Skip to Content

Purina Cat Chow Beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Purina Cat Chow – goed of slecht? Leer alles over dit merk in onze onbevooroordeelde Purina Cat Chow review.

De We’re All About Cats-beoordeling van Purina Cat Chow op wat belangrijk is

We hebben Purina Cat Chow geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 3/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 3/10
 • Productvariëteit – 4/10
 • Prijs– 10/10
 • Klantervaring – 6/10
 • Herinner geschiedenis – 4/10

Algemene score: 5/10

We geven Purina Cat Chow kattenvoer een 30 uit 60 rating of een D-cijfer.

Over Purina Cat Chow

Purina Cat Chow is een van de oudste merken in de branche, daterend uit de vroege jaren 1960. Het was Purina’s eerste kattenvoer en is, na tientallen jaren in het gangpad voor dierenvoeding, nog steeds een van de meest beschikbare en populaire merken die je kunt kopen.

Cat Chow brokjes zijn alles wat handig is in kattenvoer – het is gemakkelijk op te slaan en te serveren, betaalbaar en bijna overal verkrijgbaar waar u winkelt.

Maar is het een veilige en gezonde keuze voor uw kat? Dat is wat we in deze review onderzoeken. Ik heb uren besteed aan het onderzoeken van Purina Cat Chow, het lezen van klantrecensies, het analyseren van labels en het graven in de geschiedenis van het merk.

Laten we bij het begin beginnen: sourcing en productie van ingrediënten.

Inkoop en productie

Purina Cat Chow-voedingsmiddelen worden vervaardigd in eigen faciliteiten in de Verenigde Staten en Canada. Volgens het bedrijf zijn de meeste van hun ingrediënten afkomstig uit Noord-Amerika, samen met een verscheidenheid aan ingrediënten uit andere regio’s. Zo haalt het bedrijf lamsvlees uit Nieuw-Zeeland en synthetische vitamines en aminozuren uit China.

Is Purina Cat Chow teruggeroepen?

Samen met een paar soorten Friskies-brokjes werd Purina Cat Chow Naturals droog kattenvoer in 2011 teruggeroepen vanwege mogelijke salmonellabesmetting.

Andere Purina-merken zijn in de loop der jaren verschillende keren teruggeroepen, maar de terugroepactie van 2011 lijkt de enige te zijn waarbij Purina Cat Chow in het afgelopen decennium betrokken was. Voor meer informatie over andere terugroepacties voor Purina-dierenvoeding, klik hier.

Welke soorten kattenvoer biedt Purina Cat Chow aan?

De Purina Cat Chow line-up omvat een slanke verscheidenheid aan droog voedsel.

Naast standaardformules voor volwassen katten, bevat de selectie recepten voor binnenkatten, kittens en katten met gevoelige magen. Purina Cat Chow Naturals recepten zijn bijna identiek aan de standaard Cat Chow recepten, maar zijn vrij van kunstmatige kleuren.

Purina Cat Chow Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Purina Kat Chow

Bekijk op Chewy View op Amazon

Kippenbijproductmeel lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit voedsel belooft twee problemen aan te pakken die veel voorkomen bij binnenkatten: haarballen en gewichtstoename. Het is een droogvoer met kipbijproductmeel als eerste ingrediënt, gevolgd door een mix van van graan afgeleide ingrediënten.

Met volkoren maïs, sojameel, tarwe, maïsglutenmeel en rijst die zoveel ruimte innemen op de ingrediëntenlijst, lijken planten in dit recept voorrang te hebben op vlees. Na deze reeks brokbindende granen bevat het voedsel rundvleesvet als belangrijkste vetbron.

Twee additieven, “natuurlijke smaak” en “leversmaak”, verhogen de smakelijkheid van het voedsel. Hoewel hun oorsprong niet expliciet is, lijken deze ingrediënten veilig te zijn voor katten en zijn ze over het algemeen een acceptabele opname in huisdiervoer.

