2 soorten wilde katten in Virginia met foto’s


Er zijn veel verschillende soorten wilde katten in de Verenigde Staten. Deze omvatten grote en kleine katten, van bergleeuwen en jaguars tot lynxen, ocelots, jaguarundi, en mogelijk margays. Sommige van deze dieren zijn bedreigd, andere doen het goed. De sleutel tot hun overleving is hun vermogen om door mensen te worden getolereerd.

Virginia mag dan voor liefhebbers zijn, het is niet voor wilde katten: slechts één soort wilde kat blijft gevestigd in het Gemenebest. Na eeuwenlang over het platteland van Virginia te hebben gezworven, zijn wilde kattensoorten nu minder talrijk. Het is duidelijk dat wilde katten in de Verenigde Staten worstelen met de menselijke invasie in hun natuurlijke habitat, erosie van prooi en concurrentie met andere roofdieren. Virginia controleert ook nauwgezet de populaties wilde katten binnen de staat, zodat de populatie wilde katten in gevangenschap waarschijnlijk veel lager is dan in andere rechtsgebieden. Het volgende artikel geeft u een beter inzicht in de situatie van wilde katten in Virginia.

kat + scheidingslijn

De 2 soorten wilde katten in Virginia

1. Bobcats

Twee bobcats
Image Credit: detlef-bukowski, Pexels

De meest gevestigde wilde kat van Virginia is de bobcat. Deze katten zijn van nature ongelooflijk geheimzinnig. Daardoor is het moeilijk om hun aantal of verspreiding te bepalen. Het aantal bobcats in de regio wordt geschat op één per 4 vierkante mijl. Door hun heimelijke aard en vermogen om zich te mengen, is het onwaarschijnlijk dat je er een tegenkomt. Hun nachtelijke aard draagt bij tot hun ongrijpbaarheid.

Omdat bobcats niet veel groter zijn dan huiskatten, vormen ze geen bedreiging voor mensen. Hoewel ze een territorium hebben in de buurt van bevolkte gebieden, vermijden ze mensen zoveel mogelijk. Als ze je achtertuin zouden bezoeken, zou je het waarschijnlijk niet eens doorhebben. Konijnen en knaagdieren vormen het grootste deel van hun dieet, maar ze eten ook reptielen en vogels. Een andere reden waarom ze onder de menselijke bevolking worden getolereerd, is dat ze over het algemeen ongevaarlijk worden geacht en dat hondsdolheid bij hen uiterst zeldzaam is.

thematische onderbreking

2. Berg Leeuwen

bergleeuw beschermt haar jong
Image Credit: outdoorsman, Shutterstock

Bergleeuwen, ook wel poema’s of poema’s genoemd, zijn gedocumenteerd in het westen en zuiden van de staat, maar ze worden nog niet als ingeburgerd beschouwd. De belangrijkste reden hiervoor is dat bergleeuwen niet inheems zijn in Virginia en dat ze daar geen sterke prooi hebben. Bergleeuwen jagen voornamelijk op herten, elanden, en soms zelfs op klein wild zoals konijnen. Ze zijn de grootste van alle katten in Noord-Amerika en kunnen behoorlijk fel zijn als ze hun territorium verdedigen. Als u een bergleeuw ziet in Virginia, wees dan voorzichtig en ga weg.

Bergleeuwen komen in Virginia terecht omdat ze de neiging hebben om te zwerven. Hoewel ze niet in het Gemenebest wonen, kunnen ze vanuit een gevestigde populatie in een nabijgelegen staat op bezoek komen, voor een korte periode blijven, en dan naar huis terugkeren. Jonge mannetjes zijn het meest geneigd dit te doen, omdat zij een nieuw territorium moeten zoeken. Vrouwtjes verlaten langzamer een gevestigd territorium, en dat is de reden waarom bergleeuwen Virginia bezoeken, maar daar geen gevestigde populatie hebben. Men denkt echter dat naarmate de populaties bergleeuwen in nabijgelegen staten groeien, de kans op vestiging van een populatie in Virginia toeneemt.

cat paw divider

Zijn er wilde jaguars in Virginia?

Momenteel leven jaguars in Mexico en schijnen de kern van het zuidwesten van de Verenigde Staten binnen te komen. Er zijn geen wilde jaguars in Virginia. Thomas Jefferson, een van de Founding Fathers van de Verenigde Staten, vermeldde echter dat hij een “gevlekte kat” had gezien toen hij in Virginia woonde. Dit suggereert dat er misschien wilde jaguars in het gebied waren toen hij er woonde – maar hij kan zich ook vergist hebben. Hoewel het onmogelijk is om het zeker te weten, kan dit verslag uit de eerste hand het idee ondersteunen dat er mogelijk wilde jaguars in de regio waren vóór de bevolkingsexplosie en de milieuvernietiging als gevolg van de Europese kolonisatie. Gezien de enorme afstand tussen Virginia en hun oorspronkelijke verspreidingsgebied vandaag de dag, is het bijna onmogelijk dat u een wilde jaguar in het Gemenebest zult zien.

