Wat is de beste maat krabpaal voor Brits Korthaar

Wat is de beste maat krabpaal voor Brits Korthaar?

Brits Kortharen zijn de minst destructieve katten die ik ooit ben tegengekomen, kalm en vriendelijk met een kalme houding. Ze zijn niet echt geneigd om aan uw meubilair of inrichting te krabben. Dat gezegd hebbende, een goede krabpaal is een noodzaak, omdat het uw Britse Korthaar in staat stelt om zijn klauwen in goede vorm te houden en het stimuleert hem om actief te blijven.

Wat is de beste maat krabpaal voor een Brits Korthaar? De krabpaal moet minimaal 1,5 x de lengte van uw kat (inclusief de staart) groot zijn. Kies er een aan de grotere kant, want uw Brits Korthaar kat zal waarschijnlijk behoorlijk groot worden als ze dat nog niet is. Brits Kortharen zijn geen vandalen, maar ze zijn wel behoorlijk gespierd, vooral de jongens. Een kleine, dunne krabpaal is geneigd om snel vernield te worden.

Ik heb een heleboel krabpalen getest – goedkoop en duur en moet zeggen dat ik na 2 jaar en 3 katten mijn stem geef aan Armarkat. Dit zijn zeer sterke en grote krabpalen, dus ideaal voor uw Britse korthaar. Je kunt ze bij bol.com krijgen voor rond de $100 (afhankelijk van het ontwerp). Wat cool is, is dat zij het enige bedrijf zijn dat vervangende onderdelen aanbiedt. Ik heb het nog niet getest, maar het is goed om te weten dat je een back-up hebt.

  • Waarom heeft uw Britse korthaar een krabpaal nodig?
  • Van wat voor materiaal moet een krabpaal gemaakt zijn?
  • Welke andere soorten speeltoestellen kunt u het beste gebruiken?

Om dit alles en nog veel meer te weten te komen, lees verder. Wij hebben alles voor u en uw Britse korthaar op een rijtje gezet.

De kriebel om te krabben: wat voor soort paal moet uw Brits Korthaar hebben en waarom?

Welk formaat krabpaal moet u aanschaffen voor uw Brits Korthaar? Eentje die minstens half zo hoog is als uw kat lang is. Een grotere krabpaal moedigt uw Brits Korthaar aan om op te staan en zich uit te strekken. Het is ook een goed idee om een krabpaal te kiezen die rondom vrij groot is. De kat moet met enige kracht aan haar krabpaal kunnen krabben, zonder deze van de basis te stoten of te breken.

Materialen kunnen variëren. Er is niets mis met goedkope kartonnen krabpalen, vooral zolang uw kat nog in de groei is. Bedenk wel dat dit soort palen waarschijnlijk binnen de kortste keren in puin liggen en u ze zult moeten vervangen. Met stof beklede palen zijn oké, maar hebben vaak een korte levensduur. Zelf een paal maken is prima, zolang u maar voorzichtig bent en niets gebruikt dat uw kat zou kunnen beschadigen als ze een beetje onstuimig wordt.

Voor een volwassen kat heeft u iets stevigs nodig. Houten palen met een omhulsel van sisaltouw zijn niet duur en werken goed. Zoek er een met een basis die zowel stevig als krabbaar is, zodat uw kat haar klauwen in een horizontaal oppervlak kan haken. Ik geef de voorkeur aan palen waaraan een speeltje is bevestigd; dit moedigt mijn katten aan om de paal aan te vallen in plaats van iets anders. Sommige katten snappen het niet meteen en hebben een beetje aanmoediging nodig om de paal te gebruiken; een van mijn Brits Korthaar jongens (een lieve oude kater, maar niet het scherpste gereedschap in de schuur) wilde de mooie krabpaal die ik voor hem had gekocht niet gebruiken totdat ik het letterlijk had gedemonstreerd door een paar keer met mijn eigen nagels over het sisaltouw te gaan.

De meeste katten nemen hun krabpaal graag in gebruik, maar u kunt overwegen verschillende texturen aan te bieden om te zien welke het meest bevredigend is. Denk eraan dat katten krabben om hun territorium af te bakenen. U kunt uw Brits Korthaar aanmoedigen om de paal te accepteren door hem in hun favoriete kamer te zetten, een kamer waar ze vaak rondhangen. Als een van uw katten eerder een meubelstuk heeft aangevallen, zorg er dan voor dat de paal ervoor komt te staan, zodat de boosdoener iets anders heeft om aan te krabben.

