Beste kattenvoer voor IBD

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

*Dit artikel is geen vervanging voor veterinair advies. Uw dierenarts kan gepersonaliseerde suggesties geven die relevant zijn voor de unieke situatie van uw kat.

Inflammatoire darmziekte (IBD) is een aandoening die wordt gekenmerkt door chronische irritatie en ontsteking van het maagdarmkanaal (GI). Hoewel de oorzaak onbekend is, geloven experts dat het te maken heeft met de interactie tussen het immuunsysteem van de kat, dieet, darmflora en andere omgevingsfactoren.

Het beste kattenvoer voor IBD helpt de darmwand te genezen, ontstekingen te verminderen en een gezonde darmflora te herstellen zonder het spijsverteringsstelsel te belasten.

Daarom raden we Stella &Chewy’s Absolutely Rabbit gevriesdroogde hapjes aan als het over het algemeen beste kattenvoer voor IBD. Onze topkeuze is minimaal verwerkt en beschikt over een enkele eiwitbron, wat een betere verteerbaarheid en verminderde ontsteking belooft.

Op basis van zowel veterinair onderzoek als anekdotisch bewijs hebben we de top 8 kattenvoer geïdentificeerd die de beste kans lijken te hebben om IBD-symptomen onder controle te houden en uw kat op weg te zetten naar een optimale spijsvertering.

In één oogopslag: beste kattenvoer voor IBD om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Fresh Ground Andere Vogel

 • Gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit, waaronder verse kalkoen
 • Rechtstreeks naar uw deur verzonden in regelmatig geplande leveringen
 • Verkrijgbaar in twee verschillende texturen, fijngehakt of gemalen

Beste voor diabetes en IBD

aac-table__image

9.5

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Hound & Gatos Turkije & Turkije Lever Ingeblikt Kattenvoer

 • Gemaakt van eend, wat een minder allergeen alternatief is voor meer gangbare eiwitbronnen
 • Vrij van vaak inflammatoire ingrediënten
 • Beperkte ingrediëntenlijst minimaliseert potentiële ontstekingen

Voordat we het hebben over hoe voedsel uw kat kan helpen, laten we het hebben over de oorzaak van IBD en de diagnose ervan.

Niemand weet precies waarom katten IBD ontwikkelen. De meeste gevallen zijn idiopathisch, wat betekent dat de oorzaak onbekend is. In idiopathische gevallen van IBD wijzen dierenartsen vaak op een breuk in de relatie tussen de natuurlijke microbiota (normale micro-organismen in het lichaam) en het GI-immuunsysteem.

Om onbekende redenen begint de darm tegen zichzelf te vechten en interpreteert normale microbiota en voedingscomponenten als bedreigingen.

Wanneer ontstekingscellen het maagdarmkanaal van uw kat binnendringen, veroorzaken ze ernstige schade en nemen de populaties van vriendelijke darmbacteriën af. De gewonde darmwand wordt dikker en platter, wat resulteert in een gecompromitteerde functie. Simpel gezegd betekent dit dat katten met IBD het moeilijker hebben om voedingsstoffen te verteren en op te nemen.

Als gevolg van deze darmschade ontwikkelen IBD-patiënten vaak een lekkende darm, een aandoening waardoor toxines en bacteriën in de bloedbaan kunnen uitlogen. Tussen chronische ontsteking en een lekkende darm kijken we naar een recept voor een kat die zich constant onwel voelt.

IBD-symptomen zijn chronisch braken, diarree, verlies van eetlust, gewichtsverlies, lethargie en bloederige ontlasting. In tegenstelling tot mensen met acute spijsverteringsproblemen, ervaren katten met IBD deze GI-problemen gedurende drie weken of meer per keer.

Dit soort chronische spijsverteringsproblemen kan wijzen op een reeks aandoeningen, dus het diagnosticeren van IBD vereist uitgebreide tests. Zodra uw dierenarts heeft vastgesteld dat uw kat IBD heeft, heeft u een aantal opties voor behandeling: dieetbeheer en medicatie.

Het juiste dieet is de krachtigste behandeling voor IBD

kattenvoer kip recept kat eten

Craig Ruaux, BVSc (Hons), Ph.D., MACVSc, DACVIM-SA vertelt Hills Pet Nutrition dat 60% van de katten met chronische GI-problemen alleen verbetert met voedingstherapie.

