5 Beste hoogzijdige kattenbakken voor rommelige katten

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Katten hebben de reputatie behoorlijk schoon te zijn, maar als het gaat om kattenbakken, kunnen zelfs de opgeruimdste katten soms problemen hebben om alles mooi en netjes te houden.

Van het volgen van zwerfvuil buiten tot het spuiten waar ze dat zeker niet zouden moeten doen, katten kunnen vrij gemakkelijk een puinhoop maken met hun kattenbakken.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste hoogzijdige kattenbakken voor rommelige katten

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Nature’s Miracle Hoogzijdige kattenbak

 • Hoge zijkanten helpen verspreiding en spray van zwerfvuil te voorkomen
 • Betaalbaar en gemakkelijk schoon te maken
 • Goed voor oudere katten die hulp nodig hebben bij het in- en uitstappen van dozen

BESTE ZELFREINIGENDE KATTENBAK

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Omega Paw Roll’N Schone Kattenbak

 • Zelfreinigende doos die betaalbaarder is dan elektrische modellen
 • Afgedekt om geuren te beheersen
 • Rol om zwerfvuil te filteren en afval te verzamelen

HET BESTE VOOR GROTE RASSEN

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Frisco Hoogzijdige Kattenbak

 • Geweldig voor grote rassen zoals Maine Coons
 • Geschikt voor meerdere katten
 • Kan ook werken voor kleine honden

Gelukkig kunnen de beste hoogzijdige kattenbakken je huis schoner dan ooit houden, omdat ze helpen om geuren te bevatten en zwerfvuil in de doos te houden waar het hoort.

De hoge zijkanten hierop (en met name de open kattenbak van Nature’s Miracle, de beste overall in deze lijst) voorkomen dat katten katten kattenbakvulling eruit schoppen en kunnen ook voorkomen dat katten die spuiten buiten een puinhoop maken.

Begin vandaag nog met denken in de doos en overweeg vandaag nog een van deze vijf hoogzijdige kattenbakken voor je katachtige metgezel.

Nature's Miracle Just For Cats Geavanceerde hoogzijdige kattenbak

Bekijk op Chewy Buy op Amazon

Deze high-sided kattenbak van Nature’s Miracle is de beste algemene optie als je moeite hebt om oplossingen te vinden voor een kat die echt graag spuit. Een van de grootste voordelen is alleen de eenvoud: het is eenvoudig en ook gemakkelijk voor huisdieren om er meteen in te springen.

De muren zijn ongeveer 10 centimeter hoog en de vloer in het midden van de opening is ongeveer 5,5 inch, dus zelfs een vlekje zwerfvuil staat niet op het punt om op je vloer te worden geschopt. Nog een extraatje? Het dieptepunt van binnenkomst hier betekent dat oudere katten die moeite hebben met mobiliteit met relatief weinig problemen de doos in en uit kunnen gaan.

Omdat deze doos is gemaakt met een speciaal anti-aanbakoppervlak dat wordt geleverd met antimicrobiële bescherming en geurblokkerende technologie, voelt het schoonmaken ook praktisch moeiteloos aan.

Geuren en bacteriën hopen zich ook minder snel op in deze doos, wat gewoon een andere reden is waarom het nu een van de meest picks op de markt is. Als u echter op zoek bent naar een doos die in een krappe hoek past of die mogelijk zelfreinigende functionaliteit heeft, is deze doos zonder franje misschien niet precies voor u.

Pros:

 • Hoge zijkanten helpen strooiselverstrooiing en spray te voorkomen; betaalbaar en gemakkelijk schoon te maken; houdt veel zwerfvuil vast; goed voor oudere katten die hulp nodig hebben bij het in- en uitstappen van dozen.

Tegens:

 • De ingang kan te laag bij de grond zijn in vergelijking met andere kattenbakken; kan minder geurbescherming bieden dan afgedekte kattenbakken of automatische kattenbakken.

Bekijk op Chewy

Voor sommige katten kan het uitzoeken hoe ze een kattenbak met topinvoer moeten gebruiken een echte uitdaging zijn – ze zijn tenslotte zo anders dan al het andere dat uw kat ooit eerder heeft gebruikt. Maar een van de geweldige dingen van deze top-entry optie van Clevercat is dat het echt is ontworpen om katten naar binnen te wenken, zodra ze het onder de knie hebben.

Samen met het ontwerp met de bovenste ingang, dat in dit geval helpt om tracking te elimineren, wordt deze doos geleverd met een bedekte bovenkant die helpt voorkomen dat geuren naar buiten en in sijpelen andere delen van uw huis. De hoge wanden op deze doos, in combinatie met de hoes, zorgen ervoor dat over-de-rand morsen ook tot het verleden behoort.

Als je honden hebt, kan het gebruik van een kattenbak met topinvoer in het algemeen ook een goed idee zijn, omdat dit hen kan ontmoedigen om rond te snuffelen waar ze absoluut niet thuishoren. Bovendien, hoewel deze doos zeker kan helpen om problemen met morsen te voorkomen, is het niet ideaal voor oudere katten of katten die gehandicapt zijn, omdat in- en uitstappen stress kan veroorzaken op hun meer fragiele gewrichten, dus het is iets om in gedachten te houden voordat je koopt.

