Ragdoll Vs Snowshoe kat: overeenkomsten en verschillen

Sneeuwschoenen en Ragdolls. Wat hebben deze twee rassen gemeen? Waarin verschillen ze? Het belangrijkste is, wat maakt elk van hen geweldig voor hun eigenaren?

Of je nu op zoek bent naar een nieuw huisdier of gewoon meer wilt weten over de twee rassen, hier is je complete gids over Snowshoe vs Ragdoll katten!
Ragdoll Vs Snowshoe kat

Wat is een Ragdoll Cat?

De Ragdoll Cat staat bekend om zijn ontspannen, vriendelijke temperament, grote formaat, niet-parende vacht en opvallende blauwe ogen. De bepalende eigenschap van de Ragdoll Cat is echter de flop! Ragdoll Cats gaan volledig slap en ontspannen wanneer ze worden opgepakt en vastgehouden. Ragdolls zijn een relatief recent kattenras, ontstaan in Californië, VS in de jaren 1960 door fokker Ann Baker.

Bicolor Ragdoll Kat

Wat is een sneeuwschoenkat?

Sneeuwschoenen zijn een aanhankelijke, zachte en relaxte kat die geniet van het gezelschap van mensen. Het dankt zijn naam aan de witte punten op zijn voeten. Net als de Ragdoll is de Sneeuwschoenkat een relatief nieuw kattenras dat in de jaren 1960 in Philadelphia, VS is ontstaan door fokker Dorothy Hinds Daugherty door een verkeerd gemarkeerde siamese kat met witte voeten te kruisen, met een tweekleurige Amerikaanse korthaar.

Sneeuwschoen Kat

Ragdoll Vs Snowshoe Cat – Uiterlijk

Ragdoll en Snowshoe zijn colorpoint kattenrassen, met een lichte lichaamskleur en donkerdere oren, gezicht, staart en poten. De traditionele gezichtsmarkering van de Sneeuwschoen is vergelijkbaar met die van de Bicolor Ragdoll met een omgekeerde V-markering op het gezicht.

De Ragdoll heeft een middelgroot hoofd en oren met een driehoekig gezicht en ovale ogen.

Het hoofd van een sneeuwschoen kan driehoekig of afgerond zijn met walnootvormige ogen. Hun oren zijn breed opgezet en puntig. De voeten zijn wit, waardoor ze het uiterlijk hebben bedekt te zijn met sneeuw.

Beide katten staan bekend om hun prachtige blauwe ogen.

Ragdoll- en Snowshoe-kittens worden volledig wit geboren, met kleurontwikkeling op hun ledematen in de loop van de eerste paar weken van hun leven.

Kleuren

De American Cat Fanciers Association (ACFA) erkent Seal en Blue alleen als rasstandaardkleuren. Terwijl de Ragdoll een gevarieerder kleurenpalet heeft van Seal, Blue, Chocolate, Lilac, Flame en Cream.

Patronen

Ragdoll Patronen

 • Bicolor – een omgekeerd v-masker markering op het gezicht.
 • Colorpoint – de oren, poten, gezicht en staart zijn allemaal gekleurd en de rest van het lichaam een crèmekleur.
 • Mitted – Zoals met colorpoint, maar hun poten en kin hebben witte ‘mitts’. Ze hebben ook een buikstreep, een witte streep die van hun kin naar hun geslachtsdelen loopt. Mitted Ragdolls kunnen soms een witte vlek op hun gezicht hebben die eruit kan zien als een brand, ster of zandloper.
 • Lynx – een variant van de bicolor, colorpoint of mitted met tabby markeringen.
 • Tortie – een variant van de bicolor, colorpoint of mitted patronen, calico in kleur.

Sneeuwschoen patronen

 • Voorkeurspatroon / traditioneel patroon – witte voorvoeten tot enkels, witte achterpoten tot spronggewrichten en een witte omgekeerde V op het gezicht. Het traditionele patroon is moeilijk te bereiken in de fokkerij, daarom is een perfect gemarkeerde sneeuwschoen zeldzaam om tegen te komen.
 • Mitted/Low White – Kleurpunt met witte poten. Wit op kin, borst en buik.
 • Bi-color – V-markering op het gezicht. Witte voeten en gekleurde staart en punten.
 • Harlekijn / High White – meer dan een derde van het lichaam is wit met patronen van kleurpunt, meestal op de staart.

De kleuren van schildpad, tabby en schildpad-tabby vachtpatronen worden ook herkend door de Fédération Internationale Féline.

Sneeuwschoen Kat

Ragdoll Vs Snowshoe Cat – Maat

Ragdolls hebben een veel grotere lichaamsgrootte dan sneeuwschoenen, waarbij Ragdolls meestal ongeveer 15-20 pond wegen, terwijl een sneeuwschoen slechts 6-12 pond kan wegen.