Dat klopt – voor de meeste katten is een dieet alleen voldoende om IBD-symptomen te verlichten. Geen medicijnen nodig.

Hoewel er geen argument is dat dieet kan helpen, is er echter zeker enige discussie over hoeveel het kan helpen. Sommige experts zeggen IBD is ongeneeslijk. Anderen zijn het daar niet mee eens en zeggen dat voeding zowel de oorzaak van als de remedie voor IBD is.

We weten dus dat dieetbeheer kan helpen, maar wat zijn de kwaliteiten van het beste kattenvoer voor IBD?

Anne Jablonski, een kattenvoedingsadvocaat die beweert de IBD van haar eigen kat te hebben genezen met een rauw dieet, beschrijft katten met IBD als “het katachtige voedingsequivalent van de spreekwoordelijke ‘kanarie in een kolenmijn’.” Jablonski merkt op dat katten met IBD tot de eersten behoren die voedingsgevoeligheid vertonen voor ingrediënten die niet geschikt zijn voor hun soort. “

Katten met IBD hebben dezelfde voedingsbehoeften als elke andere katachtige. Ze zijn gewoon minder tolerant voor alles wat buiten die carnivoor-georiënteerde blauwdruk valt.

Met andere woorden, ze hebben veel gemakkelijk verteerbare eiwitten uit dierlijke bronnen nodig. Ze hebben dierlijk vet nodig dat rijk is aan omega-3-vetzuren. En ze moeten potentieel inflammatoire additieven voor huisdiervoeding vermijden, zoals kunstmatige kleuren, smaakstoffen, suiker en andere ingrediënten die de dingen erger kunnen maken.

Om uw kat te voeden en tegelijkertijd afval en spijsverteringsbelasting te minimaliseren, kiest u een goed verteerbaar voedsel met gezonde doses dierlijke eiwitten. Het wordt aanbevolen dat katten met IBD een dieet consumeren met ten minste 87% goed verteerbare eiwitten.

Hoewel we nog steeds niet volledig begrijpen welke eiwitten het meest verteerbaar zijn voor katten, weten we wel dat minimaal verwerkt dierlijk vlees de meest efficiënte eiwitbron lijkt te zijn voor een obligate carnivoor. (Dit sluit voedingsmiddelen uit die veel plantaardig eiwit bevatten van ingrediënten zoals maïsglutenmeel, erwteneiwit, aardappeleiwit en soja-eiwit.)

Dus, bij het winkelen voor het beste kattenvoer voor IBD, wilt u beginnen met een hoogwaardige bron van dierlijke eiwitten.

Zodra u uw lijst hebt beperkt tot voedingsmiddelen met dierlijke eiwitbronnen, zoekt u naar voedingsmiddelen die vrij zijn van dierlijke bijproducten en generieke vleesmaaltijden (zoals pluimveemeel versus kippenmeel). Deze ingrediënten zijn misschien niet van slechte kwaliteit, maar de vaagheid van deze labels zorgt voor veel variabiliteit in eiwitkwaliteit.

Volgens de Association of Animal Feed Control Officials zijn bijproducten wat overblijft na de eerste verwerking van een bepaald voedingsproduct. Ze kunnen bestaan uit verteerbare eiwitbronnen, maar ze kunnen ook dierlijke delen hebben die voor een kat met IBD moeilijker te verteren zijn.

Beperk vervolgens uw lijst door prioriteit te geven aan recepten met beperkte ingrediëntenlijsten en nieuwe eiwitten.

Aangezien voedselallergieën en -intoleranties een rol spelen bij IBD, is het een goed idee om allergene ingrediënten te vermijden. Een paar van de meest voorkomende kattenvoerallergenen zijn kip, varkensvlees, rundvlees, vis, zuivel en eieren. Omdat vlees of dierlijke bijproducten elke variëteit aan allergeen vlees kunnen bevatten, moeten deze ingrediënten ook worden vermeden.

