Ragamuffin vs Ragdoll – Verschillen en overeenkomsten

Ragdoll katten en Ragamuffin katten zijn nauw verwant met beide rassen afkomstig van dezelfde oorspronkelijke kat, Josephine. Beide zijn populaire soorten katten, maar ze hebben verschillen en overeenkomsten die hen onderscheiden. Hier is een overzicht van wat deze twee kattenrassen van elkaar onderscheidt.
Ragamuffin vs Ragdoll

Wat is een Ragdoll Cat?

De Ragdoll Cat is een kattenras dat bekend staat om zijn vriendelijke, ontspannen persoonlijkheid, grote formaat, niet-parende vacht en opvallende blauwe ogen. De bepalende eigenschap van de Ragdoll Cat is hun floppende beweging – wanneer ze worden opgepakt en vastgehouden, worden ze volledig slap en ontspannen ze. Ragdolls zijn ontstaan in Californië in de jaren 1960 door fokker Ann Baker.

chocolade Bicolor Ragdoll

Wat is een Ragamuffin Cat?

De Ragamuffin kat is een uitloper van de Ragdoll kat. Ragamuffins werden gemaakt door Ragdoll-katten te kruisen met andere grote langharige katten, waaronder Turkse Angoras, Himalayanen, Perzen en huiskatten. Dit resulteerde in een uitbreiding van hun kleur- en patroonopties.

728x90

Ze werden oorspronkelijk de ‘Liebling’ genoemd, wat Duits is voor ‘lieveling’. Later werd de naam veranderd in Ragamuffin om de Ragdoll Cat-wortels te weerspiegelen.

Ragamuffins werden vanaf 1994 erkend als hun eigen ras en in februari 2011 kreeg de Ragamuffin volledige erkenning van de Cat Fanciers Association (CFA).

Ragamuffin Kat

Ragamuffin Kat

Ragamuffin vs Ragdoll – Grootte

Ragdolls en Ragamuffins zijn beide een van de grootste rassen van huiskaten die er zijn, afgezien van de Maine Coon-kat.

Ragdolls en Ragamuffins zijn even groot en wegen meestal tussen de 8 en 20 pond Beide rassen zijn langzaam volwassen en bereiken hun volledige grootte op ongeveer 3 tot 4 jaar.

Ragdoll Vs Ragamuffin – Uiterlijk

Hoewel Ragdolls en Ragamuffins erg op elkaar lijken, is het grote verschil tussen de twee rassen hun oogkleur en vachtkleur en -patroon. Een traditionele Ragdoll kattenoogkleur kan alleen blauw zijn, terwijl de ogen van de Ragamuffin een verscheidenheid aan kleuren kunnen zijn, waaronder vreemd gekleurde ogen. De Ragamuffin-kat heeft afgeronde, walnootvormige ogen, in tegenstelling tot de amandelvormige ogen van de Ragdoll.

Ragdoll katten zijn er in 6 kleuren – zeehond, blauw, chocolade, lila, vlam en crème en 3 patronen – bicolor, colorpoint en mitted, met variaties van lynx en tortie.

Ragamuffin-katten zijn daarentegen verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren, waaronder wit, zwart, blauw, crème, rood, bruin, lila, platina, fawn, chocolade, kastanje, kaneel, lavendel, cameo en zilver. De Ragamuffin weerspiegelt de patronen van de traditionele Ragdoll, maar is niet beperkt tot die drie soorten. Daarnaast is een Ragamuffin te vinden in massief, schildpad, rook, tabby, nerts en smoking patronen.

Ragamuffin- en Ragdoll-kittens worden volledig wit geboren, waarbij de kleur zich tijdens de eerste paar weken van hun leven op hun ledematen ontwikkelt.

Ragamuffin Kat

Ragamuffin Kat

Ragamuffin vs Ragdoll – Jas

De vacht van beide kattenrassen is identiek. Beide zijn een middellang tot langharig kattenras met een zijdeachtige en glanzende vacht. Hun vacht is niet-parend en heeft een vergelijkbare textuur als die van konijnenbont. Ondanks de donzige vacht hebben beide rassen geen ondervacht, in tegenstelling tot veel andere kattenrassen. De afwezigheid van ondervacht resulteert in minder haaruitval door de kat. Er is een overtuiging dat Ragdolls en Ragamuffins hypoallergeen zijn vanwege hun gebrek aan ondervacht, maar helaas is dit niet waar.

Ragdoll Vs Ragamuffin – Persoonlijkheid

Beide kattenrassen staan bekend om hun grote omvang en hun rustige karakter. Beide zijn goede huisdieren.

