6 rassen van langharige schildpadkatten (met foto’s)

Ben je een fan van langharige katten? Misschien ben je een fan van ongewone katten die vaak een beetje zeldzaam zijn. Als dit je beschrijft tot een tee, kan een langharige schildpadkat een geweldige keuze voor huisdieren voor je zijn.

Schildpadkatten hebben de neiging om een mengelmoes van verschillende kleuren te hebben, wat hen de naam Tortoiseshell heeft opgeleverd. Ze zijn beschreven als afstandelijk en afstandelijk en hebben wat in bepaalde kringen bekend staat als “Tortitude”. Ze zijn meelevend, slim, vrolijk en zelfs nieuwsgierig.

Geen twee Tortoiseshell katten zijn hetzelfde, maar er zijn zes rassen om uit te kiezen. We bespreken zes Tortoiseshells in onze onderstaande gids om u te helpen beslissen welke de beste Tortie voor u en uw gezin is.

3 katten gezichtsverdeler

De 6 rassen van de langharige schildpadkat

1. Binnenlandse Langhaar Tortie

Kat tv kijken
Foto credit: pxfuel
Levensduur: 10 tot 20 jaar
Gewicht: 6 tot 16 pond

De Domestic Longhaired Tortie weegt tussen de 6 en 16 pond en leeft 10-20 jaar. Dit is het meest voorkomende type Tortie en is een standaard kat van gemengd ras.

Deze zijn niet vaak beschikbaar, maar met een standaard kat van gemengd ras weet je dat je waarschijnlijk een gezond kitten krijgt omdat het geen raszuivere katten zijn, die vaak gezondheidsproblemen hebben om vaker op te letten dan gemengde rassen.

Hoewel dit ras niet verschilt van andere kattenrassen met betrekking tot lengte, gewicht en levensduur, hebben ze nogal wat Tortitude. Er wordt gezegd dat ze een beetje sassier zijn dan de meeste, maar meestal zullen kleinere vrouwtjes eerder uithalen om zichzelf te beschermen. Ze zijn echter nog steeds goede huisdieren voor iemand die met de sass kan omgaan.

thematische pauze

2. Langhaar Manx Tortoiseshell

12Manx
Afbeelding credit: BiancaMariani, Pixabay
Levensduur: 9 tot 13 jaar
Gewicht: 8 tot 12 pond

Het langharige Manx Tortoiseshell kattenras weegt 8 tot 12 pond en heeft een gemiddelde levensduur van 9 tot 13 jaar.

Deze katten zijn afkomstig van het eiland Man en zijn het meest herkenbaar aan hun korte of niet-bestaande staarten. Manx worden beschouwd als loyale huisdieren en ideaal als u op zoek bent naar een kat om op ratten en ander ongedierte te jagen. Ze zijn geweldige huisdieren en hebben prachtige jassen. Hoewel ze niet als de beste schootkatten worden beschouwd, zullen ze dicht bij u en uw gezin rondhangen, hoewel ze misschien niet de hele tijd willen worden aangeraakt.

thematische pauze

3. Britse langhaarschildpad

Brits langhaar kattenras
Afbeelding Credit: sab_k, Pixabay
Levensduur: 10 tot 20 jaar
Gewicht: 6 tot 18 pond

De Britse langharige schildpadkat heeft een levensduur van 10 tot 20 jaar en weegt 6 tot 18 pond. Helaas wordt deze kat niet door alle verenigingen erkend en is het een vrij nieuw ras.

Dit is een middelgrote kat die qua uiterlijk heel dicht bij de Britse korthaar staat. Dit ras kan afstandelijk en afstandelijk zijn, maar ze zullen ook fel loyaal zijn aan hun families. Je kunt dit ras in blauw en andere soorten kleuren krijgen, dus het zal niet moeilijk zijn om de juiste voor jou te vinden. Hoewel ze afstandelijk en afstandelijk zijn, kunnen ze heel vriendelijk zijn met degenen van wie ze houden.

thematische pauze

4. Perzische Tortie

Blauwe rook tortie Perzische kat kitten_Linn Currie_shutterstock
Afbeelding credit door: Linn Currie, Shutterstock
Levensduur: 12 tot 15 jaar
Gewicht: 8 tot 14 pond

De Perzische Tortie bereikt 8 tot 14 pond bij volledige groei en heeft een levensverwachting van tussen de 12 en 15 jaar. Van deze katten wordt gezegd dat ze al duizenden jaren bestaan, en de Perzische kat met een plat gezicht is een van de meest populaire rassen. Ze zijn erg relaxt en houden ervan om de hele dag te slapen als je ze toelaat.

