Petkit Pura Max Recensie

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Inleiding tot de Petkit Pura Max kattenbak

De nieuwste automatische kattenbak van pet tech merk Petkit, de Pura Max biedt een paar uitstekende functies, samen met een van de beste automatische kattenbak-apps die we hebben geprobeerd. De Petkit-app doet alles wat we zoeken in een zelfreinigende kattenbak, zodat u volledige controle krijgt over de functionaliteit ervan en alles kunt volgen wat uw kat in de doos doet.

Deze zelfreinigende kattenbak belooft beter te presteren dan andere kattenbakken in zijn categorie bij het beheersen van geur. Maar voor € 499,99 doet de Pura Max Litter Box wat hij beweert, en is hij de prijs waard?

Na weken van grondig testen hebben we geconcludeerd dat de Petkit Pura Max op alle belangrijke gebieden een oké-performer is en hoog boven de rest uitsteekt als het gaat om activiteitsmonitoring en rapportage. Maar het is verre van perfect, en het heeft een aantal grote gebreken die totale deal-breakers zijn voor de meeste kattenouders.

Waarderingen

  • Reinigingsgemak – 7/10
  • Geurbestrijding – 8/10
  • Uiterlijk– 9/10
  • Constructie– 7/10
  • Prijs– 5/10

Algemene score: 7.2/10

Bekijk de dagprijs

Waarom zou u ons vertrouwen

Mallory Crusta, onze hoofd content, testte de Petkit Pura Max Kattenbak in de loop van enkele weken met haar twee katten, Wessie en Forest. In dit artikel geven we u een overzicht van haar ervaring en alles wat u moet weten over deze automatische kattenbak om uw eigen beslissing te nemen.

Specificaties

De Pura Max heeft ook een gewichtssensor met een uitlezing, zodat u het gewicht, de gebruiksfrequentie en de duur van uw kat kunt volgen, die allemaal integreren met de Petkit-app

De Petkit Pura Max Automatische Kattenbak is een kubusvormig apparaat dat 21,18 l x 24,4 W x 21,73 uur inch meet. Het heeft een cilinder van 76 liter en een vierkant kattenbakbed van 16 inch om voldoende ruimte te bieden voor grotere katten en een lage ingangsopening voor kleinere katten.

De Pura Max heeft ook een gewichtssensor met een uitlezing, zodat u het gewicht, de gebruiksfrequentie en de duur van uw kat kunt volgen, die allemaal integreren met de Petkit-app. U kunt ook de geplande modus aanpassen, of de automatische modus om schoon te maken zodra uw kat uitstapt, evenals andere functies die u kunt verwachten voor dit type kattenbak.

Hoe werkt de Petkit Pura Max kattenbak?

De Petkit Pura Max is voorzien van slimme sensoren waarmee u het gewicht van uw kat, de gebruikte tijd, hoe lang hij erover deed en de capaciteit van de kattenbakvulling kunt volgen.

De Pura Max is verbonden via 2,4 GHz Wi-Fi, waarmee u de kattenbak altijd en overal kunt bedienen via de Petkit-app. Het reinigt niet alleen de kattenbakvulling van uw kat, maar bewaakt ook hun gezondheid.

De Petkit Pura Max is voorzien van slimme sensoren waarmee u het gewicht van uw kat, de gebruikte tijd, hoe lang hij erover deed en de capaciteit van de kattenbakvulling kunt volgen. Het systeem bestaat uit een infraroodsensor, gewichtssensoren, waarschuwingen op afstand, een beschermingssysteem tegen ongevallen en slimme detecties om uw kat te beschermen. Pura Max pauzeert automatisch wanneer uw kat nadert of als hij een gewichtsverandering detecteert.

Wanneer de Pura Max fietst, draait hij en wordt al het strooisel door een net gezeefd en in de stortkoker aan de achterkant van de doos gestuurd. De klonten vuil zwerfvuil worden vervolgens in een afvallade aan de zijkant van het apparaat gedropt. Het heeft ook een ontgeurunit aan de binnenwand van de doos die spray afgeeft om het strooisel fris te laten ruiken.