Als u niet weet voor welke eiwitten uw kat gevoelig is, selecteer dan nieuwe eiwitten die nieuw zijn in het dieet van uw kat. Als uw kat bijvoorbeeld altijd voedsel op basis van kip heeft gegeten, kies dan in plaats daarvan kalkoen, lamsvlees, hert of konijn. Uw dierenarts kan u helpen beslissen welk nieuw eiwit u uw kat moet voeren.

Zorg ervoor dat het voedsel van uw kat rijk is aan vocht.

Het voeren van een vochtrijk dieet is de gemakkelijkste manier om de uitdroging te bestrijden die zo vaak voorkomt bij katten met IBD. In plaats van brokjes te voeren, kies je voor een ingeblikt voedsel, vers gekookt, rauw of gerehydrateerd dieet.

Kies voedingsmiddelen die ontstekingen onder controle houden.

Schrap potentieel inflammatoire additieven zoals lactose, kunstmatige kleur- en smaakstoffen, carrageen en bepaalde conserveermiddelen zoals BHA, BHT, TBHQ en ethoxyquine. Zoek in plaats daarvan naar voedingsmiddelen die gegarandeerde niveaus van probiotica en de omega-3-vetzuren EPA en DHA bevatten.

Deze ingrediënten kunnen helpen ontstekingen te bestrijden en de algehele gezondheid te ondersteunen.

Kies een soortgeschikt dieet dat de voedingsbehoeften van uw kat respecteert.

Katten zijn obligate carnivoren, dus ze hebben dierlijke diëten nodig en gedijen erop. Van maïsglutenmeel tot biologische flespompoen, fruit en groenten zijn geen noodzakelijke componenten van het dieet van een kat. Voor mensen met IBD is een soortgeschikt dieet nog belangrijker.

Het spijsverteringsstelsel werkt het beste wanneer u een soortgeschikt en goed verteerbaar dieet eet. Voor katten bestaat dat type dieet uit rauw vlees, organen en botten. Een kat kan aan al zijn dieetwensen voldoen door alleen rauwe, verse prooien te eten.

Al het andere – een plantaardig dieet vol vulstoffen en overdaad – vereist verandering en suppletie voordat het in de buurt kan komen van het voldoen aan de behoeften van uw kat. Een rauw dieet is de eenvoudigste, meest eenvoudige match voor het lichaam van uw kat.

Rauwe voeding heeft voordelen voor katten met IBD, maar u moet zich bewust zijn van de Risico ‘s.

kat eet vlees

Hoewel de meeste katten nooit ziek worden van de bacteriën in rauw vlees, kan het een risico zijn voor ernstig immuungecompromitteerde katten. Ook kan het hanteren van rauw vlees je blootstellen aan diezelfde ziekteverwekkende bacteriën. Als dit u zorgen baart, kunt u kiezen voor huisgemaakt voedsel als een minder pathogene middenweg.

De meeste commercieel verkrijgbare rauwe voedingsmiddelen bevatten een aanzienlijke hoeveelheid bot. Als uw kat constipatie heeft, kan een te hoog botgehalte de situatie verergeren.

Een alternatief is om in plaats daarvan je eigen rauwe voedsel te maken en alles te controleren wat in het recept gaat. Dit vereist een zorgvuldige planning, onderzoek en naleving van goed geformuleerde recepten. Een veterinair voedingsdeskundige die ervaring heeft met het ontwikkelen van raw food diëten voor katten kan je hierbij helpen.

Moet u uw kat een kattenvoer op recept geven voor IBD?

Door de componenten die het vaakst betrokken zijn bij kattenallergieën en -gevoeligheden te elimineren of te hydrolyseren, laten voorgeschreven voedingsmiddelen gemeenschappelijke ontstekingstriggers weg en geven ze het spijsverteringskanaal een kans om te genezen.

Sommige katten gedijen op voorgeschreven voedsel, maar het is belangrijk om te onthouden dat elk geval van IBD uniek is. Bedenk ook dat katten met IBD nog steeds carnivoren zijn en, net als elke andere kat op de planeet, een soortgeschikt, op vlees gebaseerd dieet moeten krijgen.

Dit betekent dat, ongeacht de goedkeuring van de dierenarts, droog voedsel op recept nog steeds droog voedsel is en niet alle voor de soort geschikte voordelen biedt als andere voedselformuleringen, zoals ingeblikt voedsel.