Ze zijn loyaal, vriendelijk en staan liever op de grond dan in een boom te klimmen, waardoor ze een beetje anders zijn dan de meeste rassen. Het zijn uitstekende huisdieren, maar zijn niet erg actief, dus als je op zoek bent naar een schildpadkat die met je zal spelen, is deze het misschien niet.

thematische pauze

5. Amerikaanse Bobtail Tortie

Amerikaanse bobtail kat
Afbeelding Credit: Mary McDonald, Shutterstock
Levensduur: 13 tot 15 jaar
Gewicht: 6 tot 16 pond

De Amerikaanse Bobtail Tortie leeft 13 tot 15 jaar en weegt 6-16 pond tegen de tijd dat ze volgroeid zijn. Dit ras is afkomstig van een natuurlijke mutatie die wordt aangetroffen in de Domestic Shorthair kat.

Dit is een intelligente, speelse kat die matig actief is, wat betekent dat ze niet veel beweging nodig hebben om gezond en gelukkig te zijn. Het is niet gemakkelijk om de Amerikaanse Bobtail Tortoiseshells buiten Amerika te vinden, omdat het een regionale soort is.

thematische pauze

6. Maine Coon Tortie

Schattige Kittens Sweet Baby Cat Maine Coon Kitty Tortie
Afbeelding Credit: Lana Kud, Shutterstock
Levensduur: 9 tot 15 jaar
Gewicht: 8 tot 18 pond

Last but not least op onze lijst van langharige schildpadkatten is het Maine Coon Tortie kattenras. Ze wegen 8 tot 18 pond en hebben een levensverwachting van 9-15 jaar.

Maine Coon Torties zijn geen strikt langharige of kortharige katten. In plaats daarvan zijn het ruige katachtigen die frequente verzorging vereisen, ongeacht hun vachttypen. Deze katten worden ook pas volledig volwassen als ze 5 jaar oud zijn. Ze kunnen ook tot 3 voet lang worden, waardoor ze vrij groot zijn in vergelijking met andere katten.

Het zijn geweldige huisdieren en doen het geweldig met kinderen en andere dieren.

cat + lijnverdeler

Tortoiseshell Cat Veelgestelde vragen

Nu u de verschillende rassen van langharige schildpadkatten kent waaruit u kunt kiezen, zullen we proberen een paar van uw vragen in de onderstaande gids te beantwoorden.

Hoeveel kosten langharige schildpadkatten?

De prijs die u betaalt voor een langharige schildpadkat is afhankelijk van het ras en wat de fokker in de adoptiekosten opneemt. Je kunt verwachten dat je zo laag als $ 60-125 betaalt voor een reddings-Tortie; aan de andere kant kunt u tot $ 2.500 uitgeven.

Zijn langharige torties zeldzaam?

Langharige katten zijn zeldzamer dan kortharige katten, omdat het langharige gen recessief is. Slechts één op de tien katten heeft het recessieve gen dat resulteert in lang haar. Als je een langharige kat krijgt, beschouw jezelf dan als gelukkig, vooral als het een Tortie is.

Tortie Maine Coon
Afbeelding Credit: Nynke van Holten, Shutterstock

kattenpootverdeler

Conclusie

Er zijn zes rassen van langharige schildpadkatten op onze lijst en u kunt deze katten van fokkers tegen verschillende prijspunten vinden. Het is belangrijk op te merken dat deze katten zeldzaam zijn, dus zorg ervoor dat de fokker een goede reputatie en ervaring heeft voordat u de uiteindelijke beslissing neemt om een kat van hen te kopen. Als je een van deze schattige katten een eeuwig thuis geeft, kun je er zeker van zijn dat je er veel liefde en loyaliteit voor terugkrijgt.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Dillynjames, Wikimedia Commons