Ragdoll Vs Snowshoe Cat – Jas

De Ragdoll Cat is een kattenras met een middellange tot lange vacht. Het heeft een niet-parende vacht die zijdeachtig en glanzend van uiterlijk is en een textuur heeft die vergelijkbaar is met konijnenbont. Ragdoll katten staan bekend om hun donzige bontmanen om hun nek, die dikker worden naarmate ze ouder worden.

De vacht van een sneeuwschoenkat is kort tot middellang en is, net als de Ragdoll, zijdeachtig van uiterlijk en niet-paring.

Beide katten zijn vergelijkbaar in die zin dat ze geen ondervacht hebben, wat betekent dat er minder verharing en minimale verzorging nodig is.

Ragdoll Kat

Ragdoll Vs Snowshoe Cat – Persoonlijkheid

Beide rassen zijn aanhankelijke, zachte en relaxte katten die genieten van het gezelschap van mensen.

Sneeuwschoen katten zijn bekend om hun unieke persoonlijkheidskenmerken. Het zijn zeer sociale wezens en genieten van de interactie met hun familieleden. Ze zijn erg speels en energiek. Ze zijn erg actief en vinden het leuk om rond te rennen en te spelen. Sneeuwschoenen houden van water, vooral stromend water, en kunnen af en toe zwemmen.

Ragdolls staan bekend als een van de meest vriendelijke kattenrassen. Ze hebben de bijnaam ‘puppy-honden’ verdiend vanwege hun hondachtige aard. Het is bekend dat ze je begroeten bij de voordeur wanneer je het huis binnenkomt en tijd doorbrengt met het volgen van je door het huis.

Beide rassen houden er niet van om lange tijd alleen te worden gelaten en vinden het gemakkelijker om met werkuren om te gaan als ze een katachtige metgezel hebben.

Vocaliteit

Het Ragdoll-ras wordt over het algemeen beschouwd als een rustig ras in tegenstelling tot een vocale kat zoals de siamese kat. Hun miauwen zijn zacht en muzikaal. Sommige Ragdolls hebben echter de neiging om meer te miauwen dan anderen.

Omdat ze verwant zijn aan de Siamese kat, hebben sneeuwschoenen het vermogen om hun gevoelens en klachten te uiten, hoewel hun miauwen niet zo luid zijn als de Siamees.

Intelligentie

Sneeuwschoenkatten zijn intelligente, nieuwsgierige en nieuwsgierige dieren. Ze zijn vaak te vinden om met speelgoed te spelen en vinden het leuk om hun omgeving te verkennen en te onderzoeken. Sommige eigenaren hebben gemeld dat hun sneeuwschoenkat heeft geleerd om deuren te openen.

Ragdolls hebben ook een hoog niveau van intelligentie. Ze zijn het beste als het gaat om communicatie, het vermogen om zich aan te passen en het vermogen om getraind te worden. Als het echter gaat om hun overlevings- en jachtinstincten in vergelijking met andere kattenrassen, is hun intelligentie niet zo sterk. Daarom zijn het meestal alleen binnenkatten.

Het is mogelijk om beide rassen te trainen om buiten te lopen aan een harnas en riem.

Speelsheid

Beide katten zijn erg speels, hoewel de Snowshoe actiever is dan de Ragdoll. De Ragdoll is blij om de hele dag rond te loungen, terwijl de Sneeuwschoen atletisch en snel is en graag op hoge plaatsen zit.

Compatibiliteit met kinderen en andere huisdieren

Sneeuwschoen- en Ragdoll-katten zijn over het algemeen vrij tolerant voor andere huisdieren en andere dieren. Ze zijn meestal vrij kalm en ontspannen rond kinderen, andere huisdieren en andere dieren.

Sneeuwschoen Kat

Ragdoll Vs Snowshoe Cat – Gezondheidsproblemen

De Ragdoll en de Snowshoe zijn relatief robuuste kattenrassen met zeer weinig grote gezondheidsproblemen.

Ragdoll Gezondheidsproblemen

Sneeuwschoen Gezondheidsproblemen

 • Amyloïdose
 • Tandvleesontsteking
 • Urineweginfecties

Ragdoll Kat

Ragdoll Vs Snowshoe – Levensduur

Beide katten staan bekend om hun lange levensduur, met een gemiddelde levensduur van beide rassen variërend van 15 tot 20 jaar.

Ragdoll Vs Snowshoe – Kosten

Sneeuwschoenkatten zijn veel scherper geprijsd dan Ragdolls. De gemiddelde prijs van een sneeuwschoen varieert van $ 600 – $ 1200, terwijl het bereik voor een Ragdoll $ 800 – $ 2000 is.

Dus, zijn Ragdoll katten en Sneeuwschoen katten hetzelfde? Er zijn enkele overeenkomsten tussen de twee rassen, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen. Als u overweegt een kat te nemen, is het belangrijk om uw onderzoek te doen en het ras te vinden dat het beste bij uw levensstijl en persoonlijkheid past.

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Ontdek de verschillen en overeenkomsten tussen Ragdoll en Himalaya Cats

Ontdek hoe de Ragdoll kat zich verhoudt tot andere kattenrassen