Hier zijn bijvoorbeeld de eerste 5 ingrediënten in twee van de meest populaire IBD-gerichte receptvoeding op de markt:

Geen van deze droge voedingsmiddelen biedt soort-geschikte voeding voor een obligate carnivoor. Minimaal voedende plantaardige ingrediënten overschaduwen de dierlijke insluitsels op de lijst. Om het allemaal vreemd te maken, bevatten beide voedingsmiddelen kip, een van de beste kattenallergenen.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse in een ISO 17025-gecertificeerd laboratorium voor voedseltests en -analyses.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse in een ISO 17025-gecertificeerd laboratorium voor voedseltests en -analyses.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Top 8 Beste kattenvoer voor IBD beoordeeld

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kalkoen dij, Kalkoen lever, sperziebonen, erwten, boerenkool

Als u op zoek bent naar een gezond, gezond dieet om de voeding van uw kat te maximaliseren, bekijk dan dit Fresh Other Ground Bird-recept van Smalls. Het is volledig gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit, waaronder kalkoen als de belangrijkste bron van premium dierlijke eiwitten.

Deze formule bevat verse kalkoendij als het primaire ingrediënt, met kippenlever als een aanvullende bron van eiwitten en een rijke bron van voedingsstoffen.

Verse groenten zoals sperziebonen, erwten en boerenkool bieden natuurlijke bronnen van belangrijke voedingsstoffen, hoewel enige suppletie met synthetische vitamines en mineralen nog steeds nodig is. Gelukkig geeft Smalls een uitsplitsing per percentage voor elk van de hoofdingrediënten. Deze drie groenten vormen slechts ongeveer 6% van het totale recept.

Naast dat het boordevol eiwitten zit, zit dit recept boordevol vocht. Samen maken deze kwaliteiten het een zeer verteerbaar en zeer voedzaam recept voor uw kat. Bovendien stuurt Smalls u leveringen van vers voedsel rechtstreeks naar uw deur als onderdeel van hun abonnement.

Ingrediënten

Kalkoen dij, Kalkoen lever, sperziebonen, erwten, boerenkool, tricalciumfosfaat, koolzaadolie, cholinechloride, kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Calciumpantothenaat (Vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (Vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (Vitamine B7), Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 57.14%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 7.14%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 41.4%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 5.18%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit, waaronder verse kalkoen
 • Rechtstreeks naar uw deur verzonden in regelmatig geplande leveringen
 • Verkrijgbaar in twee verschillende texturen: fijngehakt of gemalen

Wat we niet leuk vonden:

 • Prijs ligt boven het marktgemiddelde

Voer ALLABOUTCATS30 in om 30% korting te krijgen voor bestellingen van $ 30 +

Zicht op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kalkoen, Kalkoenbouillon, Pompoen, Wortelen, Bosbessen

Vocht is ontzettend belangrijk voor katten met IBD en daarom zijn we dol op dit natte kattenvoer van The Honest Kitchen. Het beschikt over een enkele bron van dierlijke eiwitten en wordt gekookt in een smaakvolle bottenbouillon die spijsverteringsvoordelen biedt.

Dit recept bevat verse kalkoen als hoofdingrediënt en de enige bron van dierlijke eiwitten. De enige andere hoofdingrediënten zijn pompoen, wortelen, bosbessen en veenbessen. Deze fungeren als natuurlijke bronnen van essentiële voedingsstoffen en voedingsvezels om de spijsvertering van uw kat te helpen reguleren.

Dit recept is niet alleen geformuleerd voor evenwichtige voeding en gemakkelijke verteerbaarheid, maar het is ook gemaakt met hoogwaardige ingrediënten. The Honest Kitchen maakt gebruik van ingrediënten van menselijke kwaliteit en produceert hun producten in menselijke voedselfaciliteiten.

Als u op zoek bent naar een eenvoudig en voedzaam recept voor uw kat dat gemakkelijk te verteren is, is dit recept voor natvoer een goede optie die boordevol eiwitten en dierlijke eiwitten zit.

