Alle belangrijke kenmerken van de Ragdoll Maine Coon Mix

Wat krijgen we door de sociale en zachtaardige Ragdoll-kat te combineren met een aanhankelijke en goofy Maine Coon?

De geweldige Ragdoll Maine Coon mix! Deze hybride erft enkele van de beste eigenschappen van beide ouderrassen, en ik denk dat het zonde zou zijn om niet meer te leren over alle belangrijke kenmerken van deze kat.

Laten we dus eens kijken naar deze mix, het verwachte uiterlijk en temperament, en ook een beetje leren over de zorg en gezondheid.

Ik hoop dat deze evaluatie u zal helpen beslissen of deze kat goed bij u past.

Ragdoll Maine Coon Mix Overzicht

Gewicht 8-25 pond
Hoogte 9-16 inch
Type vacht Lang, zacht, luxueus
Vachtkleuren Verschillende vachtkleuren en patronen
Temperament Vriendelijk, intelligent, liefdevol
Gezondheidsproblemen Obesitas, heupdysplasie, gastro-intestinale problemen, Hypertrofische cardiomyopathie
Levensduur 12-15 jaar

Ragdoll Maine Coon Mix Uiterlijk

Zowel Ragdoll als Maine Coons zijn katten met een indrukwekkende omvang.

Volgens de Ragdoll-groeigrafiek weegt deze kat gemiddeld tussen de 8 en 20 pond, terwijl haar lengte van 9 tot 11 inch gaat.

De Maine Coon is een nog grotere kat, met een gemiddeld gewicht van 10 tot 25 pond en een hoogte van 10 tot 16 inch.

Daarom heeft een Ragdoll Maine Coon-mix een gewicht variërend van 8 tot 25 pond en een hoogte van 9 tot 10 inch.

Zowel Ragdoll als Maine Coon hebben lange, luxe jassen, Hun hybride zal dus hetzelfde vachttype hebben. Deze mix kan ook in veel verschillende vachtkleuren en patronen voorkomen, net als beide ouderrassen.

Een Ragdoll Maine Coon-mix heeft waarschijnlijk prachtige blauwe ogen, een eigenschap die is geërfd van zijn Ragdoll-ouder. Het kan echter ook gouden of groene ogen hebben, zoals te zien is bij het Maine Coon-ras.

Beide ouderrassen hebben lange en goed uitgebeende lichamen, dus de Maine Coon Ragdoll-hybride zal ook dit lichaamstype hebben.

Bovendien behoren zowel Ragdoll als Maine Coon tot de lijst van bossige staartrassen, wat betekent dat hun mix ook een lange en luxueuze staart zal hebben.

Je kunt een van deze prachtige mixen zien in de onderstaande video.

Ragdoll Maine Coon Mix Temperament en Gedrag

Ragdoll kat

De Cat Fancier Association beschrijft het Ragdoll-ras als zeer relaxt, intelligent en aanhankelijk.

Deze katten houden van hun mensen, maar zijn niet te veeleisend. Ze zijn toegewijd aan hun eigenaren, vriendelijk en volgzaam, waardoor ze geweldige metgezellen zijn.

Ragdolls worden over het algemeen als stil beschouwd, wat het tegenovergestelde is van de Maine Coon, omdat het nogal vocale katten zijn!

Maar de Maine Coon is net zo vriendelijk, aanhankelijk en intelligent als Ragdoll. Deze kat is ook een geweldig gezinshuisdier en lijkt zelfs op een hond met zijn loyale gedrag.

Hoewel Maine Coons actiever zijn dan Ragdolls, zijn Ragdolls nog steeds altijd in voor wat speeltijd, vooral met kinderen.

Daarom wordt een Ragdoll Maine Coon-mix verwacht intelligent, vriendelijk en liefdevol, net als zijn ouders. Deze kat heeft aandacht en interactie met haar mensen nodig.

