Whole Paws Kattenvoer Review

Een close-up van een kat die vrolijk speelt met kattenvoer van het merk 'Whole Paws'

Kate Barrington / Cats.com

Whole Paws is het private-label dierenvoedingsmerk van Whole Foods Market. Whole Foods heeft een reputatie als de go-to supermarkt voor gezonde producten en speciale voedingsmiddelen, maar hoe verhoudt hun huisdiervoeding zich tot elkaar? We namen een diepe duik in Whole Paws kattenvoer om erachter te komen.

De Cats.com standaard – Beoordeel hele poten kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort op elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Soort-geschiktheid – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Geschiedenis terugroepen – 9/10

Algemene score: 7.6/10

In totaal geven we Whole Paws kattenvoer een 46 uit 60 beoordeling of een B+ cijfer.

Waarom vertrouwen op Cats.com

Voordat ik deze recensie schreef, heb ik diepgaand onderzoek gedaan naar het merk Whole Paws voor dierenvoeding, inclusief de geschiedenis en productselectie. Mijn onderzoek omvatte de Whole Foods Market-website en sociale media-accounts, evenals pagina’s die specifiek zijn gewijd aan de Whole Paws-productlijn.

Ik kocht persoonlijk drie natvoer en een droog kattenvoerrecept van Whole Paws en testte ze met mijn drie katten: Bagel, Munchkin en Biscuit. Tijdens onze tests observeerde ik de reacties van mijn katten en evalueerde de producten op smakelijkheid, textuur, uiterlijk en algemene aantrekkingskracht. Ik heb ook de productinformatie op het etiket geanalyseerd.

Na het uitvoeren van dit onderzoek en testen, beoordeelde ik Whole Paws in zes belangrijke categorieën volgens de Cats.com Standard.

Over Whole Paws

Whole Paws is het private label dierenvoedingsmerk voor Whole Foods Market. Whole Foods Market werd opgericht in 1980 en groeide snel uit van een enkele winkel in Austin, Texas tot een keten van meer dan 500 winkels in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Het is ’s werelds toonaangevende natuurlijke en biologische supermarktketen.

De Whole Paws dierenvoedingslijn werd gelanceerd in 2013. In een persbericht gepubliceerd op PR Newswire in oktober 2013, beschreef Mitch Madoff, de wereldwijde exclusieve merkencoördinator voor Whole Foods Market, Whole Paws als “een nieuwe lijn van producten met premium ingrediënten tegen een voordelige prijs.”

Whole Paws dierenvoeding maakte een plons als een van de vroegste particuliere winkelmerken die graanvrije recepten aanbieden. Tegenwoordig blijven alle Whole Paws-dierenvoeding graanvrij en bevatten ze dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt.

Sourcing en productie

Zoals geldt voor andere huismerkmerken die ik heb beoordeeld, had ik wat moeite met het vinden van specifieke informatie over productie en inkoop van ingrediënten voor Whole Paws-dierenvoeding. De productetiketten vermelden alleen dat de voedingsmiddelen in de VS zijn gemaakt met binnenlandse en geïmporteerde ingrediënten en worden gedistribueerd door Whole Foods Market IP, LP.

Toen Whole Paws voor het eerst werd gelanceerd, stuurde Truth About Pet Food vragen naar Whole Foods Market over de producten. In antwoord op vragen over de productie verklaarde Whole Foods dat ze geen co-packer-informatie delen voor een van hun huismerkmerken. Ze weigerden ook om informatie over het land van herkomst van ingrediënten te delen om ‘bedrijfseigen redenen’.

Hoewel ik geen specifieke informatie kon vinden over de herkomst van ingrediënten, lijkt Whole Paws-voedsel grotendeels op dieren te zijn gebaseerd. Zoals veel graanvrije voedingsmiddelen bevatten ze echter hoge concentraties erwten en peulvruchten. Het natte voedsel bevat ook carrageen, een ingrediënt dat controverse heeft veroorzaakt binnen de huisdiervoedingsindustrie.