Wat voor soort zwerfvuil gebruikt het?

De Petkit Pura Max Kattenbak kan worden gebruikt met de meeste soorten kattenbakvulling, maar ze bieden wel hun eigen Everclean Doorspoelbare Kattenbakvulling

Bekijk de dagprijs

De Petkit Pura Max kattenbak kan worden gebruikt met de meeste soorten strooisel, maar ze bieden wel hun eigen Everclean Flushable Cat Litter, dat bestaat uit volledig natuurlijke ingrediënten, snel klontert en door de FDA is goedgekeurd. Als u een niet-klonterend strooisel gebruikt, zal het automatisch reinigende net geen afval opvangen als het niet goed kan klonteren. Elk klonterend strooisel zal echter goed werken met dit apparaat.

Dat gezegd hebbende, is het niet eenvoudig om afval in de opening van de Pura Max te gieten vanwege de grootte van de opening en deze naar voren gericht. De beste manier om strooisel aan de bak toe te voegen is door een schep te gebruiken.

Katvriendelijkheid

De Pura Max is niet luid als hij fietst. Veel recensenten geven hun cats vond het eigenlijk leuk om het vat rond en rond te zien gaan terwijl de reinigingscyclus aan de gang was.

De Pura Max is ontworpen voor katten ouder dan 6 maanden en meer dan 3,5 pond in gewicht. Het is uitgerust met verschillende sensoren en een die speciaal is ingesteld om te volgen wanneer uw kat in en uit de kattenbak gaat. Dit vertelt de Pura Max wanneer een reinigingscyclus nodig is.

De Pura Max is niet luid als hij fietst. Veel recensenten geven aan dat hun katten er echt van genoten om het vat rond en rond te zien gaan terwijl de reinigingscyclus aan de gang was.

Zoals we al zeiden, wordt gezegd dat de binnenkant groot is en een kat tot 18 pond kan bevatten. Helaas belemmert het net aan de achterkant van de doos een deel van de ruimte, waardoor het voor grotere katten moeilijk is om zich om te draaien in de doos.

Geurbestrijding

De Pura Max heeft een afneembaar geurverwijderingsapparaat dat een fijne nevel van vloeistof spuit die slechte geuren neutraliseert na een reinigingscyclus.

De Pura Max heeft een afneembaar geurverwijderingsapparaat dat een fijne nevel van vloeistof spuit die slechte geuren neutraliseert na een reinigingscyclus. Het probleem is dat het zich aan de binnenkant van de doos bevindt, wat betekent dat uw kat in contact kan komen met dit apparaat. Er is wel een nachtlampje aan bevestigd, wat nuttig kan zijn in situaties met weinig licht.

De Petkit Pura Max Kattenbak zou geweldig werk doen om geur te beheersen als het niet lekte. Het probleem ligt bij de strooiselvoering op de bodem van de kattenbak. Het sluit niet helemaal af en als je kat ergens anders dan in het midden urineert, gaat het lekken. Hierdoor ontstaat een stinkende puinhoop onder de loop van de machine.

Scatter controle

Verstrooiing kan een probleem zijn als uw kat zwerfvuil rond het toegangsgebied schopt. Een ander probleem waar sommige recensenten over klaagden, is dat zwerfvuil niet altijd door de stortkoker in de afvalbak komt.

Het plaatsen van een mat onder het apparaat kan helpen de verspreiding en tracking rond het huis te minimaliseren.

Reiniging en onderhoud

De Pura Max afvallade moet minstens één keer per week geleegd worden.

De Pura Max afvallade moet minstens één keer per week geleegd worden. U zult ook een diepe reiniging willen doen, wat betekent dat u het vat zorgvuldig moet verwijderen.

Het eerste probleem is om de loop van het apparaat te krijgen zonder de gelekte urine op uw vloeren te druppelen. De tweede probeert de ton te manoeuvreren om het nest uit de opening te schudden. Er is geen achterdeur om zwerfvuil direct leeg te maken.