Waarom zijn sommige palen horizontaal en andere verticaal? Welke moet ik mijn kat geven?

Ik zou aanraden om beide te kopen. In het ideale geval kiest u palen met verschillende hoeken waar uw kat aan kan krabben. Sommige katten geven er de voorkeur aan om op hun achterpoten te springen en met hun klauwen omhoog te reiken om lekker te krabben. Anderen staan graag op alle vier de poten, steken hun achterwerk in de lucht en gaan dan lekker tekeer op een oppervlak waaraan gekrabd kan worden. Door uw kat veel verschillende mogelijkheden te bieden, zodat ze gemakkelijk haar achter- en voorklauwen kan gebruiken, wordt haar leven aangenamer en wordt voorkomen dat ze uw tapijt of meubels aanvalt in haar zoektocht naar precies de juiste krabpositie.

Ik hou van de palen die een verticaal element hebben – meestal een met sisal omwikkelde paal, gemonteerd op een grote basis die ook bedekt is met opgerold sisal. Dit geeft uw kat voldoende ruimte om lekker te krabben, in welke hoek ze maar wil. Het horizontale element moet zo groot zijn dat de kat erop kan staan terwijl ze krabt – ze schijnen hier de voorkeur aan te geven, en het zorgt ervoor dat alle vier de sets klauwen goed verzorgd worden. Als de achterklauwen van uw kat op het tapijt staan terwijl haar voorklauwen zich in het touw graven, is ze geneigd zichzelf te vergeten en zonder na te denken brokjes uit uw vloer te trekken. Geef haar genoeg ruimte. Ik heb deze 57-inch krabber van Armarkat en het werkt perfect.

Waarom heeft mijn Britse korthaar eigenlijk een krabpaal nodig? Ze is een braaf meisje dat nooit ergens aan krabt.

Het is waar dat Britse Korthaar katten bekend staan om hun non-destructieve en relaxte karakter. Ze hebben weinig onderhoud nodig en daarom raad ik ze aan voor gezinnen en mensen met een druk leven. Ik zou verbaasd zijn als ik naar mijn werk ging en terugkwam om te ontdekken dat mijn Britse korthaar mijn meubels had aangevallen, terwijl mijn Siamese vriendin alles op kittenhoogte in karton moet wikkelen of zich erbij neer moet leggen dat ze in een kerkhof van vernielde bekleding en gemangeld houtwerk moet leven. Maar alleen omdat uw kat zich goed gedraagt, betekent dat nog niet dat ze geen behoefte heeft om te krabben.

Krabben is niet alleen een plezierige sensatie voor de kat, het is ook noodzakelijk om haar klauwen in goede conditie te houden. Als de klauwen van uw kat ingroeien, wordt de oude klauw een soort omhulsel; het maakt zich los van de verse, scherpe klauwen eronder en moet worden afgeworpen.

Door het klauwen wordt overmatige groei tegengegaan en kan de kat zich ontdoen van deze oude klauwhulzen. Katten verwijderen de vellen van hun achterpoten door de klauwen in een geschikt oppervlak te haken en te schoppen, terwijl de voorklauwvellen worden verwijderd door de klauwen ergens aan vast te haken en te trekken. Als uw Brits Korthaar niet aan haar paal krabt, kunnen haar klauwen blijven groeien tot ze onhandelbaar worden. Uw kat zal ze dan moeten laten knippen, door u of door haar dierenarts. Probeer in plaats daarvan het gebruik van de krabpaal aan te moedigen; het is natuurlijker en minder onaangenaam voor uw huisdier.

Welke andere voordelen heeft een krabpaal?

Al dat luxueuze rekken en strekken dat uw Brits Korthaar kat uitvoert is niet alleen voor sensueel genot. Het heeft ook een heel praktisch doel. Katten moeten zich strekken om hun gewrichten en spieren in goede conditie te houden, vooral als ze een tijdje in één houding hebben gezeten. Stretchen stimuleert ook de bloedstroom rond het lichaam van uw kat, voedt haar weefsels en ondersteunt een goede gezondheid van de bloedsomloop. De verhoogde bloeddoorstroming helpt bij het afspoelen van gifstoffen die zich in de spieren van uw kat hebben opgehoopt terwijl ze sliep, en verfrist haar en helpt haar om zich alerter en kwieker te voelen.