Ragdoll Maine Coon Mix Verzorging

Als het gaat om verzorging, is de Ragdoll Maine Coon-mix een kat met veel onderhoud.

Omdat het een lange en weelderige vacht heeft, wordt verwacht dat het veel zal verharen, dus de beste manieren om het verharen van deze kat te verminderen, zijn door haar regelmatig te borstelen, haar gehydrateerd te houden en haar dieet te upgraden. Hier is een lijst met een aantal geweldige kattenvoer om hun afstotende hoeveelheden onder controle te houden.

Baden is niet vaak nodig met deze mix, vooral als de kat uitsluitend binnenshuis leeft.

Elke kat, vooral een intelligente zoals de Ragdoll Maine Coon-mix, zou moeten hebben een behoorlijke hoeveelheid fysieke en mentale stimulatie per dag.

Om deze kat bezig te houden, speel je met haar, bied je haar ballen aan met traktaties erin en geef je haar kattenbomen en krabpalen, zodat ze voldoende ruimte heeft om te spelen, zich te verstoppen en te klimmen.

Natuurlijk is een van de belangrijkste dingen met betrekking tot de verzorging van een kat het nemen van haar voor regelmatige dierenartscontroles.

Ragdoll Maine Coon Mix Gezondheid En Levensduur

Maine Coon kat liggend op een vloer

Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen in het Ragdoll-ras zijn obesitas, gastro-intestinale problemen en urineweginfecties.

Zowel Ragdolls als Maine Coons kunnen last hebben van Hypertrofische cardiomyopathie, wat volgens de PetMD de meest voorkomende hartaandoening bij katten is, die maar liefst 1 op de 7 treft.

Daarnaast kunnen ook Maine Coons zich ontwikkelen heupdysplasie, tandheelkundige aandoeningen en polycystische nierziekte.

Lorie Schirrer en haar medewerkers [1] Leg uit hoe deze ziekte een progressieve ontwikkeling van met vocht gevulde cysten in de nieren en soms in de lever en alvleesklier veroorzaakt.

Daarom loopt de Ragdoll Maine Coon-mix het risico om alle bovengenoemde gezondheidsproblemen te ontwikkelen.

Maine Coons leven meestal tot 12,5 jaar, terwijl Ragdolls een langere gemiddelde levensduur hebben, variërend van 13 tot 18 jaar.

Er wordt dus verwacht dat hun mix tussen de 12 en 15 jaar zal leven. Om een lang en gelukkig leven te leiden, moet een Maine Coon Ragdoll-mix veel liefde en aandacht van hun eigenaren, de juiste voeding en fysieke en mentale stimulatie ontvangen.

En – natuurlijk – regelmatige dierenartscontroles!

Inpakken

Is Ragdoll Maine Coon mix een soort kat die mooi in je huis zou passen?

Voordat u besluit een nieuw huisdier te verwelkomen, moet u zeker rekening houden met het temperament van de kat, mogelijke gezondheidsproblemen en zorgbehoeften.

Zonder enige twijfel kunnen we zeggen dat deze hybride een kat is met een mooi uiterlijk en een vriendelijke, sociale en aanhankelijke aard.

Verder is dit ook een kat die veel aandacht en interactie nodig heeft. Het is niet het type kat dat je te lang alleen kunt laten.

Daarom heeft een Ragdoll Maine Coon-mix een betrokken eigenaar nodig die genoeg tijd heeft om elke dag met haar door te brengen.

Kortom, deze hybride is een geweldige keuze voor een huisdier, vooral voor gezinnen met kinderen, op voorwaarde dat u klaar bent om een verantwoordelijke en toegewijde kattenouder te zijn.

Verwijzingen:
[1] Schirrer L, Marín-García PJ, Llobat L. Feline Polycystische nierziekte: een update. Vet Sci. 2021 Nov 8;8( 11):269. DOI, geraadpleegd op 25 juli 2023.