Het voedsel bevat cellulose in poedervorm als een bron van vezels, wat het kan helpen zijn beloften na te komen om haarballen te verlichten en een gezond gewicht te bevorderen. Na een mix van synthetische vitaminen, mineralen en aminozuren bevat het voedsel drie soorten kleurstoffen. Het eten is gekleurd met Rood 40, Blauw 2 en Geel 5. Al deze kleurstoffen kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken of eraan bijdragen.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte, een laag vetgehalte en een hoog koolhydraatgehalte.

Of u zich nu richt op de distributie van macronutriënten of de kwaliteit van ingrediënten, er is niets aan dit voedsel dat eruitziet als een ideale keuze voor de kom van je kat. Het is niet geschikt voor soorten of gemaakt van ingrediënten van topkwaliteit.

De eiwitbronnen zijn planten of afgeleid van potentieel laagwaardige dierlijke bijproducten. Het bevat veel koolhydraten, wat de kans op het ontwikkelen van diabetes door uw kat op latere leeftijd kan vergroten.

Met 358 calorieën per kopje, dit voedsel is laag in calorieën in vergelijking met andere brokproducten.

Ingrediënten

Kipbijproductmeel, volkoren maïs, sojameel, volkoren tarwe, maïsglutenmeel, rijst, rundvleesvet natuurlijk geconserveerd met gemengde tocoferolen, leversmaak, kip, cellulosepoeder, sojabonendoppen, calciumcarbonaat, fosforzuur, zout, natuurlijke smaakstof, kaliumchloride, cholinechloride, peterselievlokken, taurine, vitamine E-supplement, mineralen [Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Calcium Iodate, Sodium Selenite]Vitaminen [Vitamin E Supplement, Niacin (Vitamin B-3), Vitamin A Supplement, Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K)], L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat (Vitamine C), Rood 40, Blauw 2, Geel 5.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 9.5%

Ruwe celstof: 4.7%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 34.09%

Vet: 10.8%

Vezel: 5.34%

Koolhydraten: 49.77%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.97%

Vet: 23.82%

Koolhydraten: 45.21%

Ingrediënten die we leuk vonden: Rundvet, Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Kipbijproductmeel, volkoren maïs, sojameel, volkoren tarwe, maïsglutenmeel, rijst, sojabonendoppen, rood 40, blauw 2, geel 5

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Gebruikt rundvet in plaats van plantaardige oliën

Tegens

 • Extreem hoog koolhydraatgehalte
 • Een laag vetgehalte is niet geschikt voor elke kat
 • Droogvoer biedt niet het vocht dat katten nodig hebben
 • Bevat kunstmatige kleuren
 • Bevat bijproducten van kip, die mogelijk minder verteerbaar zijn dan andere stukken kip

Cat Chow Compleet Droog Kattenvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Kippenbijproductmeel lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Purina’s Cat Chow Complete recept is het onderhoudsvoer van het merk, geformuleerd om te voldoen aan de voedingsbehoeften van de meeste volwassen katten.

Hoewel een dierlijk ingrediënt, kipbijproductmeel, het eerste ingrediënt van het voedsel is, lijkt het geen op vlees gebaseerd voedsel te zijn. Met gemalen gele maïs, maïsglutenmeel, volkoren tarwe, rijst en sojameel de volgende paar items op de ingrediëntenlijst, is dit een plantaardig voedsel.

Over het algemeen lijken plantaardige voedingsstoffen minder biologisch beschikbaar te zijn voor katten dan die van dieren. Naast het feit dat het qua voedingswaarde minder efficiënt is, is plantaardig voedsel zoals dit koolhydraatrijk en kan het bijdragen aan de kansen van uw kat om diabetes te ontwikkelen en te blijven hebben.

Na de lange lijst met granen bevat het voedsel rundvleesvet, kip en vismeel. Hoewel we niet alle details over de kwaliteit van deze ingrediënten kennen, zijn het dierlijke insluitsels die de behoeften van uw kat als carnivoor eren.

