Maine Coon Groeidiagram – Wat je moet weten zodat Maine Coons kunnen groeien


Als je op zoek bent naar een Maine Coon groeidiagram, heb je waarschijnlijk een Maine Coon kitten waar je voor moet zorgen. Maak je geen zorgen; wij hebben je. We hebben alles voorbereid wat u moet weten over uw Maine Coon ontwikkelingsstadia zodat u kunt begrijpen hoe u er goed voor moet zorgen. Voor we beginnen, laten we u eerst iets vertellen over deze prachtige zachte reuzen.

Wanneer we Maine Coons vergelijken met Noorse Boskatten of Ragdolls, kunnen we zien dat deze grote katten eigenlijk veel groter zijn dan zij; het is dan ook geen verrassing dat Maine Coons de tweede-grootste huiskattenras.

Maine Coons staan bekend als zeer gezellig en gracieus. Zij houden van speeltijden ze hebben extreme intelligentie. Dat betekent dat je ze wat trucjes zult moeten leren, maar dat zal gemakkelijk zijn aangezien ze daartoe bereid zijn. Echter, deze katten hebben veel van uw aandacht nodig om goed te gedijen. Omdat ze erg sociaal zijn, zal het geen probleem voor ze zijn om met andere huisdieren en kinderen om te gaan.

Ook al zijn ze van groot formaat en een van de grootste katten, toch moet een katteneigenaar de groei en het gewicht van de Maine Coon in de gaten houden, en dat is gemakkelijker als je een Maine Coon groeidiagram. We zullen de Maine Coon groeifasen behandelen, en u zult leren welk kattenvoer u uw kitten moet geven om haar te helpen gezond te groeien.

Maine Coon Groeidiagram

Dus, hoe groot wordt je Maine Coon?

Laten we eens kijken naar de Maine Coon gewicht tabel voor het gemiddelde Maine Coon kitten, zowel mannelijk als vrouwelijk, tot de leeftijd van twaalf maanden, en u kunt dit gebruiken als gewichtsberekenaar.

In deze maattabel vindt u een vergelijking van het gewicht van mannetjes vs vrouwtjes:

Leeftijd Mannelijk poesje Vrouwtjeskitten
Pasgeboren 90 – 170 g
(0.19 – 0.37 lb)
90 – 150 g (0.19 – 0.33 lb)
1 week
190 – 290 g (0.41 – 0.63 lb) 160 – 260 g 0,35 – 0,57 lb)
2 Weken
290 – 430 g
(0.63 – 0.94 lb)
280 – 410 g (0.61 – 0.90 lb)
3 Weken
430 – 600 g
(0.94 – 1.32 lb)
410 – 550 g (0.90 – 1.21 lb)
1 maand
620 – 820 g
(1.36 – 1.80 lb)
550 – 740 g (1.21 – 1.63 lb)
2 Maanden 1,1 – 1,6 kg
(2,42 – 3,52 lb)
1 – 1.4 kg (2.20 – 3.08 lb)
3 Maanden
1,7 – 2,4 kg
(3,74 – 5,29 lb)
1.5 – 2.3 kg (3.30 – 5.07 lb)
4 Maanden
2,9 – 3,8 kg
(6,39 – 8,37 lb)
2.5 – 3.5 kg (5.51 – 7.71 lb)
5 Maanden
3,3 – 5,5 kg
(7,27 – 12,1 lb)
2,7 – 4,2 kg (5,95 – 9,25 lb)
6 Maanden 3,4 – 6 kg
(7,49 – 13,22 lb)
3,1 – 4,3 kg (6,83 – 9,47 lb)
7 Maanden
4,1 – 6,5 kg
(9,03 – 14,33 lb)
3.3 – 4.6 kg (7.27 – 10.14 lb)
8 Maanden
4,4 – 6,9 kg
(9,7 – 15,22 lb)
3.7 – 5 kg (8.15 – 11.02 lb)
9 Maanden
5 – 7 kg
(12,56 – 15,43 lb)
4.1 – 5.2 kg (9.03 – 11.46 lb)
10 Maanden
5,1 – 7,8 kg
(11,24 – 17,19 lb)
4 – 5.5 kg (8.81 – 12.12 lb)
11 Maanden 5,5 – 8 kg
(12,12 – 17,63 lb)
4,3 – 6 kg (9,47 – 13,22 lb)
12 Maanden
5,8 – 9 kg
(12,78 – 19,84 lb)
4,5 – 6,5 kg (9,92 – 14,33 lb)

Maine Coon Groeistadium

Nu, laten we eens een snelle blik werpen op de groeistadia van kittens van geboorte tot volwassenheid zodat u beter kunt begrijpen wat u van uw Maine Coon kitten kunt verwachten.

