Zijn Ragdoll katten goed voor nieuwe baasjes ?

Ragdoll katten hebben hun naam te danken aan het feit dat als je ze oppakt, ze slap worden, net als een ragdoll. Ze zijn ook – zonder twijfel – een van de mooiste kattenrassen die er zijn, maar zijn het goede huisdieren voor mensen die nog nooit een kat hebben gehad? Laten we dat eens uitzoeken!

Zijn Ragdoll katten geschikt voor mensen die voor het eerst een kat bezitten? Ja! Het zijn uitstekende huisdieren voor zelfs de meest onervaren katteneigenaar. Ze zijn geduldig, volgzaam, speels en zachtaardig, en ze gaan goed om met kleine kinderen en andere huisdieren. En je kunt ze zelfs trainen om kunstjes te doen, net als een hond!

Misschien denk je nu, “waar kan ik me inschrijven?!” Maar bepalen of een Ragdoll de kat is voor jou (of je gezin) is nog maar het begin. Er is veel te overwegen voordat je op de Ragdoll-band springt, zoals waar je je nieuwe purrfecte gezinslid kunt vinden of wat je nodig hebt om haar thuis te verwelkomen.

WAT MAAKT RAGDOLLKATTEN PERFECT VOOR NIEUWE KATTENEIGENAREN?

Van hun onvoorwaardelijke liefde voor mensen tot hun speelse, volgzame gedrag, Ragdolls zijn een van de beste katten voor iedereen die nog nooit een kat heeft gehad.

Om te beginnen, hun persoonlijkheid is anders dan alles wat je waarschijnlijk eerder hebt gezien.

Ze zijn liefdevol, vriendelijk, makkelijk in de omgang, speels en een beetje ondeugend, maar het beste deel is dat ze onvoorwaardelijk van hun menselijke metgezellen houden.

Vaak vind je een Ragdoll die haar baasje door het huis volgt of bij hem of haar op schoot ligt. Ze vinden je de meest fantastische creatie (behalve misschien eten). Alleen daarom al zijn het uitstekende huisdieren voor nieuwe baasjes, maar dat is niet de enige reden.

Ragdolls zijn ook uiterst volgzaam en lijken zich niets aan te trekken van andere huisdieren.

Ze kunnen goed overweg met zowel honden als katten, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met meerdere huisdieren. Sommige katten hebben de neiging territoriaal te worden, maar Ragdolls niet.

Ze delen graag hun ruimte en speelgoed (met een goede kennismaking natuurlijk). Zelfs als ze geconfronteerd worden, zullen ze meestal niet vechten. Ze zijn zelfs zo vriendelijk dat ze vaak zelfs de muizen niet weghouden, dus als je op zoek bent naar een muizeneter, is een Ragdoll niets voor jou.

Hoewel ze volgzaam zijn, houden ze ook van spelen.

Ze gaan achter pluimpjes aan en gooien met catnipspeeltjes zoals elke andere kat, maar één eigenschap die hen onderscheidt is hun liefde voor apporteren. Gooi een kleine speelgoedmuis, en de kans is groot dat ze die meteen naar je terugbrengt.

Deze hondachtige eigenschap is meestal de reden waarom nieuwe katteneigenaren kiezen voor een Ragdoll.

Als een van de dingen die je weerhouden om een kat te nemen is om wakker te worden op alle uren van de nacht, een Ragdoll is perfect voor jou! Ze zijn zeer onderhoudsvriendelijk en maken nauwelijks geluid.

Ze miauwen meestal alleen als ze aandacht willen of als het bijna etenstijd is. Dus niet om 2 uur ’s nachts wakker worden omdat het etensbakje leeg is.

Als dat nog niet genoeg is om je hart te veroveren, bedenk dan dit: Ragdolls kunnen trucjes leren, net als een hond! Ze zijn ongelooflijk slim en gemotiveerd door traktaties, en daarom leren ze zo gemakkelijk kunstjes.

Je kunt je kat trainen om te schudden, om te rollen, of zelfs om aan de leiband te lopen.

Zoals u ziet, zijn Ragdolls in wezen de perfecte kat voor elke nieuwe eigenaar, maar er blijven nog een paar vragen over.

WAAR VIND JE EEN RAGDOLL KAT?

Nu je hebt besloten dat een Ragdoll de perfecte kat voor jou is, vraag je je waarschijnlijk af waar je er een kunt kopen. Het goede nieuws is dat je verschillende opties hebt.

Als je uiteindelijk met je Ragdoll kat wilt showen, zul je hem bij een fokker moeten halen. Een goede plek om te beginnen is het raadplegen van The International Cat Association.

Zorg er wel voor dat de fokker die je kiest verantwoordelijk is. Dit betekent dat de fokker opzettelijk en veilig katten fokt.

U zult ook aandacht willen besteden aan de omstandigheden waarin de katten worden gehouden.

Zorg er natuurlijk voor dat je recensies leest over de fokker en let op eventuele rode vlaggen. Als je bij een fokker koopt, kun je rekenen op een bedrag van €400 tot €1.000 en meer.

Als je niet geeft om dingen zoals stambomen en officieel papierwerk en je wilt gewoon een harige vriend, dan kun je ervoor kiezen om er een uit een opvang te halen.

De enige verschillen zijn dat reddingskatten geen papieren hebben, misschien een gemengd ras zijn, en veel betaalbaarder zijn dan hun gedocumenteerde, raszuivere tegenhangers.