Het voedsel bevat een scala aan vitamines, mineralen en aminozuren die elke maaltijd qua voedingswaarde compleet en uitgebalanceerd maken voor volwassen katten. Aan het einde van de ingrediëntenlijst bevat het voedsel een mix van kleurstoffen, waaronder Rood 40, Blauw 2 en Geel 5.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte met een laag vet- en hoog koolhydraatgehalte.

Dit is een plantaardig voedsel dat de nadruk legt op potentieel laagwaardige eiwitbronnen boven intens voedende of hoogwaardige ingrediënten. Hoewel het is versterkt en geformuleerd om de voeding te bieden die uw kat nodig heeft, is het geen optimale keuze.

Het voedsel is 405 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kipbijproductmeel, gemalen gele maïs, maïsglutenmeel, volkoren tarwe, rijst, sojameel, rundvleesvet geconserveerd met gemengde tocoferolen, kip, vismeel, leversmaak, fosforzuur, calciumcarbonaat, zout, kaliumchloride, cholinechloride, mineralen [Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Calcium Iodate, Sodium Selenite], Taurine, Vitaminen [Vitamin E Supplement, Niacin (Vitamin B-3), Vitamin A Supplement, Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K)], Dl-Methionine, Rood 40, Geel 5, Blauw 2.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 12%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.36%

Vet: 13.64%

Fiber: 3.41%

Koolhydraten: 46.59%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.33%

Vet: 28.53%

Koolhydraten: 40.14%

Ingrediënten die we leuk vonden: Rundvet, Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Kipbijproductmeel, gemalen gele maïs, maïsglutenmeel, volkoren tarwe, rijst, sojameel, rood 40, geel 5, blauw 2

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros

 • Gebruikt rundvet in plaats van plantaardige oliën

Tegens

 • Zeer hoog in koolhydraten
 • Voornamelijk gemaakt van plantaardige ingrediënten
 • Bevat potentieel schadelijke kunstmatige kleuren
 • Heeft niet genoeg vocht om je kat goed gehydrateerd te houden

Cat Chow Naturals Origineel Droog Kattenvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Kip- en maïsglutenmeel lijken de primaire eiwitbronnen te zijn in dit droge kattenvoer.

Het grootste verschil tussen Purina Cat Chow Naturals en Purina’s standaard Cat Chow-voedsel is het gebrek aan kunstmatige kleurstoffen. Het tweede significante verschil is het eerste ingrediënt. In plaats van kipbijproductmeel, bevat Purina Cat Chow Naturals Original droog kattenvoer kip als eerste ingrediënt.

In vergelijking met bijproducten van kip is dit ingrediënt waarschijnlijk een meer biologisch beschikbare en verteerbare eiwitbron. Dat gezegd hebbende, kip is een vochtrijk ingrediënt dat zijn plaats bovenaan de ingrediëntenlijst verdient op basis van het voorkookgewicht. Nadat het voedsel is gekookt, neemt kip waarschijnlijk aanzienlijk minder ruimte in beslag in het recept.

In plaats van een betekenisvol verschil te maken in de voedingssamenstelling van het voedsel, doet het gebruik van kip als eerste ingrediënt weinig meer dan het bedrijf in staat stellen om “echte kip” als het nummer één ingrediënt te claimen. En het eten is ook niet vrij van bijproducten. Hoewel het niet het eerste ingrediënt is, verschijnt kipbijproductmeel later op de ingrediëntenlijst.

Net als andere Purina Cat Chow-recepten bevat het voedsel een mix van maïsglutenmeel, rijst, sojameel, gemalen gele maïs en gemalen volkoren. Deze ingrediënten verhogen het koolhydraatgehalte van het voedsel en zijn bronnen van eiwitten.

