Britse korthaar kattenprijs – Hoeveel kosten ze in 2023?

Britse korthaar katten zijn lief en sociaal. Ze houden ervan om in de buurt van mensen te zijn en vormen vaak liefdevolle banden met hun mensen. De meeste groeien tot ongeveer 12-14 inch op de schouders, en deze aanzienlijke katten wegen meestal 7-17 pond. Ze hebben de neiging om relatief rustig te zijn, maar zoals de meeste katten genieten ze af en toe van een goede speelsessie. Hoewel ze liefde, speeltijd en aandacht vereisen, hebben Britse kortharen niet de reputatie extreem behoeftig te zijn; sommigen laten zich liever niet oppakken en knuffelen.

De meesten vinden het prima om gedurende redelijke perioden alleen te worden gelaten, omdat ze niet vatbaar zijn voor het ontwikkelen van verlatingsangst. Deze ongelooflijk loyale katten doen het meestal goed met andere katten en vriendelijke honden, en ze gaan gemakkelijk om met vreemde mensen en passen zich goed aan nieuwe situaties aan.

Ze zijn er in verschillende vachtkleuren, waaronder zwart, wit, oranje en crème. Een rijk grijs is echter de kleur die het meest wordt geassocieerd met het ras. Je kunt ook Britse korthaar katten vinden met bicolor, tabby en calico markeringen. Ze zijn een relatief gezond ras, waarbij de meesten 15-20 jaar leven. En ze vereisen over het algemeen niet veel op de verzorgingsafdeling – alleen regelmatig poetsen, tanden poetsen en nagelknippen. Britse kortharen waren het 6e meest populaire ras in de Verenigde Staten in 2022.

divider-catclaw1Een nieuwe Britse korthaar mee naar huis nemen: eenmalige kosten

Hoewel verschillende reguliere uitgaven gepaard gaan met het bezit van huisdieren, zoals voedsel- en dierenartsrekeningen, zijn er ook eenmalige uitgaven om te overwegen; sommigen trappen in wanneer je voor het eerst een nieuw huisdier adopteert. Er zijn niet alleen adoptiekosten om te overwegen, maar je moet ook een paar basisprincipes bij de hand hebben, zoals een kattenbak, kraag, voedsel en waterbakken.

Ook zijn er medische kosten om te overwegen, zoals castratie of sterilisatie en chippen van uw huisdier. Blijf lezen voor een overzicht van enkele van de initiële uitgaven die u kunt verwachten bij het voor het eerst adopteren of kopen van een Britse korthaar.

jong kind borstelt een schildpad Britse korthaar kat
Afbeelding credit: Tommy Larey, Shutterstock

Vrij

Het is soms mogelijk om Britse korthaar kittens te vinden die worden weggegeven wanneer een vrouwelijke kat een ongepland nest heeft. Als je een raskat wilt adopteren, is dit geen haalbare optie en is de kans groot dat je een gemengde kat krijgt. Maar het is een geweldige manier om je cirkel van liefde te laten groeien en een kitten uit een asiel te houden.

thematische pauze

Adoptie

Het is soms mogelijk om Britse korthaarkatten te vinden in asielen. Als je je hart hebt ingesteld op het adopteren van een van deze kittenties uit een asiel, moet je misschien een tijdje wachten, omdat Britse kortharen zelden worden opgegeven. Het is soms mogelijk om katten te vinden voor adoptie via katten fancy groepen op sociale media. Omdat ze zo lief, gemakkelijk in de omgang en aanpasbaar zijn, komen Britse korthaarkatten zelden in asielen terecht.

