On Chewy View On Amazon

Dit product is verkrijgbaar op Chewy. Het is geformuleerd voor zowel volwassen katten als kittens, wat een voordeel kan zijn voor verwilderde kattenkolonies. Het bevat kipmeel van hoge kwaliteit als hoofdingrediënt, zonder bijproducten of kunstmatige toevoegingen.

Dit recept bevat ook vitamine- en gechelateerde mineralensupplementen voor de voedingsbalans, maar slaagt er toch in om betaalbaar te blijven. Over het algemeen levert het 32% eiwit en 14% vet. Een tas van 15 pond kost ongeveer $ 16,99.

Ingrediënten

Kippenmeel, gemalen witte rijst, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), natuurlijke smaak, lijnzaad, gemalen miscanthusgras, natriumbissulfaat, zalmolie (bron van dha), kaliumchloride, cholinechloride, dl-methionine, taurine, gedroogde cichoreiwortel, boerenkool, chiazaad, pompoen, bosbessen, sinaasappels, quinoa, gedroogde kelp, kokosnoot, spinazie, wortelen, papaja, Yucca schidigera-extract, gedroogd lactobacillus plantarumfermentatieproduct, gedroogd bacillus subtilisfermentatieproduct, Gedroogde Lactobacillus Acidophilus Fermentatie Product, Gedroogde Enterococcus Faecium Fermentatie Product, Gedroogde Bifidobacterium Animalis Fermentatie Product, enz…

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 22.22%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 30%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.61%

Vet: 42.03%

Koolhydraten: 23.36%

#5 4Gezondheid Alle levensfasen Droog kattenvoer

4Gezondheid Alle levensfasen Droog kattenvoer

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als u op zoek bent naar kattenvoer van goede kwaliteit dat u in bulk kunt kopen, probeer dan 4Health All Life Stages van Tractor Supply Co. Dit specifieke recept bevat dierlijke eiwitten zoals kip, zalm en eieren met fruit en groenten voor voedingsondersteuning.

Het levert 34% eiwit en 18% vet. Het wordt ook aangevuld met vitamines, gechelateerde mineralen en probiotica, maar slaagt erin betaalbaar te zijn. Je kunt een tas van 18 pond kopen voor ongeveer $ 21,99.

Ingrediënten

Kip, Kippenmeel, Gemalen witte rijst, erwten, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gebarsten geparelde gerst, zalmmeel, aardappelen, aardappeleiwit, eiproduct, natuurlijk aroma, vismeel, lijnzaad, natriumbissulfaat, kaliumchloride, cholinechloride, gedroogde cichoreiwortel, taurine, gedroogde kelp, wortelen, appels, tomaten, bosbessen, spinazie, veenbessen, rozemarijnextract, peterselievlokken, Yucca Schidigera-extract, gedroogd lactobacillus Acidophilus fermentatieproduct, Gedroogde Bifidobacterium Animalis Fermentatie Product, etc…

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 34%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 37.78%

Vet: 20%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 38.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.16%

Vet: 38.78%

Koolhydraten: 31.05%

De zorg voor een kolonie verwilderde katten is geen gemakkelijke taak, vooral in de winter. Door de juiste balans te vinden tussen kwaliteit en prijs, kunt u uw kolonie voorzien van een voedzaam dieet dat hen door de koude maanden heen zal ondersteunen, zonder uw budget te breken. Ga zo door!

Lees ook: Wat is het verschil tussen een zwerfkat en een verwilderde kat?