Waarschuwingssignalen bij de introductie van katten – een gemakkelijke gids


Als je op zoek bent naar waarschuwingssignalen bij de introductie van katten, ben je hier aan het juiste adres. Nadat je dit artikel hebt gelezen, zal de eerste ontmoeting easy peasy zijn, en je katten zullen snel vrienden worden.

Katten staan erom bekend dat ze zeer territoriale en afstandelijke levende wezens. Het is niet alleen stressvol voor uw kat, maar ook voor u als u een nieuw kitten bij uw kat moet introduceren. Daarom is het essentieel dat u, als katteneigenaar, de tijd neemt om die waarschuwingssignalen bij de introductie van katten te leren kennen en te begrijpen, zoals klauwen of sissen. Je moet het proces van de eerste kennismaking kennen.

Als je geduldig bent en hun gedragingen in het begin observeert, heb je meer kans dat het je lukt om bevriend te raken met die twee of meer katten.

Velen vragen zich af hoe je het goed doet en hoe je katten introduceert zonder een oorlog te beginnen. Maar daarom zijn we hier, om u een paar dingen te laten zien die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw nieuwe kat en uw huidige kat vrienden worden die graag samen tijd doorbrengen, in bomen klimmen en knuffelen.

Waarschuwingstekens bij de introductie van katten

twee spelende katten

Wanneer je een nieuwe poes voor het eerst aan je huidige kat voorstelt, moet je er rekening mee houden dat hoe je het je ook hebt voorgesteld, het niet zo zal zijn. U kunt verwachten dat ze naar elkaar sissen en grommen, wat betekent dat u moet ingrijpen en ze moet scheiden. Slaan of achtervolgen zal een van de dingen zijn die u in het begin kunt verwachten. Het is een nieuw terrein voor u en uw katten.

U bent er echter op voorbereid dat het tijd zal kosten, wees geduldig en zorg voor comfort bij elke kat. Geloof me; het zal zo de moeite waard zijn als je ze ziet knuffelen, in de kattenboom ziet klimmen, of plezier ziet maken tijdens het spelen van gevechten.

Als u merkt dat een van uw katten de rug buigt, ronddraait en zijn tanden laat zien, moet u ze onmiddellijk scheidenwant dat zijn tekenen van agressie. Het is goed dat je veel kunt leren van hun lichaamstaal, die soms heel subtiel kan zijn.

Er zullen momenten van stress, angst en frustratie zijn. Toch zijn deze waarschuwingssignalen om op te letten essentieel omdat je misschien hulp nodig hebt van een dierenarts:

– Een kat begint het territorium af te bakenen

– Te lang vechten, te veel

– Een van de katten verstopt zich de hele tijd

– Katten hebben verwondingen van het vechten

– Een van de katten vermijdt de kattenbak en doet het buiten

– Katten hebben hun eetlust verloren

– Oogcontact duurt te lang

Deze waarschuwingssignalen bij de introductie van katten zijn de roep om uw hulp:

– Overmatig krabben

– Afvlakkende oren

– Grommend

– Bijten

– Een kat wacht op haar rug op de aanval van de andere

– Krijsend en joelend

– Vechten

Cat Introductions

twee katten

Je wilt niet meemaken wat er gebeurt als je katten te snel introduceert. Voordat je overweegt een nieuwe kat in huis te halen, moet je het gedrag van je volwassen kat observeren.

Het is niet goed als je merkt tekenen van agressief gedrag aangezien een agressieve kat nauwelijks met iemand zal kunnen opschieten, vooral als uw nieuwe kitten een minder dominante kat is. Dat zal resulteren in veel kattengevechten, snauwen, bijten, sissen, enz. Je kunt hier kijken hoe je kunt zien welke kat dominant is.

Wanneer katten elkaar voor het eerst ontmoeten, is het essentieel dat u de juiste introductie volgt instructies volgt om de veiligheid te garanderen.