De Pet Max heeft wel wat hoekjes en gaatjes waar vies zwerfvuil en afval vast kunnen komen te zitten. Soms blijft kattenafval vastzitten aan de zijkanten van het vat, wat ook een uitdaging kan vormen voor het schoonmaken in de unit.

De Petkit App

De app geeft je veel informatie en verdeelt deze voor je katten in individuele profielen. Het werkt goed met de kattenbak en is redelijk gebruiksvriendelijk.

Met de Petkit-app kunt u de cycli beheren, de activiteit van al uw katten volgen en andere dingen. Het geeft u ook statusrapporten op elk moment van de dag.

De sensoren verzamelen gegevens voor de app waarmee u het gewicht van uw kat kunt controleren en hoe lang uw kat de doos gebruikt.

De app geeft je veel informatie en verdeelt deze voor je katten in individuele profielen. Het werkt goed met de kattenbak en is redelijk gebruiksvriendelijk.

Bekijk de dagprijs

Hoeveel kost de Petkit Pura Max kattenbak?

De Petkit Pura Max Kattenbak verkoopt voor € 499,99 en wordt geleverd met een 30-dagen geld-terug-garantie en een garantie van 1 jaar. De Petkit Pura Max Kattenbak is beschikbaar op hun website, evenals Amazon voor ongeveer dezelfde kosten.

Onze ervaring met de Petkit Pura Max kattenbak

Ons probleem met de urine die door openingen in de basis van het apparaat lekt, was niet geïsoleerd. Veel klanten schreven beoordelingen waarin ze klaagden over hetzelfde probleem.

Na de Petkit Pura Max enkele weken te hebben geprobeerd en de reinigingsprestaties, sensoren, app en katvriendelijkheid te hebben geëvalueerd, waren we niet helemaal onder de indruk.

Ons probleem met de urine die door openingen in de basis van het apparaat lekt, was niet geïsoleerd. Veel klanten schreven beoordelingen waarin ze klaagden over hetzelfde probleem.

Bovendien, toen de klachten aan het bedrijf werden voorgelegd, was de klantenservice afwijzend en bood geen oplossing. Het enige wat ze aanraadden was papieren handdoeken onder de ton te doen of de openingen af te tappen.

Deze redenen alleen al maken ons huiverig om deze kattenbak aan te bevelen en in feite hebben we het gevoel dat dit product niet klaar was om op de markt te worden gebracht. Meer testen had het probleem met de liner seal kunnen oplossen om het lekken te voorkomen.

Is de Petkit Pura Max kattenbak de moeite waard?

Petkit Pura Max Litter Box was niet zo imdruk als zijn zustereenheid de Pura X, heeft het een paar functies die andere automatische kattenbakken niet hebben.

Over het algemeen lijkt de Petkit Pura Max een veelbelovend ontwerp te hebben en een uitstekende app te hebben, maar heeft hij een paar gebreken die het moeilijk maken om aan te bevelen. Veel mensen hebben er echter geweldige ervaringen mee en het lekkende probleem lijkt alleen zware plas-ers, mensen met gescheurde voeringen en misschien degenen die niet genoeg zwerfvuil gebruiken te treffen.

We hebben veel reacties ontvangen op de videoreview waarin staat dat hun ervaring veel positiever is geweest dan de onze.

Hoewel de Petkit Pura Max Kattenbak niet zo indrukwekkend was als zijn zustereenheid de Pura X, heeft hij wel een paar functies die andere automatische kattenbakken niet hebben.  Een groot pluspunt is dat je je katten kunt monitoren via de Petkit-app, wat handig is in meerdere kattenhuizen.

We hadden geen hekel aan de Petkit Pura Max Litter Box, maar we denken niet dat het het prijskaartje van € 699 + waard is, zelfs niet met de toegevoegde waarde van de Petkit-app. Het werkt redelijk goed, maar je kunt dezelfde functies voor minder krijgen in andere automatische kattenbakken. Daarnaast kan de klantenservice van het bedrijf wel wat verbetering gebruiken.