Siamese Munchkin Cat Mix: Foto’s, Info, Temperament &Traits

Hoogte: 6-9 inch
Gewicht: 4-9 pond
Levensduur: 12-15 jaar
Kleuren: Alle kleuren en patronen van traditionele Siamezen
Geschikt voor: Gezinnen, appartement wonen, alleenstaanden
Temperament: Intelligent, liefdevol, speels, sociaal, energiek

Als je ooit een Siamees kitten hebt gezien, ben je bekend met hoe schattig ze zijn en hun kleine poten, neuzen, oren en lichamen. Natuurlijk zullen ze, net als elk ander kitten, veel te snel uitgroeien tot volwassen katten.

Nou, tenminste, dat zullen ze doen als je geen Siamese Munchkin-kat hebt. De schattige, superkleine kattenmix blijft zijn hele leven zo groot als een kitten. De grootte van deze kat maakt het extreem populair bij katteneigenaren overal ter wereld.

Voordat u echter een Siamees Munchkin-kitten koopt, zijn er een paar dingen om te overwegen. In de onderstaande gids bespreken we de Siamese Munchkin-kat om u te helpen beslissen of u er een voor altijd thuis wilt geven.

cat + lijnverdeler

Siamese Munchkin Kittens – Voordat je koopt …

In de volgende secties bespreken we de prijs, een paar weinig bekende feiten, temperament, intelligentie en meer.

kattenpootverdeler

3 weinig bekende feiten over Siamese Munchkin-kattenmixen

1. De naam Munchkin komt uit een film

De schattige naam Munchkin kat komt van de personages in de klassieke, veelgeprezen De Tovenaar van Oz. Hoewel het boek een enorme hit was, was de film nog lucratiever. De film speelde Judy Garland en werd uitgebracht in 1939.

thematische pauze

2. Het Munchkin-ras is van een genetische mutatie

Zoals veel dierenrassen is de Munchkin ontstaan uit een genetische mutatie. De korte poten zijn afkomstig van een autosomaal dominant gen dat de katten hebben geërfd.

thematische pauze

3. Munchkin-katten zijn een controversieel ras

Het Munchkin-ras werd in 1991 aan de wereld geïntroduceerd en in 1994 erkend als een officieel ras. Sommige experts denken echter dat het een ras is dat niet zou moeten bestaan. Ze zijn bezorgd dat de mutatie kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

3 katten gezichtsverdeler

Temperament &Intelligentie van de Siamese Munchkin Kat

De Siamese Munchkin-kat is sociaal en extravert en houdt ervan om met zijn huisdierouder te worden geaaid en opgerold om tv te kijken. De kat is gemakkelijk te trainen, vriendelijk en zeer intelligent. Als je op zoek bent naar een kat die intelligent is, klein blijft en een gelijkmatig humeur heeft, kun je niet fout gaan met een Siamese Munchkin.

Zijn deze katten goed voor gezinnen? 👪

De Siamese Munchkin-kat is uitstekend geschikt voor gezinnen, omdat ze graag worden geaaid en gespeeld. Het wordt niet aanbevolen om ze zonder toezicht in de buurt van kinderen te hebben, omdat ze klein zijn en gemakkelijk gewond kunnen raken door kleine handjes die ruw met hen zijn. Als ze gewond raken of in een hoek worden geduwd, zal de kat krabben, klauwen en bijten zoals elk ander ras.

Kan dit ras goed overweg met andere huisdieren?

Het Munchkin kattenras is geweldig met andere huisdieren. Ze kunnen goed overweg met andere katten en honden. Hoewel ze overweg kunnen met kleinere dieren, hebben ze nog steeds een sterke prooidrift, dus het is het beste om ze rond knaagdieren en kleinere dieren te bekijken.

garen ball divider

Dingen om te weten bij het bezitten van een Siamese Munchkin-kat

Als je hebt besloten om een Siamese Munchkin-kat van jezelf te adopteren, dan zijn er een paar dingen die je moet weten bij het adopteren.

Voedsel & Dieet Eisen 🐡

Dit is een onderhoudsarm kattenras dat niet veel voedsel- en dieetvereisten heeft. Het is het beste om je kleine harige vriend een gezonde mix van nat en droog voedsel te geven voor de beste resultaten. Het is belangrijk om dit ras een ondiepe waterkom te geven, omdat hun korte benen het moeilijk voor hen maken om uit diepe kommen te drinken.

Omdat ze klein en kort zijn, is dit ras meer vatbaar voor het ontwikkelen van obesitasproblemen, dus zorg ervoor dat je de kat volgens een schema voedt en je kat niet vrij laat eten. Als je merkt dat je kleine vriend aankomt, is het het beste om een afspraak te maken met je dierenarts om het probleem op te lossen voordat het uit de hand loopt.

Oefening 🐈

Dit is een energiek kattenras, maar ze zijn klein en kunnen snel moe worden. Het is het beste om speelgoed, een kattentoren en voldoende ruimte voor de kat te houden om rond te liggen en te rennen wanneer hij dat wil.

Opleiding 🧶

De Siamese Munchkin kat is gemakkelijk te trainen en staat te popelen om ppachten. Het zou niet moeilijk moeten zijn om deze kat te trainen om de kattenbak te gebruiken, van de toonbanken af te blijven en zich te gedragen zoals het hoort. Zoals bij elk ander dierenras, is het het beste om het Siamese Munchkin-ras vroeg te socialiseren en te trainen.

Grooming ✂️

Siamese Munchkins hebben kort haar, wat betekent dat het verzorgen ervan een fluitje van een cent is. U kunt uw huisdier één keer per week poetsen, maar zorg ervoor dat u ook zijn tanden poetst en zijn oren reinigt. Als je niet de tijd hebt om je Munchkin-kat goed te verzorgen, kunnen professionele trimmers in je omgeving de taak voor je op zich nemen.

Gezondheid en voorwaarden 🏥

Zoals bij elke hybride kat, zullen er aandoeningen en gezondheidsproblemen zijn waar u op moet letten. Hier zijn de meest voorkomende aandoeningen om op te letten met uw Siamese Munchkin-kat.

Ernstige aandoeningen


  • Artrose

  • Nierproblemen

  • Progressieve retinale atrofie

Als u nieuwe symptomen of vreemd gedrag opmerkt bij uw Siamese Munchkin-kat, is het het beste om een afspraak te maken met uw dierenarts voor diagnose en behandeling.

Man vs. Vrouw

Afgezien van een klein gewichtsverschil, is er niet veel te bespreken met betrekking tot de verschillen tussen de geslachten. Mannetjes zijn meestal zwaarder dan vrouwtjes.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Als je overweegt een Siamese Munchkin-kat te adopteren, hopen we dat dit artikel je heeft geholpen bij het finaliseren van je beslissing. Er zijn een paar gezondheidsproblemen waar je op moet letten, maar dat is normaal, ongeacht welk ras je adopteert. Siamese Munchkins zijn kleine katachtigen, maar hun kleine frame contrasteert met hun enorme persoonlijkheden. Ze hebben dolgraag katten die graag op volle snelheid door het huis rennen, en als ze versleten zijn, kruipen ze graag op de schoot van hun eigenaar voor een dutje.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Dasha Parfenova, Shutterstock