Ongetemd kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Untamed beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, geschiktheid voor soorten, terugroepacties en meer. Lees onze Untamed kattenvoer review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats-beoordeling ongetemd op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 9/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 9/10

Algemene score: 8/10

In totaal geven we ongetemd kattenvoer een 52 uit 60 of een A-cijfer.

NOTITIE: Deze beoordelingen zijn gebaseerd op een diepgaande verkenning van het merk en het lezen van tientallen klantrecensies. Ik was niet in staat om het kattenvoer persoonlijk te testen, aangezien Untamed een in het VK gevestigd bedrijf is.

Over Untamed

Het verhaal van Untamed gaat terug tot 2019 toen een katteneigenaar genaamd Ben een kat-astrofe ervoer – zijn harige vriend, Sian, werd erg ziek. Na het volgen van dierenartsaanbevelingen met beperkte resultaten, volgde Ben het advies van een familievriend die als voedingsdeskundige voor huisdieren werkte. Ben liet Sian’s grote merk kattenvoer achterwege en schakelde hem over op een dieet van menselijk niveau, heel vlees. De resultaten waren onmiddellijk.

Na het overschakelen naar een hoogwaardig, volledig vleesdieet, onderging Sian een dramatische transformatie. Hij werd gezonder dan hij ooit was geweest, zijn jas zag er geweldig uit en zelfs zijn poep zag er beter uit.

Toen het nieuws over Sian’s verbazingwekkende transformatie bekend werd, wilden Bens vrienden zijn geheim weten. Samen met collega-kattenouders Lenny en Marco ging Ben op pad om vanuit hun eigen keuken een eigen kattenvoermerk te creëren. Zo werd Untamed geboren. Hoewel Untamed hun thuiskeuken is ontgroeid, gebruiken ze nog steeds dezelfde eenvoudige recepten en hoogwaardige ingrediënten om natuurlijke diëten voor katten te creëren die hun lichaam voeden zoals de natuur het bedoeld heeft.

Lees ook: KatKin Onbevooroordeelde Kattenvoer Review

Inkoop en productie

Untamed is op een missie om de normen over de hele linie te verhogen door zelf hoge normen te stellen. Ze gebruiken eersteklas stukken van heel vlees van menselijke kwaliteit in door de dierenarts geformuleerde recepten gemaakt met tweemaal de eiwitstandaard in de industrie.

Naast het gebruik van ingrediënten van topkwaliteit, stoomt Untamed hun voedsel zachtjes om smaak en voeding vast te houden. Hun formules zijn volledig vrij van vulstoffen, granen, suikers en kunstmatige toevoegingen. Bovendien is hun verpakking 100% recyclebaar.

Ongetemd haalt hun ingrediënten uit Europa en Zuidoost-Azië en hun inblikpartner is gevestigd in Thailand. Naast het feit dat deze partner een van de belangrijkste leveranciers van tonijn en kip in blik ter wereld is, produceert deze partner voedsel voor mensen en heeft het een klasse A-certificering gekregen van het British Retail Food Consortium in Food Safety.

Lees ook: De 7 beste droge kattenvoer in Nederland

Geschiedenis herinneren

Voor zover wij weten, heeft Untamed nog nooit een product recall gehad. Het is belangrijk om te erkennen dat Britse huisdiervoedingsbedrijven niet worden gereguleerd door de FDA. Ze worden echter gehouden aan de normen die zijn vastgesteld door de FEDIAF, de handelsorganisatie die de Europese huisdiervoedingsindustrie vertegenwoordigt.

Welke soorten kattenvoer biedt Ongetemd?

Untamed is een natvoerbedrijf voor kattenvoer alleen. Ze bieden tien verschillende recepten in twee texturen. De helft van hun recepten is gemaakt met premium eiwitten gestoofd in jus, terwijl de andere helft wordt geserveerd in gelei om vocht vast te houden. Deze formules zijn vooral goed voor katten met een gevoelige maag.

Hier is een lijst met recepten voor kattenvoer van Untamed:

 • Chocka Kip in Jus
 • Chocka Kip met Ham in Jus
 • Full-On Fishy in Jus
 • Tuck-In Tonijn in Jus
 • Tuck-In Tonijn met Garnalen in Jus
 • Chocka Kip in Jelly
 • Chocka Kip met Eend in Jelly
 • Tuck-In Tonijn in Jelly
 • Tuck-In Tonijn met Zalm in Jelly
 • Tuck-In Tonijn met Garnalen in Jelly

Alle kattenvoerformules van Untamed zijn gemaakt met ten minste 50% echte dierlijke eiwitten samen met vochtrijke bouillon. De meeste van hun recepten bevatten een kleine hoeveelheid tapioca voor verdikking (1% totale samenstelling) en de jusrecepten bevatten zonnebloemolie en toegevoegde vitamins en mineralen.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel de jusrecepten van Untamed qua voedingswaarde compleet zijn, hun geleiformules zijn ontworpen om te worden gevoerd naast het bestaande natvoer- of droogvoerdieet van uw kat.

