Russian Blue Maine Coon Mix – Maak kennis met dit prachtige gemengde ras.


Als u hier bent, moet u geïnteresseerd zijn in de verbazingwekkende maar zeldzame kruising, de Russian Blue Maine Coon mix! Het Maine Coon ras en Russian Blues zijn meestal niet het eerste waar men aan denkt bij het kruisen van katten vanwege hun verschil in grootte, maar het is wat het is.

De Russian Blue Maine Coon Mix is een huiskat die niet zo populair is op het internet, je hebt er misschien wat foto’s van gezien, maar je wist niet dat het deze mix is.

Niettemin zijn we hier om u voor te stellen aan deze schatjes, met betrekking tot de persoonlijkheid, het uiterlijk, gezondheidsproblemen, hoe deze twee kattenrassen van elkaar verschillen, wat er gebeurt bij het mengen van Maine Coon Kat en Blauwe Rus en hoe deze hybride gezond te houden.

Laten we nu eens kijken wat we over hen kunnen leren!

Russisch Blauw Maine Coon Mix

russian blue maine coon

Foto van: @nali_en_zizi

Russian Blue Maine Coon mix is zeer zeldzaam om te vinden, een kruising die het lang zoeken waard is! Het betekent niet dat deze twee rassen niet voorkomen, maar ze zijn niet zo beschikbaar.

Vanwege het verschil in grootte, kiezen mensen ervoor om ze niet zo vaak te fokken, maar als ze dat doen, gaat het nauwelijks zoals gepland. Echter, wanneer ze gecombineerd worden, maken deze twee de meest geweldige kitties die je in huis kunt hebben.

Deze mix pakt het beste van beide werelden. Je krijgt een echt opmerkelijke huiskat die geen problemen zal hebben om je vriendelijkheid en genegenheid te tonen. Je bent ongelooflijk gelukkig als je deze kruisingen vindt.

De meeste kattenfokkers zijn meer geïnteresseerd in zuiver fokken dan in kruisen. Laten we nu dieper ingaan op hun fysieke eigenschappen, persoonlijkheid en geschiedenis.

Russisch Blauw Maine Coon Mix – Uiterlijk

Als het gaat om het uiterlijk van de Blauwe Rus Maine Coon mix, is het duidelijk dat genen daarbij een essentiële rol spelen. Om te zien hoe de mix eruit zal zien, moet je uitzoeken op welk ouderras hij het meest lijkt. Trekjes van beide ouderrassen kunnen echter in de mix worden gezien.

Normaal gesproken zal deze kruising een evenredig hoofd dat soms langer is. Als de mix de Maine Coon ouder overneemt, zal hij een rechthoekig hoofd zonder taps toelopend.

Russian Blue Maine Coon mix kan grote ogen hebben door de genen van de Blauwe Rus ouder. De oren zijn goed getuft en meestal groot, versmallend van de basis naar de punt.

Deze mix zal waarschijnlijk na de leeuwachtige ouder, en hij zal een lange en dikke manen hebben, vooral als hij mannelijk is. Maar, dit is misschien niet zo zichtbaar als de Blauwe Rus kenmerken overnemen.

In het algemeen, deze kruising lange en grote botten met sterke spieren die goed gedefinieerd zijn. Het lichaam zal versierd zijn met grote poten aan de sterke poten.

De vacht is afhankelijk van de genetica, maar er wordt verwacht dat hij een middellange tot lange vacht in verschillende tinten zoals de Maine Coon ouder.

Grootte en gewicht

Ook al hebben Russian Blues en Maine Coons enkele dingen gemeen, de grootte en het gewicht zijn er niet één van, en het verschil in grootte is gemakkelijk merkbaar.

Russian Blue Maine Coon mix groeit op tot 9 tot 16 centimeter hoog. Dat kan gelden voor zowel mannelijke als vrouwelijke mixen; in het gewicht zien we echter een verschil. Vrouwelijke Blauwe Maine Coon mixen kunnen wegen van 7 tot 12 pondterwijl mannelijke kruisingen ongeveer 10 en 18 pond. Hun “uiteindelijke grootte” zal naar verwachting ongeveer 3 tot 5 jaar oud.

Ook al zijn dit verwachte getallen van gewicht en lengte, soms kunnen ze buiten die marges vallen omdat er een kans is dat het nest van het onderdeurtje dat kan 7 pond kan wegen.