Ingrediënten

Turkije, Kalkoenbouillon, Pompoen, Wortelen, Bosbessen, Veenbessen, Natuurlijke Kalkoen Smaak, Agar Agar, Paardebloem Greens, Calciumcarbonaat, Cholinechloride, MagnesiumProteïne, Vitamine E Supplement, Vitamine A Supplement, Niacine Supplement, Calcium Pantothenaat, Thiamine Mononitraat, Riboflavine, Pyridoxine Hydrochloride, Foliumzuur, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Zout, Kaliumchloride, Taurine, KoperProteïne, IjzerProteïne, Mangaan Proteïnaat, Kaliumjodide, Zinkproteïne, natriumseleniet, tricalciumfosfaat, zalmolie, yucca schidigera-extract, kurkuma.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9.5%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.78%

Vet: 22.22%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 19.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 41.82%

Vet: 42.77%

Koolhydraten: 15.41%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht en vezels om een gezonde spijsvertering te ondersteunen
 • Vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen
 • Wordt geleverd in een hersluitbare, recyclebare container

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij duur, meer dan $ 0,50 per ounce

Koop op Koha

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenbouillon, Groentebouillon, Kippenlever, Varkensplasma

Met verse kip als hoofdingrediënt zit dit recept boordevol dierlijke eiwitten. Na vochtrijke kippen- en groentebouillons verschijnen verschillende aanvullende eiwitbronnen op de lijst, waaronder kippenlever, varkensplasma en gedroogd eiproduct.

Hoewel varkensplasma misschien klinkt als een twijfelachtig ingrediënt, heeft het een aanzienlijke voedingswaarde voor katten. Plasma is een heldere, voedingsrijke vloeistof gescheiden van volbloed die essentiële aminozuren levert, evenals eiwitten en essentiële micronutriënten.

Bij over 44% eiwit berekend op basis van droge stof, dit recept is grotendeels dierlijk. Het bevat echter zetmeelrijke kikkererwten en xanthaangom. Pompoen biedt voedingsvezels die kunnen helpen bij het reguleren van de spijsvertering bij katten met PDS.

Kikkererwten kunnen bijdragen aan het eiwitgehalte van het recept, maar de grotere zorg is hun fytinezuurgehalte. Fytinezuur kan een negatieve invloed hebben op de opname van belangrijke voedingsstoffen zoals calcium en ijzer. Het totale koolhydraatgehalte van dit voedsel is een beetje hoog, maar kikkererwten en pompoen zijn de enige belangrijke bronnen van toegevoegde koolhydraten.

Hoewel minder duur dan sommige opties hier, is dit ingeblikt voedsel redelijk prijzig voor ongeveer $ 0,40 per ounce. Het is echter vergelijkbaar geprijsd als de Hound &Gatos ingeblikt voedsel.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Groentebouillon, Kippenlever, Varkensplasma, Gedroogd Eiproduct, Gedroogde Kikkererwten, Xanthaangom, Pompoen, Calciumcarbonaat, Nieuw-Zeeland Groene Mossel, Zout, Natriumfosfaat, Kaliumchloride, Paardebloemgroenten, Taurine, Cholinechloride, Peterselie, Veenbessen, Gedroogde Boerenkool, Kurkuma, IJzereiwit, Zinkproteïne, Gember, Fenegriekzaad, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Kopereiwit, Mangaaneiwitaat, Natriumseleniet, Niacine Supplement, d-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 3.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 19.44%

Vezel: 8.33%

Koolhydraten: 27.78%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.21%

Vet: 39.53%

Koolhydraten: 23.26%

Wat we leuk vonden:

 • Bevat tal van bronnen van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om hydratatie en spijsvertering te ondersteunen
 • Zeer beperkt aantal hoofdingrediënten
 • Aangevuld met pompoen om de spijsvertering te helpen reguleren

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat gedroogde kikkererwten
 • Redelijk prijzig, ongeveer $ 0,40 per ounce

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: Konijn met gemalen bot, olijfolie, pompoenpitten, kaliumchloride, natriumfosfaat monobasisch

Het internet staat vol met verhalen van mensen die zeggen dat na het proberen van “alles” op de markt, rauw voedsel het enige was dat de IBD-symptomen van hun kat verlichtte. Als de dichtste benadering van het natuurlijke voorouderlijke dieet van uw kat, is een rauw dieet een zeer verteerbare keuze die de biologische behoeften van uw kat respecteert.

