5 Geweldige DIY Senior Kattenbak Plannen die u thuis kunt maken


Als je een ouder bent van één of meerdere katten, dan weet je dat een kattenbak essentieel is. Katten leren ongelooflijk snel om kattenbakken te gebruiken, en zelfs kittens kunnen in een mum van tijd worden getraind om een kattenbak te gebruiken. Naarmate een kat ouder wordt, wordt het gebruik van de kattenbak moeilijker. De moeilijkheid is vaak te wijten aan ziekten die veel voorkomen bij oudere katten, zoals kanker, nierziekte en verschillende andere. Het kan ook komen doordat een oudere kat oudere gewrichten heeft die stijf en pijnlijk zijn, waardoor het eens zo gemakkelijke in en uit de kattenbak springen een pijnlijke ervaring wordt.

Wat de oorzaak ook is die het uw kat moeilijk maakt, een kattenbak speciaal gemaakt voor een senior kat is een van de beste oplossingen. Gelukkig voor jou en je katachtige hebben we hieronder vijf geweldige DIY senior kattenbak plannen verzameld!

3 kat gezicht verdeler

De 5 verbazingwekkende DIY Senior Kattenbak Plannen

1. Easy DIY Senior Cat Litter Box by Cat in the Fridge

Materialen: Grote, 50-gallon doorzichtige plastic bak
Gereedschap: Scheermes, schuurpapier, schuurblok
Moeilijkheidsgraad: Easy

Een zelfgemaakte kattenbak voor uw oudere kat wordt niet veel gemakkelijker dan dit! Je hebt alleen een grote plastic bak nodig die je in elke winkel kunt kopen. Snij vervolgens met een scheermes een groot gat in de voorkant. Afhankelijk van uw kat kunt u het deksel op de nieuwe kattenbak laten zitten of eraf halen.

Bovendien zorgen de hoge zijkanten voor minder rommel door katten die zich graag omdraaien. De ontwerper van deze DIY kattenbak gebruikte een decoupeerzaag om het gat te zagen. Eerlijk gezegd zou een scheermes met metalen mantel waarschijnlijk een betere keuze zijn. Als u een decoupeerzaag gebruikt, schuur dan de randen van het gat, zodat uw kat zich niet bezeert.

thematische onderbreking

2. DIY Kattenbak voor Senior Katten door Verslaafd aan Versieren

Materialen: Grote doorzichtige plastic bak
Gereedschap: decoupeerzaag, schuurpapier, schuurblok
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk,

Deze volgende DIY kattenbak voor oudere katten is vergelijkbaar met de vorige in die zin dat je een grote plastic bak gebruikt. Deze plannen gebruiken echter een ondoorzichtige plastic bak, en de ingang is aan de zijkant uitgesneden, niet aan de voorkant. Aangezien de meeste ondoorzichtige bakken gemaakt zijn van een duurzamer materiaal, zou uw kattenbak sterker moeten zijn en minder vatbaar voor breuk.

Hoewel deze DIY senior kattenbak niet specifiek gemaakt is voor senior katten, kan hij gemakkelijk aangepast worden zodat de ingang lager bij de grond ligt. Op die manier wordt het in- en uitstappen veel gemakkelijker als uw kat pijnlijke gewrichten heeft. Net als de eerste, kan het deksel erop of eraf.

thematische onderbreking

3. Handicap-toegankelijke kattenbak voor katten door Cat Toy Lady

Materialen: Grote doorzichtige plastic bak
Gereedschap:

Scheermes, schuurpapier, schuurblok, lijmpistool, liniaal, magische stift

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk tot matig

Wat we leuk vinden aan deze DIY kattenbak voor senior katten is de YouTube video waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je hem maakt! Nog beter, het heeft een helling om het in- en uitstappen gemakkelijk te maken voor je oudere kat! Hij is makkelijk te maken, maar duurt iets langer dan #1 en #2 vanwege de helling.

Er zitten ook gaten in de bodem zodat de urine op een plasmatje wegloopt. Dat maakt het opruimen veel makkelijker en minder rommelig.

thematische onderbreking

4. Aangepaste kattenbak voor senior katten door The More You Bear

Materialen: Normale kattenbak (zonder deksel of top)
Gereedschap: Scheermes, schuurpapier, schuurblok, schaar
Moeilijkheidsgraad: Easy

Deze DIY kattenbak voor senior katten is gemaakt van een gewone, platte kattenbak en kan in slechts enkele minuten gemaakt worden! Net als de vorige is hij gemakkelijk te maken, en de maker heeft een video op YouTube die precies laat zien hoe het moet. Als je al een kattenbakbak hebt, hoef je niets anders te kopen! U kunt uw bestaande bak in minder dan een uur aanpassen voor uw senior kat en hem een gemakkelijkere manier geven om zich te ontlasten zonder alle pijn en ellende.

thematische onderbreking

5. DIY Senior Kattenbak van Plantenbak door De Bewuste Kat

Materialen: Plantentray (zonder gaten)
Gereedschap: N/A
Moeilijkheidsgraad: Super Gemakkelijk

Deze DIY kattenbak voor je oudere kat is een vermomde plantenbak! Alles wat je nodig hebt is een kweekbak voor planten, die je in elk tuincentrum of bouwmarkt kunt vinden.

Er is geen aanpassing nodig, maar zorg ervoor dat je een bak koopt die geen drainagegaten in de bodem heeft! Het beste van het gebruik van een plantenbak is dat de zijkanten al ondiep zijn, zodat in- en uitstappen geen probleem is voor de krakende gewrichten van uw oudere kat. Van alle DIY kattenbakken voor oudere katten die we hebben onderzocht, is dit verreweg de makkelijkste!

kattenpoot verdeler

Wat kan er nog meer gebruikt worden als kattenbak voor oudere katten?