Neonataal

Maine Coon kitten rent op het gras

Geboorte tot twee weken

Gedurende deze periode, zou je kleine Maine Coon ogen open hebben en lopen tegen het einde van de twee weken. Deze periode is van cruciaal belang omdat zij alleen met melk gevoed moeten worden, gestimuleerd door de moeder. In deze periode is ook de sociale interactie minimaal.

Het kitten is niet in staat om zichzelf te verzorgen of de lichaamstemperatuur te regelen. U moet zorgen voor hoogwaardige kittenvoeding, die u kunt vinden op Amazon. Wanneer u het kitten in uw handen neemt, wees dan voorzichtig en zorg voor een veilige en warme omgeving.

Vroege socialisatie

Drie tot acht weken

Maine Coon zou moeten beginnen om vast voedsel te eten gedurende deze periode terwijl geleidelijk de melkconsumptie beëindigde. Dit is een gevoelige periode voor sociaal leren, en je moet spelen met uw kitten om veel sociale vaardigheden te leren.

Ook zal een kitten controle over de darm- en blaasfunctie ontwikkelen, zodat de kattenbak gebruikt begint te worden. Dit is een leuke periode omdat je uw katje kunt leren om met voorwerpen te spelen. Ze beginnen te rennen en klimmenen ze hebben het vermogen tot complex leren. U kunt ook opmerken roofzuchtig en krabbend gedrag.

In deze periode kun je ook verwachten dat de melktanden beginnen te groeien, en de oogkleur zal veranderen. Van nu af aan, kan een kitten haar lichaamstemperatuur reguleren, en begint ze zichzelf te verzorgen.

Van u wordt verwacht dat u dagelijks vers water en hoogwaardige kittenvoeding verstrekt. Gedurende deze periode zal uw Maine Coon worden voorgesteld aan een verscheidenheid van mensen, waaronder kinderen, vrouwen, en mannen.

Ook, stel uw kitten niet bloot aan andere kattenrassen en dieren terwijl ze onder toezicht staan. Dit alles zal uw kitten helpen een angst voor verschillende mensen en dieren te overwinnen en goed gesocialiseerd te worden. Als uw kitten zich in die situaties goed gedraagt en vriendelijk is, moet u haar een traktatie geven.

Zorg ervoor dat de kattenbak die uw kitten gebruikt lage zijkanten heeft zodat het kitten er gemakkelijk bij kan en denk eraan dat ongeparfumeerde kattenbakvulling altijd beter is. U moet er ook voor zorgen dat het kitten veel speelgoed en dat je haar blootstelt aan nieuwe dingen en plaatsen. Maak van haar reismand een gezellige en liefdevolle ruimte.

Als het op verzorging aankomt, is dit het moment waarop je moet beginnen met tandenpoetsen. U kunt hier kijken voor de 7 beste katten tandpasta’s. U moet ook onderzoeken nagels, oren, en tanden, gebruik grooming tools, en bieden krabpalen.

GERELATEERD: 12 Beste Kattenkattenbakken voor een klein appartement

Late Socialisatie

Maine Coon kitten eet uit een kom

Negen tot zestien weken

Van negen tot zestiende week, uw kat eet nu vast voedsel, leert meer sociale vaardighedenen speel pieken. U kunt merken sociaal conflict over status. Een kitten is nu de omgeving om haar heen aan het verkennen, blijft klimmen, en verliest melktanden.

U moet nu doorgaan met de sociale opvoeding, misschien moet u een grotere kattenbak aanschaffen, en u kunt een kattenboom aanschaffen, want ze klimmen graag.

GERELATEERD: Best Geprijsd Kattenboom Met gratis verzending

Adolescentie

Zeventien weken tot één jaar

Wanneer uw Maine Coon negen maanden wordt, zal de groei vertragen. Maine Coons groeien echter langer dan andere kattenrassen, en in de eerste jaarkunt u verwachten dat hun op ware grootte en grootste gewichtstoename.