Deze gevriesdroogde hapjes van Stella &Chewy’s zijn voornamelijk gemaakt van konijn, wat een nieuw eiwit is voor de meeste katten en waarschijnlijk geen ontsteking zal verergeren.

Het recept is vrij van granen, aardappelen en andere koolhydraatrijke, minimaal voedzame plantaardige ingrediënten.

Het wordt aangevuld met probiotica, die kunnen helpen de goede bacteriën in de darm van uw kat te versterken, waardoor de spijsvertering wordt verbeterd en mogelijk ontstekingen worden verminderd.

Ingrediënten:

Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenzaad, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd pediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacilius coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïne, ijzerproteïne, ijzerproteïne, enz …

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.32%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.84%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.12%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.04%

Wat we leuk vonden

 • Konijn is meestal een nieuw eiwit voor katten
 • Rauw voedsel heeft een goede reputatie bij katten met IBD
 • Aangevuld met probiotica
 • Voornamelijk gemaakt van goed verteerbare dierlijke eiwitbronnen

Wat we niet leuk vonden

 • Dit voedsel heeft een paar minuten nodig om te rehydrateren, dus het is misschien niet handig voor elk schema

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Gemaakt met twee bronnen van dierlijke eiwitten, is deze natvoerformule zeer goed verteerbaar voor de meeste katten. Het bevat geen granen of kunstmatige toevoegingen die de IBD-symptomen van uw kat kunnen verergeren en het voedsel bevat veel vocht om de verteerbaarheid te helpen verbeteren.

Hoewel dit geen formule met één eiwit is, zijn alle dierlijke eiwitten afkomstig van pluimvee. Zalmolie is de primaire bron van toegevoegd vet, maar eiwitten hebben meer kans dan vetten om voedselallergieën bij katten te veroorzaken. Bovendien zit zalmolie boordevol omega-3-vetzuren die ontstekingen helpen bestrijden en de gezondheid van huid en vacht verbeteren.

Wat dit recept echter echt ideaal maakt voor katten met IBD, is de opname van prebiotische vezels zoals appelpoeder en pompoenpoeder. Prebiotica bieden voedsel voor de nuttige bacteriën in het spijsverteringskanaal van uw kat om een gezond darmmicrobioom te behouden.

Het voedsel is behoorlijk prijzig en komt alleen in kleine blikjes, maar veel katteneigenaren hebben ontdekt dat hun katten van het voedsel genieten en het goed verdragen.

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Kippenbouillon, Kalkoen, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Appelpoeder, Cranberrypoeder, Pompoenpoeder, Taurine, Zalmolie (Geconserveerd met gemengde tocoferolen), Inuline, Cholinechloride, Cassiagom, Xanthaangom, Zout, Magnesiumsulfaat, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Bosbessenpoeder, Papajapoeder, Granaatappelpoeder, Vitamine E-supplement, Pepermuntbladpoeder, Kaneel, Venkelpoeder, Thiaminemononitraat, Koperproteïne, Mangaan proteïnaat, natriumseleniet, niacine supplement, D-calcium pantothenaat, pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 31.82%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.09%

Vet: 59.65%

Koolhydraten: 5.26%

Wat we leuk vonden:

 • Eenvoudig recept vrij van inflammatoire ingrediënten
 • Rijk aan dierlijke eiwitten uit pluimvee
 • Zalmolie biedt een geweldige bron omega-3 vetzuren
 • Hoog vochtgehalte verbetert de verteerbaarheid

Wat we niet leuk vonden:

 • Duur, geprijsd meer dan $ 0,70 per ounce
 • Het koolhydraatgehalte kan lager zijn

Dr. Elsey's cleanprotein Chicken Formula Graanvrij droog kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Gedroogd eiproduct, Varkenseiwitisolaat, Gelatine, Kippenvet

Wist je nog dat vochtrijk voedsel het beste is voor katten met IBD? Dat betekent dat droogvoer, met zijn vochtgehalte vaak lager dan 10%, zelden een goede optie is voor katten met IBD. Bovenop het vochtprobleem bevat droogvoer eerder zetmeel en plantaardige ingrediënten die uw kat niet nodig heeft.

Maar als uw kat weigert iets anders te eten, is droogvoer misschien uw enige optie. Als je je kat brokjes gaat voeren, is dit voedsel van Dr. Elsey’s ongeveer zo goed als het maar kan.