De meeste kattenbakplannen die we vandaag hebben laten zien zijn gemaakt met plastic bakken die je in de meeste winkels kunt vinden. Er zijn verschillende andere soortgelijke voorwerpen die hetzelfde doen (zoals de plantenbak hierboven). De meeste zijn goedkoop en kunnen in enkele minuten worden omgebouwd tot kattenbak voor uw oudere katachtige. Ze omvatten;

Kartonnen dozen

U kunt een kartonnen doos zo laag mogelijk knippen zodat uw kat er gemakkelijk in kan. Wat je wel nodig hebt, is een plastic voering of een plasmatje, zodat het karton niet doorweekt raakt en uit elkaar valt.

Wegwerp verfbakjes

Wegwerpverfbakjes zijn een uitstekend alternatief voor de kattenbak van een oudere kat, hoewel ze een beetje broos kunnen zijn. Ze zijn erg goedkoop, dus u kunt er een kopen en uitproberen zonder veel geld kwijt te zijn. Als het werkt, geweldig! Zo niet, recycle het en probeer iets anders!

Pee Pads

Hoewel het op zich geen kattenbak is, is een plasmat met kattenbakvulling verreweg het gemakkelijkst te gebruiken voor een oudere kat. Uw oudere kat hoeft alleen maar op de onderlegger te lopen, zijn behoefte te doen en weer weg te lopen.

Hoe laat je een oudere kat de kattenbak gebruiken?

Zoals we hebben besproken, zullen oudere katten vaak stoppen met het gebruik van hun kattenbak vanwege gezondheidsproblemen. Oude, pijnlijke gewrichten zijn een van de meest voorkomende problemen, evenals verschillende andere aandoeningen en ziekten die het in en uit de kattenbak gaan onaangenaam maken. Om u te helpen, volgen hieronder enkele methoden die u kunt gebruiken om uw oudere kat te helpen de kattenbak met minder pijn en ergernis te gebruiken.

Houd kattenbakken zo schoon mogelijk

Over het algemeen haten katten het om een vuile kattenbak te gebruiken, en oudere katten nog meer. Om te voorkomen dat ze hun behoefte ergens anders doen dan in hun kattenbak, is het essentieel dat u deze zo schoon mogelijk houdt. Dat kan betekenen dat je hem vaker schoonmaakt en een ander merk of type kattenbakvulling gebruikt.

Maak de kattenbak van uw oudere kat gemakkelijk te betreden en te verlaten.

Als het je opgevallen is, hebben alle DIY kattenbakken die we vandaag gedeeld hebben een zeer lage ingang. Dat maakt het gemakkelijk voor uw oudere kat om er in en uit te gaan nadat hij zijn behoefte heeft gedaan. Gemakkelijk binnenkomen is essentieel, vooral als je kat artritis heeft waardoor over de ingangsmuur springen problematisch of pijnlijk is. Hoe gemakkelijker uw kat de kattenbak in en uit kan, hoe meer hij deze zal gebruiken.

Geef elke oudere kat zijn eigen kattenbak, weg van de anderen.

Als je meerdere katten in huis hebt, geef dan elke senior kat zijn eigen kattenbak. Nog beter, zet hem op een plek weg van de rest (indien mogelijk). Het scheiden van de kattenbakken vermindert pesterijen of andere problemen waar uw oudere kat mee te maken kan krijgen als ze moet gaan. Het verlicht ook eventuele angsten van uw kat, die sterker kunnen worden naarmate de kat ouder wordt.

Help uw oudere kat de kattenbak te vinden

Senior katten lijden soms aan gehoor-, gezichts- en zelfs reukverlies naarmate ze ouder worden. Dit kan het moeilijk (of onmogelijk) maken om hun kattenbak te vinden. In sommige gevallen moet u uw kat helpen de kattenbak te vinden. U kunt ze begeleiden of iets rond de kattenbak achterlaten met een sterke geur die ze kennen en lekker vinden. Gewoonlijk is de reukzin van een kat het laatste zintuig dat wegvalt en die verdwijnt zelden helemaal.

Plaats de kattenbak van uw oudere kat op de eerste verdieping.

Als u de kattenbak van uw kat altijd op de 2e verdieping van uw huis hebt geplaatst, is het verplaatsen ervan naar de 1e verdieping een must. U kunt zich voorstellen dat als het klimmen in een kattenbak pijnlijk is, het beklimmen van een trap een marteling zal zijn.

zwart-witte kat in kattenbak
Image Credit: Tiplyashina Evgeniya, Shutterstock

Hoe te vertellen hoe oud uw kat is in mensenjaren

Katten verouderen sneller dan mensen, vooral omdat ze een veel snellere stofwisseling hebben, en kleinere zoogdieren hebben de neiging om korter te leven. Als u wilt weten hoe oud uw kat is in mensenjaren, kan de onderstaande tabel u helpen!

Leeftijd kat Menselijke Leeftijd Equivalent
1 15
2 24
3 28
4 32
5 36
6 40
7 44
8 48
9 52
10 56
11 60
12 64
13 68
14 72
15 76
16 80

kattenpoot verdeler

Laatste gedachten

Wat vond je van de DIY senior kattenbak plannen die we vandaag gepresenteerd hebben? Gaat u er een gebruiken om een kattenbak te maken voor uw ouder wordende kat? We hopen dat u dat doet en dat het hen enorm helpt. Het is moeilijk om een geliefd familielid ouder te zien worden, maar hopelijk maken de kattenbakken op de lijst van vandaag ten minste één aspect van hun leven wat gemakkelijker. Als u een van de plannen op onze lijst gebruikt, veel geluk en succes met het overtuigen van uw chagrijnige senior kat om hem te gebruiken.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Guajillo studio, Shutterstock