Voordat je een nieuw katje in een nieuw huis verwelkomt, een kamer voorbereiden, speciaal voor haar, zodat ze niet meteen kennis maakt met uw huidige kat. In die kamer is het essentieel om voedsel, water, beddengoed, kattenbakken, krabpalen en andere dingen die katten gebruiken om hun territorium af te bakenen.

Die aparte kamer moet een veilige plek zijn als ze bang zijn voor de huidige kat. U kunt een kalmerende diffuser zoals Feliway instellen om de angst te verlichten. Kalmerende kauwtabletten en verstuivers verhogen de gezichtsferomonen van de kat waardoor katten een lager stressniveau hebben. Het zal hen veel helpen om zich ontspannen te voelen en de situatie te kalmeren.

Uw inwonende kat moet ook haar ruimte hebben, zoals een plekje op de bank of een kattenboom of planken. Deze plek moet een plek zijn waar uw kat zich veilig en de baas voelt, ook al is er een andere kat in huis. Dit is belangrijk omdat ze daar tijd zullen doorbrengen als ze behoefte hebben aan ruimte en om alleen te zijn.

Introductieproces stap voor stap

Introductie kan heel gemakkelijk zijn als je de tijd neemt om het proces vooruit te plannen. Als je katachtige flare-ups wilt voorkomen, is het raadzaam je katten stap voor stap te introduceren.

Dit zal uw katachtigen helpen om aan elkaar te wennen, waardoor ze de tijd krijgen om elkaar beter te leren kennen in plaats van ze zomaar bij elkaar te zetten. Als er mogelijke problemen zijn, zal deze langzame introductie de kans op geweld verkleinen.

De eerste ontmoeting moet onder toezicht staan van twee personen.

Nu volgt het proces van de introductie van katten; zorg ervoor dat je de regels volgt!

Stap 1: Het eerste contact moet vermeden worden.

Bij het thuisbrengen van een nieuwe kat is het essentieel dat u ruimte maakt voor haar en haar alleen. Contact tussen nieuwe en inwonende katten mag in het begin niet gebeuren. Nadat u binnen bent gekomen, moet u uw kat in de hoek zetten of ergens waar ze zich kan verstoppen.

Dwing haar niet om naar buiten te komen. Je zult je nieuwe kat waarschijnlijk wat tijd moeten geven om de omgeving om haar heen te observeren en eraan te wennen.

Stap 2: Geur introduceren

Nadat het eerste contact is vermeden, kun je een tweede stap zetten door ze te introduceren door middel van geur. U kunt een handdoek of deken die uw nieuwe kat gebruikte en deze in de buurt van de ruimte van uw huidige kat leggen.. Uw huidige kat kan gaan sissen en van streek raken.

Als dat het geval is, leg die deken dan op de grond uit de buurt van de favoriete plek van je kat of het kattenvoer, maar verplaats hem steeds dichter naar hun eetplek. Ondertussen geef je je nieuwe kat iets dat de geur van je huidige kat heeft, zodat ze eraan kan wennen.

Stap 3: probeer van etensbak te wisselen

Als je merkt dat ze niet meer zo “boos” zijn door de geur van elkaar, probeer dan de etensbakjes om te wisselen als er tijd is om te eten. In het beste geval zal dit een positieve associatie vormen met de geur van een nieuwe katachtige vriend en het kattenvoer.

Als je ziet dat ze hierdoor rustig en ontspannen zijn, kun je visueel contact proberen. Dit kan echter langer duren dan verwacht.

Stap 4: Laat ze door een barrière kijken

De nieuwe kat moet nog steeds veilig zijn in haar kamer. U kunt langzaam beginnen ze elkaar te laten zien, de deur openen en een baby hekje of een schermof zet de deur een beetje open zodat ze kunnen kijken maar niet met elkaar in contact komen.

Moedig ze aan als ze bij elkaar in de buurt zijn zonder problemen te veroorzaken door ze lekkers of een nieuw speeltje te geven.

Stap 5: Laat ze elkaar zien zonder barrière

Op dit punt zouden de katten zich langzaam op hun gemak moeten voelen; na een paar dagen kun je merken dat ze dicht bij elkaar staan, neuzen aanraken of aan elkaar ruiken.