In deze periode bereiken katten de geslachtsrijpheid, en in deze periode moeten ze worden gesteriliseerd of gecastreerd. Je kunt merken dat het sociale spel kleiner is dan voorheen. In deze periode, kunnen kittens ondergeschikt zijn aan grotere katten, maar ze kunnen vechten om status.

Als de kat niet gesteriliseerd of gecastreerd is, kan sproeien optreden. Als de kat naar buiten mag, kan de kat gaan zwerven en voor langere tijd niet terugkomen.

Tijdens deze periode moet u beginnen met het geven van uw kat volwassen voedsel van hoge kwaliteit, dat wil zeggen, op de leeftijd van zes tot acht maanden. U kunt proberen voedselspeelgoed en voedselpuzzels om haar te helpen betere cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. U zou ook moeten overwegen om een microchip als uw Maine Coon kat wegdwaalt of iemand haar steelt.

Bedenk dat vrouwelijke katten ongewenste kittens kunnen krijgen als ze niet gesteriliseerd zijn.

Volwassen

Eén tot zes jaar

In deze periode vertraagt de stofwisseling van de kat. Als u niet op beweging en dieet let, kan een kat aankomen. Volwassenheid wordt verwacht bij ongeveer 2 tot 3 jaar ouden het sociale spel vermindert, maar het kan worden voortgezet als u uw kat een geschikt speelkameraadje geeft.

Gedurende deze tijd, moet u de voedselopname en lichaamsconditie van de kat elke 3 tot 4 maanden herzien, proberen uw kat aan te moedigen actief te zijn. Beloon uitmuntend en vriendelijk gedrag actief. U moet er ook voor zorgen dat van speelgoed te wisselen, zodat ze zich niet verveelt en vervang essentiële zaken zoals bedden en kattenbakken.

Jaarlijkse onderzoeken zijn een must. Je Maine Coon moet alle nodige vaccins krijgen. Je moet op het gewicht letten sinds obesitas kan veel veroorzaken gezondheidsproblemen zoals leverziekte, diabetesenz. Door op het gewicht van uw Maine Coon te letten, kunt u veel gezondheidsproblemen voorkomen.

Zorg ervoor dat je je kat verzorgt en wees voorbereid. Als je een langharige Maine Coon hebt, zul je meer moeten borstelen dan een kortharige kat.

Volwassenheid

Zeven jaar en ouder

En tenslotte, gedurende deze periode, kunt u verwachten dat ur Maine Coon verandert eetgewoonten, en de activiteit en sociale interactie kunnen afnemen. Als uw Maine Coon van eetlust verandert, kunt u de 9 best smakende kattenvoeders voor kieskeurige eters bekijken.

Om goed voor uw kat te zorgen, moet u de voedsel- en wateropname in de gaten houden en een dierenarts raadplegen als zich drastische veranderingen in het gedrag van uw kat voordoen. Sociale interactie is nog steeds vereist.

Je moet je ervan bewust zijn dat gezondheidsproblemen toenemen met de leeftijd, dus je moet er op letten.

Hoe Laat Je Een Maine Coon Gezond En Groot Groeien?

Maine Coon zittend op het gras

We hebben geleerd dat de Maine Coon groeigrafiek u zal helpen de ontwikkelingsstadia van uw kat in de gaten te houden, maar hoe kunt u een Maine Coon groot en gezond laten worden?

Laten we beginnen met te zeggen dat je weinig invloed kunt hebben op de groei van je Maine Coon kat. Het maakt niet uit hoe graag u wilt dat uw Maine Coon een grote kat wordt, er is een kans van 50% dat ze groot worden of niet.

Maar, als je er achter wilt komen en alles wilt aangrijpen om een grote kat te hebben, laten we dan eens kijken wat we eraan kunnen doen. Geslacht, grootte van de ouders, raszuivere of gemengde kat, en genetica zijn factoren die belangrijk zijn voor de groei van uw Maine Coon. Nu zullen we elk van deze factoren in de diepte bekijken.

Geslacht

Waarom is het geslacht belangrijk? Laten we het zo zeggen. Ook al kunnen sommige vrouwelijke Maine Coons uitgroeien tot zeer grote katten, meestal zijn het mannelijke Maine Coons zal dat deel in het groter zijn in grootte nemen aangezien zij een hogere gemiddeld gewicht dan vrouwelijke Maine Coons.