In tegenstelling tot uw typische droge voeding, benadrukt dit voedsel hoogwaardige eiwitten, waarbij kip, gedroogd eiproduct en varkenseiwitisolaat de ingrediëntenlijst domineren. Het voedsel bevat niet veel plantaardige ingrediënten. In plaats van koolhydraatrijke bindmiddelen te bevatten zoals de meeste droge voedingsmiddelen, gebruikt dit recept gelatine als brokbindmiddel. Het bevat zalmolie als bron van ontstekingsremmende omega-3 vetzuren.

Dit alles vertaalt zich in een efficiënt voer dat uw kat voedt zonder veel afval of ontstekingsingrediënten. Afgezien van de vochtfactor, past dit voedsel in onze beschrijving van een geweldig dieet voor katten met IBD.

Ingrediënten:

Kip, Gedroogd eiproduct, varkenseiwitisolaat, gelatine, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), lijnzaad, natuurlijk aroma, zalmolie, kaliumcitraat, calciumcarbonaat, fructooligosaccharide, calciumcarbonaat, cholinechloride, vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, D-calcium Pantothenaat, vitamine A-acetaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, biotine, enz …

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 59%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 67.05%

Vet: 20.45%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 7.95%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 53.78%

Vet: 39.84%

Koolhydraten: 6.38%

Wat we leuk vonden:

 • Bevat goed verteerbare dierlijke eiwitten
 • Aanzienlijk lager koolhydraatgehalte dan het typische droogvoer
 • Bevat zalmolie als bron van ontstekingsremmende omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden:

 • Droogvoer zorgt niet voor voldoende vocht

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenhart, Kippenlever, Haringolie, Gemengde Tocoferolen (Conserveermiddel)

Dit eenvoudige, kipgerichte recept is een winnende optie voor katten met voedselallergieën. Het bevat niets anders dan konijnenvlees, organen en botten met water, geitenmelk, haringolie en tocoferolen als conserveermiddelen.

Haringolie wordt toegevoegd als een voor de soort geschikte bron van omega-3-vetzuren. Deze vetzuren kunnen ontstekingen verminderen en de gezondheid van de huid en vacht bevorderen, waardoor de jeukende huid wordt verzacht en genezen.

Ingrediënten

Kip, Kippenhart, Kippenlever, Haringolie, Gemengde Tocoferolen (Conserveermiddel), Vitamine E Supplement, Zink Aminozuur Complex, Ijzer Aminozuur Complex, Koper Aminozuur Complex, Mangaan Aminozuur Complex.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 53%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 57.61%

Vet: 21.74%

Vezel: 2.17%

Koolhydraten: 18.48%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 44.7%

Vet: 40.96%

Koolhydraten: 14.34%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Zeer eenvoudige, eenvoudige ingrediëntenlijst minimaliseert blootstelling aan potentiële allergenen
 • Bevat haringolie als bron van kalmerende omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden:

 • Niet alle katten genieten van de kipsmaak
 • Duur

Hound & Gatos Turkije & Turkije Lever Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Eend, Eendenbouillon, Eendenlever, Agar-Agar, Kaliumchloride

Met slechts één nieuwe eiwitbron en geen additieven die de darm van uw kat kunnen verergeren, is dit voedsel een uitstekende keuze voor katten met IBD. In feite zegt Will Post, oprichter van het bedrijf Hound &Gatos, dat “de IBD-katten onze grootste klanten zijn.”

Dit recept is 98% eendenbouillon en eendenlever. Naast voedende dierlijke eiwitbronnen bevat het voedsel zalmolie als bron van ontstekingsremmende omega-3-vetzuren.

Dankzij het gebrek aan koolhydraten is dit voedsel ook een goede keuze voor katten die diabetes hebben ontwikkeld secundair aan IBD.

