Wat is de ergste kattenbakvulling? 5 soorten om uit de buurt te blijven

Je kunt tegenwoordig zoveel verschillende soorten kattenbakvulling vinden. Ze kunnen in een mooie verpakking komen of aantrekkelijke buzzwords hebben. Uiterlijk kan echter bedriegen. Kattenbakvulling heeft invloed op de gezondheid en kwaliteit van leven van een kat en sommige variëteiten kunnen uw kat negatief beïnvloeden.

Niet alle kattenbakvulling is gelijk en het is belangrijk voor katteneigenaren om goed geïnformeerde beslissingen te nemen bij de aankoop ervan. Hier zijn enkele belangrijke dingen om op te letten en op te letten bij het winkelen voor nieuwe kattenbakvulling.

cat + lijnverdeler

De 5 slechtste kattenbakvullingstypen

1. Natrium bentoniet

Close-up textuur natrium bentoniet kattenbakvulling
Afbeelding credit: Zahra Malikha, Shutterstock

Sommige kattenbakvulling kan natriumbentoniet bevatten, een soort zeer absorberende minerale klei. Het valt niet te ontkennen dat kattenbakvulling met natriumbentoniet goed werk levert om de kattenbak droog te houden. Het kan echter vooral schadelijk zijn voor katten die de gewoonte hebben om kattenbakvulling te eten of op te likken. Of het nu wordt ingeademd of ingenomen, het consumeren van aanzienlijke hoeveelheden kan gezondheidscomplicaties veroorzaken, zoals bentoniettoxicose.

thematische pauze

2. Pijnboom

dennen kattenbakvulling
Image Credit: photorawjpg, Shutterstock

Je kunt verschillende soorten kattenbakvulling op houtbasis vinden en ze kunnen worden gemaakt met allerlei soorten hout en grassen. Sommige kattenbakvulling kan dennenhout gebruiken, wat zorgt voor een frisse geur en helpt geuren te verminderen. Veel katten vinden de dennengeur echter te sterk, wat hen ervan kan weerhouden om dit soort kattenbakvulling te gebruiken. Dus, als je kat niet van dennenkattenbakvulling lijkt te houden, probeer dan over te schakelen naar kattenbakvulling met mildere geuren en maak de kattenbak vaker schoon.

thematische pauze

3. Hoge stofniveaus

twee kattenbakken buiten
Afbeelding credit: Noor Wahid, Shutterstock

Verschillende soorten strooisel hebben verschillende niveaus van stof in zich. Je kunt er zelfs een aantal vinden die 99% stofvrij zijn. Stoffige kattenbakvulling kan het opruimen uitdagender maken, omdat fijnere deeltjes strooisel verder van de kattenbak zullen volgen. Het kan ook vast komen te zitten op de poten van uw kat en uw kat kan ziek worden van zelfverzorging en het aflikken van zijn poten. Kattenbakvulling met een hoge concentratie stof kan ook schadelijk zijn voor zowel mensen als katten met astma, omdat het de ademhaling voor hen moeilijk kan maken.

thematische pauze

4. Kunstmatige geuren

groene kattenbak met kristallen strooisel
Afbeelding credit: Dmitrii Pridannikov, Shutterstock

Net als dennengeur kunnen kunstmatige geuren irriterend zijn voor katten. Het parfum kan te sterk voor hen zijn en hen ontmoedigen om hun kattenbak te gebruiken. Kunstmatige geuren kunnen sommige geuren misschien maskeren en verbergen, maar ze ontgeuren de kattenbak niet echt. Het is dus veel effectiever om kattenbakvulling te gebruiken met ontgeurende ingrediënten, zoals zuiveringszout, of kattenbakvulling ontgeurende kristallen in de kattenbakvulling te mengen.

thematische pauze

5. Klei Strooisel

Kattenbakvulling van klei
Afbeelding credit: BW Folsom, Shutterstock

Hoewel kleikattenbakvulling vrij vaak voorkomt, is het misschien niet de beste optie omdat het als slecht voor het milieu wordt beschouwd. Kattenbakvulling van klei is vaak niet ethisch verantwoord en het is niet biologisch afbreekbaar. Het ontleedt niet op natuurlijke wijze en kan uiteindelijk jarenlang ruimte innemen op stortplaatsen.

Klei kattenbakvulling heeft ook de neiging om stof te bevatten en aan de poten van uw kat te kleven. Het volgt gemakkelijk, dus je zult waarschijnlijk veel meer tijd besteden aan het opruimen van stukjes zwerfvuil in je hele huis.

garen kogelverdeler

Het vinden van de juiste kattenbakvulling voor uw kat

Het vinden van de juiste soort kattenbakvulling kan overweldigend zijn omdat er zoveel opties zijn. Uw zoekopdracht kan echter eenvoudiger en eenvoudiger zijn als u zich op slechts een paar factoren concentreert. De volgende belangrijke kenmerken zullen u helpen kattenbakvulling te vinden die zowel u als uw kat zullen waarderen:

  • Weinig stof en tracking
  • Geurbestrijding
  • Extinctie

Het is vaak handig om klantrecensies te overwegen tijdens het winkelen voor nieuwe kattenbakvulling om te zien of ze iets over deze functies vermelden.

Het is ook belangrijk om te overwegen hoeveel u zult budgetteren voor kattenbakvulling. De prijzen van kattenbakvulling variëren afhankelijk van het materiaal. Niet-klonterende kleikattenbakvulling is meestal de meer betaalbare optie. Aan de andere kant vindt u premium kattenbakvulling met speciale formules die zijn ontworpen om stof te verminderen en veiliger te zijn voor katten met astma of ademhalingsproblemen. Milieuvriendelijke kattenbakvulling is meestal duurder geprijsd, maar je kunt nog steeds fien enkele budgetvriendelijke opties gemaakt van gerecyclede of natuurlijke materialen.

3 kat face divider

Conclusie

Probeer over het algemeen kattenbakvulling te vermijden die aanzienlijke hoeveelheden stof bevat en geen sterke geuren heeft. Het is ook handig om te zoeken naar kattenbakvulling met formules met weinig tracking. Wanneer je de kans krijgt, kies dan voor milieuvriendelijke opties en kattenbakvulling gemaakt van biologisch afbreekbare of gerecyclede materialen.

De tijd nemen om op zoek te gaan naar de juiste kattenbakvulling zal niet alleen uw kat ten goede komen. U zult ook de vruchten plukken van een schoner huis, het verminderen van kattenbakgeuren en het helpen van uw kat om gezonde kattenbakgewoonten te behouden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Mr.Piya Meena, Shutterstock