Als er geen gesis en gegrom is, kun je de barrière die je hebt geplaatst verwijderen. Open nu de deur en wacht op de face-to-face interactie.

Je moet in gedachten houden dat je ze niet moet plukken en dwingen om bij elkaar in de buurt te zijn. Ze zijn in staat zich uit zichzelf voor te stellen. In het begin zijn ze misschien niet zo close. Maar als je merkt dat ze op het punt staan een gevecht te beginnen, maak dan een hard geluid om ze van hun stuk te brengen.

Kattenrelaties

twee katten die op de muur lopen

Als het gaat om kattenrelaties, moeten we weten dat elke kat anders is en zijn eigen unieke karakter heeft. Dat verschillende karakter beïnvloedt hoe ze met andere katten, dieren en mensen omgaan.

Je kunt merken dat sommige katten goed opschieten met veel katten in het huishouden, en dat ze eigenlijk blij zijn dat ze een metgezel hebben, maar sommige katten zijn graag op zichzelf en staan in het middelpunt van de belangstelling.

Terwijl honden geen probleem hebben met het socialiseren met nieuwe huisdieren, hebben katten het echt moeilijk omdat het echt territoriale dieren zijn. Als we denken aan grote katten in het wild, zijn ze meestal alleen, ze claimen hun territorium, vangen prooien, slapen en beschermen hun plaats.

Ook al werden katten gedomesticeerd, dat veranderde hun instinct en territoriale aard niet. Alles werd het hare toen je je kat in huis nam, inclusief jijzelf. Dus als er een nieuwe kat in beeld komt, voelen ze zich bedreigd… omdat een andere kat het territorium binnendringt dat zij eerlijk hebben opgeëist.

GERELATEERD: Kunnen twee katten dezelfde kattenbak delen?

Kunnen vrouwelijke katten met elkaar opschieten?

Hoe grappig het ook klinkt, katten kunnen beter opschieten met katten van het andere geslacht. Een onderzoek toonde aan dat katers eerder met elkaar overweg kunnen dan twee vrouwelijke katten.

Waarom is dat zo? Het feit is dat vrouwelijke katten agressiever en assertiever zijn dan katers. Ook al is elke kat anders, één ding is zeker; vrouwelijke katten zijn de baas in de kattenwereld, ongeacht de situatie.

Kunnen vrouwelijke en mannelijke katten met elkaar overweg?

Ja, als katten die met elkaar omgaan gesteriliseerd en gecastreerd zijn. Dan kun je vriendschappen in het huishouden verwachten met veel plezier.

Komen volwassen katten overeen met kittens?

Het is normaal dat een volwassen kat moet verwerken dat er een nieuw kitten in huis is. Er zijn echter sommige katten die er niet aan wennen, maar er geen heisa over maken.

Het is cruciaal dat u de tijd neemt bij de introductie van een nieuw kitten aan uw oudere kat, omdat het ook voor hen allemaal nieuw is. Katten zijn gewoontedieren en houden niet van verandering, dus het kan even duren voordat ze zich op hun gemak voelen met de nieuwe situatie. Gedurende die tijd, zorgen voor veel speelgoed en speeltijd en verdelen hun ruimtes zodat ze rust hebben en zich kunnen vermaken als dat nodig is.

Hoeveel moet je wachten tot katten met elkaar overweg kunnen?

Comfortabel worden en vriendschappen opbouwen, het kan duren ongeveer een jaar, meer of minder. Maar, zoals we hierboven al zeiden, sommige katten zullen nooit met de nieuwe kat kunnen opschieten en vriendschap sluiten, maar ze zullen leren met elkaar te leven zonder met elkaar op te trekken.

Bedenk dat als katten beginnen te vechten en het een alledaagse zaak wordt, een van de katten van huis moet veranderen; ze zullen nooit met elkaar overweg kunnen.

Kunnen sommige kattenrassen niet overweg met andere katten?

Heeft kattenras te maken met het sluiten van vriendschappen? Het zit zo, katten zijn graag eenlingen, en er zijn kattenrassen die liever alleen zijn, terwijl andere katten juist van gezelschap houden.