Geschiedenis van terugroepen

Whole Paws lijkt in zijn 10-jarige geschiedenis geen product recalls te hebben meegemaakt. Het is echter vermeldenswaard dat Whole Foods Market de naam van de fabrikant die ze gebruiken niet bekendmaakt.

Gezien het feit dat Whole Foods Market zo’n grote keten is, gebruiken ze waarschijnlijk een van de belangrijkste Amerikaanse fabrikanten van dierenvoeding. Dus hoewel Whole Paws-voedingsmiddelen nooit zijn teruggeroepen, is het mogelijk dat de fabrikant eerder betrokken is geweest bij andere terugroepacties.

Welke soorten kattenvoer biedt Whole Paws aan?

De kattenvoerblikken van Whole Paws zijn artistiek gerangschikt en portretteren een verrukkelijke en voedzame maaltijdselectie voor je geliefde katachtige vriend

Alle Whole Paws ingeblikt voedsel heeft zachte, vochtige texturen die gemakkelijk te kauwen zijn voor katten van alle leeftijden. Kate Barrington / Cats.com

Whole Paws biedt een gevarieerde selectie van droge en natte kattenvoerproducten, evenals traktaties en kattenbakvulling. Hoewel de beschikbaarheid per locatie kan verschillen, lijkt de productlijn ongeveer een dozijn producten geformuleerd voor katten. Alle Whole Paws kattenvoer is graanvrij.

De natte kattenvoer recepten die verkrijgbaar zijn bij Whole Paws zijn onder andere:

 • Zalmpastei
 • Kip Pate Brood
 • Witvis brood diner
 • Kip en giblets brood diner met groenten
 • Tonijndiner versnipperd in een hartige jus
 • Zalmdiner versnipperd in een hartige jus
 • Kalkoen & Giblets Loaf Recept
 • Rundvleesbrood diner met groenten

Whole Paws droog kattenvoer heeft kip of vis als hoofdingrediënt. Er zijn vier recepten om uit te kiezen:

Beoordeling van Whole Paws droog kattenvoer ronde brokjes

Whole Paws droog kattenvoer wordt geleverd in kleine, ronde brokjes die ongeveer 1/4 inch in diameter meten. Kate Barrington / Cats.com

 • Graanvrij kiprecept
 • Indoor Cat Graanvrije Zalm Recept
 • Graanvrij oceaan-gevangen witvis recept
 • Graanvrije kip & erwt recept

Alle Whole Paws droogvoer wordt verkocht in kleine zakken van 3,5 pond, terwijl hun ingeblikt voedsel wordt geleverd in blikjes van 3 ounce of 5,5 ounce.

Wat vonden onze testkatten?

Op het eerste gezicht leek Whole Paws kattenvoer net als elk ander supermarktmerk. De droogvoerbrokjes waren erg klein en knapperig, terwijl al het natte voedsel erg vochtig en zacht was. Mijn katten leken echt te genieten van het ingeblikte voedsel, maar leken niet bijzonder geïnteresseerd in het droogvoer.

Whole Paws Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Hele poten graanvrij rundvleesbrood diner met groenten nat kattenvoer

Hele poten graanvrij rundvleesbrood diner met groenten nat kattenvoer

Kate Barrington / Cats.com

Koop op Amazon Koop op WholeFoodMarket

Met rundvlees en kippenspiervlees als de top twee ingrediënten, begint dit recept sterk.  Kippenlever biedt aanvullende eiwitten en dierlijke voedingsstoffen, waaronder vitamine A. Gekookt in runderbouillon, heeft dit recept een vlezige smaak die veel katten lijkt aan te spreken. Gemeten als droge stof bevat dit voedsel ongeveer 41% eiwit en 27% vet.

Het koolhydraatgehalte van dit voedsel is meer dan 10% en lijkt helaas grotendeels afkomstig te zijn van zetmeelrijke aardappelen en moeilijk te verteren erwten. De beperkte verteerbaarheid van deze ingrediënten beperkt hun voedingswaarde voor katten. Erwten bevatten ook fytinezuur dat de opname van essentiële mineralen zoals ijzer en calcium kan remmen. Het is ook verdikt met carrageen, een ingrediënt dat controverse heeft veroorzaakt in de huisdiervoedingsindustrie.

