Alle belangrijke informatie over de vraag of Bengaalse katten hypoallergeen zijn


Bengal is een grote, atletische kat die er in zekere zin nog steeds uitziet als een wilde kat! Iedereen die heeft genoten van het gezelschap van dit kitten is zich er echter goed van bewust hoe lief, loyaal en liefdevol ze is met haar mensen.

Bij het kiezen van een kat zouden veel mensen moeten overwegen of het ras hypoallergeen is, omdat zij of sommige van hun familieleden last hebben van allergieën.

Hoe zijn de Bengalen in dit opzicht? Zijn ze hypoallergeen? Niet bepaald. Maar Bengalen zijn ook geen slechte optie voor mensen met een allergie. Er kan worden gezegd dat veel andere rassen meer kans hebben om ernstige allergische reacties bij mensen te veroorzaken dan Bengalen.

Laten we dieper in het probleem duiken.

Bengalen zijn niet hypoallergeen

mooie Bengaalse kat

Eigenlijk is geen enkele kat honderd procent hypoallergeen.

Als u een kattenallergie heeft, kan het dicht bij een Bengaalse kat zijn hoesten, niezen, huidreacties, zwelling en andere allergische symptomen bij u veroorzaken.

Sommige mensen denken misschien dat Bengalen hypoallergeen zijn omdat ze korte jassen hebben, dus, Minder haar – minder verharing en minder kans om een allergische reactie te veroorzaken, toch? Verkeerd!

Korthaar katten verharen nog steeds, althans tot op zekere hoogte. Maar het belangrijkste om hier te begrijpen is dat de vacht van een kat niet de enige factor is die allergische reacties veroorzaakt.

Andere allergie-triggers zijn huidschilfers, speeksel, zweet en uitwerpselen van een kat. Ze bevatten allemaal het eiwit Fel d1, dat verantwoordelijk is voor allergische reacties op katachtigen bij mensen.

WebMD wijst op een extra belangrijk ding: zelfs als je niet echt allergisch bent voor katten, kan je kat nog steeds indirect een allergische reactie bij je veroorzaken. Als ze naar buiten mag, kan ze schimmel, stuifmeel of een ander allergeen op haar vacht naar je huis brengen.

Maar ze zijn niet de slechtste optie voor mensen met een allergie

Hoewel ze misschien weinig verharen, werpen Bengaalse katten nog steeds veel minder dan sommige andere kattenrassen, zoals de Ragdoll, Maine Coon of Chartreux-kat.

Dit betekent dat Bengalen minder snel huidschilfers door het hele huis verspreiden door hun haar af te werpen.

Er is ook een theorie met betrekking tot de wortels van de Bengaal; deze kat is eigenlijk een hybride en een nakomeling van een huiskat en een Aziatische luipaardkat.

Volgens sommige meningen, omdat dit een hybride kat is, Haar allergeenveroorzakende eiwitten kunnen heel anders zijn dan die van andere huiskatten.

Deze theorie is nog niet bewezen en we kunnen niet met zekerheid zeggen dat het klopt.

Kun je leven met een Bengaal als je een kattenallergie hebt?

Vrouw die met Bengaalse kat speelt

Het lijkt erop dat het leven met een Bengaal een allergische reactie bij je veroorzaakt. Wat te doen? Is de enige uitweg om je kat op een andere plek te laten wonen?

Andrew Sparkes [1] Gebleken dat de meeste mensen met een allergie er nog steeds voor kiezen om met hun katten te blijven leven. Ik denk dat iedereen die ooit een kat heeft gehad, dit soort emotionele band tussen eigenaren en hun huisdieren kan begrijpen.

Het is dus zeker niet onmogelijk om met een Bengaalse kat te leven, zelfs als je allergische symptomen vertoont.

Natuurlijk u kunt medicamenteuze therapie of immunotherapie gebruiken, Maar er zijn ook enkele extra dingen die u kunt doen om de blootstelling aan allergenen in uw huis te minimaliseren. Dat zijn de volgende:

• Hoewel u uw binnenkat niet vaak moet wassen, als ze een allergische reactie bij u veroorzaakt, Haar twee keer per week wassen kan de allergische symptomen ernstig verminderen.

• Gebruik een luchtreiniger om de verspreiding van allergenen te beheersen in je huis.

• Gebruik een Hoogefficiënte stofzuiger.

• Verminder tapijten en meubels in uw huis zoveel mogelijk, omdat deze plaatsen de huidschilfers en het speeksel van de kat opvangen.

Volg deze stappen – jij en je Bengaalse kat kunnen nog steeds een leuk leven samen hebben!

Wat zijn de beste kattenrassen voor mensen met een allergie?

Siberische kat thuis

Hoewel elke kat op zijn minst een milde allergische reactie bij mensen kan veroorzaken, worden sommige rassen over het algemeen beschouwd als de beste opties voor mensen met allergieën.

Volgens petMD is Bengalen een van hen, samen met Siberiërs, Siamezen, Balinezen en Birmezen. Sphynx, het meest populaire haarloze kattenras, is ook een goede optie als u op zoek bent naar een kat die minder snel alles veroorzaaktergy symptomen bij uw familieleden.

U moet ook met uw dierenarts praten; Hij kan je nuttig advies geven over het leven met een kat en het omgaan met mogelijke allergische reacties.

Conclusie

Zijn Bengaalse katten hypoallergeen?

Niet helemaal. Maar geen enkele andere kat is volkomen veilig om ook geen allergische reacties bij mensen te veroorzaken. Bengalen zijn een goede optie voor mensen met allergieën, omdat ze een korte vacht hebben en minder snel huidschilfers verspreiden.

Het is dus mogelijk om met een Bengaalse kat te leven, zelfs als er mensen met allergieën in uw huis zijn. Je hoeft alleen maar klaar te zijn voor veel schoonmaken, frequente kattenbaden en zelfs medicijngebruik, als je allergiesymptomen ernstig zijn.

Ik hoop dat allergieën je er niet van weerhouden om te genieten van het gezelschap van deze exotische en liefhebbende kat!

Misschien wilt u ook weten of calico-katten hypoallergeen zijn. Tot daar!

Verwijzingen:

[1] Vonkt AH. Menselijke allergie voor katten: een overzicht van de impact op kattenbezit en afstand doen. J Feline Med Surg. 2022 Jan;24(1):43-52. DOI, Geraadpleegd op 18 mei 2023.