Pros:

 • Kan helpen bij het elimineren van tracking; bedekt om geuren te beheersen; goed voor katten die spuiten.

Tegens:

 • Top entry kan voor sommige katten moeilijk zijn om aan te passen; voor oudere katten of katten met gewrichtsproblemen kan het moeilijk zijn om in en uit te stappen.

Nature's Miracle Just For Cats Advanced Hooded Corner Cat Kattenbak

View On Chewy View On Amazon

Woon je in een appartement of een vergelijkbare kleine ruimte en moet je een manier vinden om te voorkomen dat de kattenbakafval van je kat de rest van je huis volgt? Deze hoekdoos van Nature’s Miracle houdt zwerfvuil precies waar het moet zijn – in de doos – en past ook perfect in meer besloten of krappe gebieden in uw huis.

Niet alleen neemt deze doos minder ruimte in beslag, maar hij slaagt er ook in om goed werk te leveren bij het houden van een deksel op ongewenste geuren. Vergelijkbaar met de basis Nature’s Miracle-doos waarnaar hierboven wordt verwezen, is deze gemaakt met een speciaal anti-aanbakoppervlak dat klonteren voorkomt en op zijn beurt rommel gemakkelijker schoon te maken maakt.

Dit wordt ook geleverd met een antimicrobiële coating, die helpt voorkomen dat bacteriën zich ophopen in de doos van uw kat, en een vervangbaar houtskoolfilter dat kan helpen om ongewenste geuren te verminderen.

Omdat deze hoekkattendoos ook een deksel bij zich heeft, zal je kat minder snel kattenbakvulling uittrappen. Aan de andere kant kan het driehoekige ontwerp hiervan ruimte besparen, maar kan het een krappe knijp zijn voor grotere kattenrassen.

Pros:

 • Perfect voor kleine ruimtes en krappe hoeken;  gemaakt met een anti-aanbakoppervlak dat het opruimen gemakkelijker maakt; wordt geleverd met antimicrobiële coating; wordt geleverd met een afgedekt deksel voor geurbestrijding.

Tegens:

View On Chewy View On Amazon

Wanneer je denkt aan zelfreinigende kattenbakken, is de kans groot dat je meteen denkt aan dure elektrische modellen die al het werk voor je doen, maar ook een klein fortuin kosten. Een van de geweldige voordelen van deze zelfreinigende doos van Omega Paw is dat hij vrijwel alles alleen doet, met één belangrijke uitzondering: hij is ook ongelooflijk betaalbaar.

Om van poep en urine af te komen, hoef je alleen maar de doos een beetje te kantelen, en dan verdwijnt de puinhoop, bijna als bij toverslag.

In werkelijkheid is die magie te danken aan een grill in de doos, die afval scheidt in een uittrekbare lade. Voor katten die spuiten, helpt de hoes eroverheen (om nog maar te zwijgen van de hoge wanden) om strooisel in te dammen en te voorkomen dat het volledig wordt gevolgd.

Het enige echte nadeel van deze doos is dat hij middelgroot is, wat betekent dat als je een kattenbak in een krapper gebied moet bevestigen, deze misschien niet past bij de rekening of de behoeften van je kat. Toch, als je het gemak van een zelfreinigende doos wilt voor je kat die graag spuit, kun je hier niet fout mee gaan.

Pros:

 • Zelfreinigende doos die betaalbaarder is dan elektrische modellen; bedekt om geuren te beheersen; rol om zwerfvuil te filteren en afval te verzamelen; wordt geleverd met een dienblad voor eenvoudige verwijdering van afval; groot genoeg voor meerdere katten.

Tegens:

 • Kan te groot zijn voor kleine ruimtes; niet helemaal automatisch; moet zeer hard klonterend strooisel gebruiken.

Bekijk op Chewy

Voor Maine Coons of andere grotere kattenrassen kan het vinden van de juiste kattenbak moeilijk te verkopen zijn. Houd rekening met problemen met spuiten en u zult snel ontdekken dat er gewoon niet veel geweldige opties zijn voor kattenbakken. Gelukkig is dat waar deze extra grote doos om de hoek komt kijken.

De Frisco High Sided Cat Litter Box is een ongelooflijk ruime en high-sided optie waar grote katten zich comfortabel in kunnen voelen. Duurzaam en gemaakt zonder middennaden, deze doos kan helpen de verspreiding van zwerfvuil te verminderen en is ook laag genoeg dat katten erin kunnen springen zonder hun poten onnodig te belasten.

Ideaal voor meerdere kattenhuizen, deze doos neemt op een goede manier ruimte in beslag, maar als u op zoek bent naar een compactere optie, is een van de andere in deze lijst misschien geschikter.

Pros:

 • Reusachtig; geweldig voor grote rassen zoals Maine Coons en meerdere katten; kan werken voor kleine honden.

Tegens:

 • Neemt veel ruimte in beslag, kan te groot zijn voor appartementen en kleine ruimtes.