Lees ook: De 7 beste gezonde ingeblikte, zachte en natte kattenvoer in het VK

Wat vinden klanten van ongetemd kattenvoer?

Aangezien Untamed in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd, kon ik zelf geen monsters van het eten bestellen. Dit maakt het des te belangrijker om klantrecensies voor het merk te lezen. Untamed heeft meer dan 180 klantrecensies op TrustPilot.com, die bijna allemaal 5-sterrenrecensies zijn.

Veel klanten gaven commentaar op de hoge kwaliteit en het hoge eiwitgehalte van het voedsel. Er zijn veel opmerkingen over kieskeurige katten die de recepten leuk vinden en sommige klanten ontdekten dat hun katten het energieniveau na een paar weken op het nieuwe dieet hadden verbeterd.

Hier zijn een paar fragmenten van positieve recensies:

“Mijn kat Lulu is 21 jaar oud en houdt absoluut van dit voedsel en lijkt meer energie te hebben, ik heb ongetemd kattenvoer aanbevolen aan mijn kattenvrienden.”– Christopher Scott

“Communiceren met het team achter Untamed is altijd gemakkelijk en een plezier geweest. Je weet dat er een echte persoon is die je e-mail beantwoordt en dat ze echt geven om wat ze doen. “– Aleksandra Lemo Niewiadomska

“Mijn katten zijn helemaal weg van dit ongetemde voedsel. Hun kommen worden na elke maaltijd schoongelikt en dat zegt iets voor mijn twee kieskeurige katachtigen! Geweldige keuze aan smaken in zowel gelei als jus en een goede prijs-kwaliteitverhouding.”– Jennifer Cunnington

De enige negatieve beoordeling die het vermelden waard is, komt van een klant wiens 18-jarige kat stopte met het eten van ongetemd kattenvoer na een eerste verbetering van het dieet. Haar dierenarts suggereerde dat het hoge eiwitgehalte mogelijk een probleem was, gezien de nieraandoening van de oudere kat.

Ongetemd kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Productnaam Type voedsel Belangrijkste eiwitbron Calorieën Prijs per ounce Ons cijfer
Chocka Kip in Jus Nat Kip N.V.T 0,26 pond Een
Full-On Fishy in Jus Nat Tonijn N.V.T 0,26 pond Een
Tuck-In Tonijn in Jelly Nat Tonijn N.V.T 0,26 pond B+

#1 Chocka Kip in Jus

Klik hier om uw proefperiode nu te starten!

Deze natvoerformule is gemaakt met echte kipfilet als hoofdingrediënt en aangevuld met kippenlever. Kippenlever zit boordevol voedingsstoffen en is een aanvullende bron van eiwitten.

Afgezien van deze twee dierlijke ingrediënten, zijn de enige andere hoofdingrediënten in dit recept zonnebloemolie en tapioca. Zonnebloemolie is de enige bron van toegevoegd vet en we geven er de voorkeur aan dat het op dierenbasis is, maar er is niets inherent mis mee. De tapioca werkt waarschijnlijk als verdikkingsmiddel voor de jus.

Over het algemeen lijkt dit een op vlees gebaseerde formule te zijn met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Kipfilet (58%), Kippenbouillon (33%), Kippenlever (5%), Zonnebloemolie, Tapioca (1%), Vitamine A, Vitamine D3, Vitamine E, Taurine, Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Kopersulfaat, Mangaansulfaat, Kaliumjodide, Tricalciumfosfaat, Calciumcarbonaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16.5%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 78%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 75%

Vet: 11.36%

Vezel: 2.27%

Koolhydraten: 2.27%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 71.52%

Vet: 26.32%

Koolhydraten: 2.17%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kipfilet

Kippenbouillon

Kippenlever

Zonnebloemolie

Tapioca

Kip

Pros

 • Geladen met eiwitten uit kipfilet en kippenlever
 • Zeer beperkt koolhydraatgehalte
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen, plantaardige eiwitten en vulstoffen

Tegens

 • Primaire bron van toegevoegd vet is plantaardig

#2 Full-On Fishy in Jus

Klik hier om uw proefperiode nu te starten!