De juiste krabpaal – een krabpaal die hoog genoeg of horizontaal lang genoeg is om uw kat zich zo ver mogelijk te laten uitstrekken, moedigt aan tot veel rekken en strekken. Dit is echt goed voor uw kat, vooral voor een oudere Britse Korthaar. Hun kenmerkende kalmte en relaxte houding kan ontaarden in pure luiheid als ze ouder worden en ze hebben meer stimulatie nodig om fit te blijven. Een krabpaal die leuk en plezierig is om te gebruiken, zorgt ervoor dat uw kat op haar achterpoten gaat staan en gaat klauwen of zich uitstrekt over de lengte van een horizontale paal. Ook al gebeurt het maar een paar keer per dag, deze extra activiteit is heel goed voor uw kat.

Mijn Britse korthaar heeft een krabpaal, maar ze vernielt nog steeds mijn huis! Waarom krabt ze aan alles behalve haar paal?

Als uw Brits Korthaar zich zo gedraagt, moet u ingrijpen, want er kan iets goed mis zijn in haar leven. Destructief krabben is vrij ongewoon gedrag bij dit ras. Mijn ervaring is dat het duidt op onrust in het leven van het dier. Ik had een prachtig goed opgevoed tabby korthaar meisje, dat in de nacht nadat haar adoptiebroer vermist was geraakt, als een razende begon te krabben. Ze deed nooit zoiets daarvoor of daarna. Het was gewoon een manier om uiting te geven aan de angst en ontsteltenis die ze op geen enkele andere manier kon overbrengen. Iets kan uw Brits Korthaar van streek maken; als u erachter komt wat het is en de situatie oplost, zou het destructieve krabben moeten stoppen.

Wordt ze lastig gevallen door andere huisdieren of mensen in het huishouden? Krijgt ze genoeg spel en intellectuele stimulatie? Als het krabben gebeurt terwijl u aan het werk bent, kan het zijn dat ze zich overdag eenzaam voelt. Brits Kortharen zijn solide, onafhankelijke katjes die het meestal heel goed alleen redden, maar als je een lange werkdag hebt of een onregelmatig schema kan dit ze van hun stuk brengen. Probeer elke dag op hetzelfde tijdstip weg te gaan en terug te komen en breng voldoende tijd met uw kat door wanneer u thuis bent. Als de kat krabt als ze wakker wordt, zorg er dan voor dat er een prettig, krabbaar oppervlak beschikbaar is in de buurt van haar favoriete slaapplaatsen. Experimenteer met het aanbieden van extra krabpalen van verschillende materialen om haar drang om te krabben te bevredigen.

Katten gaan soms in de klauwstand als ze ergens opgewonden over zijn; in het geval van de Brits Korthaar is dit meestal ofwel voedsel of de terugkeer van hun mens. Zet iets waar ze aan kan krabben in de buurt van haar etensbak en naast de deur – zo kan ze je terugkomst vieren zonder de inrichting te verpesten. Lees verder om meer te weten te komen over hoe je destructief krabben kunt voorkomen.

Ik heb al die dingen geprobeerd, maar mijn Britse korthaar valt nog steeds mijn huiskamer aan. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kat de meubels met rust laat?

Krabgedrag wordt sterk getriggerd door tactiele sensaties. Als u het oppervlak onaangenaam maakt om aan te krabben, zult u merken dat het gemakkelijker is om uw kat weg te lokken van de gordijnen en de bank met een aantrekkelijker doel om aan te krabben. Karton dat in iets glads is gewikkeld, zoals krimpfolie, tape of plastic met een kleeflaag, is niet zo aangenaam voor de poten van uw kat als dikke stof of hout. Ze schijnen ook een absolute hekel te hebben aan aluminiumfolie. Het kan even duren voor u uw kat zo hebt afgericht dat ze haar paal aanvalt in plaats van uw stoelen – misschien moet u een paar weken met een ovenklaar driedelig pakje leven tot ze het doorheeft.

Uw Britse korthaar is ook erg gevoelig voor geur, wat u in uw voordeel kunt gebruiken. Geuren die voor mensen heel aangenaam zijn, zoals menthol en citronella, kunnen voor katten heel afstotelijk zijn. Als u dit kunt doen zonder het oppervlak in kwestie te beschadigen, kan besprenkelen met de citronellaspray die wordt gebruikt om muggen te verdrijven, helpen. Overschakelen op een schoonmaakmiddel met een sterkere geur, vooral een met citroen, lijkt sommige katten af te schrikken. Als het oppervlak niet tegen directe toepassing van geurende producten kan, bescherm het dan met een laagje plasticfolie. Drenk wattenbolletjes in iets waar uw kat een hekel aan heeft – citroenolie, citronella, spierzalf en damp-rub zijn populaire keuzes en plak ze her en der op de wrap. Als al het andere faalt, probeer dan plastic klauwbeschermers voor uw Britse korthaar te krijgen. U kunt ook deze kattenwerende middelen proberen, het lijkt erop dat veel mensen goede resultaten hadden. Deze kunnen probleemklauwen helpen voorkomen en hebben als bijkomend effect dat het lijkt alsof uw korthaar een mooie manicure heeft. (De wrede praktijk van het “ontklauwen” van katten zou alleen ooit genoemd moeten worden om te worden veroordeeld).

welke andere speeltoestellen moet ik mijn Brits Korthaar geven?