De bestrijding van wilde katten in Virginia

De wetten van Virginia reguleren de populaties van wilde katten in het Gemenebest door hen te verbieden als huisdier te worden gehouden, hun aantal te reguleren en te eisen dat zij op humane wijze worden verwijderd als zij buiten hun natuurlijke verspreidingsgebied worden gevangen. Deze wetten zijn bedoeld om de populatie wilde katten te beschermen en ervoor te zorgen dat ze deel blijven uitmaken van het natuurlijke landschap. Dit is wat u moet weten over de controle van wilde kattenpopulaties in Virginia.

Staat Virginia het bezit van wilde katten als huisdier toe?

De Commonwealth of Virginia staat het bezit van wilde katten als huisdier niet toe, omdat ze beschouwd worden als wilde dieren en hun bezit een gevaar kan vormen voor het publiek. Wilde dieren, met inbegrip van wilde katten, zijn vaak onvoorspelbaar en vijandig, en hun eigendom kan leiden tot conflicten met andere bewoners en huisdieren.

Er is ook een kans op ziekteoverdracht tussen huisdieren en wilde dieren, wat voor beide partijen gevaarlijk kan zijn. Wanneer exotische katten als huisdier worden gehouden, breken ze soms uit hun behuizing en zwerven ze rond. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat u een exotische kat zult zien rondlopen in Virginia als gevolg van deze wet.

Staat Virginia het bezit van wilde katten toe voor onderzoeks- en onderwijsdoeleinden?

Bergleeuw
Image Credit: 3031830, Pixabay

Het United States Department of Agriculture (USDA) is belast met de zorg en het beheer van Amerika’s agrarische hulpbronnen. Om een wilde kat in Virginia te bezitten, moet je een USDA-vergunning hebben of bewijzen dat het bezit educatieve of wetenschappelijke waarde heeft. Bezit zonder vergunning is illegaal en kan leiden tot boetes en/of gevangenisstraf. Als ze zouden ontsnappen, zouden grote katten een ernstige bedreiging vormen voor de openbare veiligheid, omdat ze buitengewoon sterk en moeilijk te beheersen zijn.

Aangezien deze vergunningen streng worden beheerd, is er weinig kans dat een wild dier zou kunnen uitbreken uit een van de wetenschappelijke of educatieve faciliteiten waar ze mogen verblijven.

Is het legaal om Servals en Savannah Katten te bezitten in Virginia?

Het is legaal om een Savannah kat te bezitten in Virginia, mits het dier is geregistreerd bij de staat en voldoet aan alle andere eisen voor huiskatten. Alle generaties Savannahs kunnen worden bezeten, wat betekent dat een F1 Savannah (Serval gefokt met een huiskat) als huisdier kan worden gehouden zonder een speciale vergunning. Serval katten worden beschouwd als exotische dieren, en u heeft een speciale vergunning nodig om er een in de staat te brengen. Echter, af en toe zijn Servals uit zichzelf binnengewandeld. In 2019 reisde een Serval kat genaamd Rocky helemaal naar Virginia Beach, vanuit North Carolina’s Outer Banks, ongeveer 80 mijl verderop. De dierenbescherming denkt dat Rocky waarschijnlijk meeuwen heeft gegeten terwijl hij langs de Atlantische kust reisde.

Is het legaal om op Bobcats te jagen in Virginia?

Het is legaal om op bobcats te jagen binnen bepaalde grenzen in Virginia. Bobcats, samen met wasberen, vossen en opossums, kunnen tijdens de officiële jachtseizoenen overdag of ’s nachts worden bejaagd. Bovendien is het onwettig om elektronische opnames van dier- of vogelgeluiden te gebruiken voor de jacht op bobcats op privéterreinen zonder toestemming van de landeigenaar. Tenzij uitdrukkelijk verboden, is het gebruik van elektronische oproepen toegestaan bij de jacht op everzwijnen op openbare grond.

verdeler-catclaw1

Conclusie

Concluderend, er zijn verschillende soorten wilde katten in Virginia. Maar in het wild zijn er maar twee: de bobcat en de bergleeuw. Beide dieren hebben hun eigen unieke kenmerken. Het is belangrijk om het verschil tussen deze dieren te kennen, zodat u veilig kunt blijven als u in hun territorium rondloopt. De beste manier om dit te doen is door te leren over hun gewoonten en ecologie. Dit zal u helpen potentiële gevaren te herkennen en weloverwogen beslissingen te nemen bij de omgang met deze dieren.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: PublicDomainPictures, Pixabay