Spinnen Ragdoll Cats?

Ragdoll katten zijn een uniek langharig kattenras, ontwikkeld door Ann Baker in Noord-Amerika in de jaren 1960. Ze staan bekend om hun grote formaat en vriendelijke persoonlijkheid, maar spinnen Ragdoll Cats? Het antwoord is ja!

Ragdolls zijn prachtige katten die een grote persoonlijkheid hebben en ze staan bekend om hun luide spinnen. Mijn dierenarts lachte altijd elke keer als ik mijn Ragdoll Huey voor controle nam, omdat zijn spinnen zo luid was dat ze zijn hartslag nooit duidelijk kon horen!

Spinnen Ragdoll Cats?

Waarom spinnen katten?

Als het gaat om weten waarom katten spinnen, bieden mensen een aantal verschillende meningen. In de meeste gevallen wanneer mensen een kat horen spinnen, zullen ze automatisch aannemen dat dit komt omdat de kat tevreden is. Zeker, iedereen die de mogelijkheid heeft om een spinnende kat op zijn schoot te laten zitten, zal het geluid en de trillingen ervan buitengewoon geruststellend vinden.

Verbazingwekkend genoeg zijn kittens zelfs in staat om te spinnen terwijl ze van hun moeder eten! Wat echter interessant blijkt, is dat katten niet alleen spinnen om tevredenheid en geluk te suggereren, iets waartoe ze in staat zijn vanaf slechts twee dagen oud! Katten gebruiken spinnen ook als een vorm van communicatie met mede-kattensoort en natuurlijk met ons.

Kittens zijn notoir speels en brengen een groot deel van hun tijd door met spinnen en het zoeken naar genegenheid en aandacht. Ze zijn ook erg slim en kunnen zelfs hun spinnen gebruiken om je af te leiden voordat ze springen.

Ongelooflijk, een van de andere belangrijkste redenen waarom katten spinnen, is om angst te suggereren of om te laten weten dat ze onwel zijn. Van katten in verwilderde situaties is ook bekend dat ze spinnen om aan een andere kat te communiceren dat ze er onderdanig aan zijn en niet agressief zullen zijn. Een huiskat kan ook iets soortgelijks doen.

Spinnen kan ook worden gebruikt als een pijn- en stressverlichter terwijl een moeder een nest kittens baart, evenals het communiceren van geruststelling en comfort naar haar pasgeborenen. Studies hebben aangetoond dat katten spinnen als ze dicht bij de dood zijn, waardoor een euforische gemoedstoestand ontstaat om angst en angst te verminderen. Integendeel, spinnen in de buurt van de dood kan ook angst suggereren.

Een andere theorie waarom katten spinnen is onlangs aan het licht gekomen. De nieuwste theorie suggereert dat katten spinnen als gevolg van het vrijkomen van endorfines uit de hersenen. Deze stoffen komen vaak niet alleen vrij als de kat gelukkig is, maar ook als ze pijn hebben. Dus als gevolg hiervan blijkt het zo moeilijk om duidelijk te kunnen uitleggen waarom een kat op een bepaald moment spint.

Spinnen Ragdoll Cats?

Hoe krijg je je Ragdoll-kat aan het spinnen?

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, omdat spinnen kan variëren van Ragdoll-kat tot Ragdoll-kat. Ik hoefde alleen maar oogcontact te maken met mijn Ragdoll-kat Choo-Choo om hem te laten spinnen Enkele veel voorkomende methoden voor het opwekken van spinnen bij Ragdoll-katten zijn echter het licht aaien van hen en het strelen van hun rug en nek.

Spinnen Ragdoll Cats?

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind een Ragdoll Kattenfokker bij jou in de buurt