Waarom zijn de oren van mijn kat heet? Ontdek 6 redenen


Waarom zijn de oren van mijn kat heet? Deze vraag kwam waarschijnlijk bij je op toen je met je favoriete katachtige knuffelde en merkte dat haar oren heet waren. We hebben vaak gehoord katten zich verstoppen als ze gezondheidsproblemen hebben of pijn hebben. Dus, als een echte katteneigenaar, bent u bezorgd over wat haar hete oren kunnen aangeven.

Het is misschien niet alarmerend als uw kat warme oren heeft, maar de verandering in gedrag met warme oren kan de reden zijn om haar naar de dierenarts te brengen.

De gezondheid van uw kat zou uw prioriteit moeten zijn, en we zullen nu de mogelijke redenen voor de hete oren van uw kat bespreken.

Waarom zijn de oren van mijn kat heet?

mooie siamese kat met blauwe ogen loopt buiten

Als je geen rare veranderingen in het gedrag van je kat hebt opgemerkt, en als er geen tekenen van ziekte zijn, hoef je je niet veel zorgen te maken.

Voordat we de mogelijke redenen opnoemen, willen we u vertellen dat katten warme wezens zijn, warmer dan wij, en een gezonde kat heeft een lichaamstemperatuur van ongeveer 101,0˚ tot 102,5˚ F. De oortemperatuur van een kat is afhankelijk van de temperatuur van de omgeving.

Kattenoren kunnen heet zijn als gevolg van virale of bacteriële infectie, de ophoping van oorsmeer, allergieën, koorts, oormijt, enz.

Laten wij elk van hen diepgaand bespreken.

1. Allergieën

Waarom zijn de oren van mijn kat heet – reden nummer één: Uw kat heeft misschien een allergische reactie.

De oren van uw kat kunnen het teken zijn dat ze allergische reacties heeft op prikkels zoals schimmel, gras, stof en pollen, of ze heeft iets gegeten waar ze allergisch voor is. Hoe herken je allergieën? Kijk of uw kat niest, jeukende en warme uitslag heeft, waterige ooguitvloeiing, of warme oren heeft.

U kunt ontdekken of uw auto allergieën heeft door haar mee te nemen naar de dierenarts, en de dierenarts moet een kat testen op specifieke allergenen. Als de tests voor sommige positief uitvallen, zullen antihistaminica nodig zijn.

Hete oren kunnen erop wijzen dat uw kat ook allergisch is voor vlooienbeten naast pollen, stof, enz.

GERELATEERD: 8 Beste hypoallergene kattenbakvullingen

2. Oormijt

Waarom zijn mijn katten oren heet – reden nummer twee: Uw kat kan te maken hebben gehad met oormijt.

De favoriete plek van oormijten is bij buitenkatten en kittens. Ze zullen uw kat zo erg lastig vallen dat ze gek wordt van krabben, pootjes geven, en met haar oren tegen alles wrijven wat scherp is in het huis. Op die manier, zullen haar oren warm worden. U kunt ook zien dat uw de oren van de kat trillen omdat de huid in het oor gevlekt is met zwarte resten en ontstoken is.

Merk op of je kat zich meer dan normaal aan haar oren of zelfs andere lichaamsdelen krabt; dat zijn de tekenen dat er lastige oormijten zijn. We moeten vermelden dat veel verschillende parasieten oorproblemen bij uw kat kunnen veroorzaken.

Bedenk dat oormijten niet uit het niets zullen besluiten dat hun verblijf voorbij is, dus je moet ze behandelen omdat ze infecties kunnen veroorzaken, en helaas, zijn ze besmettelijk voor andere huisdieren. Daarom moet u uw kat naar de dierenarts brengen zodra u oormijt opmerkt.

3. Koorts

Waarom zijn mijn katten oren heet – reden nummer drie: Uw kat kan koorts hebben.

De warme oren van uw kat kunnen wijzen op koorts, maar dat is niet het enige teken. Voordat je zegt: Mijn kat heeft koorts, controleer de oksels en de buik van de kat om te zien of ze ook warm zijn.

Een kat die lichte koorts heeft, zal proberen een koele plaats op te zoeken en met haar lichaam gespreid omhoog liggen in plaats van in een bolletje te liggen. Kijk hier als je geïnteresseerd bent in waarom katten in een bolletje slapen.

Het zou geweldig zijn als je een kattenthermometer had om te controleren op koorts. Alles boven 103.5˚ wordt gedefinieerd als koorts, maar als de temperatuur van de kat 104˚ Fmoet u uw kat naar een dierenkliniek brengen.

