10 dingen die u moet weten voordat u een automatische kattenbak koopt

Automatische kattenbakken beloven misschien het werk voor u te doen, maar kunnen ze leveren? Hoewel er massa’s automatische kattenbakken zijn, maken ze niet allemaal hun beloften waar.

Blijf lezen om meer te weten te komen over onze top 10 dingen om op te letten bij het kopen van een automatische kattenbak.

10 dingen die u moet weten

Er zijn verschillende dingen om rekening mee te houden bij het kopen van een automatische kattenbak. Hier zijn 10 van de belangrijkste dingen om naar te zoeken naar onze mening.

#1 Bedrijfsreputatie

Wanneer u op zoek bent naar een automatische kattenbak, wilt u kijken naar de reputatie van het bedrijf. Veel bedrijven hebben een goed engineeringteam en produceren hun producten. Dit betekent dat ze het product van begin tot eind controleren.

Sommige bedrijven kopen gewoon een product uit China en zetten er hun logo op. Dit betekent dat het door vele andere merken aan meerdere bedrijven wordt verkocht. U kunt altijd contact opnemen met een bedrijf en vragen waar het is vervaardigd om dit te bevestigen.

Lees ook: Litter-Robot 4 Review (we hebben het een maand getest)

#2 Lees altijd de beoordelingen

Lees altijd de recensies. Niet alle claims, waar het een automatische kattenbak betreft, kloppen. Veel beoordelingen zijn niet geloofwaardig, maar controleer beoordelingen op Google en Amazon grondig voordat u een beslissing neemt.

#3 Vermijd winkelfraude

Er gaan veel advertenties rond op sociale mediasites die ronduit oplichting zijn. Hoewel de advertentie eruit kan zien alsof u een gerenommeerd product koopt, ontvangt u mogelijk iets heel anders.

Lees ook: 11 beste kattenbakken in 2022 – we hebben ze allemaal geprobeerd

#4 Controleer de garantie

Controleer altijd de garantie bij de aanschaf van een automatische kattenbak. Deze apparaten zijn verre van perfect en hebben de neiging om problemen te hebben. Wanneer onderdelen kapot gaan of het product defect raakt, is het van vitaal belang om een goede garantie te hebben met vervangende onderdelen inbegrepen. Misschien wilt u ook controleren op geld-terug-garanties voor het geval u niet zeker weet of een automatische kattenbak geschikt voor u is.

#5 Kattenvriendelijkheid

Denk in de eerste plaats aan het comfort van je kat. Als uw kat de automatische kattenbak niet leuk vindt, heeft u geld verspild aan iets dat niet zal wennen. Zorg ervoor dat het kattenbakbed groot genoeg is voor de grootte van uw kat en dat hij ruimte heeft om binnen te bewegen. Het is ook belangrijk om te overwegen dat uw katten het type zijn dat een kattenbak zal gebruiken met bewegende delen die behoorlijk luidruchtig kunnen zijn.

#6 Controleer de gaten

Dit is misschien niet gemakkelijk te bepalen wanneer u alleen online winkelt. Veel van deze automatische kattenbakken hebben gaten in de constructie waardoor het strooisel in de kieren kan vallen. Dit brengt niet alleen het risico op storingen met zich mee, maar maakt het ook erg moeilijk om schoon te maken.

#7 Controleer de grootte van de afvalbak

Soms leveren automatische kattenbakken niet de afmetingen van een afvalbak, waardoor deze misschien niet heel groot is. Soms is de afvalbak klein en dat kan betekenen dat je hem vaker schoonmaakt. U kunt overwegen contact op te nemen met het bedrijf om informatie over de grootte te krijgen.

#8 Hoe de afvallade wordt bevestigd

Sommige van deze automatische kattenbakken hebben afvalbakken of laden die gewoon op de bodem zitten en niet worden bevestigd. Dit betekent dat geuren en zwerfvuil kunnen ontsnappen. Zorg ervoor dat de afvallade is bevestigd met een spoor of op zijn plaats klikt om ervoor te zorgen dat deze niet uitvalt of beweegt. U kunt ook controleren op een soort koolstoffilter ingebouwd om geuren in de afvallade te neutraliseren.

#9 Hoe goed het harksysteem reinigt

kat in hoogzijdige onbedekte kattenbak

Zorg ervoor dat het harksysteem contact maakt met de kattenbak en door het hele kattenbakje schraapt. Dit betekent dat het de klonten van het afval pakt en in de afvalbak duwt. Dit is een ander item dat moeilijk te bepalen kan zijn voordat je de kattenbak uitprobeert.

#10 Wat uw kat echt wil

kattenbak cursus banner

In werkelijkheid wil je kat een mooie open doos om zijn behoefte in te doen. In sommige gevallen kan uw kat een automatische kattenbak leuk vinden. Maar voor angstige katten is een geautomatiseerde doos niet de beste keuze. Uiteindelijk moet het geschikt zijn voor uw behoeften en uw katten.

Houden katten van automatische kattenbakken?

Sommige katten doen het goed met automatische kattenbakken, terwijl anderen er niets mee te maken willen hebben. Automatische kattenbakken zijn niet one-size-fits-all. Als je een kat van een groter formaat hebt, past hij misschien niet comfortabel binnenin, terwijl sommige katten gewoon worden afgeschrikt door alle bewegende delen.

Aan het einde van dee dag, als uw kat het niet regelmatig gebruikt. De kunst is om langzaam te beginnen en je kat niets op te dringen. Begin met het plaatsen van de kattenbak zo dicht mogelijk bij het huidige kattenbakgebied en laat het daar zo lang staan als nodig is voordat uw kat zich aanpast. Het is ook een goed idee om hetzelfde nest te gebruiken bij het wisselen van kattenbakken.