Vergelijkbaar met de vorige formula, dit recept begint sterk met een bron van dierlijke eiwitten gevolgd door een bouillon voor vocht. Waar dit recept verschilt, is dat het tal van bronnen van dierlijke eiwitten bevat – allemaal op basis van vis.

Naast tonijn, sardine en makreel bevat dit recept 1% tapioca als verdikkingsmiddel voor de jus en een niet nader gespecificeerde hoeveelheid zonnebloemolie.

Over het algemeen lijkt dit een op vlees gebaseerde formule te zijn met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Tonijn Heel vlees (45%), Visbouillon (33%), Sardine (13%), Makreel (5%), Tapioca (1%), Zonnebloemolie, Vitamine A, Vitamine E, Taurine, Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Kopersulfaat, Mangaansulfaat, Kaliumjodide, Calciumcarbonaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16.5%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 78%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 75%

Vet: 13.64%

Vezel: 2.27%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 69.37%

Vet: 30.63%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Tonijn

Visbouillon

Sardine

Makreel

Tapioca

Zonnebloemolie

Vis

Pros

 • Gemaakt met verschillende bronnen van echte dierlijke eiwitten
 • Zeer beperkt koolhydraatgehalte
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen, plantaardige eiwitten en vulstoffen

Tegens

 • Primaire bron van toegevoegd vet is plantaardig

#3 Tuck-In Tonijn in Jelly

Klik hier om uw proefperiode nu te starten!

Wat deze formule anders maakt dan de twee vorige recepten, is dat deze alleen bedoeld is voor aanvullende voeding. De recepten van Untamed gemaakt in gelei zitten boordevol vocht en zijn net zo eiwitrijk als hun andere formules, maar ze bevatten niet het volledige scala aan aanvullende vitamines en mineralen.

Over het algemeen is dit een op vlees gebaseerde formule die weinig vet bevat met verwaarloosbare hoeveelheden toegevoegde koolhydraten.

Ingrediënten

Tonijn Heel Vlees (60%), Visbouillon (37%), Tapioca (1%), Vitamine E (150mg), Taurine (380mg).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16%

Ruw vet: 0.8%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 81%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 84.21%

Vet: 4.21%

Vezel: 2.63%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 89.17%

Vet: 10.83%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Tonijn

Visbouillon

Tapioca Vis

Pros

 • Boordevol eiwitten uit hele vlees tonijn
 • Vrij van vulstoffen, granen en kunstmatige toevoegingen
 • Verwaarloosbare hoeveelheden toegevoegde koolhydraten (1% tapioca)

Tegens

 • Niet qua voedingswaarde in balans (alleen aanvullende voeding)

Hoeveel kost ongetemd kattenvoer?

Untamed is ontworpen als een abonnementsservice, dus uw dagelijkse en maandelijkse kosten variëren afhankelijk van hoeveel voedsel uw kat nodig heeft. Voor de gemiddelde kat van 4 kg (~ 9 pond) schat Untamed een inname van twee blikken per dag, of ongeveer £ 1,40 (~ $ 1,94) per dag.

Met behulp van het voorbeeld van een vrouwelijke 5-jarige kat, adviseerde Untamed een maandelijks plan bestaande uit 56 blikken voedsel die elke vier weken worden geleverd voor £ 38,64 (~ $ 53,63) per maand. De eerste proef met 12 blikken kostte slechts £ 8,00 (~ $ 11,10).

Lees ook: 10 beste kattenvoer in het VK

Over het algemeen, is ongetemd kattenvoer een goede keuze?

Hoewel ik untamed kattenvoer niet zelf heb kunnen testen, heb ik vertrouwen in de kwaliteit van dit merk. Ze gebruiken niet alleen ingrediënten van topkwaliteit, zoals heel vlees van menselijke kwaliteit, maar ze koken hun formules voorzichtig om vocht, smaak en voeding vast te houden. Geen van hun recepten bevat granen, vulstoffen of kunstmatige toevoegingen en ze zijn extreem laag in koolhydraten.

Het belangrijkste om in gedachten te houden bij het merk Untamed is dat alleen de recepten in jus qua voedingswaarde compleet zijn. Je kunt de recepten in gelei gebruiken om het droogvoer- of natvoerdieet van je kat aan te vullen, maar ze mogen niet het enige zijn dat je je kat geeft.

Where Wordt ongetemd kattenvoer verkocht?

Ongetemd kattenvoer wordt alleen verkocht via de website van het merk. Om te beginnen, klikt u gewoon op de knop “Probeer niet” bovenaan de pagina. U wordt gevraagd om wat basisinformatie over uw kat te verstrekken die Untamed zal gebruiken om een aangepast maaltijdplan met hun producten te ontwerpen.

Klik hier om uw proefperiode nu te starten!