Brits Korthaar
Afbeelding Credit: PHOTOCREO Michal Bednarek, Shutterstock
thematische pauze

Fokker

Gerenommeerde fokkers nemen stappen om het fokken van dieren met genetische en andere ziekten te vermijden, waardoor de kans wordt geminimaliseerd dat uw huisdier rasspecifieke genetische ziekten ontwikkelt. Britse kortharen lopen een verhoogd risico op het oplopen van hart- en bloedaandoeningen, waaronder hypertrofische cardiomyopathie (HCM) en hemofilie B. De meeste gerenommeerde fokkers gebruiken DNA-tests om te voorkomen dat huisdieren met deze aandoeningen worden geproduceerd. Katten gekocht bij ervaren fokkers zijn meestal goed gesocialiseerd omdat ze veel menselijke liefde en aandacht hebben gekregen.

thematische pauze

Initiële installatie en benodigdheden

Wanneer uw huisdier arriveert, zijn de belangrijkste dingen om bij de hand te hebben een kattenbak, kattenbak, voedsel- en waterbakken en speelgoed. Je hebt ook een drager nodig om je nieuwe buddy mee naar huis te nemen en te gebruiken voor dierenartsbezoeken.

U kunt alle voedingsinstructies van de fokker volgen om ervoor te zorgen dat u uw kat voer geeft dat voldoet aan zijn voedingsbehoeften. Hoewel de kosten voor chippen vaak zijn inbegrepen in de fokkosten en de adoptiekosten van het asiel, moet u in sommige gevallen mogelijk de procedure regelen en de bijbehorende kosten zelf betalen.

Brits korthaar binnen de bovenste ingang kattenbak
Afbeelding credit: Nils Jacobi, Shutterstock
thematische pauze

Lijst van Britse korthaar zorgbenodigdheden en -kosten

ID-tag en halsband 15 dollar
Sterilisatie/Castratie $ 50 – $ 200
Microchip $ 5 – $ 50
Bed $ 20 – $ 50
Nagelknipper $ 10 – $ 30
Borstel $ 20 – $ 30
Afval Doos $ 25 – $ 200
Nestschep $ 5 – $ 25
Speelgoed $ 20 – $ 50
Vervoerder 30 dollar
Voedsel en Waterbakken 10 dollar

3 kattenverdelerHoeveel kost een Britse korthaar per maand?

Hoewel katten meestal minder kosten om te voeden, te onderhouden en gezond te houden dan honden, zijn er nog steeds regelmatige uitgaven om te overwegen. Gezonde volwassen katten hebben kattenvoer van hoge kwaliteit, kattenbakvulling, traktaties en speelgoed nodig. Hoeveel je uiteindelijk uitgeeft, hangt vooral af van de producten die je kiest.

Er zijn kattenbakken die $ 15 kosten en zelfscheppende opties die je meer dan $ 500 terugbrengen. Eigenaren geven meestal meer uit aan kittens en oudere katten, omdat ze meer medische zorg nodig hebben, waaronder meerdere dierenartsbezoeken per jaar. En oudere katten hebben vaak voorgeschreven voedsel nodig om chronische aandoeningen zoals artrose en chronische nierziekte te beheersen.

grijze Britse korthaar kat slapen onder de voeten in de bank
Afbeelding credit: Carlos G. Lopez, Shutterstock
thematische pauze

Gezondheidszorg

Britse korthaar katten kosten niet veel om gezond te blijven, maar ze hebben nog steeds regelmatige veterinaire controles en vaccinaties nodig. Verwacht meer uit te geven aan medicatie en voorgeschreven voedsel naarmate uw huisdier ouder wordt. Een huisdierenverzekering kan een beetje financieel comfort bieden als uw kat spoedeisende hulp of behandeling nodig heeft voor een ziekte zoals kanker. U moet echter rekening houden met de kosten van regelmatige gebitsreinigingen onder anesthesie, die een huisdierenverzekering vaak niet dekt. Afhankelijk van de verzekeraar kunt u een wellnessplan toevoegen als u geïnteresseerd bent in een optie die helpt betalen voor routinematige veterinaire zorg.

thematische pauze

Voedsel

Britse korthaar katten hebben geen speciaal dieet nodig. Zoek naar producten die voldoen aan de voedingsvereisten van de American Association of Feed Control Officials (AAFCO). Hoogwaardige merken kosten ongeveer $ 40 per maand, maar u kunt verwachten meer uit te geven aan producten in kleine batches of recepten met zeldzame eiwitten, zoals kangoeroevlees.

Recept kattenvoer kost aanzienlijk meer, dus wees bereid om dichter bij $ 150 per maand te betalen voor opties zoals speciale nier- en urinediëten. Droogvoer kost soms minder dan natvoer, maar natvoer zorgt voor vocht en speelt een vitale rol bij het gehydrateerd houden van katten die niet genoeg water drinken.