Lees ook: Hoe maak je de kattenbak van je kat schoon volgens een kattengedragsdeskundige

Werken automatische kattenbakken?

Een automatische kattenbak kan het scheppen voor u doen, maar niet alle automatische kattenbakken zijn gelijk gemaakt en sommige zijn ronduit verschrikkelijk. Voor de kosten van een van deze kattenbakken is het belangrijk om te weten wat je koopt en te begrijpen wat een specifieke wel en niet kan doen.

Sommige automatische kattenbakken hebben 30 minuten tot een uur nodig om een reinigingscyclus te doorlopen. Anderen zijn luid tijdens het fietsen, maar velen zijn gevoelig voor jams en klompen in de harksystemen. Vaak zijn de afvalbedden klein, afvalbakken klein en werken de sensoren niet altijd.

Een automatische kattenbak betekent nog steeds dat je wat werk moet doen, maar het zal iets anders zijn dan het bezitten van een normale kattenbak. Automatische kattenbakken moeten wel worden schoongemaakt en regelmatig worden geleegd, ongeacht het type. U moet ook strooisel toevoegen wanneer dat nodig is om de kattenbak goed te laten functioneren.

Lees ook: Hoe maskeer je de kattengeur in je huis

Ruiken automatische kattenbakken?

Hoewel automatische kattenbakken de reinigingstijd verkorten, bezuinigen ze niet altijd op de geur. Automatische kattenbakken kunnen helpen door vaker afval te verwijderen en veel geurvangst heeft te maken met het zwerfvuil dat je kiest om in de kattenbak te gebruiken.

De meeste automatische kattenbakken zijn geprogrammeerd om het reinigingsproces te doorlopen direct nadat uw kat de doos heeft gebruikt. Afhankelijk van het type kattenbak dat u koopt, verwijdert de machine het afval dat uw kat in de bak achterlaat, waardoor u een schone kattenbak overhoudt en er geen aanstootgevende geur blijft hangen.

Lees ook: Beste kattenbakvulling voor geurbestrijding: de complete gids voor het beëindigen van kattenbakgeur voorgoed

Hoeveel kost een automatische kattenbak?

De kosten van een automatische kattenbak kunnen variëren op basis van de functies die het biedt. De meer populaire automatische kattenbakken kosten tussen de $ 80 – $ 170. De high-end modellen kunnen u gemakkelijk ongeveer $ 500 terugbrengen.

Een grotere kattenbak gaat meer kosten dan een kleinere omdat er meer onderdelen zijn. Katten geven natuurlijk de voorkeur aan groter wanneer ze hun bedrijf doen, dus het is altijd een betere keuze.

De technologie van een automatische kattenbak kan de prijs sterk beïnvloeden. De meeste automatische kattenbakken hebben bewegingssensoren en timers die weten wanneer ze moeten beginnen met schoonmaken zodra de kat de bak heeft verlaten, maar die met meer geavanceerde sensorsystemen kunnen meer kosten.

De kosten vooraf zijn niet de enige waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een automatische kattenbak. Sommigen nemen speciaal strooisel dat duur kan zijn, terwijl sommige grotere hoeveelheden in de bak vereisen. Ook vereisen sommige automatische kattenbakken reinigingsoplossingen en geurneutralisatoren.

Lees ook: 5 Beste hoogzijdige kattenbakken voor rommelige katten

Hoe maak je een automatische kattenbak schoon

vrouw schoonmaken kat kattenbak

Automatische kattenbakken moeten regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden. Sommige modellen zijn eenvoudig te monteren en te demonteren waardoor ze gemakkelijker schoon te maken zijn.

De meeste automatische kattenbakken hebben een hark die door het bevuilde strooisel zeeft, klonten verzamelt en in een recipiënt of afvalbak deponeert. Dit recipiënt of bakje is wat je regelmatig wilt schoonmaken, afhankelijk van hoeveel katten je hebt, hoe vaak ze de kattenbak gebruiken en de grootte van de bak.

Elke automatische kattenbak is anders, maar de meeste komen gemakkelijk uit elkaar. U wilt het product demonteren en waarschijnlijk één keer per maand een grondige reiniging uitvoeren. Dit betekent het schoonmaken van de kattenbak en het kattenbakbed en het verwijderen van strooisel uit eventuele spleten. Sommige van deze producten zijn gemakkelijker schoon te maken dan andere, dus u zult uw onderzoek willen doen om de juiste voor uw behoeften te vinden.

Lees ook: Hoeveel kattenbakken moet je per kat hebben?

Is een automatische kattenbak de moeite waard?

Hoewel een kattenbak die zichzelf schoonmaakt u veel tijd kan besparen, bespaart het u misschien geen geld. Zelfreinigende kattenbakken, variëren sterk in prijs maar zijn niet goedkoop. Ze zijn ook gevoelig voor storingen, klompen en storingen, dus degenen met garanties en geweldige klantenondersteuning zijn de beste keuze.

Vergeet ook niet dat veel katten een hekel hebben aan automatische kattenbakken, wat betekent dat ze misschien niet eens hun dure nieuwe gadget gebruiken.

Veel automatische kattenbakken bewaken echter de bathroo van uw katm bewoont op afstand via een app. Dit kan u helpen bij het opmerken van onderliggende medische problemen waaraan uw kat mogelijk lijdt en toekomstige complicaties en lagere dierenartsrekeningen voorkomen.

Lees ook: 10 beste kattenbakmeubels en -behuizingen