Hoewel deze op granen gebaseerde ingrediënten het grootste deel van de ruimte op de ingrediëntenlijst lijken in te nemen, bevat het voedsel ook een paar extra dierlijke ingrediënten. Het voedsel is bijvoorbeeld afhankelijk van rundervet als belangrijkste vetbron. Leversmaak, natuurlijke smaak en een kleine hoeveelheid zalm lijken het smaakprofiel van het voedsel af te ronden.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte met een laag vet- en hoog koolhydraatgehalte.

Hoewel dit voedsel wat punten verdient met zijn gebrek aan kunstmatige kleuren, is het niet veel beter dan al het andere dat je bij Purina Cat Chow kunt kopen. Het is een plantaardig, koolhydraatrijk voer dat er niet in slaagt om het vocht te leveren dat uw kat nodig heeft.

Het voedsel bevat 398 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kip, Maïsglutenmeel, Kipbijproductmeel, Rijst, Sojameel, Gemalen gele maïs, Gemalen volkoren, Rundertalg Natuurlijk geconserveerd met gemengde tocoferolen, Natuurlijke leversmaak, Zalm, Fosforzuur, Calciumcarbonaat, Natuurlijk Aroma, Zout, Cholinechloride, Gedroogde Spinazie, Taurine, Kaliumchloride, Vitaminen [Vitamin E Supplement, Niacin (Vitamin B-3), Vitamin A Supplement, Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K)]Mineralen [Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Calcium Iodate, Sodium Selenite].

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 34%

Ruw vet: 13%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.64%

Vet: 14.77%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 43.18%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.83%

Vet: 30.48%

Koolhydraten: 36.69%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Rundervet, Zalm

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Maïsglutenmeel, rijst, sojameel, gemalen gele maïs, gemalen volkoren

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros

 • Bevat geen kunstmatige kleuren
 • Vertrouwt op dierlijk vet

Tegens

 • Voornamelijk gemaakt met planten
 • Zeer hoog in koolhydraten
 • Een laag vetgehalte is niet ideaal voor elke kat

Wat vinden klanten van Purina Cat Chow Kattenvoer?

Purina Cat Chow is een van de meest populaire merken in de branche. Het heeft meerdere generaties klanten verdiend en de overgrote meerderheid van hen Ik vind het heerlijk.

Zelfs recensenten van Consumentenzaken zijn relatief vriendelijk voor Purina. Met 838 beoordelingen die in het afgelopen jaar zijn ingediend, verdient Purina Pet Foods een algemene tevredenheidsbeoordeling van 3,5 van de 5 sterren.

Laten we eens kijken naar wat klanten zeggen over Purina Cat Chow op Chewy.

Positieve beoordelingen

“Ik gaf IAMS kattenvoer, totdat ze de prijzen zo hoog opvoerden – de katten begonnen letterlijk de IAMS te bedekken alsof het poep was. Blue Buffalo geprobeerd, dat was hit &miss plus $$. Nadat ik hier 5 katten had gedumpt die nu “familie” zijn, ben ik overgestapt op goedkoper droog kattenvoer – Purina Naturals. Ik heb een kerel die GI-problemen heeft – braaksels / diahrea etc – en dit is het ENIGE voedsel dat hij zal eten zonder te kotsen of poepen als een gek. Mijn lokale winkels zijn niet consistent met het op voorraad hebben van dit – je weet hoe katten niet gemakkelijk omgaan met verandering in voedsel. Dus ik ga met chewy, zodat ik een consistente voorraad kan hebben van het enige voedsel dat werkt voor mijn “kinderen!” – MeToosMom, recensie Purina Cat Chow Naturals Original Dry Cat Food