Ouderdom

Als u een Maine Coon kitten koopt, moet u kijken naar hun bloedlijn. Het is niet zo specifiek, maar er is een mogelijkheid dat uw de ouders van uw kitten de grootte van uw kat zullen beïnvloeden. Als zij vrij groot zijn, is er een kans dat het kitten dat u koopt ook groter van formaat zal zijn.

Gemengd of Rashond

Als je een Maine Coon wilt kopen, moet je kunnen kiezen tussen gemengd of raszuivere Maine Coon.

Onthoud dat raszuivere dieren van topkwaliteit duurder zijnen ze hebben meer kans om de grote maat van het Maine Coon ras samen met lynx-achtige tips en vriendelijke gezindheid.

Echter, een gemengde Maine Coon zal een paar van de Maine Coon eigenschappen bezitten. Veel mensen kopen een gemengde Maine Coon en zijn later gefrustreerd dat hun Maine Coon niet aan hun verwachtingen voldeed. De reden hiervoor is dat hun genetica vermengd is met andere kattenrassen, wat leidt tot afhankelijkheid van welk kattenras het kitten zal opkijken.

Om het in perspectief te plaatsen, terwijl Maine Coons ongeveer 20 pond weegt, een normaal kat gewicht is ongeveer 10 pond. Dus de gemengde Maine Coon weegt ongeveer 11 tot 13 pond.

Ancestry

De grootte van een Maine Coons hangt ook af van de afstamming. Als je er alles over wilt weten, is genetisch onderzoek nodig. Op die manier kunt u zien of uw Maine Coon kitten zal uitgroeien tot een grote kat.

Factoren die de grootte van uw Maine Coon beïnvloeden

Maine Coon zittend bij het raam

Ook al ligt het in de eerste plaats aan de genetica, het geslacht en de grootte van de ouders, het kan ook een beetje afhangen van factoren zoals de fokker, de castratie en de voeding.

Laten we elk van de factoren eens bekijken.

Fokker

De Maine Coon groeigrafiek die we hierboven hebben vermeld is de maattabel van de gemiddelde Maine Coon. Echter, dat kan afhangen van de fokker kiest u ervoor om de Maine coon kitten van.

Bij veel fokkers kun je Maine Coons vinden die niet raszuiver zijn, maar waarvan de fokker zegt dat ze er wel zijn. Zoals we al eerder zeiden, de gemengde Maine Coon zal niet groeien als de raszuivere Maine Coon.

Dat leidt ertoe dat uw Maine Coon kitten niet groeit zoals u zou willen dat ze groeien. Daarom moet je goed op je kitten letten als je haar voor het eerst ziet. U kunt het verschil opmerken, maar soms kan het uiterlijk van de gemengde Maine Coon u misleiden door te denken dat het raszuiver is.

Om een raszuiver kitten te krijgen, moet je een gerespecteerde en gerenommeerde fokker die u graag de medische geschiedenis van de ouders van het kitten zal laten zien en u de ouders persoonlijk zal laten zien.

castratie of sterilisatie

Een factor die de groei van de Maine Coon kan beïnvloeden is castratie of sterilisatie. Waarom is dat zo? Als uw kat geslachtsrijp is, komen de instincten naar boven, en gebruiken ze meer energie om een partner te vinden voor de paring. Tijdens deze periode zal uw Maine Coon kat niet groeien zoals het hoort.

De energie die gebruikt zou moeten worden om te groeien, zal een partner aantrekken door het territorium te markeren en te miauwen.

Maar, als je je Maine Coon kitten steriliseert of castreert, zul je zien a groeispurt. Na het proces, zullen de gewichts- en lengteveranderingen merkbaar zijn.

Voedsel

Dieet zal de groei van de Maine Coon zeker beïnvloeden. Als u uw Maine Coon kat voedt met voer van hoge kwaliteit en het op de juiste manier portioneert, is er geen manier dat uw Maine Coone ongezond en op de verkeerde grootte groeit.

Er wordt verwacht dat u een dieet voor uw kat samenstelt volgens het ontwikkelingsstadium waarin uw kat zich bevindt. De Maine Coon groeit langzamer dan andere katten, dus u moet het dieet aanpassen alleen voor uw Maine Coon.