Zoek gewoon naar lokale Ragdoll reddingscentra in uw omgeving, en u zult zonder twijfel uw furrrever vriend te vinden!

MOET IK MEER DAN ÉÉN RAGDOLL NEMEN?

Omdat Ragdolls zeer sociale wezens zijn, hebben ze constant gezelschap nodig. Dus als je een fulltime baan hebt of langere tijd van huis weg bent, raad ik je aan een tweede kat te nemen.

Een vriendje voor je kat helpt haar gelukkig en gezond te blijven.

Hoewel het verstandig is om twee Ragdolls tegelijk te adopteren, is het zeker geen vereiste. Er zijn veel andere kattenrassen die een vergelijkbare persoonlijkheid hebben en een goede metgezel zouden zijn voor zowel jou als je Ragdoll, waaronder:

Als je van plan bent een Ragdoll te nemen, moet je zeker hier lezen waarom Ragdolls een kameraadje nodig hebben!

WAT HEB IK NODIG VOOR MIJN NIEUWE KAT(TEN)?

Nu je besloten hebt om een kat (of twee) te nemen, moet je je kat alles geven wat ze nodig heeft om een gezond en gelukkig leven te leiden. Dit is wat je nodig hebt:

Kattenbak
U heeft er één per kat nodig, plus één extra. Dit helpt problemen met de kattenbak te voorkomen. Zorg er ook voor dat de bak groot genoeg is voor uw kat.

Kattenbak
Vanwege hun lange vacht is een stofarme, sporend strooisel een goede optie.

Voedsel- en waterbakken
Keramische en metalen schalen zijn het beste, omdat sommige katten allergisch zijn voor plastic schalen.

Speelgoed
Een plager, laserpointer en kleine speeltjes waar ze mee kan spelen zijn perfect. Als u wilt dat ze apporteert, zorg er dan voor dat u wat kleine balletjes of muisjes meeneemt.

Krabpaal
Een krabpaal in elke kamer helpt om de klauwen van uw kat van uw meubels af te houden. Dit is belangrijker dan u misschien denkt, want de klauwen van een kat moeten elke dag gebruikt worden. We hebben een artikel gemaakt over de 3 beste krabpalen voor Ragdoll katten waarin we uitleggen waarom elke katteneigenaar er een zou moeten hebben. Lees het hier!

Borstel
Ragdolls hebben een lange, dikke vacht die regelmatig geborsteld moet worden, dus kies een borstel die geschikt is voor langharige katten.

U mag de verzorging van een Ragdoll kat niet verwaarlozen. Als u dat wel doet, kan dat leiden tot hygiëneproblemen en gezondheidsproblemen. In onze gids over de verzorging van de Ragdoll kat leest u wat u regelmatig moet doen. Lees het hier!

Bed
Hoewel je Ragdoll waarschijnlijk het liefst bij je op schoot ligt, heeft ze een plekje nodig om te slapen als je weg bent.

Kattenboom
Hoewel Ragdolls het liefst dicht bij de grond zitten, kunt u uw kat toch een boom geven om in te liggen, krabben en spelen.

Krabpalen kunnen behoorlijk duur zijn en je wilt er zeker van zijn dat je een goede kwaliteit krabpaal koopt, zodat je niet twee keer geld hoeft uit te geven. Om je te helpen, hebben we een artikel gemaakt over de 3 beste krabpalen voor Ragdoll katten. Lees het hier!

Draagmand/Krat
Zelfs als uw kat aangelijnd is, is een reismandje altijd de veiligste manier om uw kat te vervoeren, of u nu met haar naar de dierenarts gaat of haar meeneemt op een roadtrip.

Eten
Voedselverveling is een strijd waar veel katteneigenaren mee te maken krijgen. Door uw kat een mix van zacht en hard voer te geven, voorkomt u dat uw kat haar etensbakje wegduwt. Bovendien geeft zacht voedsel uw Ragdoll een beetje extra hydratatie.

Voeding is een ander onderwerp waar de meeste Ragdoll eigenaren mee worstelen. Het verkeerde voer kan diarree, slechte tanden en andere gezondheidsproblemen bij je Ragdoll kat veroorzaken. Als trotse Ragdoll katteneigenaar is dat natuurlijk niet wat u wilt. Laat ons je daarbij helpen! Lees hier onze enorme Ragdoll kattenvoedingsgids!

GERELATEERDE VRAGEN

Zijn Ragdoll katten aanhankelijk?
Ja, buitengewoon aanhankelijk! Veel mensen denken dat katten afstandelijk zijn en alleen op hun voorwaarden aandacht van je willen, maar Ragdolls zijn anders. Met een Ragdoll heb je altijd een vriend aan je zijde.

Lees hier hoe aanhankelijk ze werkelijk zijn!

Zijn Ragdolls destructief?
Omdat ze over het algemeen weinig onderhoud vergen en rustig zijn, krabben ze meestal niet aan uw meubels of gordijnen. Ze kunnen gemakkelijk worden afgericht om de krabpaal te gebruiken – zorg er gewoon voor dat u er in elke kamer een hebt.

Wat is de levensduur van een Ragdoll? Hoewel Ragdolls bijna 20 jaar oud kunnen worden, worden ze meestal 9-15 jaar. De lengte en de kwaliteit van het leven van een Ragdoll hangen af van de genetica en de kwaliteit van de verzorging, waaronder regelmatige gebitsreinigingen, dierenartscontroles en goede voeding.