“Al na een paar dagen geen haarballen meer ophoesten. Ik voer ’s ochtends maar ongeveer een kopje aan drie volwassen katten. Ik voer hun gewone natvoer ’s avonds. Lijkt het werk te doen om haarballen kwijt te raken. Ik raad het ten zeerste aan voor je binnenkatten.” – ArmandHammer, reviewing Purina Cat Chow Hairball & Healthy Weight Indoor Dry Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Het eerste wat ik moet zeggen is dat ik Purina een nogal terse review heb gestuurd. Ik laat hen duidelijk mijn mening weten over de recente verandering, van hun verpakking. Ik wil dat je weet van mijn gedachten, over het feit dat er niet langer het gemakkelijk te openen treklipje op hun tassen zit. Het is absurd, om het ongemak toe te voegen, aan de steeds stijgende prijzen [I realize that cannot be avoided], en de vermindering, in volume.” – Grouch, recensie Purina Cat Chow Complete Dry Cat Food

“Toen de verpakkingsgrootte veranderde van 16# naar 15#, veranderde Purina ook de ingrediënten. Nu is er in plaats van gevogeltemeel alleen kippenmeel. Ze hebben het vlees- en beendermeel verwijderd en hebben gebarsten maïs in plaats van maïsmeel. Onze schuurkatten (nog nooit een kieskeurige schuurkat gehad in meer dan 40 jaar) weigerden dit nieuwe voedsel te eten! Ik ben een autoship-klant van Chewy.com sinds ze een klein en nieuw bedrijf waren. Chewy is mijn favoriete bedrijf om mee om te gaan op dit moment. Ik wou echter dat Chewy me ruim voor de verandering van het ingrediënt op de hoogte had gesteld, zodat ik een deel van het oude voedsel had kunnen behouden terwijl ik overging naar nieuw. Chewy heeft altijd zijn uiterste best gedaan op het gebied van klantenservice, maar ze kunnen wel wat verbetering gebruiken bij het waarschuwen van autoship-klanten voor veranderingen en kunnen wel wat verbetering gebruiken in de communicatie met dierenvoedingsbedrijven over ingrediëntwijzigingen. Dierenvoeding is immers hun hoofdactiviteit, zij vooral retailers, zouden hier bovenop kunnen zitten. Ik kreeg eindelijk een duidelijk antwoord met betrekking tot de ingrediëntveranderingen van Purina na een gesprek met 4 mensen daar. Chewy was niet op de hoogte van veranderingen in ingrediënten. Ruimte voor verbetering, maar houd de goede klantenservice vol!” – Nickname, recensie Purina Cat Chow Complete Dry Cat Food

Hoeveel kost Purina Cat Chow Kattenvoer?

Met weinig recepten die meer dan vijf cent per ounce kosten, is Purina Cat Chow een van de goedkoopste merken op de markt. Ervan uitgaande dat u een typische kat van tien pond voedt die ongeveer 200 calorieën per dag binnenkrijgt, kost Cat Chow ongeveer $0.10 tot $0.12 per dag.

Over het algemeen, is Purina Cat Chow Kattenvoer een goede keuze?

Er is geen enkel voedsel in de Purina Cat Chow-familie dat vlees boven planten of duidelijk genoemd vlees benadrukt boven potentieel laagwaardige bijproducten.

Met ingrediëntenlijsten dik met maïs, soja, tarwe en kleurstoffen, bevat de originele line-up van Purina Cat Chow meestal meer planten en potentiële irriterende stoffen dan voedende vleesingrediënten. Hoewel Purina Cat Chow Naturals zich voordoet als een gezondere upgrade, is het net zo koolhydraatrijk en net zo ongepast voor soorten.

Over het algemeen is Purina Cat Chow een verleidelijke optie als je een krap budget hebt, maar het is niet je enige keuze. Voordat u zich op dit merk vestigt, moet u Kirkland-kattenvoer of een van de producten op onze lijst met de beste goedkope kattenvoeding op de markt overwegen.

Waar purina cat chow kattenvoer kopen?

Purina Cat Chow is bijna overal verkrijgbaar waar je kattenvoer kunt kopen. Je vindt het in boodschappen, big box-winkels en dierenspeciaalzaken. Het is net zo gemakkelijk online te vinden, met online retailers zoals Walmart.com, Chewy en Amazon.

Klik hier om te winkelen voor Purina Cat Chow op Chewy