Wat mij betreft bestaat er niet zoiets als te veel speeltoestellen, vooral niet voor binnenkatten. De Brits Korthaar staat bekend om zijn luiheid en zijn neiging om de hele dag te dutten, wat niet ideaal is voor de gezondheid van de kat. In combinatie met hun voorliefde voor eten, leidt deze inactiviteit gemakkelijk tot overgewicht bij de kat. Dit ras wordt verondersteld mollig en dik te zijn, maar als u uw Brits Korthaar te zwaar laat worden kunnen haar ademhaling, hartfunctie, gewrichten en andere systemen hieronder lijden.

Door uw kat voldoende mogelijkheden te bieden om te ravotten met krabpalen, kattenbomen en spannende ruimtes om te verkennen, kunt u deze neiging tot zittend gedrag tegengaan. Uw Brits Korthaar actief houden is belangrijk als u een aantal gezondheidsproblemen wilt voorkomen waar ze op latere leeftijd vatbaar voor zijn. Ik hou van een groot verticaal kattenverblijf met krabvlakken en platforms waar uw kat kan neerstrijken, dutten of gewoon wat rondhangen en naar u kijken.

Een ander soort speelgoed dat ik erg handig en leuk vind, is deze hengel-teaser. Zoals de naam al zegt, is dit een lange hengel met een lijn eraan, “aas” met een aantrekkelijk kittenspeeltje (een muis, een bundeltje veren, een belletje enz.). U laat het aas voor uw kat bungelen en moedigt haar aan er achteraan te gaan. Ik probeer mijn kat haar klauwen erin te laten zetten en het dan weg te trekken om haar te helpen met klauw conditionering. Dit type speeltje heeft als bijkomend voordeel dat u uw kat kunt trainen zonder haar door het hele huis te hoeven achtervolgen. Als u niet met het speeltje speelt, kunt u het in de buurt van haar paal laten bungelen om haar aan te moedigen het vaker te gebruiken. In het volgende deel zullen we het hebben over het maken van uw eigen uitrusting.

Is het een goed idee om mijn eigen krabpaal te maken?

Als u handig bent, is er niets mis met een zelfgemaakte krabpaal, maar er zijn enkele belangrijke veiligheidstips die u moet weten als u het doet. Door zelf een krabpaal te maken, kunt u het materiaal beter afstemmen op het krabgedrag van uw individuele kat. Het kan ook veel geld besparen, vooral als u uw kat veel krabruimte wilt bieden. Het belangrijkste hierbij is dat u niets in de constructie verwerkt dat uw kat kan verwonden.

Spijkers en krammen moeten goed worden ingeslagen, zodat er geen scherpe punten uitsteken die haar zouden kunnen verwonden. Eventuele ruwe randen moeten zorgvuldig worden weggeschuurd. Denk eraan, kattenpoten zijn erg gevoelig en een verwonding kan uw Britse Korthaar echt ellendig maken.

U moet ook heel voorzichtig zijn met lijmen, vernissen of andere behandelingen die u op de gebruikte materialen aanbrengt. Kies alleen stoffen die veilig zijn voor huisdieren. Lijm en dergelijke kunnen echt nare dampen afgeven, zelfs nadat ze zijn opgedroogd. Deze kunnen niet alleen slecht ruiken voor uw kat en haar ontmoedigen om de apparatuur te gebruiken die u met veel moeite hebt gemaakt. Ze kunnen ook de gezondheid van uw kat aantasten, mogelijk in ernstige mate. Een kat die knaagt en kauwt op apparatuur voor huisdieren is bijzonder vatbaar voor het binnenkrijgen van sporen van giftige vernissen en behandelingen.

Vermijd het gebruik van goedkope spaanplaat of vezelplaat – deze kunnen giftige lijmen en harsen bevatten, en spaanplaat is ook gevoelig voor splinters. Als u zich geen hout kunt veroorloven, zijn dikke lagen stevig golfkarton prima – bedenk alleen dat uw creatie minder lang meegaat.