7 slechte dingen over ragdolls die alle toekomstige eigenaren moeten weten


Na lang nadenken heb je besloten dat een Ragdoll de ideale kat is voor jou en je gezin.

Deze poes heeft een heerlijk lange vacht en een indrukwekkend formaat, maar dat zijn niet de beste dingen aan haar. De Ragdoll is een speelse, lieve en zachtaardige kat die echt een geweldig huisdier is.

Ze zijn zeer sociaal en vinden het leuk om met hun baasjes te knuffelen.

Als je deze kenmerken leest, is het moeilijk om je zelfs maar voor te stellen dat er slechte dingen zijn aan Ragdolls. Wat kan er mis zijn met dit ras?

Er zijn echter goede en slechte kanten aan alles. Daarom zou het nuttig zijn voor alle potentiële toekomstige eigenaren om de volgende Ragdoll-kenmerken te lezen die deel uitmaken van de aard van deze katten en niet mogen worden genegeerd.

Je zou immers nog vele jaren je huis met deze kat moeten delen. Hier zijn enkele nadelen van Ragdolls waar je op moet letten.

1. Afstoten van bedragen

ragdoll kat verharen

Ragdolls hebben lange jassen, wat betekent dat je kunt verwachten dat ze afwerpen. Dit kan niet als hypoallergeen worden beschouwd, dus er is een goede mogelijkheid dat het allergische reacties bij mensen kan veroorzaken.

Deze katten zullen het hele jaar door verharen, maar zullen nog grotere hoeveelheden haar verliezen tijdens de lente en de herfst.

Dus, een Ragdoll-eigenaar zijn, betekent voorbereid zijn op veel verzorging. Natuurlijk verharen alle katten tot op zekere hoogte, maar als u het borstelen zoveel mogelijk wilt minimaliseren, moet u andere opties overwegen in plaats van de langharige Ragdoll te kiezen.

2. Luiheid

De Ragdoll is een energiezuinig ras. Dit betekent dat de favoriete activiteit van uw kat hoogstwaarschijnlijk rondslingeren en niets doen zal zijn.

Dus als u op zoek bent naar een actief kitten dat graag rondrent en springt, kan deze eigenschap worden gezien als een ander slecht ding over het Ragdoll-ras.

Een Ragdoll zal er meestal de voorkeur aan geven om in je armen te worden gehouden in plaats van deel te nemen aan enige vorm van oefening.

Hoogstwaarschijnlijk hoef je niet eens een krabpaal voor je Ragdoll te kopen, omdat je hem zelden ergens zult zien springen of klimmen.

Omdat dit een van de zeldzame katten is die eigenlijk graag wordt vastgehouden, moedigen veel eigenaren zelfs de luie aard van de Ragdoll aan door ze rond te dragen.

3. Verlatingsangst

ragdoll kat boos

Ragdolls hebben de neiging om zich heel diep te binden met hun eigenaren, wat natuurlijk geweldig is en iets dat alle kattenouders graag zouden willen ervaren.

Deze band kan echter voor sommige mensen te veel zijn. Ragdolls kunnen zo dicht bij hun mensen komen, dat ze zelfs last kunnen hebben van verlatingsangst als ze weg zijn.

Katten lijken misschien onafhankelijk, maar sommigen van hen kunnen nog steeds scheidingsgerelateerde problemen ontwikkelen.

Daiana de Souza Machado en haar medewerkers [1] Leg uit hoe enkele van de meest voorkomende symptomen van verlatingsangst bij katachtigen destructief gedrag, overmatige vocalisatie, agressiviteit en urineren op ongepaste plaatsen zijn.

Ragdolls hunkeren naar aandacht en genegenheid, en dit kan te veel zijn voor mensen die drukke schema’s hebben.

Niemand wil thuiskomen met vernielde meubels of een jankend katje. Dus als je langere tijd van huis moet zijn en je hebt niemand om je kat te controleren terwijl je afwezig bent, is een Ragdoll misschien niet de beste keuze voor jou.

4. Het zijn binnenkatten

Als je liever een kat hebt die zowel binnen als buiten tijd kan doorbrengen, is dit een ander slecht ding over Ragdolls – Deze kat mag niet buiten gelaten worden.