Ingrediënten:

Turkije, Turkije Bouillon, Turkije Lever, Calciumcarbonaat, Kaliumchloride, Agar-Agar, Cholinechloride, Zalmolie, Taurine, Zout, Ijzerproteïne, ZinkProteïne, Mangaan Proteïnaat, KoperProteïne, MagnesiumProteïne, MagnesiumProteïne, Natriumseleniet, CalciumJodaat, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, Vitamine E Supplement, Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Biotine, Vitamine A Supplement, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Folicicnate Zuur

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 38.64%

Vezel: 4.55%

Calorisch Gewicht Basis

laadprogramma

Eiwit: 32.63%

Vet: 67.37%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt van eend, wat een minder allergeen alternatief is voor meer gangbare eiwitbronnen
 • Vrij van vaak inflammatoire ingrediënten
 • Beperkte ingrediëntenlijst minimaliseert potentiële ontstekingen
 • Goed verteerbaar
 • Geen koolhydraten

Wat we niet leuk vonden

 • Een van de duurste voedingsmiddelen op de markt

Naast een uitstekend dieet kunnen katten met IBD baat hebben bij bepaalde supplementen.

Hier is een kort overzicht van de supplementen die de spijsvertering van uw kat kunnen verbeteren en hem kunnen helpen zich beter te voelen. Raadpleeg uw dierenarts voordat u supplementen aan uw kat geeft.

Probiotische suppletie voor katten met IBD

Vergeet niet dat de relatie tussen bacteriën en zijn gastheer diepgaand is en bijna elk aspect van de gezondheid van uw kat beïnvloedt. Probiotica zijn een cruciaal immunoregulerend middel en kunnen helpen bij het beheersen van ontstekingen. Omdat IBD fundamenteel een ontstekingsziekte is en een aandoening van dysbiose (microbiële onbalans), raakt suppletie met “goede” bacteriën de oorzaak van het probleem.

Klik hier voor onze gids voor de beste probiotica voor katten

B12 Suppletie voor katten met IBD

Omdat katten met IBD niet in staat zijn om voedingsstoffen goed op te nemen, hebben de meesten een tekort aan vitamine B12. Vitamine B12 speelt veel belangrijke rollen in het lichaam van een kat, waaronder de spijsvertering, immuungezondheid en cognitie. Deze vitamine kan worden aangevuld via subcutane injectie.

Aandelen en bouillons voor katten met IBD

Zorg voor een niet-gekruide, zoutvrije bouillon gemaakt van gewrichten, botten en vlees. Vlees- en visvoorraden leveren de voedingsbouwstenen die de darmwand kunnen genezen.

Bottenbouillon is mineraalrijk en een goede bron van collageen, dat twee belangrijke aminozuren bevat (proline en glycine). Deze helpen om de bekleding van de darm te genezen en darmontsteking te verminderen. Bouillons bevatten ook glycosaminoglycanen, die bouwstenen zijn voor weefselherstel.

Aanvullende bronnen

Omdat IBD zoveel katten en hun mensen treft, staat het web vol met geloofwaardige en gerenommeerde bronnen voor iedereen die worstelt met de chronische GI-ontsteking van hun kat.

Hier zijn een paar bronnen om u te helpen uw begrip van IBD bij katten te vergroten:

 • Inflammatoire darmziekte – Cornell University College of Veterinary Medicine: Deze uitgebreide pagina is een goed startpunt voor diegenen die IBD bij katten willen begrijpen. Het verklaart de oorzaken, symptomen, behandeling en prognose van feline IBD.
 • IBDKitties: Deze site is een geweldige bron voor iedereen die een kat heeft die lijdt aan IBD. De site bevat casestudy’s, medicatieadvies, instructies voor het maken van uw eigen kattenvoer en een schat aan informatie over de aandoening.
 • Rauwe voeding voor IBD-katten: Als u geïnteresseerd bent in het nemen van de onbewerkte route, is deze website de GPS die ervoor zorgt dat u niet verdwaalt. Naast een sterke basis van persoonlijke ervaring en passie, is de site vol met verwijzingen naar onderzoek naar IBD bij zowel katten als mensen.

Zelfs met deze webgebaseerde bronnen is uw dierenarts altijd uw beste bron van informatie en advies voor het beheer van de unieke IBD van uw kat.

Als u vermoedt dat uw kat worstelt met IBD, moet u eerst met uw dierenarts praten. Uw dierenarts weet welke tests u uw kat moet geven om een diagnose te bevestigen, waarna u behandelingsopties kunt bespreken.

Gerelateerde artikelen:

Inhoudsopgave