Bekijk deze symptomen van koorts, zodat u zeker kunt zijn:

– Verminderde verzorging

– Verlies van eetlust

– Snelle ademhaling of rillingen

– Gebrek aan energie of activiteit

– Verstoppen

– Verminderd drinken

– Depressie

4. Het in evenwicht brengen van de lichaamstemperatuur

Waarom zijn de oren van mijn kat heet – reden nummer vier: Je kat is gewoon haar lichaamstemperatuur aan het balanceren.

De oren van een kat zijn er niet alleen om je kat er schattiger uit te laten zien, en haar oren helpen haar bij het reguleren van haar lichaamstemperatuur. Je denkt misschien, hoe is dat mogelijk? Wel, De oren van uw kat bestaan uit vele kleine adertjes die zich in een koud klimaat vernauwen om warmte vast te houden of verwijden om warmte af te geven.

De normale lichaamstemperatuur van een kat is ongeveer 100 -102,5 graden Fahrenheit. Zoals je ziet, is dit een beetje hoger dan onze normale lichaamstemperatuur.

Tijdens warme maanden verhogen kleine adertjes de bloedtoevoer naar het oorgebied, zodat de afgifte van overtollige warmte mogelijk is.

Het kan dus zijn dat uw kat lichaamswarmte loslaat, vooral als ze het grootste deel van de dag in de zon heeft gezeten. U kunt voelen dat het warm is als u haar neus aanraakt.

Integendeel, in de koudere maanden, zal uw kat waarschijnlijk koude oren hebben omdat ze haar lichaamswarmte zal conserveren. In deze tijden zou het geweldig zijn als u uw kat af en toe in een gezellig dekentje legt, of nog beter, een verwarmd kattenbed voor haar aanschaft, omdat katten niet zo goed tegen koude temperaturen kunnen als wij.

5. Oor Infectie

Waarom zijn de oren van mijn kat heet – reden nummer vijf: Uw kat heeft misschien een oorontsteking.

Een licht ernstig probleem van warme oren kan betekenen dat uw kat een oorontsteking heeft. Hoewel het vaker voorkomt bij honden, kan oorontsteking bij katten veroorzaakt worden door gist, bacteriën, of zelfs oormijt.

Het meest voorkomende probleem van het kattenoor wordt otitis externa genoemd, of om het duidelijker te zeggen, de infectie van het buitenoor. Deze infecties zijn het gevolg van gistinfecties en oormijt.

U moet deze aandoening behandelen als u ernstige complicaties zoals doofheid wilt voorkomen. Bij het eerste teken van infectie, moet je overleggen met je dierenarts.

We zullen nu enkele andere tekenen die kunnen wijzen op een oorontsteking:

– Onwilligheid om te kauwen

– Hoofdschudden

– Ander gevoel voor evenwicht

– Scheefhouden van het hoofd

– Pijn bij het openen van de mond

– Pootje trekken aan het aangetaste oor

Als uw kat echter een virale infectie heeft, hoeft u zich niet zo veel zorgen te maken, omdat het immuunsysteem van de kat dit zo snel mogelijk zal oplossen.

We moeten vermelden dat als het oor van uw kat vol zit met een opeenhoping van oorsmeer, dat de reden kan zijn voor de hoge temperatuur van het oor van uw kat, aangezien het de ventilatie in de gehoorgang van de kat zal blokkeren.

6. Hitteberoerte

Waarom zijn de oren van mijn kat heet – reden nummer zes: Uw kat heeft misschien een hitteberoerte.

Aangezien katten het niet zo goed doen in de hitte als wij, kunnen hete oren aantonen dat uw kat een hitteberoerte heeft. Omdat katten een paar zweetklieren in hun neus en voeten hebben, in tegenstelling tot ons, wij hebben een zweetklier in elke centimeter van ons lichaam.

Uw katachtige vriend vertrouwt op hijgen en externe koeling om de temperatuur van het lichaam onder controle te houden. Dit is vooral het geval bij katten met een langharige vacht.

Buitenkatten verliezen echter snel hun warmte, in tegenstelling tot binnenkatten, die dat wat moeilijk vinden bij het regelen van de lichaamstemperatuur. Daarom is hun temperatuur hoger.

Wat is de definitie van koorts?

de kat bedekt zijn gezicht met zijn poot

Als je je afvraagt hoe je de koorts van je kat kunt controleren, vraag je dan niet meer af, want wij zijn hier om je te helpen. Om de temperatuur van uw kat te controleren, moet u een thermometer gebruiken.

Als de temperatuur hoger is dan 102.5°F, wordt het beschouwd als koorts. Echter, als de temperatuur boven de 106°F komt, is er kans op ernstige orgaanbeschadiging.

Waarom heeft mijn kat koorts?

Ik weet dat je je zorgen maakt omdat je hebt gevoeld dat de oren van je kat warm zijn en dat er een miljoen dingen door je hoofd gaan, maar trek nog niet meteen een conclusie.

