Wat voor soort kattenras is hertogin van de Aristokatten? Disney Katachtigen uitgelegd

De Aristokatten trof de harten van kinderen van over de hele wereld. Deze film gaat over een moeder en haar drie kittens die worden ontvoerd uit een luxe leven en achtergelaten op een onbekend platteland. Het is zeker een film van avontuur en hoop.

In de film, Hertogin is een kat van voorname royalty en verfijning. Het is dus alleen maar passend dat ze een raszuivere, sneeuwwitte Turkse Angora-kat is met zoveel evenwicht en gratie. Heb je ooit van het ras gehoord? Zo niet, dan hebben we hieronder alle informatie over de film en de kat.

cat + lijnverdeler

Hertogin is een Turkse Angora kat

Duchess wordt afgebeeld als de prachtige Turkse Angora – wat zeer passend is voor de algehele sfeer van de film. Sommige van deze raszuivere honden zijn onberispelijk witte, langharige schoonheden met brede blauwe ogen, net als de hertogin die we kennen en liefhebben.

Het is geen wonder dat Disney zo’n prachtig ras koos om hertogin te spelen. Deze katten schreeuwen royalty met hun koninklijke uiterlijk en aanhankelijke houding.

Turks Angora kattenras
Afbeelding Credit: TheCats, Pixabay

Over de film

De Aristokatten gaat over een oudere vrouw die samenwoont met hertogin, haar kat en drie van haar kittens. Omdat mevrouw ouder wordt, begint ze een testament om ervoor te zorgen dat haar geliefde katten na haar overlijden worden verzorgd.

Edgar, haar trouwe butler, luistert haar wensen af terwijl ze haar advocaat ontmoet. Hij hoort dat ze van plan is haar enorme fortuin na te laten aan niemand minder dan haar drie katten – en niet aan hem? Hij is vastbesloten om dit recht te zetten!

Die avond neemt hij de bundel kittens mee naar het platteland om ze ver van huis vrij te laten in de hoop dat hij in plaats daarvan haar geld zal ontvangen. Het loopt echter niet helemaal zoals hij van plan is.

Zodra Duchess en haar kittens hun draai hebben gevonden, komen ze Thomas O’Malley tegen – een soepel pratende straatkat die hen straatwijsheid leert. Ze lopen op hun terugreis tegen een paar verkeersdrempels aan, maar uiteindelijk halen ze het.

Het is het verhaal van hoop en avontuur – het leven op een geheel nieuwe manier ervaren. De kittens krijgen een echte dosis van hoe het is om zonder huis op pad te zijn, en Duchess vindt liefde op de terugreis naar huis.

Uiteindelijk belanden ze allemaal veilig bij Madam bij een eigen gezin.

garen kogelverdeler

De rol van hertogin

In de film is Duchess een kalme, koele en verzamelde moeder van drie die haar kinderen de juiste etiquette en manieren leert. Wanneer ze uit een leven van geluk wordt gegooid, moet ze zich aanpassen om haar kinderen veilig te houden.

Hertogin’s Kittens

De kittens van de hertogin zijn gemengde rassen met enorm verschillende persoonlijkheden. Elk speelt een rol die deze film een goed afgeronde, gemakkelijk te houden verhaallijn maakt die je keer op keer kunt bekijken.

Marie

Marie ziet er net zo uit als haar moeder – mooie blauwe ogen en lang wit haar. Ze is een brutale kleine prinses met een optimistische kijk op het leven.

Toulouse

Toulouse is een schattige kleine oranje poes die lijkt op een miniversie van Thomas O’Malley. Hij is een ruwe, stoere kleine jongen die nergens bang voor is – of toch wel?

Berlioz

Berlioz is een zwart kitten dat zachtaardig en aangenaam is. Hij is een beetje verlegen, maar warmt zich op voor elk nieuw personage dat ze onderweg tegenkomen.

kattenpootverdeler

Over de Turkse Angora

Hoogte: 9-14 inch
Gewicht: 8-15 pond
Levensduur: 9–14 jaar
Kleuren: Wit, zwart, lavendel, zilver, rood, oranje, blauw
Temperament: Aanhankelijk, sociaal, intelligent

De Turkse Angora kwam tot stand ergens in de 17Þ eeuw. Ze stammen af van de Afrikaanse wilde kat, interessant genoeg. Ze maken dus deel uit van oude rassen en zijn tegenwoordig een van de weinige natuurlijk voorkomende rassen.

Uiterlijk

Klassiek is de Turkse Angora een halflangharige kat met een goede structuur en een schilderachtig uiterlijk. Vaak wit van kleur, deze schoonheden zijn elegant en zacht. Deze delicate katten zijn vaak precies en dansachtig in beweging, vaak beschreven als ‘ballerina-achtig’.

Hoewel velen wit zijn met blauwe ogen, kunnen ze ook een zwarte, rode of zilverachtige vacht hebben. Hun ogen kunnen variëren van blauw tot groen, goud of amber – en soms heterochromatisch.

Persoonlijkheid

Dit is een briljant kattenras met een sierlijke en aanhankelijke aard. Deze katten kunnen nieuwsgierig zijn en ze zijn ook erg communicatief. Ze zullen zeer vocaal zijn met hun mensen, voortdurend in interactie met familieleden.

Deze kat houdt van iedereen in huis in plaats van een favoriet te kiezen. Ze zijn ook een actief ras, perfect voor een gezin dat op zoek is naar een pittige kat die graag speelt.

Turkse Angora wit met vreemde oogkleur
Afbeelding credit: Andrei Armiagov, Shutterstock

Dieet

De Turkse Angora heeft geen speciale dieetwensen, afgezien van andere katten. Voer ze echter hoogwaardig, eiwitrijk kattenvoer voor een optimale gezondheid en een glanzende vacht. Sommigen kiezen voor droge brokken, nat ingeblikt voedsel, vers voedsel of een combinatie van menu-items voor een goed afgerond dieet.

Oefening

Een Turkse Angora heeft ongeveer 15 minuten beweging per dag nodig om gelukkig te blijven. Ze zullen genieten van veel spannende activiteiten die veel katten doen, zoals spelen met kattenkruid gevuld speelgoed, kattenbomen, kattenbewegingswielen en anderszins.

Gezondheid

Turkse Angora’s zijn meestal zeer gezonde katten met weinig gezondheidsproblemen om op te noemen. Sommigen van hen kunnen echter een hartaandoening ontwikkelen die hypertrofische cardiomyopathie wordt genoemd. Deze hartaandoening komt niet alleen voor in de Turkse Angora, maar bij veel huiskatten over de hele linie.

3 kattenverdelers

Conclusie

Dus nu weet je dat de geliefde cartoonkat Duchess een Turkse Angora-kat was. Elegant en prachtig, deze katten zijn gemakkelijk verkrijgbaar en een van de oudste rassen die de mens kent. Hopelijk heb je een aantal nieuwe en unieke feiten over dit ras geleerd.

Vergeet niet dat als u een Turks Angora-kitten wilt kopen, u dit op een verantwoorde manier moet doen en ervoor moet zorgen dat u een kitten van een gerenommeerde fokker beveiligt.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: TheCats, Shutterstock