Dit ingeblikt kattenvoer in broodstijl heeft een zeer zachte, vochtige textuur. Mijn katten leken te genieten van de smaak en ze hadden geen spijsverteringsproblemen na het eten ervan. Met 34 calorieën per ounce is het redelijk energiedicht. Het wordt echter alleen verkocht in blikjes van 3 ounce, waardoor het iets duurder is dan het volgende recept.

Ingrediënten

Rundvlees, Kip, Kippenlever, Runderbouillon, Wortelen, Aardappelen, Erwten, Zout, Tricalciumfosfaat, Guargom, Kaliumchloride, Veenbessen, Mineralen (IJzeraminozuurchelaat, Zinkaminozuurchelaat, Koperaminozuurchelaat, Mangaanaminozuurchelaat, Natriumseleniet, Kaliumjodide), Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Niacine Supplement, D-calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A-supplement, Biotine, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur), taurine, carrageen, magnesiumsulfaat, visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen).

Ingrediënten die we leuk vonden: Rundvlees, Kip, Kippenlever, Visolie

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Aardappelen, Erwten, Guargom, Carrageen

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 27.27%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 27.27%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.43%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 20.29%

Wat we leuk vonden:

 • Top drie ingrediënten zijn van dierlijke oorsprong
 • Rijk aan vocht met een zachte textuur
 • Visolie levert dierlijke omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden:

 • Verdikt met carrageen
 • Bevat zetmeelrijke aardappelen en moeilijk te verteren erwten
 • Guargom kan bij sommige katten dunne ontlasting veroorzaken

#2 Hele Poten Gregenvrij zalmpastei recept nat kattenvoer

Hele Poten Graanvrije Zalmpastei Recept Nat Kattenvoer

Kate Barrington / Cats.com

Koop op Amazon Koop op WholeFoodMarket

Met dierlijke ingrediënten in de top drie slots, lijkt dit Whole Paws ingeblikt voedsel voornamelijk op basis van vlees te zijn. Verse zalm is rijk aan omega-3-vetzuren, wat kan verklaren waarom het voedsel niet de visolie bevat die in het vorige recept werd gevonden. Nogmaals, kippenlever biedt eiwitten om de zalm en kip aan te vullen, evenals essentiële voedingsstoffen uit een biologisch waardevolle dierlijke bron.

Gemeten als droge stof, is dit voedsel iets hoger in eiwitten met ongeveer 45% – het vetgehalte van de droge stof blijft ongeveer 27%. Dit voedsel laat de zetmeelrijke aardappelen weg, maar bevat nog steeds erwten, guargom en carrageen. De laatste twee ingrediënten zijn niet noodzakelijkerwijs schadelijk voor uw kat, maar eigenaren van gezelschapsdieren hebben in het verleden hun bezorgdheid geuit over deze ingrediënten.

Hoewel het ook op de markt werd gebracht als een broodachtig voedsel, had dit recept een nog zachtere textuur dan het vorige. Mijn katten leken de smaak en het hoge vochtgehalte van het voedsel leuk te vinden en het was heel gemakkelijk te mengen met zowel water als droog kattenvoer.

Ingrediënten

Zalm, Kip, Kippenlever, Zalmbouillon, Wortelen, Erwten, Natuurlijke Smaak, Zout, Zonnebloemolie, Kaliumchloride, Guargom, Mineralen (IJzeraminozuurchelaat, Zinkaminozuurchelaat, Koperaminozuurchelaat, Mangaanaminozuurchelaat, Natriumseleniet, Kaliumjodide), Cholinechloride, Vitamine (Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Niacine Supplement, D-Calciumpantothenaat, Pyridoxine, Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur), taurine, carrageen, dl-methionine.

