Wat voor soort kattenras is Toulouse van The Aristocats? Disney Katachtigen uitgelegd

The Aristocats werd uitgebracht in 1970 en won snel aan populariteit. Het zou waarschijnlijk moeilijker zijn om iemand te vinden die de film niet heeft gezien tijdens hun jeugd dan om iemand te vinden die dat wel heeft gedaan. Kijkers werden vermaakt door de schattige cast van personages, en misschien wel een van de meest herinnerde personages is de oudste zoon van Duchesses, Toulouse.

Toulouse is een katje met grote dromen, en het publiek vindt zijn schrale en relaxte houding vertederend. Zijn schilderlust en stoere achtergrond deden veel kijkers op zoek gaan naar een eigen Toulouse. Maar welk kattenras is hij? Nou, dat zult u graag weten Toulouse is een rasechte Turkse Angora.

cat + lijnverdeler

Wat voor soort kattenras is Toulouse van The Aristocats?

Hoewel de typische Turkse Angora de schildervaardigheden van Toulouse niet deelt, zijn het nog steeds ongelooflijke katten. Turkse Angora’s staan bekend als zeer energiek, speels en liefdevol. Turken hebben meestal geen probleem om met andere huisdieren om te gaan, zelfs honden; Hun aanpasbare aard maakt het binnenhalen van een nieuw huisdier nauwelijks een ongemak.

Turkse Angora’s hebben heel weinig gemeen met de familie van katten in Aristokatten, althans niet in persoonlijkheid. Turken worden vaak beschreven als hondachtig vanwege hun energieke aard en verlangen om elke nieuwe bezoeker van uw huis te begroeten.

Geschiedenis van de Turkse Angora

We weten niet hoe ver de geschiedenis van de Turkse Angora teruggaat, maar ze kunnen afstammen van de Manul-kat, een klein ras dat eeuwen geleden door de Tataren werd gedomesticeerd, maar dat is onbevestigd. Anderen geloven dat de Angora zich op natuurlijke wijze hebben ontwikkeld, wat betekent dat ze niet door mensen zijn gemanipuleerd. We weten wel dat de geschreven geschiedenis van het ras teruggaat tot het 16e-eeuwse Frankrijk. In 1520 werd de eerste Turkse Angora naar Europa gebracht vanuit Ankara, de hedendaagse hoofdstad van Turkije.

De Turkse Angora in Europa

De eerste Turkse Angora bereikte Amerika in de jaren 1700, hoewel ze een paar honderd jaar lang geen gemeengoed zouden worden. Europese fokkers begonnen de Turkse Angora te gebruiken in hun Perzische fokprogramma’s tijdens de opkomst van kattenshows. Deze kruising zorgde ervoor dat het Turkse Angora-ras uit Europa verdween omdat ze werden geassimileerd in de Perzische. Dit bereikte het punt waarop Angora’s en Perzen als synoniemen werden gebruikt en naar hetzelfde ras verwezen.

De dierentuin van Ankara

Gedurende deze tijd begon Türkiye de Turkse Angora als een nationale schat te zien en probeerde ze te behouden. De dierentuin van Ankara begon met het fokken en houden van Turkse Angora’s en je kunt vandaag de dag nog steeds Turken zien in de dierentuin van Ankara. Tijdens de jaren 1950 werden Amerikaanse troepen gestationeerd in Türkiye en raakten geïnteresseerd in de Turkse Angora. In 1960 stemde het fokprogramma ermee in om enkele van zijn katten te laten gaan, en twee werden geschonken aan kolonel Walter Grant en zijn vrouw.

Deze twee katten zouden de basis worden waarop de Amerikaanse Turkse Angora zou worden gebouwd. Amerikaanse militairen en toeristen zouden decennialang Angora’s blijven terugbrengen en in 1968 accepteerde The Cat Fanciers Association Witte Turkse Angora’s. In 1978 begonnen ze Turken te accepteren met andere kleuren, waaronder oranje, zoals Toulouse.

witte Turkse angora
Image Credit: TheCats, Shutterstock

garen kogelverdeler

Zorg voor een Turkse Angora

Misschien heb je besloten dat je je eigen kleine Toulouse wilt bezitten, maar je weet niet of Turkse Angora’s een moeilijk ras zijn of wat je misschien nodig hebt om voor ze te zorgen. Gelukkig hebben we hieronder alles wat je moet weten op een rijtje gezet.

Verzorging en mondhygiëne

Ondanks het uiterlijk van hun weelderige lange bontjas, hebben Angora’s eigenlijk heel weinig verzorging nodig. Vanwege hun enkele vacht is het een zeldzame gebeurtenis dat hun vacht mat of verward raakt. Door ze een keer per week te borstelen en ze alleen te wassen wanneer dat nodig is, blijft hun vacht gezond en mooi.

Het onderhouden van hun vacht is van vitaal belang, maar hun mondhygiëne moet ook worden overwogen. Het is het beste om hun tanden één keer per dag te poetsen, maar als dat niet haalbaar is, biedt één keer per week hen nog steeds bescherming tegen parodontitis. Jaarlijkse gebitsreiniging met uw dierenarts is ook noodzakelijk om tandplak te verminderen en infecties te voorkomen.

Oorreiniging

Je moet er ook voor zorgen dat de oren van je Turk schoon blijven. Wanneer u vuil of vuil ziet, veegt u het voorzichtig af met een zachte katoenen doek en zorgt u ervoor dat er niets in het oor blijft steken. Gebruik nooit een Q-tip om het oor van uw kat schoon te maken, omdat dit materiaal dieper in het oor kan duwen en het binnenoor kan beschadigen.

Oefening

Je moet 15-30 minuten van je dag nemen om met je Turkse Angora te spelen om ervoor te zorgen dat ze de oefening krijgen die ze nodig hebben. Turkse Angora’s houden van speelgoed en je kunt ze trainen om apporteren te spelen en te komen wanneer je hun naam roept.

3 kat face divider

Afsluitende gedachten

Nu weet je hoe je een eigen Toulouse kunt vinden en er een kunt verzorgen. Omdat ze zeldzaam zijn, kun je er moeite mee hebben om er een te vinden in een opvangcentrum of opvangcentrum. U kunt echter zoeken naar gerenommeerde Turkse Angora-fokkers in de buurt. Een eenvoudige manier om een goede fokker te vinden, is door kattenverenigingen en dierenartsen te vragen naar ervaren fokkers. Hoewel Toulouse een stripfiguur is, verpersoonlijkt hij enkele van de meest geliefde eigenschappen van de Turkse Angora, waaronder hun speelse geest en aanhankelijke aard.

Of je nu een witte, zwarte of oranje Turkse Angora adopteert, je kat kan zich gedragen als Toulouse, ongeacht of je een blauwe vlinderdas om zijn nek bindt.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: Parmna, Shutterstock