Van sommige kattenrassen is bekend dat ze vriendelijker zijn en zich beter kunnen aanpassen, dus als u overweegt een tweede kat te nemen, zou het geweldig zijn om een beetje onderzoek te doen naar een bepaald kattenras.

Hoe weet je of het introduceren van katten goed gaat?

twee katten zitten

Let op deze tekenen om te zien of katten een band hebben, want ze geven aan dat je nieuwe kat en je huidige kat het goed met elkaar kunnen vinden!

1. Samen neuzen aanraken

Als je hebt gemerkt dat je katten elkaars neuzen aanraken, is dat een groot goed. Dit is een begroeting wrijven; op deze manier, wisselen katten geurinformatie uit. Ze moeten elkaar voelen door hun neuzen aan te raken. De geur is een van de dingen waarmee katten communiceren, dus dit is eigenlijk belangrijk.

2. Hoofd tegen hoofd borstelen

Een andere manier van communiceren is het borstelen van hun hoofd. Dat doen ze tenslotte ook bij ons, en ze gaan met ons om, toch? Dus als ze het bij elkaar doen, laten ze hun geur achter, en dat helpt hen… in contact te blijven met elkaar en dat ze deel uitmaken van dezelfde groep.

3. Samen slapen

Als ze samen slapen, is dat ongetwijfeld een teken dat ze zich op hun gemak voelen bij elkaar. Omdat slapen de meest kwetsbare tijd is, laten ze zien dat ze telkaar roesten genoeg om hun ogen te sluiten als ze samen zijn.

Ze kunnen zelfs knuffelen en over elkaar heen liggen voor het slapen, wat een duidelijk teken is dat ze een serieuze band hebben en van elkaars gezelschap genieten.

4. Elkaar schoonmaken

Als ze elkaar schoonmaken, is dat een indicator van een hoge mate van vertrouwen. Veel katten hebben een hekel aan hulp tijdens het schoonmaken, maar als je ziet dat ze elkaar helpen, betekent dat dat ze daadwerkelijk vriendschappen aan het opbouwen zijn.

5. Speel strijd voor de lol

Als ze rollen en worstelen zonder gesis en geklauw, betekent dat dat ze het voor hun plezier doen. Deze vorm van binding is uitstekend voor hen, de overtollige energie loslaten en er samen van genieten; perfect, toch? Bovendien leren ze in dat spel zoveel over zichzelf, hoe ze moeten jagen, wat hen triggert, enzovoort. Je hoeft je geen zorgen te maken.

6. Van een barrière naar het delen van ruimte

We hebben vastgesteld dat ze zeer territoriaal zijn. Maar als je ze ziet dat ze samen spelen, kattenbomen, speelgoed, krabpalen, etensbakken of kattenbakken delen, dat betekent dat ze een band hebben gevormd die niemand kan verbreken.

Dit is de ideale band waar alle katteneigenaren met meer katten naar verlangen, maar het kost tijd, we zullen niet liegen. Maar als je er eenmaal bent, zul je er net zo van genieten als zij.

GERELATEERD: Hebben katten echt een kattenboom nodig? (Kunnen ze delen?)

Laatste gedachten

twee rennende katten

We zijn ons ervan bewust dat deze taak van het introduceren van katten het is uitdagend en soms onaangenaam, maar de katten voelen hetzelfde. Maar als je de tijd neemt om waarschuwingssignalen te leren bij het introduceren van katten, maak je al de eerste stap om ze rustig te introduceren.

Zorg ervoor dat de nieuwe kattenkamer klaar is wanneer u uw nieuwe kat thuisbrengt, en houd in gedachten dat geen kat hetzelfde is, en dat het tijd kost voor katten om zich op hun gemak te voelen en met elkaar overweg te kunnen, maar dat het uiteindelijk allemaal de moeite waard zal zijn.

Gerelateerde inhoud

– Is drie katten te veel?

– Mag je twee katten in één reismand hebben?

– 7 Beste Kattenbanken voor meerdere katten