Een van de kenmerken waar het Ragdoll-ras beroemd om is, is dat ze slap worden als ze worden opgehaald, vandaar de naam Ragdoll. Hoewel de Ragamuffin een afstammeling is van de Ragdoll vertoont hij deze eigenschap niet.

Veel katten vinden het leuk om een metgezel te hebben om ze gezelschap te houden, en beide rassen staan bekend om hun gezelligheid. Als je voor langere tijd van huis bent, is het raadzaam om ervoor te zorgen dat je kat een speelkameraadje heeft om hem te vermaken. Talrijke studies hebben aangetoond dat katten met metgezellen gelukkiger en actiever zijn.

Ragdoll- en Ragamuffin-katten zijn meestal beter geschikt om binnen te leven dan buiten. Veel fokkers specificeren in hun koopovereenkomst dat de kat alleen binnenshuis zal worden grootgebracht – dit is voor de veiligheid van de kat, omdat het zeer betrouwbare dieren zijn.

Bicolor Ragdoll Kat
Ragdoll Kat

Vriendelijkheid

Both de Ragdoll en Ragamuffin staan bekend als een van de meest vriendelijke kattenrassen. Ze zijn allebei erg hondachtig, waarbij de Ragdoll de bijnaam ‘puppy-hond’ verdient vanwege hun hondachtige aard. Van beide rassen is bekend dat ze je begroeten bij de voordeur wanneer je het huis binnenkomt en tijd doorbrengt met het volgen van je door het huis.

Vocaliteit

Van beide katten wordt gezegd dat ze minder vocaal zijn dan andere kattenrassen en een zachte, rustige miauw hebben.

Intelligentie

Beide rassen zijn intelligente katten die gemakkelijk kunnen worden getraind om op een harnas te lopen of een spelletje apporteren te spelen.

Speelsheid

Beide kattenrassen zijn matig energiek en behouden hun kittenspeelheid als volwassenen. Van beide katten is bekend dat ze zich graag overgeven aan een spelletje apporteren. Activiteitsniveau Ragamuffins zijn meestal actiever dan Ragdoll-katten. Ze houden van spelen en zijn altijd in beweging. Ragdoll-katten zijn meer ontspannen en geven er misschien de voorkeur aan om lang op één plek te loungen.

Compatibiliteit met kinderen en andere huisdieren

Beide kattenrassen zijn geweldige huisdieren. Het zijn zowel sociale dieren als tolerant voor jonge kinderen en andere huisdieren. Noch katten zijn agressief, noch hebben ze een zeer territoriaal karakter.

Ragamuffin Kat

Ragmuffin Kat

Ragdoll Vs Ragamuffin- Gezondheidsproblemen

Zowel Ragdolls als Ragamuffins zijn relatief robuuste kattenrassen met weinig voorkomende gezondheidsproblemen.

Ragdoll &Ragamuffin Gezondheidsproblemen

Als hun voedingsinname niet onder controle is, kunnen beide katten vatbaar zijn voor obesitas.

Als u een kitten wilt kopen, is het belangrijk om een gerenommeerde fokker te zoeken die zich inzet voor het fokken van gezonde kittens van ouders die genetisch zijn getest op bepaalde erfelijke aandoeningen.

Ragdoll Kat
Ragdoll Kat

Ragdoll Vs Ragamuffin – Levensduur

Beide katten staan bekend om hun lange levensduur. De gemiddelde levensduur van de Ragdoll is gemiddeld 15 tot 20 jaar, terwijl de Ragamuffin 18 jaar plus is.

Ragdoll Vs Ragamuffin – Kosten

Ragdoll katten zijn over het algemeen duurder dan Ragamuffin katten. De gemiddelde prijs voor een Ragdoll varieert van $ 500 – $ 2000 in vergelijking met de Ragamuffin die varieert van $ 600 – $ 1500

De Ragdolls en Ragamuffins zijn twee verschillende kattenrassen die een unieke geschiedenis delen. Ze zijn zowel groot als langharig en hebben qua uiterlijk veel gemeen. Dit is de reden waarom ze zo populair zijn onder kattenliefhebbers; ze zijn vriendelijk, ontspannen en gemakkelijk in de omgang thuis.

Ragamuffin Kat

Ragamuffin Kat

Andere kattenrasvergelijkingen met de Ragdoll Cat

Ragdoll vs Maine Coon Kat

Ragdoll vs Sneeuwschoen Kat

Ragdoll vs Himalaya Kat

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Fokkers bij jou in de buurt