Zijn Britse korthaarkatten slimmer dan de meeste katten? Het verrassende antwoord!

De Britse korthaar is een aantrekkelijk en gespierd ras dat vrij populair is. Terwijl sommige experts stellen dat ze slechts een gemiddelde intelligentie hebben, veel katteneigenaren geloven dat ze slimmer zijn dan de meeste andere katten. Blijf lezen terwijl we verschillende redenen opsommen die mensen geven om het te bewijzen.

divider-catclaw1

Top 5 redenen waarom Britse korthaar katten slimmer zijn dan de meeste katten

1. Ze zijn goed in het oplossen van problemen

Helaas haalt de Britse korthaar niet veel top 10 slimste kattenlijsten op internet, maar dat betekent niet dat ze niet intelligent zijn. Veel gebruikers melden dat hun Britse korthaar uitblinkt in het oplossen van problemen en puzzels. Deze katten maken vaak korte metten met zelfs kattenpuzzels op hoog niveau. De meeste kattenliefhebbers beoordelen de Britse korthaar als een matig intelligent ras.

Brits korthaar kitten spelen met puzzelspeelgoed
Image Credit: lowpower225, Shutterstock
thematische pauze

2. Ze hebben uitstekende herinneringen

Veel eigenaren melden dat hun Britse korthaar een uitstekend geheugen heeft dat hen in staat stelt om de routine van hun eigenaar tot op de minuut te kennen. Uw huisdier zal waarschijnlijk op u wachten wanneer u thuiskomt van uw werk en zal u waarschijnlijk zelfs wakker maken als uw wekker uitvalt. Ze zullen ook op zoek gaan naar traktaties of elke dag op hetzelfde tijdstip komen spelen.

thematische pauze

3. Ze zijn trainbaar

Veel Britse korthaareigenaren melden dat hun kat gemakkelijk te trainen is om verschillende trucs uit te voeren, wat ongebruikelijk is voor katten van elk ras. Veel eigenaren kunnen hun katten trainen om te komen wanneer ze worden geroepen en om stokken of ballen te halen (soms op kleur!), En sommige katten kunnen zelfs high-fives geven. Andere favoriete “trucs” om dit ras te leren, zijn het gebruik van het toilet in plaats van een kattenbak en het lopen aan de lijn.

Brits korthaar
Afbeelding Credit: FotoMirta, Shutterstock
thematische pauze

4. Ze hebben een verlangen om te behagen

In tegenstelling tot de meeste katten die lijken te denken dat je hun huisdier bent, heeft de Britse korthaar een sterk verlangen om te behagen, wat sommige eigenaren beschrijven als hondachtig. Dit verlangen maakt het voor hen gemakkelijker om trucs te leren, en het zorgt er ook voor dat ze minder snel onder de voet lopen terwijl je je dagelijkse klusjes doet.

thematische pauze

5. Ze hebben een kalme houding

Het Britse korthaar kattenras is extreem kalm en kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren, vooral als uw kat tijd doorbrengt met het socialiseren met hen als kitten. Ze vormen vaak sterke banden met andere katten en zelfs honden, en ze houden meestal van de aandacht die kinderen bieden. Deze kalme houding helpt hen er verstandig uit te zien in vergelijking met veel andere rassen.

3 katten gezichtsverdeler

Andere interessante feiten over de Britse korthaar


  • De Britse korthaar is een gezond ras dat vaak 20 jaar of ouder wordt.

  • Britse korthaar katten zijn groot en kunnen vaak meer dan 18 pond wegen als ze volgroeid zijn.

  • Britse korthaar katten houden er meestal niet van om rondgedragen te worden, en ze zullen meestal niet op de schoot van mensen zitten. Ze zullen echter hun primaire verzorger van kamer naar kamer volgen en meestal binnen een paar meter van hen blijven.

  • Vanwege hun korte vacht is de Britse korthaar gemakkelijker dan veel andere rassen om te verzorgen, alleen een wekelijks borstelen met een gladdere borstel.

  • Hoewel het korte haar moeilijker te zien is op meubels, is de Britse korthaar geen hypoallergeen ras en kunnen hun vacht, urine en speeksel nog steeds een allergische reactie veroorzaken bij mensen met allergieën.

  • De Britse korthaar kan snel koud worden als de temperatuur daalt, omdat ze niet de zachte ondervacht hebben die veel andere rassen hebben om ze warm te houden.

  • De Britse korthaar heeft vaak een effen grijze vacht (blauw genoemd) en gele ogen, maar ze kunnen in veel verschillende patronen en kleuren voorkomen.

  • De Britse korthaar is mogelijk het oudste kattenras van Groot-Brittannië, afkomstig van lokale korthaar verwilderde katten die paren met katten die door de Romeinen zijn meegebracht.

  • De Britse korthaar arriveerde voor het eerst in de Verenigde Staten in de vroege jaren 1900, maar de Cat Fanciers Association erkende ze pas in 1980 als een uniek ras.

  • Ondanks hun naam zijn Britse korthaarkatten wereldwijd populaire huisdieren.
Britse korthaar kat Zilver chocolade kleur gele ogen
Image Credit: lowpower225, Shutterstock

Wat zijn de slimste kattenrassen?

Veel van de top 10 slimste kattenrassenlijsten van het internet beweren dat het Abessijnse ras dee slimste kat. Andere veel voorkomende rassen op deze lijsten zijn de Balinese, Bengale, Birmese, Cornish Rex, Havana Brown, Korat, Savannah, Siamese en Singapura.

kattenpootverdeler

Samenvatting

De Britse korthaar kat heeft een gemiddelde intelligentie in vergelijking met andere rassen. Ze hebben echter een uitstekend probleemoplossend vermogen en maken meestal korte metten met kattenpuzzels en andere activiteiten die de geest testen. Hun sterke verlangen om te behagen maakt ze ook gemakkelijker te trainen dan veel andere rassen, en eigenaren kunnen ze zelfs leren hoe ze aan de lijn moeten lopen of het toilet moeten gebruiken. Hun kalme en vriendelijke houding ten opzichte van andere dieren en mensen helpt hen ook om wijzer en slimmer te lijken dan andere katten.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: OksanaSusoeva, Shutterstock