Ingrediënten die we leuk vonden: Zalm, Kip, Kippenlever

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Erwten, Zonnebloemolie, Guargom, Carrageen

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 27.27%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 22.73%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.82%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 16.91%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met twee bronnen van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Zeer zachte textuur, gemakkelijk te kauwen
 • Bevat meer dan 45% eiwit, gemeten als droge stof

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat carrageen
 • Erwten kunnen moeilijk te verteren zijn
 • Sommige katten ervaren dunne ontlasting met guargom

#3 Hele Poten Graanvrije Kip & Erwt Recept Droog Kattenvoer

Hele Poten Graanvrije Kip & Erwt Recept Droog Kattenvoer

Kate Barrington / Cats.com

Koop op Amazon

Zoals elk droog kattenvoer is dit recept vochtarm. Het wordt geleverd in zeer kleine, ronde brokjes die ongeveer 1/4-inch in diameter meten. Mijn katten eten elke dag wat droogvoer, maar ze leken dit recept niet bijzonder aantrekkelijk te vinden.

Het voedsel bevat kip als de primaire bron van, aangevuld met kalkoenmeel. Kippenvet en zalmolie zijn de enige toegevoegde vetten – beide zijn soortgeschikte energiebronnen en essentiële vetzuren voor katten. Vooral zalmolie is een goede bron van ontstekingsremmende omega-3 vetzuren.

Het belangrijkste nadeel van dit recept is het hoge koolhydraatgehalte. Het eiwitgehalte van de droge stof is slechts ongeveer 33% en het is moeilijk om te weten hoeveel van dat eiwit afkomstig is van plantaardige bronnen zoals erwten en garbanzo-bonen. Deze twee ingrediënten dragen aanzienlijk bij aan het koolhydraatgehalte van het voedsel en ze kunnen moeilijk te verteren zijn voor katten.

Ingrediënten

Kip, Kippenmeel, Erwten, Garbanzo Bonen, Kalkoenmeel, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Lijnzaad, Gedroogde gewone bietenpulp, Natuurlijk aroma, Zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), zout, Cholinechloride, Gedroogde veenbessen, Fructooligosacchariden, Pompoen, Appels, Gedroogde wortelen, Taurine, Gedroogd Enterococcus Faecium fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus Acidophilus fermentatieproduct, Vitaminen (vitamine E-supplement, D-calciumpantothenaat, Niacine supplement, Vitamine A Supplement, Riboflavine Supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Foliumzuur), Mineralen (Zinc Proteïnaat, IJzeroteïnaat, Koperproteïnaat, Mangaanproteïnaat, Natriumseleniet, Calciumjodaat), Dl-methionine, Rozemarijnextract.

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kipmeel, Kalkoenmeel, Kippenvet, Zalmolie

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Erwten, Garbanzo Bonen

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 33.33%

Vet: 20%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 43.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 26.62%

Vet: 38.78%

Koolhydraten: 34.6%

Wat we leuk vonden:

 • Bevat drie dierlijke eiwitbronnen
 • Twee voor de soort geschikte bronnen van vet
 • Bevat geen tandvlees of carrageen
 • Geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden:

 • Zeer hoog koolhydraatgehalte
 • Bevat moeilijk te verteren erwten en bonen

Wat vinden klanten van Whole Paws kattenvoer?

Whole Foods Market staat geen klantbeoordelingen en recensies toe op zijn website, maar er zijn tal van beoordelingen voor Whole Paws-dierenvoeding op Amazon.com. Het merk lijkt geliefd te zijn, waarbij de meeste kattenvoerproducten een gemiddelde beoordeling van ten minste 4 sterren op 5 hebben. Dat gezegd hebbende, zijn er het afgelopen jaar relatief weinig van de beoordelingen overgebleven.

Positieve beoordelingen

Kitty vindt dit geweldig

Heb dit in een opwelling gekocht in plaats van kitty’s gewone droogvoer en ze eet het echt op.
—Nats Lady, Reviewing Whole Paws Indoor Cat Chicken Recipe Dry Food, op 25 april 2023

Veel jus!