Britse korthaar kat die naar zijn traktatie grijpt
Afbeelding credit: Nils Jacobi, Shutterstock
thematische pauze

Grooming

Britse kortharen hebben beperkte verzorgingsbehoeften; wekelijkse bussen zijn voldoende om hun vacht mooi en gezond te houden. Zoals de meeste kortharige katten, hebben ze alleen baden nodig als dat nodig is, meestal als ze in iets stinkends of irriterends zijn terechtgekomen. Ze hebben ook regelmatig tandenpoetsen en nagelknippen nodig, waar je thuis voor kunt zorgen. Het laten knippen van de nagels van uw kat door een professionele trimmer kan $ 10- $ 15 kosten. Plan om je borstel of tondeuse om de zoveel tijd te vervangen, maar de meeste gaan minstens een paar jaar mee.

thematische pauze

Medicijnen en dierenartsbezoeken

Britse kortharen zijn gezonde katachtigen; de meesten hebben geen dure medicatie en zorg nodig tijdens hun topjaren. Dierenartsen raden echter aan dat volwassen katten regelmatig worden gecontroleerd en gevaccineerd. Zodra uw kat zijn gouden jaren heeft bereikt, bent u van plan meer uit te geven aan dierenartsbezoeken en voorschriften.

Dierenartsen bevelen vaak jaarlijks bloedonderzoek en halfjaarlijkse controles voor oudere huisdieren aan. En de kosten van medicijnen voor chronische aandoeningen nemen meestal toe naarmate uw huisdier ouder wordt.

Britse korthaar gezondheidszorg
Afbeelding Credit Door: Taut, pixabay
thematische pauze

Huisdierenverzekering

Huisdierenverzekering helpt bij het betalen van onverwachte veterinaire kosten in verband met ongevallen en ernstige ziekten. Het treedt in werking als uw kat iets giftigs eet en dringend zorg nodig heeft of als uw huisdier wordt gediagnosticeerd met iets als kanker of nierziekte. Maar deze plannen omvatten meestal geen dekking voor routinematige zorg, dus u staat er alleen voor routinebezoeken en vaccinaties.

Wellnessplannen beginnen bij ongeveer $ 10 – $ 15 per maand, en de meeste bieden kortingen op of vergoedingen voor zaken als vaccinaties en regelmatige controles. Sommige omvatten opties zoals gebitsreinigingen onder anesthesie. Anderen omvatten fecale tests en vlooienbehandelingen.

thematische pauze

Onderhoud van de omgeving

Kattenbakonderhoud is de belangrijkste maandelijkse uitgave die u zult tegenkomen wanneer u uw kat een gezonde leefomgeving biedt. Plan om het nest elke 2-3 weken te vervangen, maar je zult het vaker moeten doen als je huisdier extreem gevoelig is voor kattenbakgeuren. Biologisch afbreekbare en duurzame merken gemaakt van gerecycled krantenpapier, hout chips en soja zijn meestal duurder en vereisen vaak vaker veranderingen om geuren onder controle te houden.

Kattenbakvoeringen $3/maand
Ontgeurende spray of korrels $10/maand
Kartonnen krabber $5/maand
thematische pauze

Vermaak

Katten zijn ongelooflijk gemakkelijk te vermaken. Ze zijn vaak het gelukkigst met “speelgoed” dat al in hun omgeving is, inclusief plastic melkflesdoppen en kartonnen dozen. In de winkel gekocht speelgoed is verkrijgbaar tegen een breed scala aan prijzen; je kunt slechts $ 5 of zo uitgeven voor een teaser, maar je betaalt veel meer voor leuke interactieve games die je huisdier bezig kunnen houden wanneer ze een beetje solo-speeltijd willen.

Verschillende bedrijven bieden kattenabonnementsdozen aan met een selectie kattenspeelgoed en traktaties. Basisopties beginnen bij ongeveer $ 25, maar verwacht meer te betalen als je meerdere katten hebt. De meeste abonnementsboxbedrijven bieden tal van opties. Sommigen hebben zelfs niveaus waar ze kattenthema’s voor mensen ingooien.