Er bestaat een aandoening die heterosis heet, en wanneer dit gebeurt, groeit de Blauwe Rus Maine Cooon boven het gemiddelde. Dit is volkomen normaal en moet niet worden beschouwd als een gebrek.

U kunt kijken naar de Maine Coon groeigrafiek om te weten wat u kunt verwachten als uw mix meer neemt na de Maine Coon ouder.

Vacht

maine coon russian blue coat

Foto van: @mainecoon.russianblue2

De vacht van deze prachtige mix zal afhangen van het aantal genen dat ze van de ouders vertonen. Als uw kat meer op de Maine Coon lijkt dan op de Blauwe Rus, erft hij waarschijnlijk de lange vacht met dikke onderlagen met pluizige lichte vachten die middellang tot langharig zullen zijn.

Maar als uw kat meer op de Blauwe Rus lijkt, zal hij een dubbele blauwe tot grijze vacht erven met korte haren.

Een Blauwe Rus Maine Coon mix zal waarschijnlijk veel verharen, dus bereid je voor op dagelijkse verzorging aangezien de Maine Coon genen bloot komen te liggen. Om het nog wat ingewikkelder te maken, kan de korte maar dikke vacht onderweg voor problemen zorgen.

Als het gaat om tinten van vachten, zijn er verschillende tinten van grijs en blauw, bruin, crème, zwart en wit. Ongeacht de kleur, sinds Maine Coons en Russian Blues hebben glanzende, zijdeachtige en zachte vachten hebben, zullen de mixen ongetwijfeld die eigenschap erven.

GERELATEERD: Hoe het verharen van katten te verminderen (8 bewezen methoden)

Figuur

Russian Blue Maine Coon mix zal groter zijn dan raszuivere Blauwe Rus, met een grotere en pluiziger staart als hij meer op de Maine Coon ouder lijkt.

Maar, als deze kruising de Blauwe Rus meer overneemt dan de Maine Coon, zal de Blauwe Rus Maine Coon mix een gespierd maar mager en slank lichaam en een lachend gezicht vertonen.

Oogkleur

Nogmaals, we vinden de ogen van elke kat fascinerend en amusant. De oogkleur van dit schatje kan in veel verschillende tinten voorkomen.

Maar, vaak worden deze mengsels gezien met groene ogen versierd met gele vlekken. Niettemin hangt het natuurlijk af van de genen van de moeder- en vaderkat en hun dominantie.

U kunt de cat eye kleurenkaart om te zien welke oogkleuren te zien zijn bij onze katachtige vrienden,

Persoonlijkheid van de Blauwe Rus Maine Coon Mix

Nogmaals, de persoonlijkheid van deze prachtige mix zal afhangen van welk ouderras het meer neemt na. Als de kat meer op een raszuivere Maine Coon lijkt, kun je een vriendelijke, spraakzame kat die van avontuur houdt. Een kat die graag tijd buiten doorbrengt en training kan nodig zijn om zijn hyperactieve kant te behouden, vooral als hij niet gesteriliseerd of gecastreerd is.

Maar, als de Blauwe Rus Maine Coon mix de Blauwe Rus nadoet, kunt u een gereserveerde kat die er meer dan alles van houdt om vertroeteld te worden door de eigenaars in een liefdevol huis.

Katten als deze kunnen overweldigd raken als ze in het middelpunt van de belangstelling worden gezet met veel vreemden en andere voor hen onbekende huisdieren.

Maar je moet onthouden dat de persoonlijkheid van de mix altijd onvoorspelbaar is, en je kunt altijd proberen iets te veranderen terwijl je ze opvoedt en socialiseert.

Niettemin, welke kant de mix ook opgaat, hij zal eindigen met een liefdevolle huiskat die graag knuffelt.

Russisch Blauw Maine Coon Mix Levensduur

De Russisch Blauwe Maine Coon mixen zijn sociale katten die meer bij u zullen zijn dan welke andere mix dan ook. Hun levensduur kan gaan van 9 tot 20 jaar.

Russian Blue Maine Coon mix is gezond en gezond, maar sommige gezondheidsproblemen zoals UTI’s of heupdysplasie kunnen voorkomen. We zullen in het volgende hoofdstuk meer vertellen over hun gezondheidsproblemen.