Mijn oudere poes is super kieskeurig. Dit is een van de twee ingeblikt voedsel dat ze zal eten! Ze vindt het heerlijk om eerst alle jus te likken en komt dan later terug om aan de vochtige stukjes tonijn te knabbelen.
—Susan Hall, Reviewing Whole Paws Grain-Free Tuna Dinner Wet Cat Food, op 1 augustus 2023

Verschillende katteneigenaren meldden dat zelfs hun kieskeurige katten van Whole Paws kattenvoer houden – sommigen weigeren iets anders. Katten die van één Whole Paws-recept houden, lijken ook van andere smaken te genieten. Er zijn tal van positieve opmerkingen over katten die genieten van de jusachtige consistentie van Whole Paws natvoer.

Negatieve beoordelingen

Mijn kat genoot hier niet van

Ik weet zeker dat het geweldig is voor andere katten, maar mijn kat haalde haar neus ervoor op en at het helemaal niet op.
—Aidan, Reviewing Whole Paws Grain-Free Tuna Dinner, op 18 augustus 2022

Ruikt vies, katten zouden het niet aanraken

Ik weet dat kattenvoer stinkt, mijn katten houden van stinkend eten. Dit ruikt naar een ernstige onbehandelde infectie, het is relatief subtiel voor kattenvoer maar ruikt nog steeds erg naar een grote hoeveelheid pus.
—Nix, Reviewing Whole Paws Grain-Free Tuna Dinner, op 30 mei 2023

Negatieve beoordelingen voor Whole Paws kattenvoer zijn grotendeels gecentreerd rond individuele kattenvoorkeuren – geen huisdiervoer zal universeel geliefd zijn. Er zijn een paar opmerkingen over het natte voedsel dat vreselijk ruikt of brokjes die te klein zijn, maar recente beoordelingen roepen geen grote rode vlaggen op.

Hoeveel kost Whole Paws Cat Food?

Toen de productlijn voor het eerst werd gelanceerd, werd Whole Paws geïntroduceerd als een waardegericht merk. De voedingsmiddelen lijken redelijk geprijsd in vergelijking met de markt voor dierenvoeding als geheel, maar het is iets duurder dan andere huismerkmerken zoals Aldi’s Heart to Tail en Petco’s WholeHearted.

Klanten kunnen waarderen dat de prijzen van Whole Paws niet variëren op basis van ingrediënten. Je betaalt hetzelfde bedrag voor een natvoer op basis van vis als voor een recept op basis van kip. De 3-ounce natte kattenvoerblikken kosten $ 0,89 per stuk, en de grotere 5,5-ounce blikjes zijn $ 1,09. Dit komt gemiddeld neer op respectievelijk $ 0,30 en $ 0,20 per ounce.

Whole Paws droog kattenvoer is verkrijgbaar in standaard en biologische versies, allemaal verkocht in zakken van 3,5 pond. Het gewone droge kattenvoer voor volwassenen kost $ 11,79 per zak ($ 0,21 / ounce), terwijl de biologische recepten $ 20,99 ($ 0,37) zijn. De kosten voor het voeren van een 10-pond kat Whole Paws-voedsel variëren van ongeveer $ 0,35 tot $ 1,75 per dag, afhankelijk van het product dat u kiest.

Waar wordt Whole Paws kattenvoer verkocht?

Omdat Whole Paws een huismerk is dat speciaal voor Whole Foods Market is gemaakt, is de beschikbaarheid beperkt. De beste plek om het te kopen is in Whole Foods-winkels of online bij WholeFoodsMarket.com. U kunt mogelijk ook een bestelling plaatsen via boodschappenbezorgdiensten like Instacart. De beschikbaarheid van bepaalde recepten kan per locatie verschillen.

Naast dat het wordt verkocht in Whole Foods-winkels en op hun website, kunt u Whole Paws-dierenvoeding bestellen op Amazon. Houd er rekening mee dat de Whole Foods Market-winkel een apart gedeelte van Amazon is, dus er kunnen bezorgkosten van toepassing zijn, zelfs als je een Amazon Prime-lid bent.