Zijn Ragdoll Katten aanhankelijk? Het verrassende antwoord!

Ragdoll katten zijn mooi en intrigerend. Hun intelligentie en volgzaam gedrag maken ze het perfecte huisdier voor diegenen die thuis een rustige en ontspannen omgeving willen behouden. Ook voelt de luxe vacht van de Ragdoll-kat zacht aan en willen de meeste mensen ze op de bank knuffelen. Zoals de meeste kattenrassen hebben Ragdoll-katten echter een gevoel van onafhankelijkheid. Dus als je je afvraagt of een Ragdoll aanhankelijk zou zijn met jou en je familieleden, ben je niet de enige. Het goede nieuws is dat Ragdolls bekend staan om het tonen van genegenheid voor hun menselijke metgezellen. Hier is het dieptepunt.

cat + lijnverdeler

De genegenheid van een Ragdoll-kat

Ragdoll-katten worden door de meeste mensen die enige tijd met hen hebben doorgebracht als extreem aanhankelijk beschouwd. Deze katten zijn van nature vriendelijk en zorgzaam, dus ze hebben de neiging om zich bewust te zijn van de gemoedstoestand van hun metgezel. Deze katten houden er niet van om veel tijd alleen thuis door te brengen, dus als mensen overdag niet in de buurt zijn, zouden ze het gelukkigst zijn met een andere kat in huis voor gezelschap.

Wanneer mensen thuis zijn, kunnen ze verwachten dat ze aandachtig worden gevolgd door hun Ragdoll-familieleden. Hun schoot zal waarschijnlijk altijd gevuld zijn met een harige kat wanneer ze gaan zitten, en hun bedden kunnen gemakkelijk kattenbedden worden als er geen barrières zijn. Dit wil echter niet zeggen dat Ragdoll-katten aanhankelijk of overdreven aanhankelijk zijn. Ze houden van hun tijd alleen zoals elk ander levend wezen, en ze zijn niet zozeer aanhankelijk als wel loyaal.

vlampunt ragdoll kat
Afbeelding Credit: Carolyn R, Shutterstock

Hoe Ragdoll-katten hun genegenheid tonen

Een voor de hand liggende manier waarop Ragdoll-katten hun genegenheid tonen, is door in de schoot van hun metgezel te zitten of tegen hen aan te liggen. Ze kunnen ook een familielid door het huis volgen.

Andere manieren waarop een Ragdoll-kat genegenheid kan tonen, zijn onder meer:


  • Wrijven tegen je benen, hoofd, armen of handen

  • Spinnen terwijl je bij je in de buurt rolt

  • Oogcontact met u onderhouden

  • Liggend op of in de buurt van je voeten

  • Je benen of armen kneden

  • Speelgoed of andere kleine voorwerpen als “geschenk” brengen

Elke Ragdoll kat toont genegenheid op zijn eigen unieke manier, afhankelijk van zijn persoonlijkheid en geschiedenis. De genegenheid die ze tonen, hoe dan ook, is echter moeilijk te missen voor eigenaren! De meesten merken ook dat hun harige vrienden alleen maar aanhankelijker worden naarmate ze ouder worden.

Genegenheid op hun eigen voorwaarden

Hoewel Ragdoll-katten bekend staan als aanhankelijk, hebben ze een onafhankelijke inslag en trekken ze zich graag terug voor alleen tijd. Ze vinden het niet leuk om onder druk te worden gezet om te socialiseren en genegenheid te tonen, en hoe meer ze onder druk worden gezet, hoe minder waarschijnlijk het is dat ze zelf genegenheid initiëren. Laat ze naar je toe komen om te knuffelen in plaats van ze achterna te jagen.

3 katten gezichtsverdeler

Een korte samenvatting

Ragdoll-katten zijn verbazingwekkend aanhankelijk en hun zachte harige vachten maken ze een genot om mee te knuffelen. De meesten tonen dagelijks hun genegenheid, terwijl anderen misschien terughoudender zijn. Wat er ook gebeurt, eigenaren kunnen rekenen op hun harige familieleden om hen zich geliefd en gewaardeerd te laten voelen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: rock-the-stock, Shutterstock