Ziekten kunnen komen door verkeerde verzorging en voedsel van lage kwaliteit. Als u een gezonde Blauwe Rus Maine Coon mix wilt hebben en zo lang mogelijk bij hem wilt zijn, moet u zorgen voor de voeding dat je geeft.

De levensverwachting wordt langer als je als katteneigenaar op deze dingen let.

Blauwe Rus Maine Coon Mix – Gezondheidsproblemen

Nu zullen we zien welke gezondheidsproblemen Russian Blue Maine Coon mix kan erven of ontwikkelen tijdens hun tijd op aarde:

Polycysteuze Nierziekte (PKD): De aandoening die een mix erft is een nierziekte die zich al op jonge leeftijd kan manifesteren. De cysten veroorzaken nierfunctiestoornissen, en de symptomen zijn braken, vaak plassen, en lusteloosheid.

Hypertrofische Cardiomyopathie (HCM): Deze aandoening waarbij de wanden van het hart verdikt zijn. Die verdikking zorgt ervoor dat het hart moeite heeft om het bloed door het lichaam van de kat te pompen.

Progressieve Retinale Atrofie (PRA): de aandoening die bij katten geen pijn mag veroorzaken is de belangrijkste reden dat deze mix het zicht verliest.

Heupdysplasie: Wanneer een kat heupdysplasie heeft, heeft hij problemen met lopen of springen.

Hoewel de meeste van deze gezondheidsproblemen genetisch van Maine Coons afkomstig zijn, wordt een rasechte Blauwe Rus beschouwd als een zeer gezond kattenras; zij kunnen echter te maken krijgen met obesitas. Zorg ervoor dat u uw kat voert met kattenvoer vol eiwitten.

Als u besmettelijke ziekten wilt voorkomen, moet u uw kat inenten en goed ontsmetten, samen met de afstamming van de ouders van uw Russian Blue Maine Coon kitten.

Blauwe Rus Maine Coon Mix – Geschiedenis

Helaas zijn er geen gegevens over deze Russisch Blauwe Maine Coon mix. Maar er zijn wel gegevens over de ouderrassen Maine Coon en Russian Blue, dus we hebben het een beetje onderzocht:

– De eerste naam van de Blauwe Rus was de Aartsengel kat omdat hij werd gefokt in de Archangel eilanden in Rusland. Na de tweede wereldoorlog vonden Amerikaanse fokkers hun weg naar deze prachtige katten. Het duurde lang voordat dit ras geliefd werd bij de Amerikanen. Maar, de Blauwe Rus die we nu kennen is jarenlang selectief gefokt.

– De Maine Coon, één van de natuurlijke kattenrassen, is genoemd naar de staat waar ze populair zijn geworden. Ze hebben een geschiedenis als showkatten die deelnemen aan veel verschillende kattenshows. Veel kattenliefhebbers beweren dat deze grote katten enige verwantschap hebben met de Turkse Angora. Deze zachtaardige reuzen wonnen de harten van mensen met hun genegenheid, grootte, intelligentie en majesteit.

Hoeveel kost een Russisch Blauwe Maine Coon Mix?

russian blue maine coon mix kittens

Foto van: @nali_en_zizi

Een Russian Blue Maine Coon mix is zeker een kat waarvoor je wat geld moet sparen voordat je besluit hem aan te schaffen. De kosten kunnen variëren, maar meestal, het gaat van 1000 dollar tot 2000 dollar als je ervoor kiest om het te krijgen van een gerespecteerde fokker die u alleen kruisingen van topkwaliteit levert.

U betaalt misschien iets minder als u een manier vindt om deze mix uit een asiel of een reddingshuis te halen. De volwassen mix is duurder dan kittens, en de prijs varieert van 800 tot 1500 dollar, maar ze zijn niet zo gemakkelijk te vinden in elke redding of opvang.

Er zijn echter ook essentiële zaken die je moet hebben voordat je een kat krijgt, vooral als je een nieuwe katteneigenaar bent.

Wat zijn de overeenkomsten tussen Blauwe Rus en Maine Coon?

Hoewel het behoorlijk verschillende rassen zijn, delen deze twee kattenrassen een aantal eigenschappen. Beide kattenrassen zijn opmerkzaam, trainbaar en slim. Ze zijn zeer trainbaar en hebben snel door wat de mens nodig heeft, en ze zijn graag behulpzaam.