Uw kat kan koorts hebben door deze veel voorkomende oorzaken:

– Bepaalde medicijnen

– Letsel

– Tumoren

– Trauma

– Schimmel, virale of bacteriële infectie

Is het omdat ze koel proberen te blijven?

Een oranje kat die onder een sofa ligt

Soms kunnen de oren van de kat aangeven dat ze gewoon proberen zichzelf koel te houden. Zoals we geleerd hebben, is hun lichaamstemperatuur ongeveer 101,0˚ tot 102,5˚ Fahrenheit. Daarom heeft hun lichaamstemperatuur warmere plekken nodig. Daarom zie je je kat in de buurt van je warme was, radiator, of zonnevlekken.

Kat gebruikt haar oren om beschermd te zijn tegen de kou. Hun oren zijn niet bedekt met vacht of vet, dus het dunne weefsel is gevoelig voor koudere temperaturen, in principe elke drastische verandering.

Kattenoren vasoconstricteren als het koud is, terwijl ze vasodilateren in warmere maanden. Wat zijn dat voor termen?

– Een vasodilatatie is een toestand waarin de bloedvaten de bloedstroom in het lichaam verruimen, zodat de interne lichaamswarmte kan worden afgegeven.

– Een vasoconstrictie is een toestand waarin de bloedvaten zich vernauwen om de warmte voor belangrijkere delen van het lichaam te bewaren. Dat zijn de romp en het hoofd.

U moet controleren of uw kat een goede bloedcirculatie in de oren heeft. Als uw kat warm is in warme maanden en koud in koud weer, kan dat een teken zijn dat er iets mis is.

Maar, als je andere tekenen van wat problemen uitsluit, kun je tot de conclusie komen dat het helemaal oké is om wat warmere oren te hebben.

Wat te doen met de oren van mijn kat?

Wat zou je kunnen doen om sommige oorproblemen te voorkomen? Van tijd tot tijd kunt u de oren van uw kat schoonmaken met een speciale oorreiniger. Aangezien oren bit verschillende structuren hebben, is het uitdagend om het vuil met wat hulp te verwijderen is uitdagend.

U hoeft echter niet wat gereedschap aan te schaffen om de oren van uw kat schoon te maken. Je hebt alleen een kwaliteitsreinigingsoplossing en een klein katoenen stukje stof. Denk eraan dat je je kat moet overhalen tot dit proces. Probeer het met een traktatie!

Je hebt geen speciaal gereedschap nodig om zijn oren schoon te maken. Wat je nodig hebt is een goede oorcleaner en een gaasje. Je katachtige heeft misschien de traktatie nodig om mee te werken.

GERELATEERD: 7 Beste droge kattenvoeding voor volwassen katachtigen

Hoe de oren van de kat schoon te maken?

Schattige grijzige katteneigenaar die haar oren schoonmaakt met een watje

De ophoping van oorsmeer stopt de ventilatie, en de temperatuur van het oorkanaal stijgt. Het buitenste deel van het oor, de pinna genaamd, kan ook warm worden.

Dat is waarom je de oren van uw kat moet schoonmaken om de gehoorgang vrij te houden van oorsmeer. Op die manier zal de beademing gaan zoals het hoort te gaan.

Nu we de benodigdheden voor het schoonmaken hebben voorbereid, laten we eens kijken hoe we dat moeten doen:

– Neem uw kat op schoot en maak het u gemakkelijk.

– Gemakkelijk de punt van de oorflap terug te nemen om bij de gehoorgang te komen.

– Houd de oorflap in de ene hand en de oorreinigingsoplossing in de andere.

– Nu dat je alle benodigde dingen hebt, zachtjes een kleine hoeveelheid reinigingsoplossing in de gehoorgang doen.

Verwijder het vuil uit het oor met het gaasje terwijl u de oorklep vasthoudt.

Slotgedachten

Waarom zijn de oren van mijn kat heet? Ik hoop dat dit artikel u goed vindt en al uw vragen en zorgen beantwoordt.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de hete oren van uw kat als u ongewoon gedrag en andere tekenen van sommige gezondheidsproblemen uitsluit. Kattenoren spelen een essentiële rol in het leven van een kat. Het reguleren van de lichaamstemperatuur is een van hun primaire taken. Bovendien kunnen ze alleen bewegen om uw kat te helpen bij de oriëntatie.

Maar, als u ongewoon gedrag bij uw kat opmerkt, zoals schudden en haar kop scheef houden, jeuk en depressie, moet u haar naar de dierenarts brengen.

Gerelateerde inhoud

– Waarom krabt mijn kat aan de zijkanten van de kattenbak?

– Waarom maakt mijn kat rare mondbewegingen?

– Waarom zijn de snorharen van mijn kat zo lang?