De Ragdoll is zo volgzaam en vriendelijk dat het hem waarschijnlijk niet zal lukken om zich in de buitenwereld te verdedigen.

Het is de bedoeling dat ze in huis wonen, waar ze alle liefde en aandacht van hun mensen krijgen.

Er zijn enkele kleine risico’s van het naar buiten laten gaan van een Ragdoll, zoals het eindigen met een verwarde vacht, en enkele hogere risico’s – zelfs fatale afloop – als gevolg van ongelukken of de kat die verdwaalt.

Daarom moet iedereen die op zoek is naar een kat die zonder zich zorgen hoeft te maken naar buiten gaan, waarschijnlijk op zoek gaan naar een ander, zelfverzekerder en behendiger ras.

5. Ze zijn duur

schattige ragdoll kat

Je houdt waarschijnlijk rekening met het temperament, het gedrag, het uiterlijk en de zorg van een kat als het gaat om het beslissen welk ras het beste bij je past.

Maar ik geloof dat jullie allemaal ook veel geven om de prijs van de kat.

Dit kan voor sommige mensen worden gezien als een negatieve kant van het Ragdoll-ras. Ragdoll is een dure kat, Kosten rond Gemiddeld $ 800 tot $ 3.500.

De prijs van deze kat hangt af van factoren zoals de reputatie van de fokker en zijn bloedlijn. Dit is natuurlijk alleen de initiële prijs. Er zijn ook kosten van levensonderhoud, zoals kattenvoer, speelgoed, een bed, enzovoort.

Bovendien is er altijd een mogelijkheid dat een Ragdoll ziek wordt, wat betekent dat u ook moet rekenen op mogelijke veterinaire kosten wanneer u overweegt deze kat bij u thuis te verwelkomen.

Ragdolls zijn mooie en in aanmerking komende katten met een vriendelijk temperament, en dit is de reden waarom hun prijs zo hoog is.

6. Obesitas problemen

De Ragdoll is een groot ras dat meestal niet overdreven actief is, wat betekent dat het gemakkelijk overgewicht kan krijgen.

Obesitas is het meest voorkomende gezondheidsprobleem bij katten, waarbij bijna 60% van de huiskatten overgewicht heeft, volgens de VCA Dierenziekenhuizen.

Overgewicht kan de levensverwachting van een kat aanzienlijk verminderen en de kans op het ontwikkelen van diabetes en urineblaasstenen vergroten.

In vergelijking met sommige andere rassen loopt Ragdoll een hoger risico om zwaarlijvig te worden, wat de kwaliteit van leven van deze kat aanzienlijk kan verminderen.

7. Gezondheidstoestand

Ragdoll kat met dierenarts

Zoals al vermeld in het gedeelte over de prijs van Ragdoll, zijn veterinaire kosten iets dat elke potentiële eigenaar moet overwegen bij het kiezen van een huisdier.

Ragdolls zijn gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals Hypertrofische cardiomyopathie, polycystische nierziekte, en Feline Aorta Trombo-embolie.

Deze aandoeningen kunnen een dure behandeling vereisen en kunnen ook de levensduur van een Ragdoll verkorten en klinische symptomen zoals braken, lethargie en ademhalingsproblemen veroorzaken.

Het is essentieel om alle informatie te verzamelen over mogelijke gezondheidsproblemen in het ras dat u van plan bent in uw huis te verwelkomen.

Conclusie

Het lijkt erop dat niemand perfect is – zelfs de schattige Ragdoll-kat niet.

Er zijn een aantal slechte dingen aan Ragdolls, en het is aan jou om te beslissen of ze genoeg zijn om je te laten heroverwegen om je leven met deze kat te delen.

Of misschien zijn ze niets in vergelijking met alle liefde en leuke momenten die je krijgt als je besluit een Ragdoll-eigenaar te worden.

Wat denk je? Ontmoedigen deze eigenschappen van Ragdolls je om er een te bezitten? Voel je vrij om je gedachten met ons te delen!

Verwijzingen:
[1] De Souza Machado D, Oliveira PMB, Machado JC, Ceballos MC, Sant’Anna AC. Identificatie van scheidingsgerelateerde problemen bij huiskatten: een vragenlijstonderzoek. PLoS Een. 15;15(4) 2020: DOI, geraadpleegd op 26 juli 2023,