Beide katten zijn trouw en beschermend, en je kunt verwachten dat ze territoriaal zijn als het gaat om hun ruimte en beschermend als het gaat om hun geliefden. Ze zijn waakzaam, vooral rond kinderen.

Het mooie van deze beide kattenrassen is dat ze vol genegenheid zijn, maar ze zullen je niet lastig vallen en aanhankelijk zijn. Ze hebben er geen probleem mee om een tijdje alleen te zijn als ze dingen te doen hebben en als je ze spannende speeltjes geeft.

Beide ‘rassen zijn attent; ze zullen voor je zorgen als je verdrietig bent.

Wat is het verschil tussen de twee?

russian blue maine coon vergelijking

De meeste kattenliefhebbers in het Verenigd Koninkrijk zijn fan van deze twee huiskatten, Maine Coons, en Russian Blues. Maar wat onderscheidt hen?

Hun oorsprong is verschillend. Maine Coon komt uit het noordoosten van de VS, terwijl Russian Blue van de Archangel eilanden in Rusland komt.

– Russian Blues zijn katten met korte blauwe vachtenterwijl Maine Coons groot zijn, langharige katachtigen.

– Russian Blues zijn introvert, terwijl Maine Coons extravert zijn.

– Hoogteverschil: Maine Coons kunnen gaan van 30,5 tot 40,5 centimeter. terwijl Russian Blues 23 tot 26 centimeter zijn.

– Gewichtsverschil: Terwijl zowel mannelijke als vrouwelijke Russian Blues van 3,6 kilo tot 6,8 kilo, Maine Coons en andere grotere rassen zoals Ragdoll katten, Noorse Boskatten en Lynxen kunnen te maken krijgen met seksuele dimorfie, wat betekent dat het verschil in grootte zeer verschillend is zoals mannetjes die van 6,9 kilo naar 11. 4 kilo terwijl het vrouwtje kan wegen van 3,8 kilo tot 6. kilo.

– Maine Coons, met hun lange vacht, zijn zeker niet hypoallergeen, terwijl Russian Blues in de groep van lage hypoallergene rassen.

– Maine Coons hebben geen probleem zich te uiten met jammeren en luid spinnenterwijl Russian Blues rustig zijn en graag een zachte toon gebruiken.

– Maine Coons hebben grote ruimte nodig om te leven, terwijl Russian Blues zelfs in een klein appartement.

– Russian Blues zijn afstandelijk met vreemden, maar nogal beleefd, terwijl Maine Coons vriendelijk zijn, maar als hen iets in de weg staat, kunnen ze nijdig en ongeduldig zijn.

Inpakken

Russian Blue Maine Coon mix is echt iets speciaals en het vermelden waard. We zijn sprakeloos als we naar ze kijken, maar als je ze leert kennen, besef je pas hun ware schoonheid.

Ik hoop dat we er goed aan hebben gedaan om u voor te stellen aan de Russisch Blauwe Maine Coon mix die onze en hopelijk ook de jouwe harten heeft gestolen! Deze majestueuze katten zijn trouw en aanhankelijk, maar het is uitstekend dat ze niet aanhankelijk zijn.

Hun liefde voor spelen en claimen is onberispelijk, dus je zult ze moeten voorzien van veel verschillende leuke bronnen. In tegenstelling tot honden, katten van gemengde rassen meestal minder gezondheidsproblemen dan raskatten vanwege een grotere genenpoel.

Aangezien deze mix zeer trainbaar en slim is, hoeft u dit kitten geen potjestraining te geven. Ze zal weten hoe een kattenbak te gebruiken, water te drinken en voedsel te eten. Deze mix zal u uit bed doen komen omdat ze veel energie heeft!

Als de Russisch Blauwe Maine Coon mix u bevalt, kunt u ook een Siamese kat, tabbies, Nebelung, Siberische kat en Britse Korthaar leuk vinden en onderzoeken, want dat zijn buitengewone katten die u overladen met genegenheid.

Gerelateerde inhoud

– Maine Coon vs. Noorse Boskat

– 8 Beste Kattendragers Voor Maine Coons (En Grote Katten)

– 8 Beste Hypoallergene Kattennesten