Brits Korthaar
Afbeelding Credit: uschi2807, Pixabay

kattenpootverdelerTotale maandelijkse kosten van het bezitten van een Britse korthaar cat

Verwacht ergens tussen de $ 120 – $ 630 per maand aan uw kat te besteden, inclusief voedsel, medische zorg, traktaties en kattenbakvulling. Kittens kosten meer dan gezonde volwassen katten omdat ze meer medische zorg nodig hebben, waaronder meerdere dierenartsbezoeken en vaccinaties. Oudere huisdieren lijden vaak aan ziekten die medicatie, speciaal voedsel en meerdere dierenartsbezoeken vereisen, dus ze hebben de neiging om meer te kosten om gezond te blijven.

Extra kosten om rekening mee te houden

Hoewel sommige katten het prima vinden om een dag of wat alleen thuis te blijven, hebben ze nog steeds aandacht, voedsel en gezelschap nodig. Verwacht een oppas $ 25 – $ 45 te betalen voor één kort bezoek, afhankelijk van waar je woont en de behoeften van je kat – iemand een week voor je kat laten zorgen, kan echt oplopen.

Zelfs als u uw kat voorziet van de meest ongelooflijke krabpaal ter wereld, is de kans groot dat uw huisdier nog steeds geniet van het krabben aan uw duurste meubelstuk.

Geef je kat verschillende krabpalen, zodat hij geschikte plaatsen heeft om met zijn klauwen bezig te zijn. Als u op zoek bent naar een nieuwe bank of stoel, overweeg dan om een model te kopen met een gemakkelijk vervangbare hoes.

9British Korthaar
Afbeelding Credit: kejamy, Pixabay

3 katten gezichtsverdelerHet bezitten van een Britse korthaar met een beperkt budget

Het kopen van voedsel in bulk is vaak goedkoper dan het mee naar huis nemen van kleinere pakketten. Overweeg om grote zakken droogvoer en meerdere natvoerblikjes of pakketten tegelijkertijd te bestellen. U bespaart niet alleen op de kosten van voedsel, maar u komt waarschijnlijk ook in aanmerking voor gratis verzending. In plaats van te betalen voor mooi speelgoed, kunt u doe-het-zelfplannen online gebruiken om kattenspeelgoed, bedden, kattenbomen en puzzels te maken.

Geld besparen op Britse korthaarzorg

Het gezond houden van uw huisdier is zonder twijfel de beste manier om te besparen op medische zorg. Probeer geen geld te besparen op essentiële zaken zoals kattenvoer, omdat het verstrekken van goede voeding aan uw huisdier de ontwikkeling van chronische gezondheidsproblemen kan helpen voorkomen. Regelmatige lichaamsbeweging en speeltijd zijn ook kritieke (en gratis) manieren om de gezondheid van uw kat te ondersteunen.

Als u niet over het geld beschikt om de kosten van sterilisatie of castratie van uw huisdier te dekken, neem dan contact op met uw plaatselijke asiel, omdat velen lage of gratis opties bieden of u kunnen doorverwijzen naar een dierenartspraktijk die u kan helpen.

divider-catclaw1Conclusie

De kosten die gepaard gaan met het bezitten van een Britse korthaar kunnen voornamelijk worden onderverdeeld in initiële eenmalige en gemiddelde maandelijkse uitgaven. Omdat het zeldzaam is om Britse korthaarkatten te vinden die worden weggegeven of ter adoptie in asielen, kopen de meeste mensen ze bij fokkers, die overal van $ 800 – $ 3.000 kunnen kosten.

Bereid u voor op meerdere dierenartsbezoeken en vaccinaties als u een kitten adopteert, en houd er rekening mee dat de kosten meestal toenemen zodra uw huisdier zijn oudere jaren bereikt, omdat oudere katten meerdere reizen naar de dierenarts nodig hebben en vaak speciaal voedsel en medicatie nodig hebben. Om uw dierenartskosten te verminderen, kunt u zich inschrijven voor een huisdierenverzekering die onverwachte medische rekeningen dekt.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: Lizavetta, Shutterstock