Tot 1 jaar oud, Maine Coon moet worden gevoed met een kitten dieet omdat het bestaat uit droog brokjesvoer van hoge kwaliteit. U moet ook overwegen uw Maine Coon kat met rauw vlees te voeren, omdat het vlees veel eiwitten bevat en niet zo veel koolhydraten. Dat is goed voor het voorkomen van tandziekten en overgewicht.

Veel huiskatten bereiken veel eerder de volle omvang, terwijl de Maine Coon de volledige grootte op ongeveer 4 tot 5 jaar oud. Als u een nieuwe Maine Coon eigenaar bent, zorg er dan voor dat u de Maine Coon groeigrafiek controleert om te voorkomen dat u denkt dat uw kat te klein is.

GERELATEERD: Best Kattenvoer Zonder Vulstoffen

Hoe lang duurt het voor een Maine Coon om volgroeid te worden?

Maine Coon staande op een boom

Maine Coons bereiken hun volledige grootte na 4 tot 5 jaar, in tegenstelling tot andere katten die blijven groeien tot ze 2 jaar oud zijn en dan stoppen. De mogelijke reden voor de grote omvang van de Maine Coon is zijn langere groeiperiode.

Omdat ze langzaam volwassen worden, worden ze pas als volwassen katten beschouwd als ze 5 jaar oud zijn. Hun gemiddelde levensduur is ongeveer 12 jaar.

Hoe groot worden Maine Coons?

Als een van de grootste tamme kattenrassen, kunnen Maine Coons 10 tot 16 centimeter hoog worden en in lengte een indrukwekkende 40 inch. Hun grotere omvang is een van hun belangrijkste en meest herkenbare eigenschappen.

Wat is het gemiddelde gewicht van een Maine Coon?

De gemiddelde Maine Coon kat weegt ongeveer 10 tot 25 pond. Vrouwtjes Maine Coons zijn kleiner dan mannetjes, met een gewicht tot 10 tot 15 pond (4,5 tot 6,8 kg), terwijl Maine Coon katers ongeveer 15 tot 25 pond of 6,8 tot 11 kg weegt.

Hun rechthoekige lichaamsvorm en lange vacht maken hun verschijning echter groter.

De gemiddelde grootte van Maine Coons ligt tussen 10 tot 16 inch en kan zelfs 40 inches als je een staart meerekent die 14 inches lang kan worden.

Hun gespierd lichaam is er om het gewicht te dragen dat zij dragen. De poten zijn breed en van middelmatige lengte die evenredig zijn met het lichaam.

Aangezien de Maine Coon een slaag groeisnelheidZoals we al eerder zeiden, zult u pas weten hoe groot uw Maine Coon is als de kat 5 jaar oud is.

Wat is de grootste Maine Coon die ooit is waargenomen?

De grootste Maine Coon die ooit is opgenomen en die het Guinness Record heeft voor de grootste tamme kat, Stewie, mat een ongelooflijke 48,5 centimeter in lengte.

Om af te ronden

Ik hoop dat onze Maine Coon groeigrafiek zal u helpen uw kat beter te begrijpen en hoe u op de juiste manier voor het dieet en de voeding kunt zorgen.

U heeft gezien dat vele factoren een beetje van invloed kunnen zijn op het gemiddelde gewicht van uw Maine Coon, maar de rollen die de meest cruciale rol spelen zijn geslacht, genetica, en de ouders van de kat.

Het maakt echter niet uit of uw Maine Coon de grootste maat ooit bereikt, want ze zullen u voor zich winnen met hun vriendelijke aard en liefdevolle persoonlijkheid. U zult geen tijd hebben om na te denken over hoe groot uw kat is.

Wanneer je het nodige leert over Maine Coons, zoek dan uit welk patroon van de Maine Coon je aan je zijde zou willen hebben. Je kunt kiezen tussen torties, tabby, en effen gekleurd Maine Coons.

Veel geluk met het vinden van je nieuwe katachtige vriend!

Gerelateerde inhoud

How Big Of A Cat Tree Zal ik nemen?

Huis Katten en Bobcats…Wat zijn de verschillen?

Hoe Katten Verharen Verminderen (8 Bewezen Methoden)